0 : 1 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 23. / dir. vrije trap
0 : 2 Torinfos in de Ticker Ricky van Wolfswinkel 58. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Robert Mühren 78. / Kopbal
2 : 2 Torinfos in de Ticker Robert Mühren 87. / dir. vrije trap

90'
Een sensationele ontknoping heeft AZ Alkmaar zaterdagavond een punt bezorgt tegen Vitesse. De Arnhemmers dacht vlak voor tijd de drie punten in de tas te hebben. Het was echter invaller Robert Mühren die andere plannen had en twee keer tot scoren kwam. Zijn vrije trap was van grote schoonheid.
90'
90'
Aan de andere kant een mogelijkheid voor Tankovic op aangeven van niemand minder dan Mühren. Tankovic krijgt de bal onder zicht, waardoor hij ruim naast schiet.
90'
Zhang! De spits van Vitesse had de overwinning op zijn schoen liggen. Vanaf twee meter lukt het de aanvaller de bal naast een leeg doel te werken.
90'
Een geweldige slotfase in Alkmaar. Het spel vliegt op en neer. En dat allemaal dankzij de nuchtere Mühren.
90'
Gele kaart voor Mitchell van Bergen (Vitesse)
De jonge invaller heeft een gele kaart gekregen door te voorkomen dat AZ snel een ingooi kan geven.
87'
Een verbanning naar de tribune voor Vitesse -> Edward Sturing
Assistent-trainer Edward Sturing ontploft na de 2-2 van AZ. Hij windt zich op over de manier waarop de thuisploeg de vrije trap krijgt en vanwege aanmerkingen op de leiding wordt Sturing weggestuurd.
87'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:2 door Robert Mühren
Een ongekende ontknoping in Alkmaar. Mühren legt een vrije trap vanaf rand zestien met veel gevoel over de muur in het doel. De spits geeft zijn visitekaartje af als invaller.
87'
Wissel in bij Vitesse -> Kosuke Ota
87'
Wissel uit bij Vitesse -> Arnold Kruiswijk
84'
Heel even denkt Mühren de gelijkmaker voor AZ binnen te werken. Het publiek juicht al, maar de spits bevond zich in buitenspelpositie.
84'
Een aanvallende wissel van AZ door een verdediger eraf te halen voor een spits.
83'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Fred Friday
83'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Stijn Wuytens
82'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Leerdam blijft langdurig het shirt van Tankovic vasthouden. Het zorgt voor frustratie bij de speler van AZ en levert Leerdam een gele kaart op.
81'
De supporters van AZ vragen de thuisploeg om alles of niets te spelen. Daar zullen ze waarschijnlijk wel gehoor aan geven.
80'
Wissel in bij Vitesse -> Mitchell van Bergen
80'
Wissel uit bij Vitesse -> Adnane Tighadouini
78'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:2 door Robert Mühren
AZ komt toch terug in de wedstrijd. Room brengt in eerste instantie goed redding op een schot van Rienstra. Van dichtbij kopt invaller Mühren de bal binnen.
75'
Jahanbakhsh zit een mislukte voorzet bijna ineens in het doel vliegen. Room staat aan de grond genageld, maar kijkt de poging over.
73'
De talentvolle Zhang krijgt nog speelminuten. Hij had dit seizoen op meer speelminuten gerekend, totdat Van Wolfswinkel terugkeerde naar Arnhem. Daarom moet hij zich in korte invalbeurten laten zien.
72'
Wissel in bij Vitesse -> Yuning Zhang
72'
Wissel uit bij Vitesse -> Ricky van Wolfswinkel
69'
Vitesse begint op te schuiven richting het strafschopgebied van AZ. Navarone Foor is belangrijk op het middenveld van de gasten door het spel te verdelen. De fans van AZ lijken het wel te geloven.
65'
Het is een frustrerende avond voor de spelers van AZ Alkmaar. Ze krijgen het gewoonweg niet voor elkaar tegen Vitesse. De frustratie valt af te lezen van de gezichten van de voetballers.
62'
Tanković mag direct aanleggen voor een vrije trap. Baker blijkt toch een betere trap te hebben. De poging van de invaller gaat een meter over het doel van Vitesse.
61'
Normaal gesproken zou Fred Friday de vervanger zijn van Wout Weghorst. Maar vanavond krijgt Mühren de kans van Van den Brom.
60'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
60'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
60'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
60'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Wout Weghorst
60'
Zo had Wout Weghorst de held kunnen zijn vanavond, maar is hij uiteindelijk de schlemiel.
