PSV Zaterdag, 18. Maart 2017
19:45 uur
Vitesse
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 50. / Schot met rechts  (Andrés Guardado)

90'
PSV kwam overtuigend de kleedkamers uit en liet binnen vijf minuten de 1-0 aantekenen. Siem de Jong maakte zijn vierde treffer in drie duels door de bal hard in de kruising te mikken. De Eindhovenaren speelden de tweede helft vervolgens zeer solide uit. Vitesse kwam eigenlijk geen enkele keer in de buurt van het vijandige doel, wat het zich zeker mag aanrekenen. PSV kreeg hier en daar nog wel goede kansen om er een definitief slot op te gooien, bijvoorbeeld met een schot van Locadia dat op de paal belandde. De 1-0 van Siem de Jong was uiteindelijk echter genoeg voor de drie punten.
90'
90'
Vitesse krijgt nog twee minuten, maar het lijkt er niet op dat er nog wat gaat gebeuren voor het doel van PSV. De Arnhemmers bewijzen wederom maar weinig veerkracht te hebben.
88'
Bijna maakt Siem de Jong een identieke treffer aan de 2-0. Ditmaal legt Van Ginkel terug tot aan de rand van het strafschopgebied, maar de spits mikt net over.
85'
PSV is centimeters verwijderd van de 2-0! Eloy Room haalt de bal ternauwernood van de lijn na een inzet van Van Ginkel.
83'
Gele kaart voor Alexander Büttner (Vitesse)
Invaller Büttner moet vasthouden bij Locadia om een gevaarlijke mogelijkheid te voorkomen. Geel voor de linksback.
82'
Vitesse laat al 82 minuten helemaal niets zien en dat lijkt ook in de slotfase niet te lukken. Een teleurstellend duel van Arnhemse kant.
78'
Ook Siem de Jong is in de buurt van de 2-0. Hij mikt de bal net naast.
77'
Bijna beslist!
PSV is dicht bij de beslissing! Invaller Locadia draait weg bij Nakamba en mikt de bal met een lekker afstandsschot op de paal.
77'
Ook voor Arnold Kruiswijk was de wedstrijd van vorige week plezieriger. Hij wordt eraf gehaald, voor Alexander Büttner. Niet bepaald een aanvallende wissel.
77'
Wissel in bij Vitesse -> Alexander Büttner
77'
Wissel uit bij Vitesse -> Arnold Kruiswijk
75'
Nog een kwartier voor Vitesse. De Arnhemmers spelen behoorlijk ongeïnspireerd. Verrassend, na de euforische 5-0 zege op Sparta vorige week.
72'
Gele kaart voor Matt Miazga (Vitesse)
Miazga komt behoorlijk in bij Luuk de Jong. Terechte gele kaart voor de verdediger van Vitesse.
71'
Vitesse krijgt nog niet al te veel voor elkaar in de tweede helft. PSV heeft de controle, hoewel het zelf ook niet echt tot kansen komt om het duel te beslissen.
67'
Beide ploegen wisselen. Adnane Tighadouini moet in de rest van het duel zijn best doen om Vitesse op het goede spoor te helpen, Nathan vervangende. Jorrit Hendrix komt er bij PSV in voor Guardado.
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
67'
Wissel in bij Vitesse -> Adnane Tighadouini
67'
Wissel uit bij Vitesse -> Nathan
62'
PSV wisselt. Gastón Pereiro verlaat het veld, Jürgen Locadia komt er voor hem in.
62'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
62'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
61'
Voor Siem de Jong is de openingstreffer in dit duel alweer zijn vierde goal in drie wedstrijden. Op bezoek bij Go Ahead scoorde hij ook, een week ervoor was hij tweemaal trefzeker tegen Roda JC.
57'
Wederom een verraderlijk moment voor het doel van PSV. Kashia kopt door richting Van Wolfswinkel, wiens kopbal in de handen van Zoet belandt.
53'
Daar krijgt Vitesse een goede kans op de 1-1! Nathan legt terug op Baker, die tegen de bal aanloopt en eigenlijk teleurstelt met zijn poging. Zoet weet de schuiver van de Engelsman onder controle te brengen.
50'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Siem de Jong
Daar is dan de openingstreffer voor PSV! Vlak na rust komen de Eindhovenaren op voorsprong. Andrés Guardado legt de bal terug op Siem de Jong, die overtuigend in de kruising schiet.
50'
PSV ging voor de vijftiende keer dit seizoen zonder doelpunten voor de rust in. Feit is wel dat het daarvan maar twee keer op achterstand stond, de andere keren was er nog helemaal niet gescoord. Alleen bij Willem II stond met veertien keer vaker de brilstand op het scorebord in de rust.
48'
Matt Miazga komt tot een kopbal uit een vrije trap. Zoet plukt de bal uit de lucht.
46'
Duwtje van Moreno in de rug van Van Wolfswinkel in het Eindhovense strafschopgebied. Volgens Björn Kuipers niet genoeg om te bestraffen.
46'
Vitesse begint met een nieuwe rechtsback aan de tweede helft. Diks, die in de eerste helft een domme gele kaart pakte, is in de kleedkamer achtergebleven. Kelvin Leerdam komt er voor hem in.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Kevin Diks
46'
45'
Na 45 minuten wandelvoetbal gaan we rusten in Eindhoven. Het stelde bijzonder weinig voor in het eerste bedrijf. PSV wist in de openingsfase wat kansjes te creëren, maar dat werd alleen maar minder naarmate de eerste helft vorderde. De tweede helft kan allemaal maar meevallen.
