19:45 uur
NEC Nijmegen
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marco van Ginkel 20. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ali Messaoud 30. / Schot met rechts  (André Fomitschow)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bart Ramselaar 55. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 90. / Schot met rechts  (Santiago Arias)

90'
PSV heeft de wedstrijd in de tweede helft tot een goed einde kunnen brengen. Tien minuten na rust maakte Bart Ramselaar de 2-1, daarna gebeurde er niet heel veel meer. In de slotfase nam NEC veel risico, waardoor PSV via Luuk de Jong in de blessuretijd nog de 3-1 scoorde.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:1 door Luuk de Jong
Hij had er veel pogingen voor nodig, maar het is nu eindelijk raak voor Luuk de Jong. De PSV-spits schiet in de lange hoek op aangeven van Santiago Arias. Joris Delle krijgt zijn hand nog tegen de bal, maar kan de 3-1 niet voorkomen.
90'
De bal wil er niet in bij PSV! Héctor Moreno wipt de bal over Joris Delle, maar raakt de lat. In de rebound schiet Luuk de Jong de bal tegen Wojciech Golla, die op de doellijn staat.
90'
Oleksandr Zinchenko valt ongelukkig in. De huurling heeft al behoorlijk wat veelbelovende situaties om zeep geholpen.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
88'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Daniel Schwaab
88'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Andrés Guardado
87'
Daar is Mohamed Rayhi! Met een venijnig schot richting de korte hoek probeert de rappe aanvaller Jeroen Zoet te verschalken, maar de doelman van PSV brengt redding.
84'
Doelpunt NEC afgekeurd! Dario Dumić schiet raak uit een voorzet van Mohamed Rayhi, maar de centrale verdediger stond buitenspel. PSV is gewaarschuwd.
83'
Invaller Jorrit Hendrix wil zijn stempel op de wedstrijd drukken en gaat vanaf een meter of 25 voor eigen kansen. De inzet gaat door het midden en wordt zonder al te veel moeite gepareerd door Joris Delle.
81'
Alles of niets voor NEC, dat een aanvaller in het veld brengt voor een middenvelder.
81'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Reagy Ofosu
81'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
77'
Een gevaarlijke tegenaanval van PSV eindigt bij Joris Delle, die eerder bij de bal is dan Andrés Guardado.
75'
Slippertje van Nicolas Isimat-Mirin! De Fransman wil de bal ver de achterlijn laten rollen, maar Mohamed Rayhi gebruikt zijn lichaam goed en verovert de bal. De snelle buitenspeler weet vervolgens echter geen medespeler te vinden.
73'
NEC aast op de counter en laat het balbezit nog steeds aan PSV, dat geen risico durft te nemen.
70'
Uit een snelle aanval krijgt NEC een volgend kansje. Kévin Mayi geeft de bal mee aan Janio Bikel, die uit de draait probeert te scoren. De ambitieuze poging is niet goed en gaat meters naast de goal van Jeroen Zoet.
69'
Hoewel NEC nog aardig dicht bij de gelijkmaker was, hangt de 2-2 op dit moment niet in de lucht. PSV valt aan en wil de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen.
66'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Kévin Mayi
66'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jordan Larsson
66'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
66'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
64'
Daar komt PSV goed weg! NEC krijgt een hoekschop en die wordt uitstekend genomen. Bij de tweede paal staat Dario Dumić, die zijn hoofd niet goed tegen de bal kan zetten. Andrés Guardado ruimt uiteindelijk weg.
62'
PSV heeft de touwtjes in handen en gaat rustig op zoek naar de derde, beslissende treffer. NEC zal straks ook moeten komen.
60'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
60'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ali Messaoud
58'
Ook Janio Bikel mag van geluk spreken dat hij niet met rood van het veld wordt gestuurd. De middenvelder stapt over de bal heen en raakt het been van Andrés Guardado, die met pijn op de grond blijft liggen. Voor de tweede keer in korte tijd lijkt scheidsrechter Jochem Kamphuis het niet bij het goede eind te hebben.
55'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Bart Ramselaar
Daar is de voorsprong voor PSV! NEC zet druk naar voren, maar wordt genadeloos afgestraft. Marco van Ginkel weet een voorzet van Davy Pröpper niet tegen de touwen te schieten, maar Bart Ramselaar lukt dat vervolgens in twee instanties wel.
53'
Santiago Arias raakt met zijn arm het hoofd van André Fomitschow. Het lijkt op een bewuste actie van de Colombiaan, die van geluk mag spreken dat hij geen kaart krijgt.
51'
Het tempo ligt nog altijd niet al te hoog bij PSV, dat het NEC op deze manier niet heel moeilijk maakt.
48'
Even lijkt NEC er gevaarlijk uit te komen, maar de dieptepass van Ali Messaoud richting Jordan Larsson wordt onderschept.
47'
Er is door beide ploegen in de rust niet gewisseld.
46'
45'