58'
Doelpunt voor Vitesse, 0:2 door Ricky van Wolfswinkel
Van Wolfswinkel laat even zien hoe je een strafschop hoort te nemen. De spits ramt de bal kiezelhard tegen de touwen. Rochet zit wel in de goede hoek, maar is volslagen kansloos.
57'
Gele kaart voor Wout Weghorst (AZ Alkmaar)
Wout Weghorst veroorzaakt een strafschop in het voordeel van Vitesse. Hij trekt zijn directe tegenstander Van Wolfswinkel bij een hoge bal naar de grond.
56'
Weghorst! Uit het niets een gevaarlijke kopbal van de spits. Jahanbakhsh legt een bal precies op het hoofd van de aanvaller. Weghorst ziet zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door Room.
56'
De avond verloopt vooralsnog prima voor Vitesse. Het staat op voorsprong en hoeft voor de rest weinig te doen. AZ krijgt het balbezit, maar weet daar niets mee te doen.
53'
De aanvallers Fred Friday en Muamer Tanković zijn aan een warming-up begonnen. De spelers op het veld moeten vrezen voor een vroege wissel.
52'
Rashica begint meer moeite te krijgen met de opkomende Haps. De aanvaller verdedigt meer dan hem lief is.
51'
Vitesse laat zich in het begin van de tweede helft terugzakken. Ook na rust moet AZ het spel maken en speelt Vitesse vanuit een hechte organisatie.
49'
AZ probeert de spelhervattingen snel te nemen om het tempo in de wedstrijd te houden. Anders speelt het Vitesse in de kaart.
46'
AZ Alkmaar heeft nog een helft de tijd om de schade ongedaan te maken. Dan zal het aanvallend wel voor meer dreiging moeten zorgen.
46'
45'
Door een prachtige vrije trap van Lewis Baker staat Vitesse op voorsprong in Alkmaar. De bezoekers hadden voor het doelpunt het betere van het spel. Na de treffer laten ze AZ het spel maken en dat lukt het elftal van trainer John van den Brom maar moeilijk. De voorhoedespelers van AZ zijn zo goed als onzichtbaar.
45'
44'
Ron Vlaar is vanavond aandachtig toeschouwer vanaf de tribune. John van den Brom wilde geen risico nemen met de verdediger, omdat hij na een blessure net twee groepstrainingen had meegedaan.
42'
Vitesse-keeper Eloy Room beleeft een eenvoudige eerste helft. Meer dan een bal uit de lucht plukken heeft hij niet hoeven doen.
40'
De laatste tien minuten is het balbezit vrijwel continu voor AZ. Vitesse laat de thuisploeg het spel maken na de voorsprong. Maar het lukt de Alkmaarders niet daar iets goeds mee te doen.
37'
Het lukt AZ maar niet om voorin gevaar te worden. De dreiging moet van de jonge Dos Santos komen, maar hij loopt zich stuk op de verdedigers. Weghorst en Jahanbakhsh komen nog minder in het spel voor.
33'
Een bijzonder gegeven: de laatste vier rake vrije trappen van Vitesse werden allemaal gescoord door Lewis Baker. In de vorige speelronde tegen FC Groningen was hij ook al trefzeker vanuit een vrije trap.
30'
Het aanvalsspel van AZ Alkmaar oogt op dit moment onmachtig. De verdediging van Vitesse komt nauwelijks in de problemen. Vooralsnog een wedstrijd waarop de bezoekers gehoopt hadden.
28'
Gele kaart voor Marvelous Nakamba (Vitesse)
De verdedigende middenvelder is te gretig in zijn poging Jahanbakhsh van de bal te zetten. Nakamba is te laat met zijn tackle en raakt daardoor het been van de aanvaller.
26'
Vanaf de tribune is gemor te horen. AZ voetbalt prima tot aan de middenlijn, maar vanaf die plek weet het niet onder de druk van Vitesse uit te komen.
23'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Lewis Baker
Zo levert de actie van Tighadouini alsnog een doelpunt op. Baker legt de bal vanaf een kleine dertig meter met gevoel in de rechter hoek. Rochet heeft het nakijken op de bal van de specialist.
22'
Gele kaart voor Rens van Eijden (AZ Alkmaar)
Tighadouini profiteert van een wegglijdende tegenstander, waarna Van Eijden moet ingrijpen. Hij drukt de op snelheid zijnde aanvaller naar de grond, waarmee de verdediger een kansrijke situatie voorkomt.
