1 : 0 Torinfos in de Ticker Tom Beugelsdijk 56. / Kopbal  (Hector Hevel)

90'
90'
Wat Willem II laat zien, kan nauwelijks een slotoffensief worden genoemd. ADO Den Haag lijkt de eerste zege sinds midden augustus binnen te hebben.
90'
Siemen Mulder besluit om vijf minuten blessuretijd aan de wedstrijd toe te voegen.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
89'
Bijna de 2-0! Kostas Lamprou houdt zijn team op de been. Édouard Duplan schiet vanaf rechts de bal richting de lange hoek, maar Lamprou voorkomt dat de Fransman de score verdubbelt.
86'
De tijd begint echt te dringen voor Willem II, dat de hoop op een punt of meer lijkt te hebben opgegeven. Dat is niet heel gek, want de Tilburgers zijn deze wedstrijd nog geen enkele keer echt gevaarlijk geweest.
83'
Niet voor de eerste keer vanavond probeert Dennis van der Heijden het van een afstandje. Ditmaal schiet de jonge aanvaller van 25 meter ver naast.
81'
Wissel in bij Willem II -> Jari Schuurman
81'
Wissel uit bij Willem II -> Pele van Anholt
80'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
De maker van de 1-0 geeft een harde schop tegen het scheenbeen van Erik Falkenburg en gaat op de bon.
78'
Hector Hevel kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn wedstrijd. De middenvelder speelde aardig goed en leverde de assist af bij de 1-0.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Achraf el Mahdioui
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Hector Hevel
75'
Gele kaart voor José San Román (ADO Den Haag)
De rechtsback van ADO Den Haag houdt ver op de eigen helft Katuku Tshimanga vast, wat hem op deel komt te staan.
73'
De 2-0 hangt meer in de lucht dan de 1-1. Als ADO Den Haag iets zorgvuldiger is, dan kan het snel de wedstrijd beslissen.
71'
Dit keer is het niet raak voor Tom Beugelsdijk! Een hoekschop komt weer terecht bij de verdediger, die naar zijn linkerbeen kapt en uithaalt. Het schot van Beugelsdijk smoort in het strafschopgebied. De rebound van Hector Hevel gaat ruim naast.
70'
Het doelpunt van Tom Beugelsdijk heeft in ieder geval wat losgemaakt. Willem II begint meer risico te nemen, waardoor er ook meer ruimte komt voor ADO Den Haag.
69'
Mike Havenaar moet oppassen. De spits springt op de rug van Funsu Ojo en heeft al geel op zak. Siemen Mulder geeft Havenaar slechts een waarschuwing.
68'
Wissel in bij Willem II -> Andreas Calcan
68'
Wissel uit bij Willem II -> Jordy Croux
68'
Wissel in bij Willem II -> Thom Haye
68'
Wissel uit bij Willem II -> Asumah Abubakar
65'
Daar is eindelijk de eerste echte kans voor Willem II! Pele van Anholt legt de bal terug op Jordy Croux, die op de rand van het strafschopgebied niet twijfelt en meteen uithaalt. Het schot gaat ongeveer een meter naast het doel van de Hagenaren.
64'
De verdediging van Willem II schat een hoge bal niet goed in, waardoor Dennis van der Heijden een schietkans krijgt. Met een volley probeert de aanvaller Kostas Lamprou te verrassen, maar de de doelman staat goed opgesteld en keert de inzet.
62'
Willem II probeert er voetballend doorheen te komen, maar de bezoekers zijn aan de bal veel te slordig om op die wijze tot kansen te komen.
60'
Gele kaart voor Mike Havenaar (ADO Den Haag)
De spits probeert zijn verdedigende werk te doen, maar begaat daarbij wel een overtreding op Pele van Anholt. De spits krijgt omdat hij de speler van Willem II onderuit schopt.
58'
Het is nu wachten op een antwoord van Willem II, dat in aanvallend opzicht bijna niets heeft laten zien vanavond. Trainer Erwin van de Looi heeft in ieder geval nog drie wisselmogelijkheden.
56'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Tom Beugelsdijk
Tom Beugelsdijk breekt de ban! De centrale verdediger kopt hard raak uit een goed aangesneden hoekschop van Nector Hevel en zet ADO Den Haag op 1-0.
55'
ADO Den Haag blijft de aanval zoeken. Als er een team is dat aanspraak maakt op het openingsdoelpunt, dan is het de thuisploeg.
54'
Een snelle tegenval van ADO Den Haag strandt bij een steekpass van Édouard Duplan. De Fransman probeert Dennis van der Heijden weg te sturen, maar de spits heeft niet genoeg snelheid om bij zijn tegenstander weg te komen.
52'
Dennis van der Heijden krijgt een beetje ruimte en omdat het combinerend niet lukt, probeert hij het maar van afstand. De jonge aanvaller produceert een slap schot, die met enige moeite wordt gepakt door Kostas Lamprou.
50'
Goed is het nog niet, maar ADO Den Haag is de tweede helft aardig begonnen. Dat is nog niet te zeggen van Willem II, dat nauwelijks balbezit heeft.
47'
De voorzet van Édouard Duplan is een stuk beter! De Fransman probeert de bal bij Mike Havenaar te krijgen, maar de lange spits slaagt er niet in om met zijn hoofd het leder te raken.
47'
De tweede helft begint met een zwakke voorzet van Ruben Schaken, die de bal niet bij een medespeler krijgt, maar op het dak van het doel mikt.
46'
45'

