14:30 uur
Heracles Almelo
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Robin Gosens 18. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 28. / Schot met links  (Gervane Kastaneer)

90'
Beide ploegen creëerden hier en daar een kansje in de eerste helft van de tweede helft, maar tot goals kwam het niet. Uiteindelijk was er nog enig spektakel in het Haags kwartiertje. Havenaar mocht in de tachtigste minuut vanaf de strafschopstip aanleggen voor de 2-1, alleen werd dat ronduit een blamage voor de spits, die wel verantwoordelijk was voor de 1-1. Hij probeerde Castro te verrassen met een panenka, maar deze ging over. Uiteindelijk waren beide ploegen verantwoordelijk voor twee kleine slotoffensieven, maar het bleef bij 1-1 in het Kyocera Stadion.
90'
90'
Vier minuten erbij in het Kyocera Stadion. Komt er nog een winnaar?
90'
Heracles krijgt nog een kans uit een vrije trap, alleen Bruns mikt de bal in de muur. Nu zoekt juist de uitploeg de aanval op.
87'
ADO gaat vol voor de overwinning in de slotfase. Verdediger Wilfried Kanon gaat eraf, aanvaller Ludcinio Marengo komt erop.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
85'
Een wisselvallige Bel Hassani wordt naar de kant gehaald. Dario Vujičević maakt de laatste minuten vol.
85'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dario Vujičević
85'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
84'
ADO bewees met de strafschop al dat het meer dreiging had en maakt ook nu meer aanspraak op de overwinning. Kan de thuisploeg nog 2-1 maken?
80'
Penalty gemist door Mike Havenaar, ADO Den Haag
Wat een blamage voor Havenaar! Hij versierde zelf de strafschop en probeerde daarbovenop een sierlijke penalty te nemen, maar zijn panenka gaat over!
79'
Strafschop voor ADO! Tim Breukers haakt een behendige Havenaar, waardoor de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid krijgt op de 2-1.
76'
Het Haags kwartiertje is onderweg. Gaat ADO inderdaad voor de doorslag zorgen in de slotfase van deze wedstrijd?
74'
Dubbele wissel bij ADO. Vleugelspitsen Schaken en Kastaneer verlaten het veld, debutant Sheraldo Becker en Kevin Jansen komen erin.
74'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
74'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
74'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
74'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
70'
Vermeij verlaat het veld na een teleurstellend basisdebuut. Bradley Kuwas lost hem af.
70'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brandley Kuwas
70'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Vincent Vermeij
68'
Weer een kopbal op doel van Havenaar, wederom vanuit een corner. Ditmaal is zijn poging te zacht.
66'
Bruns schiet van twintig meter maar net naast, waarna hij wordt geblesseerd door een doorglijdende Tom Trybull en behandeld moet worden.
64'
Stegeman hernieuwt zijn vleugel. Darri verlaat het veld voor Daryl van Mieghem.
64'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Daryl van Mieghem
64'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
63'
ADO kent een goede fase. De thuisploeg speelt fel en komt meermaals in de buurt van het Almelose doel, terwijl het publiek erachter gaat staan.
58'
Havenaar maakt bijna zijn tweede! Een voorzet van Duplan belandt op het hoofd van de spits, die de bal richting de grond kopt. Daar ligt alleen ook Bram Castro, die klemt.
57'
Gele kaart voor Brahim Darri (Heracles Almelo)
Ook Brahim Darri heeft een overtreding nodig om een aanval af te stoppen. Dennis Higler is consequent en geeft ook nu geel.
55'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Heracles heeft een mogelijkheid tot aanvallen, maar Aaron Meijers trekt aan de noodrem. Het kost hem geel.
51'
Havenaar kan helemaal vogelvrij binnenkoppen uit een corner, alleen raakt hij de bal niet goed.
47'
Wat een kans voor Bel Hassani! Een uitstekende aanval van Heracles eindigt bij de middenvelder, die helemaal vrijstaat aan de rand van het strafschopgebied en de 1-2 móét maken. Hij is alleen veel te wild en schiet over.
46'
45'
Heracles vormde het spel in de eerste helft, terwijl ADO op de counter loerde. Dat spelbeeld leverde vooralsnog voor beide ploegen een doelpunt op. In de achttiende minuut was Gosens verantwoordelijk voor de openingstreffer nadat hij alert reageerde op gegrabbel van Šetkus. Aan de andere kant werd de stand tien minuten later gelijk getrokken; Havenaar maakte een mooie goal door de bal in de verre hoek te volleren met zijn linker. Daar bleef het bij in de eerste helft, waardoor het 1-1 staat bij de rust van ADO - Heracles.
45'
44'
Heracles poogt met verzorgd voetbal tot kansen te komen, alleen is het in deze fase net iets te traag en onbeweeglijk. We stevenen af op de rust in het Kyocera Stadion.
40'
Heracles probeert de kopsterke Vermeij meermaals in stelling te brengen, alleen keer op keer is de voorzet inaccuraat. De spits kent nog geen gelukkige middag.
38'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
Édouard Duplan begaat een overtreding op Thomas Bruns en krijgt daarvoor een gele kaart.
36'
Beide ploegen leggen zich niet neer bij de gelijke stand en gaan in balbezit te allen tijde op zoek naar een doelpunt. Dat doet ADO wel wat opportunistischer dan het ietwat temporiserende Heracles.
32'
ADO en Heracles presenteren het publiek een erg leuke wedstrijd. De huidige gelijke stand is qua verhoudingen terecht.
28'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike Havenaar
Daar is de gelijkmaker voor ADO! Kastaneer wint een duel en kan de bal zodoende door koppen richting Mike Havenaar, die de bal meeneemt en met zijn linker erg fraai in de verre hoek mikt.
28'
Ambitieuze afstandspoging van Thomas Bruns. De bal zwaait af en gaat naast.
25'
ADO weet zich langzamerhand te herpakken van de klap die Gosens de thuisploeg bezorgde. De thuisploeg komt weer dicht bij het doel van Heracles.
21'
Heracles houdt de druk op het vijandige doel. Ditmaal levert de stormloop slechts een corner op, die afgefloten wordt wegens een aanvallende fout.
18'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Robin Gosens
Heracles maakt de 0-1! Iliass Bel Hassani bezorgt doelman Ernestas Šetkus erg veel moeite met een dwarrelbal vanaf ruim dertig meter, waarna Robin Gosens er als de kippen bij is en de openingstreffer binnen kan werken.
14'
Ook nu komt ADO tot een dreigende situatie. Kastaneer trekt naar binnen en mikt de bal richting de korte kruising, alleen gaat de bal net over.
12'
Heracles doet zijn uiterste best om het initiatief te nemen dit duel, maar weet van het beschikbare balbezit geen mogelijkheden te maken. ADO is een stuk dreigender met zijn balbezit.
9'
Waar Heracles het initiatief heeft in de openingsfase, krijgt ADO de eerste grote kans van de wedstrijd. Ruben Schaken wordt weggestuurd en legt terug op Gervane Kastaneer, wiens schot ternauwernood wordt geblokt door Mike te Wierik.
5'
Heracles en Vincent Vermeij lijken nog een beetje aan elkaar te moeten wennen. De spits bewijst al meermaals iets te houterig te zijn voor de situaties die zijn medespelers hem voorschotelen.
1'
We zijn begonnen in Den Haag! Wint ADO voor de vierde keer op rij?
1'
Van Ruben Schaken was niet zeker of hij in de basis kon starten tegen Heracles, maar de vleugelaanvaller is op tijd fit. Hierdoor houdt de basiself die het tot nog toe zo goed doet voor de Hagenaren stand. Nieuweling Sheraldo Becker begint nog op de bank.

