1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ruben Jenssen 49. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Obbi Oularé 54. / Kopbal  (Jordy Croux)

90'
Beide ploegen hadden hun thee nog maar net op of het stond 1-0 in het Noordlease Stadion. Simon Tibbling zag zijn schot gekraakt worden, maar de rebound was een prooi voor Ruben Jenssen. Hij knalde de bal droog achter Lamprou, die daarmee zijn tiende clean sheet van het seizoen als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Het gejuich na de openingstreffer verstomde al snel toen Obbi Oularé voor de gelijkmaker zorgde. Hij knikte een fraaie voorzet van Jordy Croux mooi achter doelman Sergio Padt en zorgde zo voor de 1-1. FC Groningen was vervolgens opnieuw de bovenliggende partij, maar het afmaken van kansen bleek toch een struikelblok voor de ploeg van Faber.
90'
90'
Yoëll van Nieff! De verdediger probeert het nog een keer van heel ver en ramt de bal richting het Willem II-doel, maar daar ligt Lamprou opnieuw in de weg.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
89'
Pompen of verzuipen voor de Tilburgers. FC Groningen zet alles op alles om toch nog te winnen en Willem II verdedigt met man en macht om een punt mee te nemen.
85'
Oppassen geblazen voor FC Groningen als Willem II plotseing uitbreekt. Katuku Tshimanga houdt bal binnen en stormt de helft van de thuisploeg op, maar verspeelt de bal.
81'
Aangever Jordy Croux kan niet verder en strompelt naar de kant. Elmo Lieftink stond al klaar en is inmiddels binnen de lijnen gekomen als de vervanger van Croux.
81'
Wissel in bij Willem II -> Elmo Lieftink
81'
Wissel uit bij Willem II -> Jordy Croux
79'
FC Groningen wisselt voor de eerste keer. Jesper Drost heeft weer eens minuten mogen maken, maar wordt na 79 minuten vervangen door Oussama Idrissi.
79'
Wissel in bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
79'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jesper Drost
77'
Willem II lijkt genoegen te nemen met het punt. FC Groningen zet de gehele tweede helft aan en maakt jacht op de 2-1. Daar heeft de ploeg van Faber nog zo'n vijftien minuten voor.
73'
Daar is dan toch de entree van Fran Sol. De Spaanse spits komt voor de laatste twintig minuten binnen de lijnen als vervanger van doelpuntenmaker Obbi Oularé.
73'
Wissel in bij Willem II -> Fran Sol
73'
Wissel uit bij Willem II -> Obbi Oularé
70'
Nog zo'n twintig minuten in het hoge Noorden. FC Groningen is de betere ploeg, maar stuit nog altijd op doelman Lamprou. Willem II houdt de Groningers vooralsnog op 1-1.
66'
Goede save van Lamprou! De vrije trap van Yoëll van Nieff vliegt langs de muur en lijkt naar de hoek te gaan, maar de Griekse goalie is alert en ranselt de bal uit zijn doel.
65'
Gele kaart voor Jordy Croux (Willem II)
Croux is als aanvaller mee aan het verdedigen en had dat beter niet kunnen doen. De Belg krijgt een gele kaart van scheidsrechter Edwin van de Graaf.
60'
Wat een kans voor Alexander Sørloth! De spits staat helemaal vrij, maar vergeet de bal richting doel te knikken. Even later is hij opnieuw kansrijk en wordt zijn schot geblokt door een Tilburgse verdediger.
58'
FC Groningen lijkt even van slag na de plotselinge gelijkmaker. Willem II laat de thuisploeg aan de bal en loert opnieuw op een snelle tegenaanval.
54'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Obbi Oularé
Het is alweer gelijk in Groningen! Croux heeft een perfecte voorzet in huis op Obbi Oularé en de boomlange spits knikt tussen twee verdediger de 1-1 achter Padt.
52'
Padt heeft last na een botsing in het zestienmetergebied. De doelman van FC Groningen wordt verzorgd en inmiddels is Stefan van der Lei begonnen aan een warming up. Dat lijkt niet nodig te zijn.
49'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Ruben Jenssen
GOAL! Lamprou is dan toch geklopt. Het schot van Tibbling wordt gekraakt, maar de rebound is een prooi voor Ruben Jenssen. Hij schiet FC Groningen op 1-0.
46'
De bezoekers hebben de tweede helft in gang gezet. Willem II-trainer Erwin van de Looi heeft een wissel doorgevoerd. Guus Joppen is in de kleedkamer achtergebleven en Dries Wuytens is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij Willem II -> Dries Wuytens
46'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Joppen
46'
45'
FC Groningen is er in de eerste helft niet in geslaagd doelman Kostas Lamrou te verschalken. De eerste twintig minuten was er weinig te genieten in Groningen, maar daarna pakte de thuisploeg het initiatief. Grote kansen leverde dat niet op, maar Drost, Mahi en Bacuna poeierden wel van afstand. Lamprou gaf echter geen krimp. Aan de overkant was Willem II onmachtig. Keeper Padt hoefde nog niet in actie te komen.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste twee minuten.
42'
De Groningers zetten nog even aan kort voor de rust. De thuisploeg heeft het betere van het spel, maar echte grote kansen worden nog niet gecreëerd. Als er dan toch op doel geschoten wordt, daar altijd nog Kostas Lamprou.