ADO Den Haag en Willem II maken er tot nu toe geen spektakel van. Op een schot op de lat van Mike Havenaar na hebben beide teams nauwelijks iets gecreëerd. Een opvallend moment in de eerste helft was het wegvallen van Kevin Jansen, die een ogenschijnlijk ernstige knieblessure heeft opgelopen.
45'
45'
Bartholomew Ogbeche wordt op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald, maar Siemen Mulder vindt dat Hector Hevel geen overtreding maakte. Een vreemde beslissing van de scheidsrechter.
45'
Doordat Kevin Jansen lang op de grond lag, is de extra tijd in de eerste helft drie minuten.
45'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
Siemen Mulder trekt voor de tweede keer deze wedstrijd een gele kaart. Ditmaal wordt Ojo bestraft. De middenvelder zet een tackle in en raakt niet de bal, maar de benen van Hector Hevel.
44'
Opbouwend lukt het niet, dus speelt ADO Den Haag een soort van kick and rush-voetbal. Met Mike Havenaar en Dennis van der Heijden heeft de thuisploeg daar de spelers ook wel voor, maar kansen levert het vooralsnog niet op.
41'
Dat doet Jordy Croux heel knap! De rechtsbuiten gaat om Tyronne Ebuehi heen en haalt de achterlijn. De voorzet van de van MVV overgekomen aanvaller is echter minder goed. Ernestas Šetkus staat goed gepositioneerd en weet zijn hand tegen de bal te zetten, alvorens iemand van Willem II iets met de voorzet kan.
39'
De vrije trap van Jordy Croux gaat aan alles en iedereen voorbij. Het is nog steeds wachten op de eerste goede kans voor de bezoekers.
38'
Tom Beugelsdijk haalt Jordy Croux onderuit, waardoor Willem II halverwege de helft van de thuisploeg een vrije trap krijgt. De goede koppers melden zich in het strafschopgebied van ADO Den Haag.
37'
Het is duidelijk dat bij Willem II de creativiteit bij Jordy Croux weg moet komen. De buitenspeler wordt veelvuldig gezocht door zijn teamgenoten.
36'
Hector Hevel blijft tot nu toe aardig op de been op het middenveld. De twintigjarige speler van ADO Den Haag speelt vanavond zijn zevende Eredivisie-wedstrijd.
34'
Na het korte oponthoud probeert Willem II de tegenstander vast te zetten op de eigen helft. Daar slagen de Tilburgers aardig in.
33'
Kevin Jansen is op een brancard van het veld gedragen. De middenvelder lijkt een zware knieblessure te hebben opgelopen.
32'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
32'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
29'
Opnieuw ligt Kevin Jansen op de grond. Ditmaal schreeuwt hij het uit van de pijn nadat hij verkeerd terechtkomt. Het lijkt erop dat het een onverstandige beslissing is geweest om terug te keren op het veld.
28'
Na een korte blessurebehandeling is Kevin Jansen terug op het veld. Van harte lijkt het niet te gaan.
28'
Het is even elf tegen tien op het veld, want Kevin Jansen wordt buiten de lijnen nog behandeld.