Heracles begint wél met een nieuwe naam in de basiself. Vincent Vermeij vervangt Paul Gladon, die deze week naar Wolverhampton Wanderers vertrok. Coach John Stegeman houdt vast aan de rest van zijn team.
Om half drie trappen ADO Den Haag en Heracles Almelo af voor hun onderlinge duel in speelronde vier van dit Eredivisieseizoen. ADO kende een indrukwekkende foutloze start aan dit seizoen, terwijl Heracles met vier punten uit drie geen slechte resultaten neerzette, maar het stemde John Stegeman nog niet tevreden. De coach moet het vanmiddag wel doen zonder Paul Gladon, die verrassend vertrok naar Wolverhampton Wanderers. De Almeloërs gaan zonder de spits proberen de eerste punten van ADO af te snoepen. Het verslag van dit duel wordt gedaan door Nino Vermeulen.

ADO bij drie foutloze clubs
ADO Den Haag kent vooralsnog een ideale competitiestart in de Eredivisie. De Hagenaren zijn tot nog toe foutloos; Go Ahead werd thuis met gemak verslagen, waarna ADO tweemaal 1-2 noteerde tegen Vitesse en Excelsior. Samen met Feyenoord en PSV is de equipe van Željko Petrović de enige ploeg die negen punten uit drie wedstrijden noteerde. Tegen Heracles hoopt ADO dat te verlengen naar twaalf uit vier. Petrović hoopt dezelfde elf te kunnen opstellen als vorige week, maar heeft wel te maken met een kwakkelende Ruben Schaken. Als hij inderdaad niet mee kan doen, lonkt een debuut voor nieuweling Sheraldo Becker.

Heracles wil resultaat meenemen uit Den Haag
Trainer Stegeman was na afloop van de nipte nederlaag tegen Feyenoord duidelijk: het Heracles van nu kan en moet gewoon resultaat pakken tegen zo’n tegenstander. Dat zal in het uitduel met ADO niet anders zijn. Wat wel anders zal zijn, is hoe de spitspositie bekleed gaat worden. Aanvaller Gladon, die in Nederland altijd herinnerd zal worden door zijn twee historische penaltymissers tegen Willem II, maakte deze week de verrassende overstap naar Wolves, dat acteert op het tweede niveau van Engeland. Hierdoor komt vermoedelijk een plekje vrij voor Vincent Vermeij, die deze zomer aanvankelijk werd gehaald als vervanger van de naar AZ vertrokken Wout Weghorst.

Arbiter Dennis Higler blaast om half drie op zijn fluit om een middagje voetbal in het Kyocera Stadion in te luiden. De opstellingen die beide coaches ditmaal bij elkaar gepuzzeld hebben, worden ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt onder het kopje wedstrijddetails