Sparta Rotterdam Zondag, 7. Mei 2017
14:30 uur
FC Twente
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Martin Pušić 66. / Schot met links  (Stijn Spierings)

90'
Sparta en Twente speelden de tweede helft niet veel beter dan in de eerste helft. Sparta Rotterdam kwam echter als enige ploeg weer tot een echte kans. Ditmaal faalde Martin Pušić niet en lobte hij met links de bal over de doelman heen. Enes Ünal deed wel wat terug en maakte een doelpunt. De scheidsrechter zag hier echter hands bij waardoor hij het doelpunt afkeurde.
90'
90'
Gele kaart voor Jelle van der Heyden (FC Twente)
Nadat de scheidsrechter vindt dat Van der Heyden een overtreding maakt, protesteert de speler waarvoor hij geel krijgt.
90'
De vrije trap van Sparta is te vangen door doelman Marsman.
90'
Er komen drie minuten blessuretijd bij
90'
Weer een dubieuze handeling van de scheidsrechter. Peet Bijen lijkt geen overtreding te maken maar daarentegen de bal te spelen. Spierings valt echter en krijgt daarmee een vrije trap nabij het strafschopgebied van FC Twente.
87'
Grote kans voor Floranus. De Spartaan schiet keihard op doel maar de bal ketst op de lat omhoog.
86'
Nogmaals twee wissels bij FC Twente. Yaw Yeboah en Jelle van der Heyden komen in het veld voor Mateusz Klich en Dylan George.
86'
Wissel in bij FC Twente -> Jelle van der Heyden
86'
Wissel uit bij FC Twente -> Dylan George
86'
Wissel in bij FC Twente -> Yaw Yeboah
86'
Wissel uit bij FC Twente -> Mateusz Klich
83'
Gele kaart voor Enes Ünal (FC Twente)
Voor het maken van hands krijgt Ünal ook geel. Zelf blijft hij ontkennen dat hij de bal met zijn armen heeft moeten controleren.
83'
Enes Ünal komt achter de verdediging terecht en kan de bal met zijn borst aannemen. Daarna schiet de spits de bal het doel in en begint hij te juichen. De scheidsrechter denkt echter te zien dat hij de bal met zijn arm controleert en wijst het doelpunt af. De stand blijft 1-0.
82'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Janne Saksela
82'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Ilias Alhaft
77'
Jerson Cabral verlaat onder applaus van thuis- en uitsupporters het veld. Bart Vriends komt in het veld voor de oud-speler van FC Twente, om de nieuwe spits Hooiveld te stoppen.
77'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Bart Vriends
77'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Jerson Cabral
75'
FC Twente komt nu met een wissel. Jos Hooiveld komt in het veld voor Stefan Thesker en loopt direct richting de positie van de spits. Een leuke wissel volgens het publiek in Het Kasteel.
75'
Wissel in bij FC Twente -> Jos Hooiveld
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Stefan Thesker
74'
Denzel Dumfries komt met een prachtige bal door de benen van zijn directe tegenstander, Bersant Celina. Daarna speelt hij echter de bal te ver voor zich uit en kan Jeroen van der Lely de bal wegtrappen.
72'
Ünal laat zich gemakkelijk van de bal zetten. Een typerend beeld voor de wedstrijd. FC Twente speelt nergens meer voor en Sparta Rotterdam vecht samen met het publiek voor lijfsbehoud.
70'
Het spel is met een stuiterbal weer hervat en dezelfde doelman mag nu gaan opbouwen.
69'
De doelman van Sparta Rotterdam komt op tijd uit en onderschept de bal. Roy Kortsmit verstapt zich echter hierbij en moet even behandeld worden.
66'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Martin Pušić
Sparta Rotterdam komt op de verdiende voorsprong. Een uitgekiemde pass van Spierings zet Pušić oog in oog met Marsman. De spits faalt niet en lobt met links de bal over de Twente-doelman heen.
65'
Het spel gaat weer door en FC Twente is aan de bal.
64'
Het spel ligt even stil vanwege een geblesseerde Kenneth Dougall.
59'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Kenneth Dougall
59'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> David Mendes da Silva
58'
Grote kans voor de spits van Sparta Rotterdam. De hoekschop komt op het hoofd van Martin Pušić die de bal net geen goede richting mee kan geven.
55'
Uitstekende actie van Alhaft eindigt voor de voeten van Martin Pušić. De spits stuit echter op Marsman die alert uit zijn doel komt.
53'
De vrije trap belandt voor het doel en, nadat Ünal over de bal heen loopt, kan Celina met links uithalen. De bal vliegt via de Sparta-verdediging over het doel. Het resultaat is een hoekschop.
52'
Een vrije trap voor FC Twente in de buurt van het strafschopgebied van Sparta. George wordt onder uitgehaald en de scheidsrechter fluit en wijst naar het doel van Sparta Rotterdam.
51'
Ilias Alhaft kapt nogmaals naar binnen en links. Het schot in de korte hoek is door Marsman voor de doellijn tegen te houden.
49'
Denzel Dumfries en Ilias Alhaft komen net niet tot een goed schot. Aangezien beide niet helemaal in een goede positie staan kunnen beide schoten door de verdediging geblokkeerd worden.
