1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Enes Ünal 53. / Schot met rechts  (Stefan Thesker)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Héctor Moreno 62. / Schot met rechts

90'
PSV schrikt wakker na het openingsdoelpunt van Enes Ünal. De Turkse spits duikt op achter Isimat-Mirin en passeert heel koel de uitkomende doelman Pasveer. PSV deed wat terug met een rebound van Moreno. De Mexicaan kreeg de bal voor de voeten nadat Marsman de bal van Pereiro losliet. In de blessuretijd liepen de gemoederen hoog op in Eindhoven. De Tukkers wilden het punt over de eindstreep trekken tot ongenoegen van de PSV-spelers.
90'
90'
Gele kaart voor Jeroen van der Lely (FC Twente)
De gemoederen lopen hoog op aan het einde van de wedstrijd. Luuk de Jong loopt Van der Lely omver, die gaat verhaal halen bij de spits. Pereiro komt bij de twee spelers staan, waarna beide elftallen bij elkaar komen om te duwen en trekken. Aan het einde krijgen Van der Lely en Pereiro beiden geel.
90'
Gele kaart voor Gastón Pereiro (PSV Eindhoven)
90'
Gele kaart voor Nick Marsman (FC Twente)
Nu pas trekt scheidsrechter Gözübüyük de gele kaart voor tijdrekken van doelman Marsman.
90'
In de tweede minuut van de blessuretijd knikt Moreno de bal net naast het doel van Marsman.
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten. Wat kan PSV nog?
90'
Iedereen naar voren voor een vrije trap van PSV. Doordat Luuk de Jong niet kan controleren, countert FC Twente snel naar voren. Een poging met het opzoeken van de cornervlag loopt uit tot een inworp tegen de achterlijn van PSV. FC Twente lijkt het punt binnen te slepen.
88'
FC Twente staat met de rug tegen de muur in Eindhoven. Yeboah rekt daarom tijd door wandelend het veld af te gaan. Voor hem in de plaats komt middenvelder Tim Hölscher.
88'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
88'
Wissel uit bij FC Twente -> Yaw Yeboah
85'
De derde en laatste wissel van Cocu. Opnieuw brengt hij een aanvaller voor een middenvelder. Ramselaar verlaat het veld. Voor hem komt de clubtopscorer van Jong PSV, Sam Lammers.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Sam Lammers
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
84'
Op de lat! Pereiro ziet Zinchenko vrij staan op de rechterhoek van het zestienmetergebied. De Oekraïner twijfelt geen moment en krult de bal tegen de onderkant van het aluminium.
83'
FC Twente zet er een extra verdediger in. Trajkovski heeft zijn taak verricht. Voor hem komt Joachim Andersen in de plaats, die centraal achterin zal positioneren in een 5-3-2-opstelling.
83'
Wissel in bij FC Twente -> Joachim Andersen
83'
Wissel uit bij FC Twente -> Dejan Trajkovski
79'
Celina met de kans! En daar is ineens weer FC Twente. Celina fopt Isimat-Mirin en komt zo een-op-een met Pasveer. De aanvaller van FC Twente faalt. Uitstekende redding van Pasveer.
77'
Dit keer is Narsingh weg aan de rechterkant. De invaller haalt de achterlijn, zet voor, maar vindt net niet Luuk de Jong. Pereiro vangt de bal op, maar ook zijn schot treft geen doel. Een derde schot van de meegkomen Brenet wordt door Marsman verwerkt tot corner. De hoekschop levert vervolgens niet op.
76'
Pereiro is voor de zoveelste keer in de tweede helft weg aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet wordt tegendraads gekopt door Luuk de Jong, maar opnieuw staat Marsman in de weg.
75'
Het boogballetje op Zinchenko is meteen de laatste actie van Bergwijn. De jonge vleugelspeler wordt naar de kant gehaald. Voor hem in de plaats komt Luciano Narsingh.
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
74'