PSV overtuigt nog niet, maar kwam na twintig minuten spelen wel op een verdiende voorsprong door een benutte strafschop van Marco van Ginkel. NEC heeft zich nog nauwelijks op de helft van PSV gemeld, maar één van de zeldzame keren dat dat wel gebeurde, was het ook meteen raak. Een aanval uit het boekje werd uiteindelijk afgerond door Ali Messaoud, waardoor de teams met een 1-1 stand gaan rusten.
45'
45'
Een ongelukkige botsing aan het einde van de eerste helft. Zowel Héctor Moreno als Janio Bikel probeert met een sliding de bal te raken, maar de spelers komen daardoor wel hard in botsing.
43'
Bijna Luuk de Jong! Het is dit keer niet Jetro Willems, maar Andrés Guardado die vanaf links de bal voor het doel vindt. De Jong komt hoger dan Wojciech Golla en krijgt zijn hoofd tegen de bal. De kopbal gaat voorlangs en levert Joris Delle dus geen problemen op.
41'
Santiago Arias krijgt een mogelijkheid om te schieten en grijpt die met beide handen aan. De poging van de Colombiaanse rechtsback rolt een meter naast Joris Delle's doel.
40'
Nicolas Isimat-Mirin heeft Jordan Larsson tot nu toe in zijn broekzak. De Zweed maakt is nog nauwelijks in het stuk voorgekomen.
37'
Knappe vrije trap Andrés Guardado! De Mexicaanse middenvelder maakt uit een vrije trap vanaf een meter of dertig bijna zijn eerste doelpunt van het seizoen. De inzet van Guardado eindigt echter niet in, maar op het doel.
36'
Steven Bergwijn krijgt van Phillip Cocu dit keer een kans als basisspeler, maar de vleugelaanvaller zit nog niet lekker in de wedstrijd.
34'
Daar is de volgende doelpoging van Luuk de Jong. Een hoekschop belandt op het hoofd van de PSV-captain, die in de handen van Joris Delle kopt.
32'
Het doelpunt van NEC is een flinke domper voor PSV, dat bijna niks te duchten heeft van de Nijmegenaren en juist op zoek was naar de 2-0.
30'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Ali Messaoud
Het staat uit het niets gelijk in Eindhoven! Met een lange pass wordt de compleet vrijstaande André Fomitschow bereikt, die aan de linkerkant kan opstomen. De linksback geeft vervolgens een puike, lage voorzet af richting Ali Messaoud, die de bal vanaf een meter of tien beheerst in de kruising schiet.
29'
Aardige kopbal Davy Pröpper! Santiago Arias levert niet voor de eerste keer vanavond een aardige voorzet af, die door Pröpper bijna wordt gepromoveerd tot doelpunt. De kopbal is echter niet hard genoeg om Joris Delle te verrassen.
27'
De bal blijft lang hangen in het strafschopgebied van NEC, maar de Nijmegenaren weten uiteindelijk weg te ruimen. Andrés Guardado ziet vervolgens zijn kans schoon om het eens van afstand te proberen, maar de halve volley van de Mexicaan is een prooi voor Joris Delle.
24'
De druk van PSV houdt ook na de 1-0 aan. NEC moet snel uit zijn schulp komen, wil het niet met lege handen naar huis gaan.
22'
Gele kaart voor Marco van Ginkel (PSV Eindhoven)
Twee minuten na zijn doelpunt gaat Van Ginkel op de bon. De middenvelder probeert met een sliding te voorkomen dat Ali Messaoud de bal naar voren passt, maar Van Ginkel raakt met de sliding enkel de voet van de NEC'er.