46'
45'
De scheidsrechter fluit, zonder blessuretijd, voor het einde van de eerste helft. Alleen Sparta Rotterdam was hierin dichtbij een doelpunt. Nadat FC Twente, dat met spelers als Enes Ünal en Mateusz Klich wel schoten op doel wist te lossen, was het Sparta Rotterdam dat de grootste kans had. Martin Pušić stond voor een leeg doel maar kon de harde bal van Cabral niet gecontroleerd over de doellijn tikken. FC Twente-verdediger Thesker zat er op tijd bij en kon de stand op 0-0 houden.
45'
43'
Na een lange bal van Klich op George kan laatstgenoemde helaas niet de bal doodleggen in het strafschopgebied. Sparta verdedigt uit en schiet de bal het middenveld in.
40'
Het is weer Sparta dat in het vijandige strafschopgebied een kans om zeep helpt. Ditmaal kan Cabral zonder druk de bal aannemen en klaarleggen voor een schot. Het publiek op de tribune was echter niet veilig want de bal vloog hard en ver over het doel.
37'
Een enorme kans voor Sparta Rotterdam om nog voor rust op voorsprong te komen! Cabral duikt achter zijn tegenstander en zet Pušić voor een leeg doel. Om bij de bal te komen moet laatstgenoemde zijn been erg ver strekken waardoor hij op een halve meter voor de doellijn de bal stil legt en zelf ook valt. De verdediger Thesker pakte toen de kans om de bal weg te werken.
33'
Soortgelijke aanval van Sparta stuit ook op de doelman. Nu was het Spierings die langs zijn verdediger dribbelde om de bal daarna voor het doel te werpen. Doelman Marsman staat echter goed om deze bal direct weg te werken.
30'
Prachtige aanval van Twente eindigt in de voeten van de Spartanen. George komt met zijn snelheid over rechts en kan de bal terugleggen op Mateusz Klich. Deze weet de bal niet de nauwkeurigheid mee te geven en stoot op doelman Kortsmit. Gevaar is geweken.
26'
Nu een schot van Ünal op doel. De aanvaller kapt naar rechts maar daagt Kortsmit echter niet genoeg uit om echt gevaar te stichten.
26'
Weer geen goede voorzet van Cabral. Na een goede aanval over links van Sparta weet de aanvaller alsnog geen ploeggenoot te vinden.
23'
FC Twente komt niet onder de Spartaanse druk uit. Sanusi kan de bal veroveren en probeert Spierings voor het doel te zetten. De verdediging van Twente staat echter weer snel genoeg in positie om het gevaar te doen laten verdwijnen.
21'
Ter Avest nu met een goede lob, over de verdediging, op de jonge George. Het talent kan de bal echter niet controleren voordat een verdediger van Sparta er tussen komt.
20'
Sanusi komt met een lage vrije trap die de verdediging van FC Twente goed wegwerken kan.
19'
Goed weggedraaid door Cabral. George moet een overtreding maken om de aanvaller weg van het doel te houden. Vrije trap voor Sparta op de hoek van het zestienmetergebied.
19'
FC Twente kan nu, voor een van de eerste keren, goed combineren op de helft van de tegenstander.
17'
Ingestudeerde corner van FC Twente eindigt in een counter van Sparta Rotterdam. Cabral kan met zijn snelheid het vijandige doel opzoeken maar geeft geen goede voorzet op Spierings.
14'
Het eerste schot van de wedstrijd komt van de topscorer van FC Twente. De Turk weet wat meters te maken met de bal waarna hij besluit uit te halen. De bal stijgt echter teveel op en verdwijnt meerdere meters boven het doel.
12'
FC Twente laat Denzel Dumfries ver komen en roept het gevaar zo over zichzelf af. De verdediger kan echter geen gat in de defensie vinden.
9'
Het is te zien dat Sparta Rotterdam moet. De Spartanen gaan net een tikkeltje harder de duels in.
6'
Hoekschop van Sparta Rottterdam belandt op het hoofd van Martin Pušić, die de bal op het doel kan koppen. Doelman Marsman is alert en kan de bal stoppen.
4'
Goede combinatie van Sparta wordt afgefloten door de scheidsrechter. Cabral stuurt Martin Pušić diep maar laatstgenoemde staat een kleine meter buitenspel.
1'
Statistieken
Enes Ünal is de grote topscorer in dit duel. De spits scoorde al zeventien keer dit seizoen. Bij Sparta is dit Loris Brogno, die zeven keer heeft gescoord. De laatste doelpuntenmaker zal de wedstrijd vanwege een blessure echter moeten missen.
De wedstrijd tussen beide ploegen werd vijftig maal eerder gespeeld in de Eredivisie. Allebei de ploegen hebben 18 keer van de ander weten te winnen. 14 keer kwam er geen winnaar over de streep.
FC Twente staat qua punten op een zevende plek. Een positie die normaal recht heeft op Europa League voetbal. De club uit Enschede heeft, vanwege de financiële malaise eerder dit jaar, een straf opgelegd gekregen. Hierdoor zal Europees voetbal volgend seizoen aan hen voorbij gaan.
FC Twente doet het daarentegen ook niet goed in uitwedstrijden. Van de laatste elfwedstrijden die het uit speelde, wonnen de Tukkers er maar twee.
De Rotterdamse club zit echter niet in een 'winning flow'. De laatste vijf Eredivisieduels verloor de ploeg van Alex Pastoor.
Sparta moet de wedstrijd vanmiddag winnen. De club staat in de gevarenzone en zou bij winst een plekje kunnen stijgen. Roda JC staat twee punten hoger. PEC Zwolle is met vier punten ook nog in te halen.
Goedemiddag en welkom bij het verslag van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Twente.