Zinchenko! De wedstrijd leeft helemaal op in Eindhoven. Nu is het Zinchenko die een boogballetje van Bergwijn weet te verlengen. Zinchenko lijkt van zo'n zeven meter te scoren, maar Marsman weet knap te redden. PSV jaagt op de overwinning.
68'
PSV lijkt ontwaakt van de ietwat slaapverwekkende eerste helft. De ploeg zet stevig druk op het doel van Marsman, maar de doelman van FC Twente houdt zijn ploeg vooralsnog op de been.
65'
Gele kaart voor Héctor Moreno (PSV Eindhoven)
Scheidsrechter Gözübüyük bestraft een gevaarlijk kopduel tussen Moreno en Ünal met een gele kaart voor de Mexicaan.
64'
Bijna 2-1! Opnieuw is het de uitstekend spelende Pereiro die alle ruimte heeft aan de rechterkant van het speelveld. Zijn voorzet bereikt weliswaar Luuk de Jong, maar de spits ziet zijn schot gekeerd worden door doelman Marsman.
62'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Héctor Moreno
Uit het niets is het dan 1-1. Pereiro trekt aan de rechterkant van het speelveld naar binnen. De Uruguayaan haalt uit, maar ziet zijn schot gekeerd worden door Marsman. In de rebound is het gelegenheidsspits Moreno die de gelijkmaker binnentikt.
60'
Een gevaarlijke countermogelijkheid voor FC Twente. Mokotjo is het zestienmetergebied van PSV binnengelopen, maar komt op zijn weg Isimat-Mirin tegen. De Fransman krijgt een vrije trap in zijn voordeel mee. De supporters van PSV zijn allesbehalve tevreden over het spel van hun club.
58'
Cocu grijpt in. Hij haalt middenvelder Pröpper naar de kant en brengt voor hem in de ploeg de aanvallend ingestelde Oleksandr Zinchenko.
58'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
58'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Davy Pröpper
56'
Opnieuw een kans voor FC Twente. Celina stoomt op langs de rechterkant van het speelveld. De vleugelspeler komt het strafschopgebied binnen, maar krijgt de bal uiteindelijk niet bij de vrijstaande Yeboah.
53'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Enes Ünal
Daar is dan het doelpunt voor FC Twente. Thesker wacht geduldig op de loopactie van Ünal. De spits duikt op achter de verdediging en faalt oog in oog met Pasveer niet. Dat is alweer het achtste doelpunt voor de Turkse huurling van Manchester City.
49'
Yeboah krijgt de bal aan de rechterkant mee van Mokotjo. De Ghanees legt de bal terug Trajkovski, die vanaf de rand van het zestienmetergebied in de verre hoek mikt. Zijn schot wordt met enige moeite gekeerd door Pasveer.
46'
Ünal zoekt direct na de aftrap de aanval. Ditmaal legt de Turkse spits de bal wel breed op Yeboah. De kleine Ghanees kan de bal niet onder controle houden, waardoor de bal over de achterlijn verdwijnt.
46'
Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
De spelers van PSV en FC Twente hebben vooralsnog moeite met het creëren van echt grote kansen. Beide clubs nemen de tijd met het loeren op een gaatje in de verdediging van de tegenstander. De grootste kans kwam van de voet van Gastón Pereiro. De Uruguayaan mikte de bal voorlangs. Wie zet zijn ploeg in de tweede helft op een voorsprong?
45'
44'
Opnieuw FC Twente dat aan de linkerkant gevaarlijk opkomt. Celina moet het echter zelf doen, omdat Yeboah zich verstopt achter Nicolas Isimat-Mirin. De solo van Celina wordt afgestopt door de uitstekend verdedigende Moreno.
42'
Een aardige mogelijkheid voor FC Twente wordt verprutst door Ünal. In plaats van af te leggen op de meegekomen Celina of Yeboah, probeert de Turk het verdedigersduo van PSV te passeren. Zijn passeerbeweging loopt tot niets uit.
40'
Ramselaar neemt een uitgemeten boogbal van Pröpper knap aan in de zestien van FC Twente. Oog in oog met doelman Marsman schiet Ramselaar de bal in het zijnet. Het is vooralsnog een van de spaarzame hoogtepunten in de eerste helft.
37'
