1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mimoun Mahi 14. / Schot met links  (Jesper Drost)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Lammers 59.

90'

In een zeer magere tweede helft heeft PSV de achterstand om weten te zetten in een gelijkspel. Na een vermeende overtreding op Bacuna kon PSV snel counteren. Na een redding van Padt op de inzet van Luuk de Jong belandde de bal op het hoofd van Sam Lammers, die zijn eerste Eredivisie-treffer wist te scoren.
90'
90'
Ondanks het povere spel van beide ploegen komen er toch nog drie minuten extra bij.
90'
Blessuretijd: 3 minuten.
89'
Terwijl de andere wedstrijden al bijna afgelopen zijn, zijn we in Groningen nog volop bezig. Door de drie minuten blessuretijd in de eerste helft loopt het hier wat uit. Al zal Higler niet veel blessuretijd bijtellen na deze magere tweede helft.
85'
Een vrije trap vanaf de linkerkant van FC Groningen zorgt voor het grootste Groningse gevaar in de tweede helft. Spits Sørloth kan net niet worden bereikt.
83'
Ook Phillip Cocu heeft nu alle drie zijn wissels verbruikt. Bergwijn gaat naar de kant, voor hem in de plaats komt de Uruguayaan Gastón Pereiro.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
80'
Iedereen die FC Groningen lief heeft, schreeuwt om een penalty. Mahi lijkt aan zijn shirtje te zijn getrokken en gaat naar de grond. Higler lijkt het niet te zien en laat doorspelen.
74'
Doelpunt Lammers afgekeurd! Luuk de Jong kopt de bal tegen de lat, waarna Lammers de bal in tweede instantie lijkt te scoren. Higler keurt de bal af, omdat Lammers een overtreding heeft gemaakt op Bacuna.
70'
Beide clubs lijken zich neer te willen leggen bij 1-1. Er is al even geen actie meer voor de goals geweest.
67'
De ietwat onzichtbare Idrissi wordt naar de kant gehaald. Voor hem in de plaats komt de Noor Alexander Sørloth.
67'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
67'
Wissel uit bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
64'
Uitstekende redding Padt! Sergio Padt is de naam! Op een inzet van Bergwijn weet de doelman keurig redding te brengen. Hij houdt zijn ploeg staande in deze fase van de wedstrijd.
60'
Kort daarvoor werd Juninho Bacuna ter hoogte van de middellijn door een PSV'er onderuit getrokken, maar scheidsrechter Higler liet doorspelen. In de tegenaanval is PSV voor de tweede keer in de tweede helft gevaarlijk en scoort via Sam Lammers de 1-1.
59'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Sam Lammers
Daar is het eerste Eredivisie-doelpunt van Sam Lammers! De speler van Jong PSV kopt de bal bij de tweede paal binnen na een redding van Padt: 1-1.
58'
Gele kaart voor Ruben Jenssen (FC Groningen)
Jenssen mag tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen op zijn tellen gaan passen. Met zijn vierde gele kaart staat hij 'op scherp'.
56'
Steven Bergwijn lijkt het sprintduel aan de linkerkant van het veld te winnen, maar moet zijn meerdere erkennen in Tom Hiariej.
54'
Sam Lammers schiet vanaf de rand van het zestienmetergebied op de vuisten van doelman Padt. Het is pas het eerste schot op doel in de tweede helft.
52'
Een bijna fatale uitglijder van Davidson in het eigen zestienmetergebied. Doordat PSV slordig met de aangeboden kans omgaat, loopt het voor de Australiër met een sisser af.
50'
Het is wachten op de eerste actie van de wedstrijd hier in Groningen. Beide ploegen zijn zeer slordig in de afwerking.
46'
Ook PSV heeft gewisseld. Jorrit Hendrix heeft de in de kleedkamer achtergebleven Jetro Willems vervangen.
46'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
46'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
46'
De bal rolt weer. FC Groningen heeft in de rust gewisseld. Drost is door een onduidelijke reden naar de kant gehaald door Faber. Voor hem in de plaats speelt nu Simon Tibbling.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Simon Tibbling
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jesper Drost
46'
45'
Gele kaart voor Tom Hiariej (FC Groningen)
Vlak voor rust toont Higler een gele kaart aan Hiariej.
45'
De spelers druppelen weer langzaamaan het veld op. We kunnen bijna weer beginnen.
45'

