PEC Zwolle Zaterdag, 7. November 2015
Heracles Almelo
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 17. / Schot met rechts  (Jaroslav Navrátil)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Stef Nijland 90. / Schot met rechts  (Kingsley Ehizibue)

90'
Lang leek de vroege goal van Weghorst voldoende om Heracles Almelo de drie punten te bezorgen, want de Heraclieden wisten goed het tempo uit het spel van PEC Zwolle te halen. Toch wist PEC Zwolle er een punt uit te slepen, dankzij een geweldige uithaal van Stef Nijland diep in blessuretijd.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Stef Nijland
In de vierde minuut van de blessuretijd weet Nijland toch nog voor de gelijkmaker te tekenen! Hij krijgt de bal van Ehizibue en schiet vervolgens met rechts geweldig binnen.
90'
Gele kaart voor Ryan Thomas (PEC Zwolle)
De irritaties lopen hoog op aan het einde van de wedstrijd. Thomas laat zich provoceren door de Heraclieden en krijgt geel.
88'
De tijd begint te dringen voor PEC Zwolle, dat weer een vrije trap krijgt. Bouy draait de bal echter niet goed in, waardoor de aanvallers er niets mee kunnen.
87'
Gele kaart voor Mark-Jan Fledderus (Heracles Almelo)
Ook Fledderus wordt op de bon geslingerd voor gevaarlijk spel, hij legt zijn been in de nek van Ehizibue.
86'
Veldwijk schiet van ver, maar Castro hoeft niet in te grijpen, de bal gaat ruim naast het doel.
84'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
84'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
82'
Bel Hassani wordt vastgehouden door Bouy, maar weet toch tot een schot te komen. Begois strekt zich en weet de bal uit het doel te tikken.
81'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Tim Breukers
81'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
81'
Gele kaart voor Robin Gosens (Heracles Almelo)
Geel voor Gosens, die te laat is met zijn tackle op Brama en hem hard onderuit schoffelt.
77'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
77'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
73'
Bouy probeert het ineens met een vrije trap van grote afstand, maar de bal komt via de muur weer terug het veld in. Er wordt geappelleerd voor hands, maar de scheidsrechter fluit niet.
70'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
70'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
67'
Door de komst van Ehizibue wordt het systeem van PEC Zwolle weer omgezet. Ehizibue gaat aan de rechterkant spelen, Menig verhuist naar de linkerflank en Thomas zal de resterende 25 minuten centraal voorin spelen.
66'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
66'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
65'
Heracles speelt het spel slim door zonder balbezit drie man voorin te houden, waardoor PEC Zwolle gedwongen wordt om drie man achterin te houden en minder aan aanvallen toekomt.
62'
Heracles komt eindelijk weer eens op de helft van Zwolle. Navratil haalt van afstand uit, maar zijn doelpoging is verre van gevaarlijk.
58'
Het wordt steeds onvriendelijker en chaotischer in Zwolle. Veel (kleine) overtredingen en opstootjes, weinig goed voetbal.
55'
Van Polen zet goed door, waardoor Veldwijk opnieuw in de gelegenheid wordt gesteld om te schieten uit de draai. Weer grijpt Castro goed in.
52'
PEC Zwolle heeft net als in de eerste helft het betere van het spel en de beste kansen, Heracles Almelo verdedigt vooral.
49'
Van Polen is iedereen voorbij en zet de bal vervolgens voor richting de tweede pal, maar doet dat iets te hard. Thomas weet de bal toch nog te koppen en kopt in de handen van Castro.
47'
Een opvallende wissel bij PEC Zwolle: Sainsbury heeft het veld verlaten voor Dekker, Bouy gaat nu centraal achterin spelen.
46'
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Rick Dekker
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Trent Sainsbury
45'
PEC Zwolle had de grootste en de meeste kansen in de eerste helft, maar doelman Castro verrichtte meerdere malen goed werk voor Heracles. De uitploeg kwam zelf niet veel verder dan verdedigen en loeren op de counter, maar leidt bij rust wel met 0-1. Nadat Lam in de fout ging, kon Navratil de bal voorzetten op Weghorst. De spits tikte van dichtbij beheerst binnen.
45'
45'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Geel voor Van Polen, die het aan de stok heeft met Bel Hassani. Hij is geschorst voor de wedstrijd tegen Roda JC.
44'
Menig is Fledderus weer voorbij, maar de voorzet die hij vervolgens aflevert is veel te hard.
41'
Sterke fase van PEC Zwolle! Veldwijk krijgt de bal van Van Hintum en probeert opnieuw te schieten uit de draai, maar dit keer lukt het hem niet.
40'
Menig is ontsnapt op de rechterflank en levert een strakke voorzet af, maar geen van zijn ploeggenoten is nog in het strafschopgebied te vinden.
38'
Veldwijk is er langs bij Te Wierik en PEC Zwolle lijkt eruit te zijn, maar Bouy verspilt vervolgens de bal.
35'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Bruns gaat hard door op doelman Begois, die geluk heeft dat hij niet wordt geraakt door het uitgestoken been van Bruns. De spelers van Heracles mist door deze gele kaart de volgende wedstrijd.
32'
Menig trekt naar binnen vanaf de rechterflank en schiet van net buiten het strafschopgebied, maar zijn schot gaat ruim over.
29'
Strakke voorzet van Gosens, Bruns komt inglijden bij de eerste paal, maar krijgt de bal niet in de verre hoek.
26'
Navratil ontsnapt aan buitenspel, maar wacht vervolgens te lang met het geven van de voorzet en weet Weghorst daardoor niet te bereiken.
24'
Heracles staat al de hele wedstrijd onder druk van PEC Zwolle. Het verdedigt goed uit, maar komt zelf niet aan aanvallen toe.
21'
Opnieuw een goede aanval van PEC Zwolle, met een dubbele een-twee tussen Menig en Veldwijk. Veldwijk kan schieten, maar de bal gaat voorlangs.
17'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Wout Weghorst
Lam gaat de fout in en geeft Navratil daardoor alle vrijheid om de bal voor te zetten richting Weghorst. Die staat voor open doel en tikt beheerst binnen.
15'
Goede bal van Weghorst op Bruns! Bruns moet ineens schieten, maar kan de bal niet controleren.
13'
Veldwijk draait zich knap vrij na een goede voorzet van Marinus en kan van dichtbij schieten, maar Castro redt opnieuw knap.
12'
Thomas zet de bal goed voor vanaf rechts, maar de bal wordt weggewerkt door Zomer. Heracles probeert eruit te komen in de counter, maar dat wil nog niet lukken.
8'
Binnen een minuut grijpt Castro twee keer goed in! Marinus en Menig zetten de doelman aan het werk.
6'
Heracles valt aan, maar het eindigt als Weghorst een overtreding maakt. Behalve een schot van Bruns na een halve minuut heeft de uitploeg nog geen kansen gehad.
3'
Menig geeft de bal goed mee aan Veldwijk, die in het strafschopgebied staat. De spits laat zich echter van de bal zetten door Droste.
1'