Een klein misverstand tussen Bijen en Nick Marsman levert bijna een goal op voor PSV. Bijen duikt onder de voorzet van Pereiro door, waarop Marsman alert reageert. De doelman houdt de tussenstand nog op 0-0.
34'
De Jong neemt de bal aan op de borst ter hoogte van de penaltystip. De spits controleert en haalt in draai uit, maar de bal komt niet verder dan verdediger Thesker. De Jong staat nu al meer dan 700 minuten droog in het shirt van PSV.
31'
FC Twente neemt het initiatief over van PSV. De middenvelders van de Tukkers hebben alleen moeite met het geven van beslissende passes op het spitsenduo Ünal en Yaw Yeboah.
28'
Een goed indraaiende vrije trap vanaf de rechterkant van Mokotjo komt bij de tweede paal bijna op het voorhoofd van Ünal terecht. De Turk ziet de bal door Luuk de Jong weggekopt worden.
24'
Celina duikt ineens op aan de linkerkant van het strafschopgebied van PSV. De middenvelder van FC Twente schiet de bal recht op Pasveer af, die in tweede instantie de bal kan oppakken.
23'
In de daaropvolgende counter is PSV er razendsnel uit. Guardado verstuurt de bal naar Steven Bergwijn, die het zestienmetergebied binnenstormt. Het is uiteindelijk de meegelopen Mokotjo die een keurige tackle uitvoert op de bal, waardoor de aanval onschadelijk is gemaakt.
22'
Eerste hoekschop is voor FC Twente. In eerste instantie lijkt Pereiro de bal makkelijk weg te koppen. Op de rand van de zestien staat echter Peet Bijen, die de bal op doel mikt. Remko Pasveer heeft de bal klem.
19'
Het is nog altijd wachten op het eerste schot tussen de palen van zowel PSV als FC Twente. Beide clubs spelen de bal achterin rond en loeren op een opening in de verdediging van de tegenstander.
16'
Héctor Moreno mag ver komen op de helft van FC Twente. Via Brenet komt de bal uiteindelijk bij Andrés Guardado terecht. Met een bekeken pass bedient de Mexicaan Bart Ramselaar, die door flinke hinder van Mateusz Klich niet aan de bal komt. Gözübüyük wuift de protesten voor een penalty weg.
13'
Kamohelo Mokotjo maakt een mooie rush door het as van het veld. De Zuid-Afrikaanse middenvelder passeert twee PSV'ers op zijn weg en legt de bal af aan Bersant Celina. De middenvelder verzuimt de bal af te geven aan de vrijstaande Enes Ünal en mikt hoog over.
10'
Gele kaart voor Davy Pröpper (PSV Eindhoven)
Davy Pröpper krijgt de bal op het middenveld niet onder controle en verspeelt de bal. In een poging om de bal te heroveren zet Pröpper zijn noppen boven op de voet van Mateusz Klich. Scheidsrechter Gözübüyük geeft de middenvelder van PSV een gele kaart.
9'
Opnieuw is het Arias die aan de rechterkant de achterlijn mag opzoeken. Ditmaal komt de bal in de voeten bij Gastón Pereiro. De Uruguayaan controleert de bal op de vijfmeterlijn, maar schiet voorlangs. PSV begint haar kansen te krijgen.
8'
Eerste dreiging van de wedstrijd komt van PSV. Arias stoomt op aan de rechterkant, maar zijn voorzet komt niet tegen het hoofd van Luuk de Jong.
5'
De eerste vijf minuten leveren nog geen dreiging op. PSV mag van FC Twente rustig de bal rondspelen op eigen helft. Tot grote uitbraken heeft het nog niet geleid.
2'
FC Twente lijkt in een 4-4-2-opstelling te spelen. Dejan Trajkovski speelt als linkermiddenvelder, maar zal voornamelijk mandekker van Santiago Arias zijn. PSV speelt met de vertrouwde 4-3-3-opstelling.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven. Bart Ramselaar laat de bal voor het eerst rollen.
1'
Opstellingen:
Het is voor Jetro Willems een week om snel te vergeten. De linksback is niet opgeroepen door bondscoach Danny Blind voor de interlands met België en Luxemburg en moet bij PSV nu ook genoegen nemen met een plaats op de bank. Voor hem in de plaats speelt Joshua Brenet.

