PEC Zwolle
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bram van Polen 44. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Gyrano Kerk 49. / Schot met rechts  (Sean Klaiber)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 80. / Schot met rechts  (Gyrano Kerk)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolai Brock-Madsen 86. / Schot met links  (Ouasim Bouy)

90'
PEC Zwolle had direct na de pauze op gelijke hoogte kunnen komen. Mokhtar zag Jensen echter redding brengen. Via Kerk kwam FC Utrecht vervolgens op 2-0. Hij gleed een goede voorzet van Klaiber mooi binnen. Diezelfde Kerk en Haller hadden kansen op 3-0, maar zij faalden. Invaller Nacer Barazite deed dat niet. Op aangeven van Kerk scoorde hij de 3-0. In de slotfase redde Nicolai Brock-Madsen de eer namens PEC.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
89'
Gele kaart voor Hervin Ongenda (PEC Zwolle)
Invaller Ongenda houdt het shirtje van Ayoub wel erg last en krijgt een terechte gele kaart van arbiter Janssen.
88'
Ook nog een wissel aan de kant van PEC Zwolle. Queensy Menig moet het veld verlaten en ziet Anass Achahbar voor hem in de ploeg komen.
88'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Anass Achahbar
88'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
87'
Erik ten Hag laat twee spelers nog opdraven. Zakaria Labyad vervangt Sébastien Haller en Richairo Živković komt binnen de lijnen voor Gyrano Kerk.
87'
Wissel in bij FC Utrecht -> Zakaria Labyad
87'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
87'
Wissel in bij FC Utrecht -> Richairo Živković
87'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
86'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 3:1 door Nicolai Brock-Madsen
84'
PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart hield aan de tegengoal wat last over, maar lijkt verder te kunnen. Voor de zekerheid is Kevin Begois begonnen aan een warming up.
80'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:0 door Nacer Barazite
Daar is nummer drie! Kerk legt breed, Haller laat slim lopen en invaller Barazite schiet hard raak in de verre hoek. FC Utrecht op 3-0!
77'
Gele kaart voor Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Ayoub voorkomt een veelbelovende aanval van PEC Zwolle en moet dat bekopen met een gele kaart.
75'
Bij FC Utrecht verlaat Patrick Joosten het veld. Hij wordt voor het laatste kwartier vervangen door Nacer Barazite. Inmiddels is ook Bouy weer binnen de lijnen.
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
74'
Ongelukkig moment voor het doel van Jensen. De goalie van FC Utrecht komt uit op een hoge bal van Holla en zit helemaal mis. Hij raakt Marcellis en Bouy, die aangeslagen naar de grond gaan.
68'
FC Utrecht lijkt wat in te zakken en PEC wat meer aan de bal te laten. De bezoekers proberen nog enigszins een rol van betekenis te spelen in een vooralsnog kansloze wedstrijd.
64'
Een dubbele wissel aan de kant van PEC Zwolle. Trainer Ron Jans haalt Youness Mokhtar en Mustafa Saymak naar de kant. Zij worden vervangen door Hervin Ongenda en de jarige Wouter Marinus.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Hervin Ongenda
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Youness Mokhtar
60'
Grote kans voor Kerk! De spits gaat richting Van der Hart, maar de doelman voorkomt de 3-0. Ook de rebound is niet aan Kerk besteed. Die knalt hij de tribune op.
56'
PEC Zwolle moet op gaan passen dat het niet tegen een flinke nederlaag aan gaat lopen in Utrecht. Na de 2-0 jaagt FC Utrecht direct verder op meer treffers.
53'
Joosten lijkt niet verder te kunnen. De middenvelder wordt behandeld langs het veld, maar inmiddels is Nacer Barazite begonnen aan zijn warming up.
49'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Gyrano Kerk
Aan de overkant is het wel raak! Klaiber legt de bal fraai in de zestien en daar staat Kerk, die via Van der Hart de 2-0 aantekent.
48'