37'
Lamprou laat maar weer eens zien in goede vorm te steken. Jesper Drost kapt goed naar binnen en vuurt met links op het doel van de Griek. Die heeft opnieuw een prima redding in huis. Uit de hoekschop schiet Mahi in de korte hoek, maar ook daar ligt Lamprou in de weg.
35'
Opnieuw maakt Obbi Oularé onbedoeld een slachtoffer. Dit keer raakt de spits uit balans en landt hij vol op het been van Yoëll van Nieff, die er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf komt.
31'
De thuisploeg doet het dit seizoen matig in de Eredivisie en dat is te merken aan de opkomst van vanavond. Er zijn veel lege plekken in het Noordlease Stadion en ook deze wedstrijd weet nog niet te boeien. Hoogtepunten zijn schaars in het eerste half uur.
26'
Willem II probeert zich beetje bij beetje te mengen in de wedstrijd. De Tilburgers staan boven FC Groningen op de ranglijst, maar daar is vooralsnog weinig van te merken.
22'
De ploeg van Ernest Faber heeft de touwtjes inmiddels in handen, maar stuit vooralsnog op doelman Lamprou. De goalie hield dit seizoen al negen keer de nul en Willem II slikte na Feyenoord, Ajax en PSV de minste tegentreffers.
17'
Lamprou moet opnieuw ingrijpen! Mahi is weg aan de rechterkant en schiet op de vuisten van de doelman. De rebound is voor Bacuna, maar Lamprou staat snel op en voorkomt de 1-0 van FC Groningen.
14'
FC Groningen is iets dreigender in de beginfase. Alexander Sørloth zou eigenlijk niet in de basisopstelling starten, maar is voor de tweede keer gevaarlijk. Hij knikt een voorzet richting doel en ziet Lamprou gemakkelijk vangen.
9'
De thuisploeg zorgt voor het eerste gevaar. Linksback Davidson is mee naar voren gekomen en zet goed voor. Spits Sørloth kan daar niet aan de bal komen en ziet een kans verloren gaan.
5'
Veel pijn bij Juninho Bacuna na een botsing met Obbi Oularé. De spits komt ongelukkig in aanraking met de middenvelder van FC Groningen, die met veel pijn op de grond ligt. Oussama Idrissi is begonnen aan een warming up.
1'
We zijn begonnen in Groningen! FC Groningen en Willem II willen allebei naar de play-offs voor Europees voetbal, maar dan moet er wel gewonnen worden.
1'
De thuisploeg heeft wat blessuregevallen en Bryan Linssen is geschorst. Hij wordt vervangen door Jesper Drost. Kasper Larsen zou in de basis staan, maar is niet fit genoeg. Alexander Sørloth speelt om die reden.

Willem II kan niet beschikken over de geblesseerde Dico Koppers. Thom Haye neemt zijn plaats in de basiself over. Fran Sol staat ook niet aan de aftrap, hij zit op de bank. Trainer Erwin van de Looi was vorig seizoen nog de coach van FC Groningen.
Statistieken
Willem II'er Jordy Croux is bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie. De buitenspeler kwam in de zomer over van MVV Maastricht en maakt in Tilburg een prima indruk. De Belg speelde dit seizoen 22 wedstrijden namens de Tricolores, maar werd in de helft van die duels vroegtijdig naar de kant gehaald. Elf keer verving trainer Erwin van de Looi hem voor een verse speler.
Een uitblinker aan de kant van Willem II is dit seizoen doelman Kostas Lamprou. De Griekse goalie kreeg in het verleden veel kritiek, maar eist deze jaargang een positieve hoofdrol op. Willem II kreeg pas 29 doelpunten tegen en alleen Feyenoorder Brad Jones (16), Ajacied André Onana (16) en PSV'er Jeroen Zoet (18) doen het dit jaar beter dan Lamprou. Na 26 wedstrijden heeft Lamprou al 116 reddingen op zijn naam staan en kan hij rekenen op interesse van sc Heerenveen.
Willem II nam voor het laatst in seizoen 2005/2006 deel aan een Europees toernooi. Destijds speelden de Tilburgers in de UEFA Cup en die droom is er dit jaar weer in Brabant. Met een negende plaats lijken de play-offs voor Europees voetbal binnen handbereik. Een overwinning op nummer elf FC Groningen zou Willem II weer een duwtje in de goede richting geven. De resultaten in Groningen vallen doorgaans echter tegen. Van de 29 ontmoetingen in het hoge Noord wist Willem II slechts drie keer te winnen.
Bij de thuisploeg ontbreekt aanvaller Bryan Linssen. Hij kreeg vorige week een directe rode kaart tegen Roda JC Kerkrade en is voor twee wedstrijden geschorst. Dat zal een groot gemis betekenen voor FC Groningen. Linssen was namelijk in de laatste drie wedstrijden goed voor de volledige productie van de ploeg van Faber. Tegen FC Utrecht scoorde Linssen twee keer en tegen AFC Ajax en Roda JC maakte hij een doelpunt.
Hedwiges Maduro komt dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Ernest Faber. De middenvelder gaat aan het einde van dit seizoen vertrekken bij FC Groningen, maar zit tegen Willem II wel bij de wedstrijdselectie. De drie wedstrijden die Maduro dit seizoen wel meedeed, leverden helemaal niets op voor de Groningers. Feyenoord (5-0), SBV Excelsior (2-0) en AFC Ajax (2-0) waren te sterk als Maduro van de partij was.