Go Ahead Eagles Zondag, 28. Augustus 2016
14:30 uur
AFC Ajax
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 24. / Schot met rechts  (Nemanja Gudelj)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 35. / Penalty
0 : 3 Torinfos in de Ticker Nemanja Gudelj 62. / dir. vrije trap

90'
Uiteindelijk was het een eenvoudige middag voor Ajax in Deventer. Na de gestopte strafschop door Onana is Ajax geen enkel moment meer in de problemen geweest. Na rust kwam Go Ahead nauwelijks in de buurt van de zestien van Ajax, terwijl de bezoekers de score nog veel hoger kunnen doen uitvallen als ze wat scherper waren geweest in de eindfase.
90'
89'
Hendriks is de hele wedstrijd niet in het spel voorgekomen, maar mag vlak voor tijd uithalen vanaf twintig meter. Zijn poging vliegt ruimschoots over het doel.
88'
Ten Den probeert een lange bal te controleren en dat lukt hem net niet. Anders had hij nog een poging op doel mogen wagen.
87'
De fanatieke aanhang blijft trouw achter de eigen ploeg staan. Maar het zal tegelijk ook beseffen dat de competitiestart niet goed is met slechts een punt in vier duels.
83'
Klaassen is op dit moment even niet goed bevriend met Van Boekel. In de ogen van de middenvelder ziet de arbiter twee overtredingen over het hoofd.
80'
Younes speelde vooral een goede eerste helft, toen Lambooij nog zijn tegenstander was. In de tweede helft is de Duitser weinig in het spel voorgekomen.
79'
Wissel in bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
79'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Amin Younes
79'
De kans is groot dat er in de laatste tien minuten nog veel ruimte gaat ontstaan voor de aanvallers van Ajax. De verdediging van Go Ahead laat het nu toch wel lopen.
77'
De lat! Gudelj had bijna zijn tweede treffer van de middag te pakken. Vanaf afstand haalt hij verwoestend uit, maar de lat brengt redding voor Go Ahead Eagles.
75'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
75'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Kevin Brands
74'
Enkele supporters van Go Ahead lijken al richting huis te gaan. Die gaan buiten het stadion verder genieten van het mooie weer.
70'
Het is voor Ajax nu een kwestie van uitspelen geworden. Dit is wel een aardige opsteker na de slechte seizoensstart. Volgende week hebben ze even rust vanwege een interlandonderbreking.
67'
De energie lijkt op te zijn bij Dolberg. Vandaar dat Bosz besluit hem naar de kant te halen.
67'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mateo Cassierra
67'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kasper Dolberg
66'
Gudelj schiet met een vrije trap Teijsse naar de grond. De centrale verdediger moet even behandeld worden. Van Boekel legde het spel ook direct stil, maar hij zal waarschijnlijk wel verder kunnen.
62'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:3 door Nemanja Gudelj
Gudelj zorgt voor de beslissing in Deventer. Hij mag aanleggen voor een vrije trap vanaf 25 meter. Hij krult de bal met veel gevoel over de muur en laat daarmee Zwarthoed volkomen kansloos.
59'
Gele kaart voor Bertrand Traoré (AFC Ajax)
De spits loopt na zijn gemiste kans door op de linksback van Go Ahead Eagles. Pol van Boekel trekt daar een gele kaart voor.
59'
Traoré! De Chelsea-huurling krijgt de bal van Younes. Maar de poging van de aanvaller gaat rakelings voor het doel langs.
58'
Al vallend bezorgt Dolberg de bal bij Gudelj, die op de rand van het strafschopgebied staat. Gudelj schiet de bal ruim over het doel van Go Ahead Eagles.
57'
Hans de Koning blijft zijn mannen naar voren schreeuwen. Hij wil Ajax snel onder druk hebben, maar de Amsterdammers zijn genoeg om zich daar onderuit te spelen.
54'
Go Ahead probeert met de beste bedoelingen het Ajax gevaarlijk te maken. Maar echt in de problemen lijken de bezoekers niet te komen.
50'
Younes gaat het ogenschijnlijk lastiger krijgen met Groenbast dan met Lambooij. Invaller Groenbast is namelijk ook razendsnel, waardoor Younes een sprintduel niet zomaar wint.
48'
Westermann zit compleet mis bij een lange bal van Go Ahead Eagles van achteruit. Hij heeft het geluk dat de aanvaller daar niet op rekent en dus blijft staan.
47'
Aardig wat wijzigingen in de rust. Sánchez speelde met geel op zak met vuur en is daardoor naar de kant. Lambooij en De Kogel zijn met lichte blessures in de kleedkamer gebleven aan de kant van Go Ahead Eagles.