Ineens is daar PEC! Youness Mokhtar fopt Giovanni Troupée en snijdt binnendoor. Oog in oog met doelman Jensen komt de goalie van FC Utrecht als winnaar uit de strijd.
47'
Direct denkt Sébastien Haller aan de aandacht te ontsnappen. De Franse spits gaat diep, maar wordt teruggefloten vanwege buitenspel. Geen 2-0 voor FC Utrecht.
46'
PEC Zwolle heeft de tweede helft in gang gezet. De Zwollenaren wisten voor de pauze weinig kansen te creëren en kijken tegen een 1-0 achterstand aan.
46'
45'
Weinig spektakel in Utrecht. De thuisploeg is halverwege de betere ploeg en leidt met 1-0. FC Utrecht begon sterk en kreeg via Kerk snel een goede kans. Hij schoot echter hard over. Nadat Leeuwin in het zijnet had geschoten, meldde ook PEC zich. Saymak produceerde slechts een afzwaaier. Op aangeven van Kerk prikte Haller de bal tussen twee Zwollenaren net naast. De voorsprong kwam er toch voor de thuisploeg. Onder druk van Kerk liep Van Polen de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman.
45'
44'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Bram van Polen (eigen doelpunt)
Zuur voor Van Polen, maar fijn voor FC Utrecht! Onder druk van Kerk loopt Van Polen de bal achter zijn eigen doelman. De thuisploeg leidt met 1-0!
43'
FC Utrecht zet nog even aan voor de rust. Van der Hart voorkomt dat twee Utrechters binnen kunnen knikken, maar zij stonden allebei buitenspel.
40'
Klaiber gaat hard door en solliciteert naar de twee gele kaart van de avond. Arbiter Janssen is nu echter coulant en geeft de middenvelder zijn laatste waarschuwing.
37'
Kerk zet scherp voor na een goede combinatie met Ayoub. Voor het doel duikt Haller ineens op tussen twee Zwollenaren, maar hij prikt de bal net naast het doel.
35'
Nog tien minuten tot de rust. Beide ploegen weten nog niet echt grote kansen te creëren, maar FC Utrecht is wel wat dreigender dan de bezoekers uit Zwolle.
30'
Joosten haalt maar eens uit! De middenvelder combineert goed met Haller en staat plotseling vrij op de rand van de zestien. Doelman Van der Hart ziet die poging een metertje over het doel vliegen.
28'
De thuisploeg zet weer even aan en dringt PEC Zwolle terug op de eigen helft. Vooralsnog levert dat niet echt grote kansen op.
24'
Opnieuw is FC Utrecht dicht bij een treffer. Uit een hoekschop vindt Leeuwin de bal zomaar voor zijn voeten, maar hij schiet in het zijnet. Een doel van het stadion dacht aan een goal.
23'
Ineens is er wat ruimte voor Kerk. Ayoub heeft een goede steekbal in huis, maar voordat Kerk kan uithalen, ligt Marcellis dwars.
20'
Na wat dreiging over en weer is de storm even gaan liggen in Utrecht. Er valt nog weinig te genieten in Nieuw Galgenwaard.
16'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Verdediger Van Polen gaat met gestrekt been door op Leeuwin. Scheidsrechter Janssen heeft geen zin om te waarschuwen en trekt direct de gele kaart.
13'
Nu is PEC Zwolle wat dreigend. FC Utrechters Jensen en Ayoub staan te klungelen, maar gelukkig voor de thuisploeg weet PEC dat niet af te straffen.
9'
Kerk is bedrijvig in de eerste tien minuten. De aanvaller schiet maar weer eens richting doel en ziet zijn poging naast hobbelen via het been van Bouy.
6'
FC Utrecht begint sterk! Opnieuw is Kerk weg en de vervanger van Živković schiet oog in oog met doelman Van der Hart tegen de goalie op. De vlag van de grensrechter ging echter ook omhoog.
2'
Joosten mag direct aanleggen voor een vrije trap van zo'n dertig meter. De middenvelder ramt hoog over het doel. Even later is Kerk weg, maar ook hij heeft zijn vizier nog niet op scherp staan.
1'
We zijn begonnen in Nieuw Galgenwaard! FC Utrecht en PEC Zwolle wonnen al drie keer in het nieuwe jaar en willen hun goede reeks graag voortzetten.
1'
Bij FC Utrecht beginnen Nacer Barazite en Richairo Živković. Zij worden in de basiself vervangen door Gyrano Kerk en Patrick Joosten. Op het middenveld is er opnieuw een basisplaats voor Sean Klaiber.