PSV heeft voorlopig niets in te brengen in Groningen. De Eindhovenaren hebben wel voldoende balbezit, maar doen er te weinig mee. FC Groningen was effectief en opende de score via Mimoun Mahi. Een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied was onhoudbaar voor Jeroen Zoet.
45'
45'
Luuk de Jong lijkt de 1-1 te gaan scoren, maar wordt teruggevlagd wegens buitenspel.
45'
FC Groningen dichtbij! Op slag van rust kan FC Groningen ook nog op 2-0 komen. Door een uitstekende omhaal van Isimat-Mirin kan Mahi echter niet gevaarlijk worden.
45'
45'
Nog voor de rust gaat Locadia naar de kant. Voor hem in de plaats komt Sam Lammers.
45'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Sam Lammers
45'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
44'
De volgende blessurebehandeling is voor Locadia. Hij werd iets geleden in zijn rug gesprongen bij een kopduel. Hij lijkt niet door te kunnen.
42'
Er wordt door beide ploegen maar weinig moeite gedaan om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. De neutrale toeschouwer komt duidelijk niet aan haar trekken. Voor de zoveelste keer speelt de verdediging de bal achterin rond.
39'
Duw- en trekwerk van Bryan Linssen en Pröpper wordt in het voordeel van de PSV'er beslecht. Het duel speelt zich de laatste minuten vooral op het middenveld af.
36'
PSV oogt afwezig in FC Groningen. Het lijkt er niet op dat de Eindhovenaren snel de gelijkmaker zullen maken in Groningen.
33'
Einde seizoen voor Van Nieff, zo lijkt het. Met een van pijn vertrokken gezicht verlaat hij het veld. Voor hem in de plaats komt Etienne Reijnen.
33'
Wissel in bij FC Groningen -> Etiënne Reijnen
33'
Wissel uit bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
32'
Een zeer forse overtreding van Pröpper die Jesper Drost vanachter tackelt. De middenvelder kan door, maar had ook zomaar met een blessure van het veld afgekund. Pröpper krijgt slechts een waarschuwing van Higler.
30'
Yoëll van Nieff hinkt naar de kant in het Noordlease Stadion. Na een ultrakorte blessurebehandeling staat de verdediger weer binnen de lijnen.
28'
De verdediging van FC Groningen staat als een huis vanmiddag. Een scrimmage op de lijn van het zestienmetergebied wordt opgelost met een poeier naar voren door Jason Davidson.
25'
Magistrale counter van FC Groningen. Met drie snelle aanvallers is de thuisploeg op weg naar het tweede doelpunt van de wedstrijd. Nicolas Isimat-Mirin is één van de PSV-verdedigers die nog achterin staat en lijkt de bal met de hand te blokken. Higler wuift de protesten weg en geeft een inworp aan FC Groningen.
22'
Het is alweer de 8ste gele kaart voor Moreno. Een schorsing zal de Mexicaan er niet meer mee oplopen, dat is pas bij zijn tiende gele kaart.
20'
Gele kaart voor Héctor Moreno (PSV Eindhoven)
Een ietwat domme gele kaart voor Héctor Moreno. De Mexicaan rent terug en trekt daarbij Jenssen naar de grond. Higler geeft Moreno terecht een gele kaart.
19'
Van Ginkel mist! Van Ginkel duikt op achter de laatste man en gaat recht op doelman Padt af. Oog-in-oog met de doelman probeert Van Ginkel om de keeper heen te lopen. Dat was een actie te veel voor de huurling van Chelsea, aangezien zijn inzet naast gaat.
18'
Na een een-twee met Luuk de Jong krijgt Jürgen Locadia de bal terug. Zijn schot wordt gepakt door Sergio Padt.
17'
Opeens duikt Davy Pröpper op voor het strafschopgebied van FC Groningen. Zijn schot is wat aan de rappe kant en gaat ver naast.
14'
PSV lijkt wat van slag na de vroege openingstreffer van Mahi. De Eindhovenaren willen wel aanvallen, maar tot grote kansen is het nog niet gekomen.
11'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Mimoun Mahi
Opnieuw is het Mimoun Mahi die weet te scoren. De Marokkaan krijgt de bal vanaf de rechterkant, dreigt naar binnen en schiet vervolgens met zijn linkervoet hard tegendraads binnen.
9'
Een hoge bal vanuit de verdediging kan niet worden afgerond door Mimoun Mahi. PSV-doelman Jeroen Zoet kan de bal makkelijk oprapen.
8'
Ruben Jenssen leunt op Héctor Moreno waarna de Mexicaan naar de grond gaat. Moreno krijgt de vrije trap mee van scheidsrechter Dennis Higler.
5'
Hands van Ruben Jenssen waardoor PSV een vrije trap mag nemen op zo'n dertig meter. Andrés Guardado ziet Jetro Willems vrij staan aan de linkerkant, maar de voorzet van Willems bereikt geen medespeler.
4'
De eerste minuten is het FC Groningen dat het balbezit mag houden van PSV. De Groningers laten de bal rustig van voet tot voet gaan.
1'
De wedstrijd in het Noordlease Stadion is begonnen.
1'
Opstellingen:

De opstellingen der beide ploegen zijn binnen! FC Groningen begint onveranderd aan de thuiswedstrijd tegen PSV. Trainer Ernest Faber houdt vast aan zijn 4-3-3-formatie. De voorhoede bestaat daarbij uit Oussama Idrissi, Mimoun Mahi en Bryan Linssen.

Voor Jason Davidson en Tom Hiariej is de thuiswedstrijd tegen PSV de laatste keer dat ze het shirt van FC Groningen dragen tijdens een Eredivisiewedstrijd in het Noordlease Stadion. Voor hen komt er na dit seizoen een einde aan hun tijd bij FC Groningen.

PSV-trainer Phillip Cocu wijzigt zijn basiself noodgedwongen op één plaats. De zieke Bart Ramselaar zit niet bij de selectie. Voor hem in de plaats start Luuk de Jong. Jürgen Locadia schuift daardoor op naar de linkerkant van het veld. Op de reservebank neemt Jong PSV-speler Albert Guðmundsson plaats.
Feiten en cijfers

Welkom bij de 100ste ontmoeting tussen FC Groningen en PSV in de Eredivisie. Van de vorige 99 ontmoetingen wist FC Groningen er 20 te winnen. PSV behaalde 57 keer de 3 punten tegen FC Groningen, terwijl de overige 22 ontmoetingen in een gelijkspel eindigde. Mijn naam is Maarten Elst en ik doe zondagmiddag verslag van FC Groningen – PSV.
Slechts één keer eerder eindigde een dubbele ontmoeting tussen FC Groningen en PSV in een gelijkspel. In het seizoen 2010/2011 hield FC Groningen PSV op een 1-1-gelijkspel. In eigen huis eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.
De grootste nederlaag van FC Groningen in eigen huis tegen PSV dateert van 20 oktober 1985 1-6 . Destijds was Rob McDonald de held bij de Eindhovenaren door in de eerste helft een zuivere hattrick te scoren. Saillant detail: McDonald kwam slechts vier maanden eerder over van FC Groningen.
Tijdens de laatste 3 Eredivisiewedstrijden van FC Groningen vielen er maar liefst 18 doelpunten. De Groningers scoorden zelf 11 keer en kregen er 7 om de oren. Vooral de spitsen Mimoun Mahi (5 treffers) en Bryan Linssen (4 treffers) waren op schot de afgelopen 3 speelrondes.
Vier wedstrijden van FC Groningen eindigde dit seizoen in de brilstand: 0-0. Enkel Roda JC Kerkrade heeft vaker (5 keer) een doelpuntloze wedstrijd meegemaakt dit seizoen.
PSV verloor dit seizoen tot op heden slechts 2 keer. De ontmoetingen tegen koploper Feyenoord gingen allebei verloren. Ten opzichte van de nummers één en twee leed PSV veel puntverlies door veel gelijk te spelen.
De Eindhovenaren hebben samen met koploper Feyenoord de minste tegengoals tot nu toe. In 32 Eredivisie-wedstrijden hoefde doelman Jeroen Zoet pas 21 keer te vissen. Slechts vier keer eerder hoefde een PSV-goalie dusdanig weinig te vissen na 34 wedstrijden. In de seizoenen 2004/2005 (18 keer), 2002/2003 (20), 1977/1978 én 1986/1987 (beide 21) bleef de teller steken op 21 tegentreffers.