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sam Hendriks
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Groenbast
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
46'
Wissel in bij AFC Ajax -> Heiko Westermann
46'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Davinson Sánchez
46'
45'
De wedstrijd begon uiterst moeizaam voor Ajax, dat zelfs een strafschop tegen kreeg. Maar na de gestopte penalty van Onana kantelde het duel meer en meer in het voordeel van Ajax en zoals een echte aanvoerder dat doet hielp Davy Klaassen zijn ploeg aan een voorsprong in Deventer.
45'
45'
Gele kaart voor André Onana (AFC Ajax)
De doelman van Ajax maakt totaal onnodig ruzie met De Kogel na de overtreding van de spits op een verdediger. Hij drukt zelfs zijn hoofd tegen die van de aanvaller aan. Van Boekel trekt direct geel.
45'
De Kogel komt tot een kopbal bij de eerste paal. Maar hij maakt een overtreding, waardoor zijn kans toch niet had geteld als hij had gescoord.
44'
Gele kaart voor Joël Veltman (AFC Ajax)
Aan de andere kant maakt Veltman zich schuldig aan vasthouden. Wolters zet hem tweemaal op het verkeerde been en probeert hem daarna voorbij te snellen.
43'
Gele kaart voor Darren Maatsen (Go Ahead Eagles)
Dijks speelt door de combinatie aan te gaan met Younes zijn tegenstander eenvoudig uit. Maatsen wil een voorzet van Dijks voorkomen en trekt daarom aan zijn shirt. Een gele kaart is het gevolg.
42'
Wellicht komt de wedstrijd van Lambooij al vroeg ten einde. De rechtsback raakt geblesseerd na een duel met Younes. Hij lijkt na behandeling verder te kunnen.
41'
Lambooij is blij als het rust is en hij even op adem kan komen. Younes rent hem aan alle kanten voorbij.
39'
Oei! Weer een gevaarlijke actie van Sánchez. De centrale verdediger maakt zich schuldig aan een te hoog been in de zestien van Go Ahead. Omdat hij op het einde net inhoudt, lijkt hij aan zijn tweede gele kaart te ontsnappen.
38'
Een geweldige actie van Traoré. Hij begint op rechts met een dribbel en laat enkele tegenstanders zijn hielen zien. Zwarthoed plukt het schot van de huurling vervolgens uit de onderhoek.
37'
Gele kaart voor Marcel Ritzmaier (Go Ahead Eagles)
Een overtreding van de middenvelder die voortkomt uit frustratie. Traoré snijdt voor hem langs, waarop de Oostenrijker hem vervelend tegen het been tikt.
35'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Davy Klaassen
Ajax lijkt op rozen te zitten zo'n tien minuten voor rust. De middenvelder faalt niet vanaf elf meter. Hij schiet de bal links hoog in het doel en geeft Zwarthoed geen enkele kans.
35'
Ook Ajax krijgt een strafschop deze wedstrijd! Teijsse is schuldbewust nadat hij Traoré aantikt in de zestien. Van Boekel kan niet anders dan ook hier een penalty te geven.
33'
Younes is weer eens Lambooij te snel af. Ditmaal gaat hij voor een geplaatst schot in de verre hoek. Zwarthoed krijgt op tijd zijn hand tegen de bal aan.
31'
Onana is de eerste Ajax-doelman sinds februari 2013 die een strafschop stopt. De vorige keer was die eer toebedeeld aan Kenneth Vermeer. Jasper Cillessen slaagde daar dus niet.
29'
Een geweldige solo van Younes. Hij stuurt drie spelers van de tegenstander het bos in en Lambooij krijgt een onvervalste panna van de Duitser. Zijn schot mist echter de juiste richting.
28'
Davinson Sánchez speelt met vuur. Hij begaat op het middenveld een overtreding die totaal onnodig is en hij heeft al een gele kaart op zak. De scheidsrechter ziet er niets in.
27'
Younes beleeft vooralsnog een prima middag in Deventer. Hij staat tegenover Lambooij en die wordt langzamerhand dolgedraaid door de rappe buitenspeler.
25'
Gele kaart voor Kasper Dolberg (AFC Ajax)
Dolberg probeert balverlies te corrigeren, maar raakt met zijn tackle de voeten van Teijsse. Hij was veel te laat met zijn ingreep.
24'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Davy Klaassen
Gudelj verovert goed de bal op Lambooij, waarna Klaassen vanaf twintig meter de trekker kan overhalen. Hij laat de keeper kansloos met een soort van zwabberschot.