De bezoekers uit Zwolle treden aan met Ouasim Bouy centraal in de defensie. Voorin moet FC Utrecht oppassen voor Nicolai Brock-Madsen. De spits begint na de winterstop steeds meer los te komen.
De zaterdagavond wordt dit keer afgesloten in de Domstad. Daar ontmoeten FC Utrecht en PEC Zwolle elkaar. Beide ploegen zijn na een matige start van de competitie bezig aan een prima tweede seizoenshelft. De belangen in Utrecht liggen zaterdag wel anders. FC Utrecht wil graag meedoen voor de vierde plaats terwijl PEC Zwolle de onderste regionen zo snel mogelijk achter zich wil laten. Onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen wordt om 20:45 uur afgetrapt in Nieuw Galgenwaard. De opstellingen van beide ploegen verschijnen kort voor aanvang van het duel onder het kopje wedstrijddetails.

Aardig begin van 2017
FC Utrecht wordt regelmatig geprezen voor het goede voetbal, maar trainer Erik ten Hag heeft liever dat zijn ploeg meer punten pakt. In de tweede seizoenshelft begonnen de Utrechters met een 1-2 zege bij Sparta Rotterdam. Vervolgens stal AFC Ajax de zege (0-1) in Utrecht en verloor FC Utrecht na strafschoppen van SC Cambuur. De wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen werden beiden met 1-0 gewonnen. Vorige week werd echter kansloos verloren bij PSV (3-0). Voor PEC Zwolle geldt eigenlijk hetzelfde. De ploeg van trainer Ron Jans verloor in eigen stadion met 1-3 van Ajax en met 1-2 van FC Twente. Belangrijke wedstrijden tegen concurrenten ADO Den Haag (1-2), Sparta Rotterdam (1-2) en NEC Nijmegen (2-0) bleken wel een prooi voor PEC.

Ten Hag wil reactie van ploeg
FC Utrecht ging vorige week in de tweede helft kopje onder op bezoek bij PSV. In de eerste helft speelde de ploeg van Ten Hag echter prima. "Maar één helft is niet genoeg. We moeten het volhouden", vertelt de coach op de clubwebsite. "Verklaringen voor ons matige spel de tweede helft in Eindhoven? Dat is zoeken naar excuses. De feiten zijn: we verdedigden passief na rust en we vielen zonder plan en naïef aan. Er was geen gif meer. Er viel wat te halen in Eindhoven, maar wij hebben het laten liggen." De laatste tijd zijn er veel afwezigen bij de Domstedelingen. "Begin deze week ondervonden we er nog wel de naweeën van. Vanaf woensdag waren alle spelers, behoudens Nacer Barazite, weer inzetbaar. Nacer staat wel weer op het trainingsveld", besluit Ten Hag.

PEC wil goede reeks doorzetten
Bij PEC Zwolle begint spits Nicolai Brock-Madsen steeds meer los te komen. Hij heeft dan ook veel zin de wedstrijd tegen FC Utrecht. "We kijken er naar uit. Het is een goed team en ze doen het goed in de competitie", aldus de aanvaller op de website van PEC. "Het zal een lastige wedstrijd worden. Wij hebben vertrouwen en voelen ons goed, dat merk je ook op de training. Ik heb er vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen halen." Trainer Jans ziet weinig krachtsverschil tussen FC Utrecht en PEC Zwolle. "Als wij tegen FC Utrecht spelen, is het verschil niet zo groot. Erik ten Hag verricht erg goed werk bij FC Utrecht. Het is een goed voetballende ploeg en wij moeten hun goede voetballers weinig ruimte geven."