27'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
De middenvelder van ADO Den Haag beukt Funsu Ojo omver en krijgt het eerst geel van de wedstrijd. Jansen raakt bij het maken van de overtreding geblesseerd en wordt op het veld behandeld.
25'
Het tempo in de opbouw van ADO Den Haag ligt te laag, waardoor Willem II nauwelijks in de problemen komt.
23'
Jordy Croux ziet de ruimte voor een schot en twijfelt geen seconde. Vanaf een meter of twintig van het doel probeert de buitenspeler de bal in de verre kruising te mikken, maar de inzet van Croux is ongevaarlijk en wordt simpel gevangen door Ernestas Šetkus.
21'
Hoogstaand is de wedstrijd tot nu toe niet, maar beide teams hebben wel de intentie om met aanvallend voetbal het duel naar zich toe te trekken.
19'
Ruben Schaken toont zijn kwaliteiten door Katuku Tshimanga en vervolgens een puike voorzet af te leveren. Mike Havenaar rekent erop, maar gaat onder de bal door.
17'
Bartholomew Ogbeche probeert het nu van een meter of dertig. Zijn schot gaat ver, heel ver naast het doel van Ernestas Šetkus.
16'
Dat is de eerste mogelijkheid voor Willem II! Asumah Abubakar speelt de bal over het centrale duo van ADO Den Haag heen, waar Bartholomew Ogbeche opduikt. De Nigeriaanse spits doet zijn best om bij de bal te komen, maar met een uiterste poging mikt hij de bal hoog over.
15'
Jordy Croux lijkt niet het goede schoeisel te hebben aangetrokken. De buitenspeler van Willem II is al een aantal keer uitgegleden - tot nu toe zonder grote gevolgen.
13'
Willem II heeft na een klein kwartier spelen al twee corners gekregen, maar de Tilburgers zijn er nog niet in geslaagd om doelman Ernestas Šetkus uit te testen.
11'
Dat is slim doorzien van Kostas Lamprou. De doelman heeft door dat Hector Hevel met een vervroegde voorzet Mike Havenaar wil bereiken. Lamprou zet alvast een stap naar voren en weet daardoor de bal uit de lucht te plukken.
9'
Willem II mist vanavond natuurlijk clubtopscorer Fran Sol, die nog altijd geschorst is. Zijn vervanger is wederom Bartholomew Ogbeche, die bij SC Cambuur heeft bewezen een uitstekende spits te zijn.
7'
De openingsfase van de wedstrijd is veelbelovend. Beide teams zijn niet van plan zich in te graven en proberen beide het initiatief naar zich toe te trekken.
4'
Bijna de openingstreffer! Katuku Tshimanga twijfelt te lang, waardoor Ruben Schaken op de rand van het strafschopgebied van Willem II de bal verovert. Het is Mike Havenaar die na de balverovering het leder krijgt en hij schiet via doelman Kostas Lamprou op de lat.
2'
Even lijkt Jordy Croux er aan de rechterkant vandoor te kunnen, maar Thomas Meißner let goed op en voorkomt dat de buitenspeler aan de bal komt.
1'
Siemen Mulder fluit voor de eerste keer vanavond op zijn fluitje en Willem II trapt af. We zijn los!
1'

