1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 7. / Schot met links  (Jürgen Locadia)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 87. / Schot met rechts

90'
ADO Den Haag kwam veel beter uit de kleedkamer. Waar het in de eerste helft amper tot kansen kwam, kreeg het in de tweede helft een aantal grote mogelijkheden. Aanvankelijk had Havenaar zijn vizier niet helemaal op scherp, maar laat in de tweede helft was hij toch de gevierde man. Uit de rebound was de spits alert en werkte hij de 1-1 binnen. PSV kwam de tik niet meer te boven en verspeelde dure punten in de strijd om de tweede plaats.
90'
89'
Bergwijn is erin gekomen voor Locadia. De vlugge aanvaller moet zijn ploeg helpen aan de drie punten. Cocu lijkt echter niet blij met de wissel, die liever Guardado had gewisseld. Blijkbaar een fout in de communicatie in de staf van PSV.
89'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
89'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
88'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike Havenaar
Meijers heeft een snoeihard schot in huis, maar de vuisten van Zoet bieden redding. De Japanse spits is echter het meest alert bij de rebound en werkt van dichtbij de gelijkmaker binnen. Daar gaat de zestiende clean sheet voor Zoet.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Randy Wolters
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
85'
Kansje voor Fernandez! De aanvaller krijgt de bal in de diepte aangespeeld, maar kan niet genoeg vaart aan zijn schot meegeven. Zoet kan de bal eenvoudig uit de lucht plukken.
82'
Fernandez moet zorgen voor de gelijkmaker. Groenendijk wisselt in ieder geval met lef. Het is duidelijk alles of niets bij de thuisploeg.
82'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
82'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Donny Gorter
81'
Uit de daaropvolgende vrije trap kan Locadia de bal ineens op doel vuren. De poging van de PSV-aanvaller is goed, maar niet voldoende om Zwinkels te verrassen.
80'
Gele kaart voor Thomas Meißner (ADO Den Haag)
De Duitser kan Van Ginkel niet bijhouden en gaat op zijn voet staan. Daarvoor krijgt hij de gele kaart van scheidsrechter Nijhuis.
80'
Het Haags kwartiertje is al even bezig, maar de ploeg heeft nog niet kunnen scoren in het begin van de befaamde vijftien minuten. Nog tien minuten te gaan, de tijd begint dus te dringen.
78'
Twee wissels. Siem de Jong is moegestreden en heeft het veld verlaten voor Ramselaar, terwijl bij ADO Den Haag Schaken in het veld is gekomen. De rappe aanvaller moet zorgen voor aanvallende dreiging. De Fransman Duplan is door Groenendijk naar de kant gehaald.
78'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
78'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Siem de Jong
76'
PSV laat de 2-0 liggen! De ploeg krijgt kansen, maar het verzuimt om het duel op slot te gooien. Ditmaal is het Van Ginkel die in kansrijke positie hard over schiet.
74'
Daar lijkt Siem de Jong de tweede van PSV te maken, maar de middenvelder bevindt zich in buitenspelpositie. Bovendien schiet De Jong over het doel van Zwinkels.
69'
Luuk de Jong mag toch invallen. De aanvaller moet zijn ploeg helpen aan de veilige tweede goal.
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
67'
PSV heeft het een stuk lastiger dan in de eerste helft. Havenaar had na rust al tweemaal de gelijkmaker op zijn schoen, maar de eerste werd door buitenspel afgekeurd, terwijl de tweede een matige poging was. ADO wordt in ieder geval steeds iets sterker. Maar is het genoeg om de gelijkmaker te scoren?
62'
OEI, ARIAS! De rechtsback duikt ineens op voor het doel van ADO Den Haag na een fraaie steekpass. Echter is de Colombiaan niet rustig genoeg en schiet hij van dichtbij snoeihard in het zijnet.
59'
Wederom een afstandsschot van Pröpper! De middenvelder krijgt de bal aangespeeld van Van Ginkel. Nadat hij de bal heeft klaargelegd voor zijn linkerbeen haalt hij hard uit. Zwinkels is echter alert en duikt de bal uit de hoekt.
57'
Ook PSV laat zich in aanvallend opzicht weer gelden. Pereiro legt de bal klaar voor Pröpper, die van een meter of twintig ineens uithaalt. De inzet van de middenvelder vliegt net voorlangs.
55'
Wat een misser! ADO bouwt een heel fraaie aanval op via de rechterkant. Het is Becker die de bal uiteindelijk voorzet. De lage bal belandt zo voor de voeten van Havenaar, maar de spits raakt de bal compleet verkeerd. In kansrijke positie produceert hij niet meer dan een rollertje.
