3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ryan Sanusi 29. / Schot met links  (Loris Brogno)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Martin Pušić 53. / Kopbal  (Jerson Cabral)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Martin Pušić 73. / Kopbal  (Loris Brogno)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Joey Pelupessy 89. / Schot met rechts  (Robin Gosens)

90'

Een uitstekende tweede helft van Martin Pušić. De Oostenrijkse spits scoort twee kopballen en leek daarmee de wedstrijd te beslissen. Heracles deed via een zondagsschot van Joey Pelupessy nog wat terug, maar kwam niet verder dan de 3-1-eindstand.
90'
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
89'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:1 door Joey Pelupessy
Heracles Almelo doet zowaar wat terug! Een voorzet over de grond vanaf de linkerkant van Gosens komt in de voeten bij Joey Pelupessy. De middenvelder haalt uit en schiet met een zondagsschot Heracles Almelo op 3-1.
88'
De laatste wissel is 'man of the match' Martin Pušić. Hij wordt gewisseld voor Zakaria el Azzouzi.
88'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Zakaria el Azzouzi
88'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Martin Pušić
87'
En ook de derde en laatste wissel bij Heracles Almelo. Peterson, vorige keer goed voor een doelpunt in de 88ste minuut, wordt in de 87ste minuut vervangen door Jaroslav Navratil.
87'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
87'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kristoffer Peterson
82'
Loris Brogno, vanavond zeer waardevol voor Sparta met twee assists, heeft het veld verlaten. De laatste acht minuten zal Craig Goodwin de speeltijd volmaken.
82'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
82'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
80'
Heracles Almelo begint desalniettemin alsnog met een slotoffensiefje. Tot kansen heeft het echter nog niet geleid.
77'
Invaller Verhaar weet zijn hoofd niet tegen de bal te krijgen, waardoor de tussenstand nog altijd op 3-0 blijft staan.
75'
Beide clubs lijken de 3-0 tussenstand als eindstand te accepteren. De verdedigingen laten het leder geduldig achterin rondgaan.
73'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 3:0 door Martin Pušić
Pušić laat zien waarom Pastoor de juiste keuze heeft gemaakt om juist hem in plaats van Mathias Pogba op te stellen. De Oostenrijker kopt een voorzet vanaf de linkerkant van Brogno tegen de touwen.
71'
En ook een wissel bij Heracles Almelo. Voormalig Spartaan Duarte verlaat het veld. Voor hem komt Reuven Niemeijer.
71'
De man van de assist bij de 2-0, Jerson Cabral, heeft het veld verlaten. Voor hem komt Thomas Verhaar.
71'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Reuven Niemeijer
71'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Lerin Duarte
71'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
71'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Jerson Cabral
68'
Heracles Almelo is dichtbij via Peterson. De Zweed, die eerder dit seizoen de winnende maakte namens FC Utrecht op Het Kasteel, schiet tegen de verdediging aan van Sparta.
66'
Buitenspel! Pušić ontsnapt uit de rug van de verdediging van Heracles Almelo en lijkt op weg naar zijn tweede treffer in dienst van Sparta. De grensrechter steekt er echter een stokje voor en vlagt voor buitenspel.
63'
Sanusi! Niet alle pogingen van Sanusi gaan er vanavond in. Een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied gaat ruim naast het doel van Castro.
60'
Gele kaart voor Mart Dijkstra (Sparta Rotterdam)
En ook Dijkstra gaat op de bon bij Nijhuis. Hij trok Duarte aan de arm en krijgt daarvoor de vijfde gele kaart van de wedstrijd.
59'
Gele kaart voor Tim Breukers (Heracles Almelo)
Nog maar eens een gele kaart. Breukers krijgt de prent nadat hij op de voet staat van Brogno.
59'
Te Wierik schiet vanuit een hoekschop tegen een verdediger van Sparta. Dit was een grote kans voor Heracles om iets terug te doen!
57'
Heracles Almelo gaat koste wat het kost jagen op twee treffers. Heracles-trainer John Stegeman brengt Brahim Darri, waardoor er maar liefst vier Heracles-aanvallers op het veld staan. Het gaat ten koste van verdediger Pröpper.
57'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
57'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Robin Pröpper
56'
Gele kaart voor Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Kuwas blijft na een slaande beweging tegen Dijkstra door zeuren bij scheidsrechter Nijhuis. Dat moet je bij hem natuurlijk niet doen, dus krijgt Kuwas geel.
53'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:0 door Martin Pušić
Aan de andere kant krijgt Sparta een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Cabral legt de bal geplaatst op het hoofd van Pušić die de bal bij de tweede paal tegen het net weet te knikken.
52'
Armenteros is weg en gaat één op één met Kortsmit. Van Drongelen vloert Armenteros onderweg naar het doel, maar Nijhuis fluit niet voor een strafschop. De spelers van Heracles Almelo kunnen het niet geloven. Zij vinden dat Nijhuis een rode kaart had moeten geven Van Drongelen.
50'
Gele kaart voor Ryan Sanusi (Sparta Rotterdam)
Sanusi probeert een snelle counter van Heracles Almelo tegen te houden, maar moet dit bekopen met een gele kaart.
49'
Een snoeiharde poging van Van Drongelen belandt pardoes op het hoofd van ploeggenoot Cabral. De vleugelaanvaller kan opmerkelijk genoeg gewoon doorvoetballen zonder al te veel last te hebben.
46'
De bal rolt weer. Alle 22 spelers die de kleedkamer ingingen, staan weer op het veld.
46'
45'