20'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Marco van Ginkel
Strafschoppen zijn dit seizoen geen koud kunstje voor PSV, maar Marco van Ginkel weet wel raad met deze penalty. Beheerst schiet de middenvelder de bal langs Joris Delle: 1-0.
20'
Gele kaart voor Janio Bikel (NEC Nijmegen)
De middenvelder van NEC krijgt voor zijn overtreding op Steven Bergwijn geel. Bikel zal volgende week tegen Sparta Rotterdam geschorst zijn.
19'
Strafschop PSV! Een oliedomme actie van Janio Bikel, die in het strafschopgebied veel te wild het duel met Steven Bergwijn aangaat en daarbij een overtreding begaat.
18'
Kans nummer vier! Luuk de Jong maakt goed gebruik van zijn lichaam en kan daardoor de bal terugleggen op Davy Pröpper. De pass komt echter net wat achter de middenvelder, die zijn voet niet goed tegen de bal zet.
16'
Kans(je) nummer drie voor PSV in korte tijd! Met een geweldige pass over de verdediging bereikt Andrés Guardado Santiago Arias, die de bal voor het doel brengt. Steven Bergwijn probeert met een kopbal de score te openen, maar zijn inzet gaat via een NEC'er naast.
15'
Daar is de volgende kans voor Luuk de Jong, die er niet op had gerekend dat de strakke, lage voorzet van Santiago Arias aan zou komen. Het ziet er wat knullig uit, want de bal springt meteen van de voet van De Jong, die in kansrijke positie stond.
13'
Nadat een aanval van NEC strandt, komt PSV er razendsnel uit. Bart Ramselaar wurmt zich langs twee spelers en brengt vervolgens Luuk de Jong in stelling. Vanuit een moeilijke hoek waagt de PSV-captain een poging, maar het schot wordt geblokt.
13'
De wedstrijd moet nog wat op gang komen. Dat is ook te merk aan de sfeer in het Philips Stadion, die nog erg mat is.
11'
Na een goede aanval is PSV er bijna doorheen, maar Robin Buwalda kan voorkomen dat de steekpass van Davy Pröpper aankomt bij Bart Ramselaar.
10'
De bezoekers zakken in op de eigen helft en laten PSV het spel maken. Het tempo van de thuisploeg ligt nog niet hoog, waardoor NEC eenvoudig overeind blijft.
8'
Toen de ploegen elkaar eerder dit seizoen in Nijmegen tegenkwamen, stond het al na vier minuten spelen 1-0 voor PSV. De start van de Eindhovenaren is ditmaal iets minder flitsend.
5'
NEC kwam aardig uit de startblokken, maar PSV heeft het heft al snel in handen genomen.
3'
Na iets meer dan twee minuten spelen krijgt PSV de eerste hoekschop van de wedstrijd. Davy Pröpper vindt met zijn corner Marco van Ginkel, die de bal in de handen van Joris Delle kopt.
1'
Een opmerkelijke start van de wedstrijd in Eindhoven. Jeroen Zoet trapt de bal niet goed weg, waardoor Ali Messaoud een schietkans krijgt. De inzet van de middenvelder zeilt over het doel.
1'
Opstelling
Steven Bergwijn mag zaterdagavond in de thuiswedstrijd van PSV tegen NEC vanaf het begin meedoen. De negentienjarige aanvaller krijgt van trainer Phillip Cocu de voorkeur boven Gastón Pereiro. Afgelopen zondag kwam Bergwijn tegen FC Utrecht na rust in het veld voor de Uruguayaan en had hij als invaller een belangrijk aandeel in de zege (3-0).

