FC Twente Zaterdag, 27. Augustus 2016
Sparta Rotterdam
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 14. / Schot met links  (Enes Ünal)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Yaw Yeboah 36. / Schot met links  (Dejan Trajkovski)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Loris Brogno 54. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 59. / Schot met links

90'
In de tweede helft leek FC Twente zichzelf in de problemen te brengen. Doelman Marsman haalde Spartaan Craig Goodwin en de bal ging op de stip. Marsman kreeg daarvoor de gele kaart en Loris Brogno schoof de strafschop beheerst binnen. De Rotterdammers maakten daarna even aanspraak op de gelijkmaker, maar vonden via El Azzouzi en Goodwin niet het net. Aan de overkant gooide wie anders dan Ziyech de wedstrijd in het slot. Na slordig balverlies van Rick van Drongelen schoof hij de bal hard in de korte hoek. In het vervolg kreeg Brogno nog de kans op de aansluitingstreffer, maar hij vond Marsman op zijn weg.
90'
90'
Een staande ovatie voor Hakim Ziyech in waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor FC Twente. Hij wordt vervangen door Tim Hölscher.
90'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
90'
Wissel uit bij FC Twente -> Hakim Ziyech
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
89'
Gele kaart voor Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam)
Dumfries gaat nog even keihard door op Ziyech. De rechtsback van Sparta krijgt een gele kaart.
87'
Sparta mag nog even komen van FC Twente. De bezoekers weten echter niet tot grote kansen te komen in de slotfase.
83'
Geklungel van Mokotjo! Hij levert de bal zomaar in bij El Azzouzi, maar de bezoekers weten niet te profiteren.
81'
Yeboah ligt aangeslagen op het veld na een duel met Dougall. De jonge aanvaller krijgt verzorging, maar lijkt gewoon verder te kunnen.
78'
Ünal wist vanavond niet te scoren, maar krijgt toch applaus van de fans in de Grolsch Veste. Hij wordt vervangen door Jari Oosterwijk.
78'
Wissel in bij FC Twente -> Jari Oosterwijk
78'
Wissel uit bij FC Twente -> Enes Ünal
78'
Weer een prachtige vrije trap van Ziyech, die de bal richting de bovenhoek krult. Kortsmit grijpt dit keer goed in.
77'
Ziyech ramt de vrije trap van ver richting de kruising. De bal suist echter net over de lat boven Kortsmit.
76'
Gele kaart voor Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam)
Van Drongelen houdt Ünal op onreglementaire wijze tegen en moet dat bekopen met een gele kaart.
74'
Prima redding van Marsman! Brogno krijgt ineens een schietkans en de keeper van FC Twente weet de 3-2 te voorkomen. Uit de hoekschop knikt Dumfries naast.
73'
Ziyech met een scherpe voorzet richting Ünal. Doelman Kortsmit weet de bal uit de lucht te plukken.
69'
Drie wissels tegelijk in Enschede. Bij Sparta Rotterdam komen Verhaar en Van Moorsel voor Breuer en Spierings. De thuisploeg wisselt ook. Thesker is vervangen door Van der Heyden. Nog ruim twintig minuten in de Grolsch Veste.
69'
Wissel in bij FC Twente -> Jelle van der Heyden
69'
Wissel uit bij FC Twente -> Stefan Thesker
69'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
69'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Stijn Spierings
69'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Paco van Moorsel
69'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Michel Breuer
65'
Nu is het Goodwin met een schietkans. De linksbuiten haalt uit, maar doelman Marsman hoeft niet in actie te komen. Thesker is inmiddels ook weer binnen de lijnen en lijkt verder te kunnen.
63'
Brogno! De rechtsbuiten van Sparta krijgt ruimte om uit te halen en mist het doel van Marsman op een haar. Inmiddels ligt Thesker op de grond, voor hem komt verzorging in het veld.
61'
Weer is Sparta gevaarlijk via de rappe El Azzouzi. Hij schiet de bal uit een moeilijke hoek op doel, maar keeper Marsman klemt de bal tegen zijn borst.
59'
Doelpunt voor FC Twente, 3:1 door Hakim Ziyech
BOEM! En dan is het verschil weer twee! Van Drongelen levert de bal zomaar in en Hakim Ziyech schiet hard raak met links. 3-1 voor FC Twente!