Een sterke eerste helft van Sparta Rotterdam werd bekroond met een doelpunt voor Ryan Sanusi. De Belg ontving de bal zijn landgenoot Loris Brogno en schoot de bal via de rug van Justin Hoogma de bal in het net: 1-0. Samuel Armenteros kreeg namens Heracles Almelo een buitenkansje om de wedstrijd weer gelijk te trekken. Vanaf elf meter zag de doorgaans trefzekere spits zijn inzet gekeerd worden door Sparta-goalie Roy Kortsmit.
45'
45'
Kuwas is te gefocust op wat er in het strafschopgebied gebeurd, waardoor hij vergeet de bal voor de achterlijn voor te zetten. Doeltrap.
45'
Er komt één minuut bij in Rotterdam. Een relatief vermakelijke eerste helft met her en der wat magere momenten.
43'
Van zo'n twintig meter schiet Gosens de bal maar net over de lat van Sparta-doelman Kortsmit. Heracles Almelo wil voor rust nog op gelijke hoogte komen lijkt wel.
42'
Acrobatische stunts voor het doel van Sparta. Eerst probeert Lerin Duarte het met een fraaie omhaal. Via een verdediger komt de bal opnieuw hoog voor tot bij Armenteros, die het eveneens met een omhaal probeert. In derde instantie is het Breukers die zijn schot van de lijn gered ziet worden.
39'
Uit de dertiende hoekschop is Sparta dichtbij. Bij de tweede paal weet Michel Breuer net niet raak te koppen.
38'
Gosens moet nu op zijn tellen passen. Het was zijn vierde gele kaart, waardoor hij vanaf nu elk Eredivisieduel op scherp staat.
38'
Gele kaart voor Robin Gosens (Heracles Almelo)
Frustraties bij Robin Gosens. De Heraclied tackelt Denzel Dumfries en krijgt daarvoor een gele kaart.
36'
Penalty gemist door Samuel Armenteros, Heracles Almelo
Armenteros gaat achter de bal staan, maar neemt een wat twijfelachtige aanloop. Kortsmit gaat naar de goede hoek en keert de strafschop.
35'
Strafschop Heracles Almelo Het is niet heel goed te zien, maar het lijkt Robin Pröpper die naar de grond gaat in het strafschopgebied van Sparta. Scheidsrechter Nijhuis besluit een penalty toe te kennen aan Heracles Almelo.
34'
Brogno dirigeert Sparta tijdens deze fase in de eerste helft. Met enkele voorzetten brengt hij wat ploeggenoten in stelling, maar tot kansen komt het niet.
30'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Ryan Sanusi
Na slordig uitverdedigen van Te Wierik komt de bal in het bezit van Sparta. Na een solo van Brogno komt de bal tot bij Ryan Sanusi. Sanusi twijfelt geen moment en schiet de bal, weliswaar via de rug van Hoogma, achter Heracles-doelman Castro. Het is de tweede Eredivisietreffer voor de Belg in dienst van Sparta.
26'
Het is maar weer eens gaan regenen in Rotterdam. De 22 spelers op het veld hebben daardoor nog minder haast om te aanvallen lijkt wel. De supporters van Sparta vermaken zich desondanks wel met enkele clubliederen.
25'
Rick van Drongelen speelt vandaag alweer zijn 25ste wedstrijd in de Eredivisie voor Sparta Rotterdam. De Zeeuw heeft de lastige taak gekregen om topscorer Samuel Armenteros af te stoppen. Vooralsnog heeft Van Drongelen de Cubaanse Zweed onder controle.
24'