Bij PSV is er ook een basisplaats voor Santiago Arias, die terugkeert van een schorsing en de voorkeur krijgt boven Joshua Brenet. De Eindhovenaren kunnen bij een overwinning op NEC de druk opvoeren op koploper Feyenoord en nummer twee Ajax. De Rotterdammers nemen het zondagmiddag op tegen ADO Den Haag, terwijl voor Ajax het lastige uitduel met Vitesse op het programma staat.

NEC-trainer Peter Hyballa hoopt dat zijn ploeg ditmaal niet zo naïef uit de startblokken komt als tijdens de vorige ontmoeting, toen de Nijmegenaren na 24 minuten spelen al tegen een 0-4 achterstand aankeken. De Duitser kiest ervoor om wat zekerheid in te bouwen en stuurt zijn team in een 5-3-2-formatie het veld op. Robin Buwalda versterkt de vijfmansverdediging, Michael Heinloth vervangt de geblesseerde Mikael Dyrestam.
Van de drie titelkandidaten is PSV de eerste die deze speelronde in actie komt. De Eindhovenaren willen de druk op Feyenoord en Ajax opvoeren en mogen daarom vanavond geen fout maken. De tegenstander van PSV is NEC, dat de laatste drie wedstrijden verloor. Is dat een reden voor trainer Peter Hyballa om zijn team te wijzigen? En wat doet Phillip Cocu? Een uur voor aanvang van de wedstrijd kun je aanvang hier vinden welke spelers aan de aftrap staan.

Foutloos, maar..
PSV is uitstekend uit de winterstop gekomen. De Eindhovenaren maakten in de tweede seizoenshelft nog geen fout en wonnen onder meer van subtoppers sc Heerenveen (4-3) en AZ (2-4). Het gaat dus goed met PSV, maar de achterstand op Feyenoord en Ajax is ondanks de vijf overwinningen niet kleiner geworden. De twee concurrenten om de landstitel maakten eveneens nog geen fout, waardoor de achterstand van PSV op Feyenoord nog altijd acht punten is. De achterstand op Ajax bedraagt drie punten.

Omdat Feyenoord en Ajax weinig steken laten vallen, zal PSV de rest van het seizoen ook (bijna) geen fouten mogen maken. Zeker niet tegen lager ingeschatte clubs als NEC. Het duel met de Nijmegenaren is voor PSV het laatste duel voor de topper tegen Feyenoord, die op 26 februari wordt gespeeld. Het resultaat van deze kraker kan PSV's kansen op het kampioenschap drastisch vergroten of verkleinen.

Grijze middenmoter
Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. NEC zal dit seizoen niet in de problemen komen, maar de kans is groot dat de Nijmegnaren zich ook niet zullen weten te plaatsen voor de play-offs. Het team van Peter Hyballa presteert dit seizoen nogal wisselvallig. Dat is sinds de winterstop niet veranderd. De tweede seizoenshelft begon voor NEC aardig met zeges tegen Willem II en Roda JC, maar de laatste twee speelrondes gingen de manschappen van Hyballa onderuit tegen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.

NEC zal zich in Eindhoven niet alleen willen revancheren voor de nederlagen tegen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle, maar ook voor de wanprestetie die de club eerder dit seizoen leverde tegen PSV. Na 24 minuten spelen keek NEC al tegen een 0-4 achterstand aan. Bart Ramselaar, Gastón Pereiro, Joshua Brenet en Luuk de Jong scoorden al heel snel. Meer leed bleef de Nijmegenaren bespaard.