56'
El Azzouzi met een pegel! Sparta gelooft er weer in en de aanvaller haalt uit ver ver. Doelman Marsman weet stijlvol redding te brengen.
54'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:1 door Loris Brogno
Brogno schiet de strafschop prima in en brengt de spanning terug in Enschede. 2-1!
53'
Gele kaart voor Nick Marsman (FC Twente)
Marsman haalt Goodwin neer en gaat op de bon. De doelman ontsnapt aan een rode kaart.
53'
Strafschop voor Sparta Rotterdam!
50'
Trajkovski stoomt weer eens op over de linkerkant en zoekt naar Ünal. Routinier Breuer ramt de bal weg uit de doelmond.
48'
Ünal had deze moeten maken! De jonge spits wordt door Ziyech op het doel af gestuurd, maar faalt oog in oog met doelman Kortsmit, die de bal prima pakt.
46'
De tweede helft is van start gegaan met een wissel bij Sparta Rotterdam. Mart Dijkstra is vervangen door Kenneth Dougall.
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Kenneth Dougall
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Mart Dijkstra
46'
45'
Het duel was amper begonnen of Sparta had al op voorsprong kunnen staan. Een voorzet van Dumfries werd door Thesker net naast zijn eigen doel gegleden. Vervolgens pakte FC Twente het initiatief en kwam het via Ziyech op voorsprong. Hij werd diep gestuurd door Ünal en schoot feilloos raak. Even later had het zomaar 1-1 kunnen staan nadat doelman Marsman mis zat op een voorzet van Spierings. El Azzouzi kreeg de bal echter niet tegen het net. Aan de andere kant lukte dat Yeboah wel. Hij scoorde met een prachtige pegel van afstand en bepaalde de ruststand op 2-0.
45'
42'
Sparta is het even helemaal kwijt in Enschede na de 2-0. FC Twente ruikt bloed in de eigen Grolsch Veste!
38'
Trajkovski heeft er zin in vanavond! De linksback is weer op de helft van Sparta te vinden. Dit keer vliegt zijn voorzet aan alles en iedereen voorbij.
36'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Yaw Yeboah
Raak aan de overkant! Trajkovski stoomt op over de linkerkant en gunt de bal aan Yeboah, die met links prachtig raak schiet.
35'
Was dat een penalty? Brogno gaat over het been bij Andersen, maar arbiter Wiedemeijer legt de bal niet op de stip.
32'
Marsman wederom met een slippertje. Een voorzet van Dumfries wordt door de goalie los gelaten. Gelukkig voor FC Twente is hij snel genoeg om zijn foutje te corrigeren.
30'
Weer een kansje voor de thuisploeg. Ünal is er snel vandoor en geeft de bal prima af aan Ziyech. Hij haalt uit, maar doet dat recht op doelman Kortsmit.
26'
Daar is Ziyech weer! Een schitterende uithaal van de sterspeler van FC Twente. Doelman Kortsmit ranselt de bal uit de linkerbovenhoek.
24'
Oei Marsman! De doelman van FC Twente zit helemaal mis op een voorzet van Spierings. Andersen voorkomt dat El Azzouzi de stand weer gelijk trekt.
22'
Bijna 1-1! Brogno krijgt de bal goed mee van Dumfries en zet voor op El Azzouzi. De huurling van Ajax mikt net over het doel van Marsman.
18'
Sparta gaat direct op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg loert echter met Ziyech en Ünal op een razendsnelle counter.
14'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Hakim Ziyech
Daar is de openingstreffer! Ünal kopt door op Ziyech, die oog in oog met Kortsmit geen fout maakt en beheerst de 1-0 binnen schuift.
14'
De eerste doelpoging is van Sparta. Mart Dijkstra haalt uit en vindt doelman Marsman op zijn weg.
12'
Sparta meldt zich weer eens op de helft van FC Twente. Linksback Pinteaux slingert de bal voor, maar verdediger Andersen voorkomt gevaar.
8'
Weer gevaar van de thuisploeg. Een vrije trap van Ziyech belandt voor de voeten van Ter Avest. De verdediger haalt uit, maar schiet ruim naast het Rotterdamse doel.