Uit een hoekschop lijkt Paco van Moorsel gevaarlijk te worden voor Sparta. De middenvelder vergrijpt zich echter aan het shirt van zijn directe tegenstander waardoor Nijhuis fluit voor een vrije trap voor Heracles ALmelo.
21'
Sparta krijgt een merkwaardige corner van scheidsrechter Nijhuis cadeau. De verdediging van Heracles Almelo was er van overtuigd dat het een doeltrap was en liet de bal daarom lopen. De hoekschop levert overigens niets op.
20'
Diezelfde Castro neemt uitgebreid de tijd met het nemen van een doeltrap. Dit komt hem op een fluitsignaal van het Spartapubliek te staan.
19'
Na een snelle combinatie komt de bal in de voeten bij Dijkstra. De middenvelder probeert het van een meter of twintig en verrast bijna Castro. De bal belandt op het doel van de doelman van Heracles Almelo.
18'
Een hoge voorzet vanaf de rechterkant van Cabral wordt net naast het doel geknikt door Pušić. Sparta voert langzamerhand de druk weer op bij Heracles.
18'
Slordig balverlies van Kuwas zorgt voor een snelle counter voor Sparta. Cabral besluit echter om de bal onzorgvuldig van zo'n dertig meter op doel te schieten. Hoog over.
15'
Na een kwartier spelen valt op dat Sparta het initiatief in de schoot krijgt geworpen van Heracles Almelo. De Spartanen kwamen slechts tot één schot tussen de palen.
14'
Justin Hoogma wordt fel onder druk gezet door Jerson Cabral. De jeugdinternational van Nederland weet de bal echter bij zich te houden en verdedigt de bal uit.
13'
Peterson haalt de achterlijn en brengt de bal prima in het strafschopgebied bij Kuwas. De vleugelaanvaller behoudt het overzicht en legt terug op de vrijstaande Mike te Wierik. De verdediger mikt de bal echter ver naast het doel.
11'
AU! Floranus wordt aan de linkerkant van het speelveld hard op de enkel gestampt door Brandley Kuwas. Het resultaat is slechts een losse veter voor Floranus die, ondanks de charge, door lijkt te kunnen.
8'
De eerste bal tussen de palen voor Heracles Almelo is na acht minuten. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt slap ingekopt door de mee naar voren gekomen Tim Breukers. De rechtsachter kopt in de handen van Roy Kortsmit.
7'
Sparta neemt het initiatief in deze wedstrijd. Een voorzet van Sherel Floranus bereikt echter geen ploeggenoot.
5'
Castro redt! Bram Castro moet redding brengen op de inswinger van Mart Dijkstra. De bal draait over het hoofd van Pušić naar de verre hoek, maar Castro weet de bal tot een hoekschop te verwerken. De corner levert Sparta niets op.
4'
Eerste kansje is voor Sparta. Een voorzet van Loris Brogno komt net niet tot bij Martin Pušić.
4'
De wedstrijd moet nog wat op gang komen. Zowel Sparta als Heracles hebben moeite met balbezit houden op de helft van de tegenstander.
2'
Van de elf basisspelers van Heracles Almelo speelde Kristoffer Peterson al een wedstrijd dit seizoen op het Kasteel. Als speler van FC Utrecht besliste hij de wedstrijd met 1-2.
1'
De eerste bal op het kunstgrasveld van Sparta rolt. Weet Heracles Almelo voor het eerst sinds 1964 weer eens te winnen op bezoek bij Sparta?
1'
Opstellingen:

De opstellingen zijn binnen! Sparta-trainer Alex Pastoor voelt zich na de zeperd op bezoek bij Vitesse genoodzaakt om zijn opstelling op twee plaatsen te wijzigen. Mathias Pogba en Kenneth Dougall moeten hun plaats afstaan aan respectievelijk Martin Pušić en Ryan Sanusi.

Bij Heracles Almelo eveneens één wijziging. Aanvoerder Thomas Bruns is geblesseerd geraakt aan zijn hamstring en kan daardoor niet starten tegen Sparta. Voor hem in de plaats speelt Lerin Duarte. Duarte start daardoor voor de 83ste keer, maar kan de grens van honderd wedstrijden dit seizoen niet meer halen.

Tim Breukers speelt zaterdagavond zijn 168ste wedstrijd in de Eredivisie voor Heracles Almelo. Op zich geen bijster bijzonder getal, maar de Heraclied komt daarmee op gelijke hoogte met Thomas Bruns. Beide spelers bezetten de vierde plaats in de ranglijst met meest gespeelde Eredivisiewedstrijden voor Heracles Almelo. Deze lijst wordt aangevoerd door Kwame Quansah (262 wedstrijden).
Statistieken:

Bij Sparta Rotterdam – Heracles Almelo zullen de gedachten snel teruggaan naar 13 mei 2005. Thuisploeg Sparta moest winnen om nog kans te maken op de titel in de Eerste Divisie en daarmee een terugkeer naar de Eredivisie. Op eigen veld werd het 0-0, waarmee Heracles Almelo een voorschot nam op het kampioenschap.
Zeges van Heracles Almelo op het Kasteel zijn op één hand te tellen. In de Eredivisie wonnen de Heraclieden slechts één keer van Sparta Rotterdam. Als AVC Heracles wonnen de Tukkers voor het laatst in 1964 een Eredivisieduel in Spangen. Na tien Eredivisiewedstrijden is de balans zes zeges voor Sparta Rotterdam, drie gelijke spelen en één zege voor Heracles Almelo.
Bij Sparta Rotterdam ontbreken in ieder geval Roland Bergkamp (heupblessure) en verdediger Bart Vriends (kuit). Ryan Sanusi is terug van een knieblessure. David Mendes da Silva was voorafgaand het weekend nog een vraagteken bij de club uit Rotterdam, maar lijkt beschikbaar te zijn.
Heracles Almelo-spits Samuel Armenteros vervolgt vanavond zijn jacht op de records van Everton Ramos da Silva. De Cubaanse Zweed heeft nog twee doelpunten nodig om het clubrecord van de Braziliaan te evenaren. In het seizoen 2014/2015 scoorde Everton vijftien doelpunten in één seizoen.
Daarnaast hoopt Samuel Armenteros zaterdagavond een gooi te doen naar de tweede plaats van de all time topscorerslijst van Heracles Almelo op het gebied van de Eredivisie. Armenteros scoorde in 118 Eredivisiewedstrijden al 37 keer voor Heracles. Die lijst wordt momenteel aangevoerd door Everton met 70 doelpunten. Willie Overtoom volgt met 40 doelpunten op gepaste afstand.
Heracles Almelo moet het zaterdagavond stellen zonder Gor Agbaljan (achillespeesblessure), Vincent Vermeij (knie) en Peter van Ooijen (knie). Allen zijn geen vaste basiskrachten onder John Stegeman. Agbaljan stond geen enkele keer aan de aftrap, terwijl Vermeij (drie keer) en Van Ooijen (vijf) sporadisch begonnen.
Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Heracles Almelo en Sparta Rotterdam in een 2-2-gelijkspel. Zakaria el Azzouzi scoorde namens Sparta de openingstreffer. Brahim Darri en Brandley Kuwas bogen de achterstand na rust om tot 2-1, waarna Loris Brogno de eindstand op het scorebord zette. In de achtste finale van de KNVB beker nam El Azzouzi alle drie de treffers voor zich.
Het is vanavond de 249ste Eredivisiewedstrijd voor scheidsrechter Bas Nijhuis. De scheidsrechter moest dit seizoen al negen keer de rode kaart uit zijn borstzak halen. Alleen in het seizoen 2009/2010 gaf hij meer rode kaarten (tien stuks).