ADO Den Haag-trainer Željko Petrović voegt daad bij woord en wijzigt zijn team op flink wat plaatsen. Eén van de spelers die wordt geslachtofferd is Édouard Duplan. Hij begint zaterdagavond voor het eerst dit seizoen niet in de basis.

Petrović kondigde deze week al aan dat hij tegen Willem II alleen maar 'harde werkers' zou opstellen. Naast Duplan begint ook Ludcinio Marengo op de bank. De buitenspeler startte vorige week nog bij de Hagenaren, die thuis verloren van AZ (0-1).

Dennis van der Heijden en Ruben Schaken vormen samen met Mike Havenaar de aanval tegen Willem II. Petrović kiest er daarnaast voor om niet met Wilfried Kanon, maar met José San Román in de verdediging te beginnen. Met een flink gewijzigd team gaat ADO Den Haag op jacht naar de eerste zege sinds augustus.

Willem II boekte in de vorige speelronde eindelijk weer een overwinning. Trainer Erwin van de Looi kiest er derhalve voor om met bijna hetzelfde team te beginnen dat FC Groningen met 2-1 versloeg. De enige wijziging ten opzichte van een week geleden is dat niet Freek Heerkens, maar Pele van Anholt in de verdediging van de Tilburgers start.

De aftrap van de voetbalzaterdag in de Eredivisie vindt plaats in het Kyocera Stadion. Daar neemt het geplaagde ADO Den Haag het op tegen Willem II, dat steeds beter in vorm raakt. Het belooft een mooi duel te worden tussen twee teams die de drie punten goed kunnen gebruiken. Scheidsrechter Siemen Mulder moet de wedstrijd in goede banen leiden. Wie de andere 22 namen zijn die om 18:30 aan de aftrap staan, is een uur voor aanvang hier te vinden.

Afstand nemen

Zowel ADO Den Haag als Willem II heeft dit seizoen als doelstelling om niet bij de onderste drie te eindigen. De teams staan na elf speelrondes niet in de gevarenzone, maar dat zomaar kunnen veranderen als het even tegenzit. Het is voor beide teams dus zaak om punten te blijven sprokkelen zodat de voorsprong op de laatste drie kan worden uitgebouwd.

Daar is Willem II de laatste tijd aardig mee bezig. Na een valse start van het seizoen, gaat het steeds beter met het team van trainer Erwin van de Looi. Na een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam (2-2) en een lullige nederlaag tegen FC Utrecht (0-1) wonnen de Tilburgers een week geleden van FC Groningen. Bartholomew Ogbeche was bij Willem II de grote man door vijf minuten voor tijd de winnende 2-1 te maken.

Waar Willem II naar boven klimt, zakt ADO Den Haag steeds verder weg. De Hagenaren wonnen de eerste drie wedstrijden van het seizoen en kwamen daarna in een sportieve crisis terecht. ADO Den Haag won al acht keer op rij niet en is van de bovenste plaatsen teruggezakt naar de elfde plek. Een veilige plaats, maar het is duidelijk dat er wat moet veranderen bij ADO.

Blessures en schorsingen

Željko Petrović liet deze week weten dat hij tegen Willem II alleen spelers opstelt die álles geven. "Ik ga niet meer naar namen kijken, maar naar jongens die graag energie in de wedstrijd willen steken. En dan alles, maar ook echt alles doen om ook het publiek erbij te betrekken vanaf de eerste minuut", aldus de ADO-trainer, die in ieder geval niet kan beschikken over de geschorste Danny Bakker en de geblesseerde Aaron Meijers.

Ook Van de Looi moet een aantal spelers missen. Zo is Fran Sol nog steeds geschorst en liep Branco van den Boomen deze week tijdens de training een knieblessure op. Ook verdedigers Dico Koppers en Guus Joppen zullen er vanwege blessures niet bij zijn in Den Haag.