5'
Ziyech geeft een fraaie voorzet met buitenkant links. Opnieuw is doelman Kortsmit alert en bokst hij de bal zijn zestien uit.
3'
Ook de thuisploeg laat zich zien. Ünal probeert de bal via de kluts richting het doel te krijgen, maar doelman Kortsmit let goed op en raapt de bal op.
1'
De bezoekers zijn meteen gevaarlijk! Dumfries brengt de bal voor het doel en Thesker glijdt de bal bijna in eigen goal.
1'
Sparta Rotterdam heeft afgetrapt in Enschede! FC Twente - Sparta Rotterdam is begonnen!
1'
Bij thuisploeg FC Twente kent de opstelling van trainer René Hake geen verrassingen. De coach heeft in Enschede gewoon een plekje voor Hakim Ziyech, die in de interesse staat van AFC Ajax. Ook Enes Ünal is weer van de partij, hij scoorde vorige week drie keer tegen FC Groningen. De bezoekers uit Rotterdam doen het vanavond nog zonder Thomas Verhaar. De aanvaller zit op de bank. Er is wel een basisplaats voor Ajax-huurling Zakaria el Azzouzi, hij speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij FC Twente.
FC Twente en Sparta Rotterdam sluiten vanavond de voetbalzaterdag af. In Enschede kwam de ploeg uit Rotterdam zeven seizoenen geleden voor het laatst op bezoek. Destijds werden zij met een 3-0 nederlaag terug naar Zuid-Holland gestuurd. Bryan Ruiz scoorde alle treffers namens de Tukkers. Of de Rotterdammers vanavond wel aanspraak kunnen maken op de zege, zal vanaf 20:45 uur blijken. Dan zal scheidsrechter Reinold Wiedemeijer het beginsignaal geven. De opstellingen van beide ploegen zullen ongeveer een uur voor het duel verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Angstgegners uit Rotterdam
Dat Sparta Rotterdam vanavond op bezoek komt in Enschede, zal bij de supporters van FC Twente niet helemaal lekker zitten. De Enschedeërs verloren dit seizoen namelijk al twee keer van een club uit Rotterdam. In de eerste speelronde bleek SBV Excelsior in de Grolsch Veste met 1-2 de betere. Een week later werd ook van Feyenoord verloren. In de Rotterdamse Kuip ging FC Twente met 2-0 ten onder. Sparta Rotterdam is beter begonnen aan het nieuwe seizoen. Het eerste competitieduel werd weliswaar nog verloren van AFC Ajax, maar vervolgens werd met 0-3 gewonnen bij PEC Zwolle en wonnen de Spartanen met 1-0 van Go Ahead Eagles.

Topscorers
Het duel in Overijssel is ook de strijd tussen twee topscorers van de Eredivisie. Na drie wedstrijden staan Enes Ünal van FC Twente en Loris Brogno van Sparta Rotterdam beide op drie treffers. Ünal scoorde vorige week drie keer in het met 3-4 gewonnen duel bij FC Groningen en Brogno maakte twee treffers tegen PEC Zwolle en scoorde een doelpunt tegen Go Ahead Eagles. Ünal en Brogno zijn echter niet de enigen die drie goals wisten te maken. Ook Gervane Kastaneer van ADO Den Haag en Eljero Elia van Feyenoord maakte al drie goals.

"Een niet te onderschatten ploeg"
FC Twente-trainer René Hake vindt Sparta Rotterdam een gevaarlijke tegenstander. "Sparta heeft in de laatste wedstrijden ook laten zien goed te kunnen voetballen. Ze hebben een goede spelopvatting en weten duidelijk wat ze willen. Een niet te onderschatten ploeg, dat blijkt wel uit hun resultaten", zegt Hake op de website van FC Twente. "We willen de thuiswedstrijd tegen Excelsior graag doen vergeten", zegt Hake over de seizoenouverture. "In die wedstrijd lieten we ons niet van onze beste kant zien. Nu met een overwinning op zak willen we graag thuis ook een goede wedstrijd spelen en het allerbelangrijkste: de winst veilig stellen."