55'
Gele kaart voor Gastón Pereiro (PSV Eindhoven)
Een zogenaamde professionele overtreding van de Uruguayaan als hij Ebuehi aan zijn shirt trekt.
52'
Aan de andere kant is PSV er snel uit. Arias snelt over de recherkant en is eerder bij de bal dan ADO-doelman Zwinkels. Echter bereikt de voorzet van de vleugelverdediger geen medespeler en kan de bal worden weggewerkt.
50'
Afgekeurde goal! Becker heeft een fantastische voorzet op Havenaar. De Japanse spits scoort, maar bevindt zich een paar centimeters in buitenspelpositie. De goal gaat dus niet door.
46'
Lukt het ADO Den Haag om een doorbraak te forceren? Dan moet het wel uit een compleet ander vaatje tappen dan het deed in de eerste helft.
46'
45'
PSV startte de wedstrijd flitsend en kreeg een aantal kleine mogelijkheden. De eerste grote kans was meteen raak. Na een fraaie combinatie over rechts zette Arias de bal voor. Locadia behield het overzicht en legde af op Pröpper die van dichtbij raak schoot. De Eindhovenaren hielden in het restant van het duel de touwtjes in handen, zonder grote kansen te creëren. ADO Den Haag was in aanvallend opzicht in geen velden of wegen te bekennen, op een kopkans van Havenaar na.
45'
44'
Arias krijgt heel veel ruimte. De Colombiaan weet er geen raad mee en levert daarom een matige voorzet af. Meißner kan de bal eenvoudig wegwerken.
43'
Het publiek neemt geen genoegen met het optreden van de ploeg. Zo tegen het einde van de eerste helft klinkt er voorzichtig gefluit vanaf de tribune. Door de drie overwinningen van ADO op rij, zijn de fans verwend. Ze nemen geen genoegen met het huidige optreden van de ploeg.
40'
Becker heeft de kans om Moreno uit te spelen om zichzelf in kansrijke positie te manoeuvreren, maar de buitenspeler wacht veel te lang en ziet daarom dat de bal wordt afgepakt. Als ADO iets wil forceren, zal het assertiever moeten worden. De ploeg ziet er passief uit in de eerste helft.
36'
GEEN 1-1! Dit had de gelijkmaker moeten zijn voor ADO. Becker heeft een heel goede voorzet in huis op Havenaar. De Japanse spits torent hoog boven Isimat-Mirin uit en knikt de bal richting het doel van Zoet. De bal gaat echter een halve meter naast.
34'
PSV heeft de touwtjes nog steeds stevig in handen, maar is aanvallend minder gevaarlijk dan in de openingsfase. De ploeg probeert op gecontroleerde wijze een opening te vinden in de verdediging van ADO.
30'
Hier had ADO meer mee kunnen doen. Becker zet de bal voor het doel waar El Khayati de bal opvangt. Onder druk van Arias probeert hij op doel te schieten van PSV, maar de bal wordt geblokt door het been van de rechtsback. Zoet kan de bal eenvoudig vangen.
27'
De supporters van ADO zien niets terug van het ADO van de laatste weken, toen het meermaals dominant maar gecontroleerd voetbal liet zien. De thuisploeg is slordig, zo ook nu het onnodige balverlies van Becker. De aanvaller levert de bal zomaar in.
24'
Bijna Guardado! De aanvoerder van de bezoekers uit Eindhoven schiet van randje zestien, maar de poging van de Mexicaan rolt een metertje naast het doel van Zwinkels. PSV houdt druk op de thuisploeg.
22'
De rappe buitenspeler kan toch doorgaan. Het leek erop dat Becker erg veel last had, maar inmiddels is hij weer zo fit als een hoentje.
19'
Na een duel met Brenet ligt Becker geblesseerd op de grond. Het ziet er niet naar uit dat de vleugelaanvaller door kan gaan. Schaken loopt al warm. Krijgen we een vroege wissel bij de thuisploeg?
17'
Voor het eerst is ADO voor het doel van Zoet, maar het wordt niet gevaarlijk. De thuisploeg mag een vrije trap nemen waar een gevaarlijke situatie uit kan ontstaan, maar de voorzet is niet goed genoeg. Op de rand van de zestien kan PSV uitverdedigen.
12'
Opnieuw kan PSV rustig combineren vlak voor het doel van ADO Den Haag. De thuisploeg oogt niet helemaal scherp zo vroeg in dit duel. In aanvallend opzicht zijn de Hagenaren helemaal onzichtbaar.