24'
Dolberg loopt goed weg het strafschopgebied van Go Ahead Eagles in. Hij krijgt de bal goed mee, maar zijn schot is een prooi voor de keeper.
23'
Go Ahead weet Ajax relatief eenvoudig uit de buurt van het strafschopgebied te houden. De Amsterdammers hebben moeite met het fysieke spel van de Deventenaren.
21'
Penalty gemist door Leon de Kogel, Go Ahead Eagles
De Kogel kiest voor de linker onderhoek, maar daar gaat Onana ook naar toe! De keeper houdt de bal met een geweldig reflex uit het doel, waardoor het nog 0-0 staat in Deventer.
20'
Gele kaart voor Davinson Sánchez (AFC Ajax)
Een strafschop voor Go Ahead. De centrale verdediger loopt bij Ritzmaier op de hakken in de zestien. De scheidsrechter wijst direct naar de stip.
20'
Traoré krijgt een prima kans vanuit een corner. Maar zijn handelingssnelheid ligt te laag, waardoor hij niet verder komt dan een bal recht in de handen.
20'
In de omschakeling oogt Ajax kwetsbaar op dit moment. De voorhoede van de bezoekers schakelt heel langzaam om na balverlies, waardoor er ruimte ontstaat op het middenveld voor Go Ahead.
18'
Go Ahead staat met de linies kort op elkaar te spelen. Ajax komt tot een kleine dertig meter van het doel, maar vanaf daar is er heel erg weinig ruimte voor de Amsterdammers.
15'
Een vreemde actie van Teijsse aan de andere kant. De verdediger neemt het balbezit over na een slordige actie van Traoré. In plaats van te counteren schiet hij vanaf veertig meter hopeloos ver naast.
14'
Traoré krijgt na goed druk zetten van Gudelj de bal op een kleine dertig meter. De huurling van Chelsea haalt direct uit en schiet een paar meter over het doel van Go Ahead Eagles.
13'
Veltman heeft als rechtsback moeite met zijn rol. Wolters is sneller en bovendien erg beweeglijk. Dat gaan mooie duels opleveren vandaag.
11'
Lambooij heeft het ontzettend lastig met Younes. De vleugelaanvaller steekt Dijks goed vrij in het strafschopgebied, maar die tikt de bal te ver voor zich uit. Waardoor Go Ahead met de schrik vrij komt.
9'
Ritzmaier vergeet op doel te schieten! Hij krijgt de bal heerlijk op de rand van de zestien, maar mist de bal. Anders had hij de hoek voor het uitkiezen. Onder druk is de verdediging van Ajax direct zeer wankel.
8'
Wolters zorgt voor een opleving op de tribunes. Hij sprint Veltman voorbij aan de linkerkant, waarna Onana nog net de bal weg kan tikken voor een instormende aanvaller van Go Ahead.
8'
De controle is volledig bij Ajax komen te liggen. De Amsterdammers combineren eenvoudig op het middenveld en schuiven op die manier op richting het strafschopgebied van Go Ahead.
5'
Viergever! De centrale verdediger komt tot koppen bij een corner van Ajax. Per toeval blijft de bal haken onder de linkervoet van Ritzmaier, waarna de paal redding brengt voor Go Ahead. Daar was Ajax dicht bij het openingsdoelpunt.
4'
Het is een rommelig begin van deze wedstrijd. Go Ahead stroopt graag de mouwen op, terwijl Ajax de duels wil vermijden.
2'
De Adelaarshorst is volledig uitverkocht voor deze wedstrijd. De sfeer zit er dan ook goed in.
1'
Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd in beweging gebracht!
1'
Go Ahead Eagles ontvangt zondagmiddag in eigen stadion Ajax. Twee ploegen die om verschillende redenen een overwinning meer dan goed kunnen gebruiken. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Ongeveer een uur voor aanvang zijn de opstellingen te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Kleurloos begin
Go Ahead is eigenlijk kleurloos aan het nieuwe seizoen begonnen. De Deventenaren promoveerden deze zomer via de play-offs en ten koste van De Graafschap naar de Eredivisie. Alleen zal trainer Hans de Koning nog niet tevreden zijn met de resultaten. Go Ahead begon met een kansloze 3-0 nederlaag op bezoek bij ADO Den Haag. Wat volgde was een gelijkspel tegen NEC Nijmegen (2-2), waar de sfeer wel weer ouderwets goed was in Deventer. Vorig weekend verloor Go Ahead met 1-0 van Sparta, waardoor het nog wacht op zijn eerste zege.