Onder de lat kiest Cocu opnieuw voor Remko Pasveer. De oud-speler van FC Twente krijgt de voorkeur bij afwezigheid van eerste keus Jeroen Zoet. Verder kiest Cocu voor de overige spelers die vorige week aan de aftrap stonden in de gewonnen wedstrijd bij Vitesse (0-2).

Trainer René Hake moet puzzelen voorafgaand het uitduel bij PSV. Blessures van Chinedu Ede en Frederik Jensen zorgen dat de spoeling bij de Tukkers steeds dunner en dunner wordt.

Jeroen van der Lely is de vervanger voor Jensen. Dejan Trajkovski schuift door naar het middenveld, waar hij de opdracht heeft Santiago Arias, de opkomende rechtsback van PSV, op te vangen.
PSV lijkt weer de winning mood in de Eredivisie terug te hebben gevonden. Met FC Twente treft het een ploeg dat sinds 10 september geen wedstrijd in de competitie meer heeft verloren. Mijn naam is Maarten Elst en vanavond doe ik verslag van PSV – FC Twente.

Narsingh terug, Zoet nog niet bij selectie PSV
PSV-trainer Phillip Cocu heeft nog altijd geen groen licht gekregen van de medische staf om keeper Jeroen Zoet weer op te stellen. De doelman is nog niet fit bevonden en gebruikt de komende interlandperiode om zich te herstellen van een spierblessure. Behalve Zoet, ontbreken ook Siem de Jong, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia bij de thuisploeg.
Daarentegen keert Luciano Narsingh wél weer terug in de wedstrijdselectie van PSV. De rappe vleugelaanvaller is hersteld van een hamstringblessure, waardoor hij drie wedstrijden vanaf de tribune moest toezien. Met FC Twente treft Narsingh zijn favoriete tegenstander in de Eredivisie. In elf ontmoetingen scoorde hij vijfmaal tegen de Tukkers, het meest van alle Eredivisieclubs.

FC Twente al tijdje ongeslagen
FC Twente is vooralsnog de verrassing van het seizoen. De Tukkers, die vorig seizoen moeizaam dertiende eindigde, zijn de trotse nummer zes van de Eredivisie.
De club uit Enschede is momenteel zes wedstrijden ongeslagen. De laatste keer dat FC Twente zo’n lange reeks neerzette, is alweer twee jaar geleden. In het kalenderjaar 2014 bleef de ploeg tussen april en oktober maar liefst veertien wedstrijden op rij zonder nederlaag.
Dit seizoen doet FC Twente vooral een beroep op de goals van spits Enes Ünal. De Turkse huurling van Manchester City heeft een groot aandeel met zeven goals uit negen wedstrijden. De laatste twee wedstrijden kwam de spits echter niet tot scoren.

Vier zeges op rij voor PSV
Het is alweer eventjes geleden dat FC Twente punten mee naar Enschede heeft genomen uit Eindhoven. De afgelopen vier edities wist PSV allemaal te winnen. Vorig seizoen was de Mexicaanse verdediger Héctor Moreno de grote man aan de zijde van PSV. Dankzij twee rake kopgoals van hem en goals van Narsingh en Florian Jozefzoon wonnen de Eindhovenaren met 4-2.
Tijdens de laatste overwinning van FC Twente op bezoek bij PSV (2-6) had Luuk de Jong nog het shirt van de uitploeg om zijn schouders hangen. Weet de topscorer van het afgelopen seizoen na 675 minuten eindelijk weer te scoren in het shirt van PSV?

De wedstrijd staat onder leiding van Serdar Gözübüyük. Ongeveer een uur voor de aftrap zijn de opstellingen van beide ploegen bekend. Deze zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.