20'
Na Rashica heeft Wout Weghorst ook een fraaie fopduik in het strafschopgebied in huis. De spits schreeuwt moord en brand, maar de scheidsrechter besteed er geen aandacht aan.
19'
AZ Alkmaar en Vitesse zijn aardig aan elkaar gewaagd in de eerste twintig minuten. Vitesse zorgt aanvallend voor de meeste dreiging. AZ leunt wat meer op de tegenaanval.
15'
Dos Santos! De aanvaller vergeet AZ op voorsprong te zetten. Na een balverovering van Bel Hassani schakelt de thuisploeg snel om. Dos Santos lanceert zichzelf door de bal langs de tegenstander te schieten. In plaats van dichter bij het doel te komen, kiest hij voor een schot vanaf rand zestien. De bal komt recht in de handen van doelman Eloy Room.
14'
Tighadouini zet met een schijnbeweging wel heel simpel zijn tegenstander op het verkeerde been. Het schot met links vliegt vervolgens recht op doelman Rochet af.
12'
Rashica gaat na licht contact neer in het strafschopgebied en denkt aan een penalty. De scheidsrechter gaat niet mee in de smeekbede van de aanvaller.
10'
Navarone Foor geeft de bal goed mee aan de opkomende Baker door het centrum. Alleen verslikt de speler van Vitesse zich in zijn aanname, waardoor gevaar van Vitesse voorkomen wordt.
8'
Haps met zijn eerste actie als opkomende vleugelverdediger. Hij snelt voorbij zijn tegenstander en trekt de bal laag voor het doel. Alleen bereikt Haps daarmee geen teamgenoot.
7'
Vanuit een corner komt Leerdam tot een kopbal. Zijn poging valt in de handen van doelman Rochet.
6'
Vitesse is goed aan de wedstrijd in Alkmaar begonnen. Het positiespel is uiterst zorgvuldig. Ditmaal komt Tighadouini tot een schot uit de tweede lijn. Rochet moet gestrekt om een doelpunt te voorkomen.
4'
Alweer staat Johansson te slapen. Hij verwacht een ingooi mee te krijgen, maar ziet niet dat de grensrechter de andere kant opkijkt. Daardoor kan Vitesse tot een voorzet komen vanaf de linkerkant.
2'
Rashica! Bijna stond Vitesse al op voorsprong. Johansson verdedigt slordig door het midden uit. Rashica glijdt op het moment van schieten uit, waarna Rochet redding brengt voor AZ.
1'
Op een heerlijke grasmat heeft AZ Alkmaar de bal in beweging gebracht.
1'
Onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük komen de spelers het veld op.
AZ Alkmaar wil ten koste van Vitesse aansluiting houden bij de bovenste plekken in de competitie. Vitesse kan die aansluiting bij een zege echter ook pakken. Twee ploegen die allebei waarschijnlijk op de aanval zullen spelen. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Fit AZ
AZ-trainer John van den Brom beschikt in de thuiswedstrijd tegen Vitesse over aan nagenoeg fitte selectie. Ron Vlaar en Wout Weghorst keren terug van blessureleed. Vlaar kampte met een kuitblessure waarvan hij sinds eind augustus al last had. Dat euvel lijkt nu volledig verholpen te zijn. Weghorst kreeg tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg met een gebroken neus te maken. Waarschijnlijk zal de spits met een masker op zijn gezicht op het veld verschijnen.

Miazga
Chelsea-huurling Matt Miazga krijgt voor het eerst een kans in de basis van Vitesse. De centrale verdediger is de vervanger van Maikel van der Werff. De centrale verdediger is namelijk de komende zes weken uitgeschakeld. De mandekker liep tijdens de training een knieblessure op. Tot op heden speelde Miazga zes wedstrijden, waarvan drie voor Jong Vitesse. In het eerste elftal wachtte hij nog op zijn eerste basisplaats.

Recente vorm
Op de ranglijst staat AZ er prima voor, maar de recente vorm valt tegen. De laatste twee competitiewedstrijden eindigden allebei in een gelijkspel. Tegen Go Ahead Eagles kwam AZ niet verder dan 2-2, terwijl Sparta Rotterdam de Alkmaarders op 1-1 hield. Vitesse won in de vorige speelronde met 2-1 van FC Groningen, maar ging daarvoor met 2-1 onderuit op bezoek bij FC Twente.