We sluiten deze zaterdagavond af met een wedstrijd in het IJsseldeltastadion. Daar neemt PEC Zwolle het op tegen Heracles Almelo. De Heraclieden wonnen dit seizoen al acht wedstrijden, maar kunnen zij ook in Zwolle een zege boeken? De opstellingen van beide teams zijn een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.

PEC Zwolle uit vorm

PEC Zwolle begon het seizoen goed en veroverde elf punten in de eerste vijf wedstrijden, maar het gaat de laatste tijd minder goed met het team van trainer Ron Jans. De Zwollenaren verloren de laatste drie duels en snakken weer naar een overwinning.

Jans moet het tegen Heracles Almelo stellen zonder Sheraldo Becker. De pijlsnelle aanvaller heeft een blessure aan het bovenbeen en is daardoor niet inzetbaar. Lars Veldwijk, die vorige week mot had met Jans en daardoor niet speelde tegen FC Groningen, zal wel weer meedoen. De trainer en speler hebben deze week de strijdbijl begraven.

Heracles blijft winnen

Waar eindigt het dit seizoen voor Heracles Almelo? De Heraclieden zijn bezig aan een meer dan uitstekend seizoen en bezetten de vierde plaats in de Eredivisie. Slechts één ploeg won dit seizoen meer dan het team van trainer John Stegeman: Ajax. Zelfs als Heracles Almelo verliest in het IJsseldeltastadion, dan blijft het ook na dit weekend op de vierde plaats staan.

Laatste onderlinge resultaten

Sinds PEC Zwolle terugkeerde in de Eredivisie, speelden de twee clubs in de Eredivisie zes keer tegen elkaar. De balans: twee keer winst voor de Zwollenaren, tweemaal winst voor de Heraclieden en twee keer een gelijkspel. Vorig seizoen werd het in Zwolle 4-2 voor de thuisploeg.