10'
Voor het eerst in acht wedstrijden scoort PSV de openingstreffer niet uit een standaardsituatie. In de afgelopen zeven wedstrijden waren corners en vrije trappen aanleiding voor de eerst goal van de wedstrijd van de Eindhovenaren.
9'
De Eindhovenaren beginnen sterk aan deze wedstrijd. De ploeg heeft de eerste negen minuten bijna alleen maar balbezit gehad. Grote kansen leverde dat niet direct op, maar de eerste de beste goede aanval werd afgerond.
7'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Davy Pröpper
De middenvelder rondt een fraaie aanval af! Nadat Van Ginkel en Arias over de rechterkant combineren, zet laatstgenoemde hard voor. Daar ontvangt Locadia de bal, die de bal precies klaarlegt voor Pröpper. Pröpper blijft koel en schiet de bal van dichtbij hard tegne de touwen.
4'
Het lijkt erop dat Locadia in de punt van de aanval staat bij PSV. De aanvaller loopt het meest centraal, maar ook Siem de Jong duikt er af en toe op, terwijl ook Pereiro naar binnentrekt.
1'
De wedstrijd in het Kyocera Stadion tussen ADO en PSV is begonnen. De thuisploeg heeft het spel op gang gebracht. Kan PSV de druk op Ajax houden of lukt het ADO om afstand te nemen van de gevreesde degradatiestreep?
1'
Tegen ADO Den Haag zal Luuk de Jong op de bank moeten plaatsnemen. De aanvoerder van PSV wordt door trainer Phillip Cocu gepasseerd voor het duel van zaterdagavond. Jürgen Locadia staat in de punt van de aanval. De wisselbeurt van De Jong is de eerste sinds oktober 2015, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-1). Door het ontbreken van de aanvaller is Andrés Guardado aanvoerder bij de Eindhovense ploeg. Als linksback kiest Cocu voor Joshua Brenet, die de geblesseerde Jetro Willems vervangt.

Alfons Groenendijk heeft ervoor gekozen om zijn team zoveel mogelijk intact te houden. Dat betekent dat de keuzeheer tien dezelfde namen het veld inbrengt als vorige week tegen FC Groningen (4-3 winst) . Alleen Danny Bakker ontbreekt ten opzichte van dat duel. Voor hem in de plaats speelt Donny Gorter.
Statistieken
Nadat ADO Den Haag 6 wedstrijden op rij verloor, is de ploeg van Alfons Groenendijk uitstekend bezig. Van de laatste 7 wedstrijden ging er namelijk maar 1 verloren. Door deze opmars staan de Hagenaren nu 3 punten boven de gevreesde degradatiestreep. Sinds de komst van Groenendijk is ADO de zesde presterende club uit de Eredivisie.
De ploeg van Alfons Groenendijk doet er goed aan om Mike Havenaar, die lange tijd geblesseerd was dit seizoen op te stellen. Met de Japanner in de spits haalde ADO Den Haag namelijk de meeste punten.

- 17 basisplaatsen Havenaar: 22 punten
- 13 wedstrijden zonder Havenaar: 9 punten
ADO Den Haag won dit seizoen in totaal nog maar 9 keer. Echter behaalde de ploeg in de laatste 3 weken de 100% score, daar er 3 keer werd gewonnen van Roda JC (4-1), Willem II (2-1) en FC Groningen (4-3). De laatste keer dat ADO Den Haag meer dan drie duels op rij won, was in het seizoen 2010/2011 (4 keer), waaronder een zege op PSV (0-1).
PSV ging in totaal 43 keer op bezoek naar Den Haag. In de meeste gevallen waren de Eindhovenaren de bovenliggende partij. 21 keer wist de Brabantse club namelijk te winnen, 14 keer werd het gelijk en 7 maal was ADO Den Haag de sterkste.
De Eindhovenaren zijn uitstekend bezig met standaardsituaties. In de laatste 7 wedstrijden brak PSV het duel open met een doelpunt uit een dood spelmoment. ADO Den Haag is daarom gewaarschuwd. Sowieso scoorde PSV het vaakst uit een corner, 11 keer. Dat is meer dan 5 stuks meer dan de volgende ploegen: Ajax en Feyenoord scoorden beide 6 keer.
PSV is de ploeg met de meeste clean sheets dit seizoen (15). De laatste keer dat de ploeg van Phillip Cocu vaker de nul hield, was in het seizoen 2009/2010 (16 keer).