45'
43'
We stevenen af op de rust. PSV en Vitesse maken er vooralsnog nog geen spektakel van.
40'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Kevin Diks komt onnodig hard in bij Moreno ter hoogte van de middenlijn. Geel voor de rechtsback.
38'
PSV heeft nu al 560 speelminuten op rij geen tegentreffer geïncasseerd in duels met Vitesse. Ook Van Wolfswinkel lukt het nu niet om te scoren tegen de Eindhovenaren. Hij mikt vanuit een lastige hoek over.
34'
Nu dan eindelijk enig tempo in het spel van PSV. De Eindhovenaren brengen de bal meermaals in de zestien van Vitesse, maar komen niet echt tot een gevaarlijke doelpoging. Het publiek ontwaakt in ieder geval.
30'
Guardado laat Nathan vrij om een doelpoging te doen van zo'n 25 meter. Hij mikt hard en laag naast.
29'
Een weinig dreigende doelpoging van oud-Vitessenaar Davy Pröpper. Prooi voor Room.
28'
PSV is weer een keertje te vinden op de helft van Vitesse. Héctor Moreno mag voorzetten, maar mikt de bal over beide De Jongen heen.
25'
Kevin Diks krijgt de bal bijna op zijn schoen na een lange dieptebal. Hij schampt heel licht, niet genoeg om Jeroen Zoet in de problemen te brengen.
24'
Een behoorlijk laag tempo in het eerste kwart. Met name PSV is het laatste kwartier vrij inspiratieloos.
20'
Ricky van Wolfswinkel probeert het maar eens van een meter of 25. Een krachtloze afzwaaier.
18'
PSV speelt in de openingsfase een 4-4-2 met beide De Jongen in de spits, Gastón Pereiro als doorgeschoven rechtermiddenvelder en Van Ginkel op links. Een ander beeld dan het normale 4-3-3.
14'
Siem de Jong kopt een corner richting broer Luuk, die het met een halve omhaal probeert. Room staat op de goede plek.
13'
Luuk de Jong ontvangt de bal van Van Ginkel en passeert Guram Kashia, maar Lewis Baker is net op tijd bij de bal om een schot op doel te voorkomen.
8'
PSV heeft Vitesse onder de duim in de openingsfase. De Eindhovenaren kennen een goede openingsfase.
6'
Siem de Jong ontvangt de bal van Marco van Ginkel en mikt richting de korte hoek. Room zet zijn voet ervoor.
5'
Luuk de Jong en Davy Pröpper werken zich rommelig door de defensie van Vitesse heen. Uiteindelijk poogt de spits een doelpoging te doen, maar Eloy Room is op tijd.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven! Weet PSV de druk te houden op nummer twee Ajax?
1'
De man die als basisklant al acht keer op rij naar de kant is gehaald door Phillip Cocu is nu al voor het eerste fluitsignaal buiten de opstelling gehouden. Bart Ramselaar staat vanavond voor het eerst sinds 15 oktober niet aan de aftrap bij een Eredivisieduel van PSV. Marco van Ginkel is zijn vervanger.

Daarnaast begint Joshua Brenet in de basis bij de Eindhovenaren. Jetro Willems is niet op tijd fit om mee te doen tegen Vitesse. De Arnhemmers zijn ongewijzigd voor deze wedstrijd. Henk Fraser zag na de 5-0 winst op Sparta Rotterdam vorige week geen enkele reden om zijn basiself aan te passen.
Statistieken
Het is nummer vijf Vitesse dit seizoen nog niet gelukt drie overwinningen aaneen te rijgen in de Eredivisie. In de recentste mogelijkheid om dat te doen, in het thuisduel met Willem II, verloren de Arnhemmers teleurstellend met 0-2. Door de wisselvalligheid van Vitesse blijft het heen en weer dwarrelen in de subtop.
De ploeg die de openingstreffer maakt in duels van Vitesse is de laatste maanden meestal ook het team dat uiteindelijk de drie punten pakt. In de laatste elf wedstrijden sloot de verantwoordelijke voor de openingstreffer tien keer de wedstrijd ook winnend af. Alleen tegen FC Groningen eindigde het gelijk, na een achterstand. Als eerste op voorsprong komen is dus cruciaal voor Vitesse.
Bart Ramselaar is al het hele seizoen vaste basisklant in de ploeg van PSV, maar heeft moeite om Phillip Cocu te overtuigen van zijn krachten over negentig minuten. De coach haalde hem de afgelopen acht wedstrijden telkens vroegtijdig naar de kant. Van zijn totale twintig duels dit seizoen maakte hij er zes vol.
Het Philips Stadion is een onneembare veste de laatste weken. De laatste keer dat PSV punten verspeelde in eigen huis is acht wedstrijden terug, toen FC Twente een punt pakte in Eindhoven. Feyenoord was in de zesde speelronde de laatste ploeg die een overwinning boekte op bezoek bij PSV. Eric Botteghin maakte de enige goal.
PSV heeft geen kind aan Vitesse de afgelopen seizoenen. Het staat nu op zes opeenvolgende overwinningen op de Arnhemmers, uit en thuis. Vitesse wacht al 522 minuten aan speeltijd op een doelpunt tegen de Eindhovenaren. Zakaria Labyad was drie jaar en drie dagen geleden trefzeker namens de Vitessenaren.