14:30 uur
Sparta Rotterdam
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Martin Pušić 57. / Kopbal  (Craig Goodwin)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Darren Maatsen 71. / Schot met rechts  (Jarchinio Antonia)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Martin Pušić 80. / Schot met links  (Craig Goodwin)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Craig Goodwin 89. / Schot met links

90'
De tweede helft had veel meer dan de eerste helft. Met vier doelpunten in totaal hadden de Spartanen reden voor een feestje. Het leek in het begin nog spannend toen het in de 71e minuut gelijk werd maar Sparta trok de wedstrijd naar zich toe en won de belangrijke wedstrijd tegen de Eagles.
90'
89'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:3 door Craig Goodwin
88'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Schenk mist de volgende wedstrijd aangezien de gele kaart die hij ontvangt voor de overtreding op Alhaft.
86'
Er komen even twee kleine jongens het spel stilleggen. De eerste verlaat vrijwillig weer het veld en de andere moet hardhandig door de steward neergehaald worden voordat hij meegaat.
85'
Gele kaart voor Pedro Chirivella (Go Ahead Eagles)
82'
Om nog iets teweeg te brengen haalt Robert Maaskant Sander Fischer naar de zijkant. Voor hem in het veld komt Patrick Maneschijn.
82'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Patrick Maneschijn
82'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Fischer
80'
Gele kaart voor Martin Pušić (Sparta Rotterdam)
Omdat Pušić bij het juichen zijn shirt besluit uit te trekken, geeft scheidsrechter Jochem Kamphuis hem een gele kaart.
80'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:2 door Martin Pušić
Pušić zet Sparta weer op een voorsprong. De lage voorzet van Goodwin lijkt in de handen van de doelman te rollen maar de spits komt er goed tussen en tikt de bal met links het doel in.
79'
Gele kaart voor Joey Suk (Go Ahead Eagles)
Dankzij een overtreding van Suk op Kenneth Dougall krijgt de Eagle een gele kaart.
78'
Weer een wissel bij Sparta Rotterdam. Kenneth Dougall komt in het veld om David Mendes da Silva te vervangen en Sparta in leven te houden in de Eredivisie.
78'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> David Mendes da Silva
78'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Kenneth Dougall
75'
Nu dan een wissel bij Sparta Rotterdam. Michel Breuer mag op de wisselbank plaatsnemen en Bart Vriends mag het laatste kwartier in de Eredivisie spelen.
75'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Bart Vriends
75'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Michel Breuer
71'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Darren Maatsen
De snelle counter van Go Ahead Eagles wordt ten slotte afgemaakt door Darren Maatsen. Via links komt Jarchinio Antonia op die Maatsen voor het doel vrij ziet staan. De bal kan afgelegd worden en Maatsen werkt rustig af en de bal vliegt tussen twee verdedigers en de benen van de doelman door.
70'
Craig Goodwin krijgt een herkansing zodra zijn corner net zo snel weer bij hem terug gekopt wordt. De tweede voorzet lukt echter ook niet en wordt weggeschoten.
66'
Ook Groenbast verlaat het veld bij de Eagles. Voor hem in de plaats komt Rochdi Achenteh.
66'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Rochdi Achenteh
66'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Joey Groenbast
66'
Direct na de overtreding en gele kaart van Sander Duits, verlaat de professionele voetballer het veld. Voor hem in het veld komt Givan Werkhoven en Sander Duits verlaat voor de laatste keer het professionele voetbalveld.Na 15 jaar en 441 wedstrijden besluit Duits te stoppen met het betaalde voetbal.
66'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Givan Werkhoven
66'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
65'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Een gele kaart voor Go Ahead Eagles-aanvoerder Sander Duits. In de poging om de bal te veroveren en tot een schot te komen zet hij zijn tegenstander te hard van de bal.
62'
Direct na het doelpunt ligt het tempo van de wedstrijd ook een stuk hoger. De wedstrijd wordt een stuk aantrekkelijker en ook het publiek van Sparta Rotterdam geniet.
57'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 0:1 door Martin Pušić
Martin Pušić kan met zijn hoofd de bal in het doel koppen. De vrije trap van Goodwin eindigt voor het doel en de keeper is kansloos op de kopbal van Martin Pušić.
51'
Een van de weinige schoten die op doel belanden komt zojuist van de voet van Ilias Alhaft. Hij kan tussen de linies aangespeeld worden en naar zijn linkervoet draaien. Een strak en laag schot is door de doelman tegen te houden.
46'
Bij Sparta is in de rust een verandering toegepast. Jerson Cabral heeft het veld verlaten en Craig Goodwin komt voor hem in het veld.
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Jerson Cabral
46'
De wedstrijd is weer onderweg en beide teams moeten aan de bak mochten zij een doelpunt willen maken.
46'
45'
In de eerste helft hadden beide teams een kleine kans op een voorsprong. Het was eerst Sparta Rotterdam dat na een paar goede combinaties vanaf een meter of twintig wilde uithalen. Het schot ging voorlangs en de stand bleef gelijk. Daarna was het Go Ahead Eagles dat via links de spits probeerde te bereiken. De bal werd echter net op tijd weggewerkt door Sparta-verdediger Michel Breuer.
45'
45'
Darren Maatsen kan met zijn snelheid en techniek wegdraaien bij zijn tegenstander. Hij kapt naar rechts en het schot had de kruising moeten vinden maar gaat een meter naast.
42'
Sparta Rotterdam speelt Go Ahead even zoek rond het strafschopgebied van de Eagles. Het duurt lang tot Sparta tot een schot kan komen en deze gaat dan uiteindelijk ook ver langs het doel.
39'
Sander Duits gooit de bal voor het doel vanuit de vrije trap. Schenk kan koppen maar de doelman kan de doelpoging vangen.
36'
Nogmaals een schot dat de stand van zaken laat zien. Cabral krijgt de bal mee en besluit vanaf 25 meter uit te halen. De bal verdwijnt hoog en ver over het doel.
34'
Sparta komt sinds tijden weer met de bal van de eigen helft af. Spierings probeert op het laatst een teamgenoot de diepte in te steken maar de bal is te strak.
31'
Eagles begint steeds meer aan te dringen bij het doel van Sparta Rotterdam. Het schot van Maatsen kan gepareerd worden door de doelman en belandt terug in het veld.
28'
Na een nauwkeurige aanval van Go Ahead kan de doelman van Sparta uitkomen om de bal te claimen. De spits van de Eagles loert hier echter op en besluit het duel aan te gaan. Het resultaat is een vrije trap voor Sparta doelman Michael Verrips.
26'
Het eerste hoogstandje van de wedstrijd komt vanaf de ploeg van Go Ahead Eagles. Maatsen speelt Sébastien Locigno in die heel simpel weg kan draaien bij zijn directe tegenstander. Hij besluit dan direct te gaan schieten maar daagt de doelman amper uit met een slap schot.
24'
Nu komt Go Ahead een keer via de linkerkant van het veld. Maatsen probeert de spits te bereiken maar Spartaan Sanusi verwerkt de bal tot een hoekschop.
21'
De opkomst van Jerson Cabral via links gaat over de achterlijn. Even probeert de vleugelaanvaller een hoekschop te ontvangen maar de arbitrage zit goed en geeft een doeltrap.
17'
Weer een bal over de linkerkant van Sparta Rotterdam. Jerson Cabral kan de bal echter nog steeds niet door de lucht aan zijn spits afleveren.
15'
De wedstrijd wordt het eerste kwartier door erg veel balverlies geplaagd. Beide teams hebben moeite om een medespeler te vinden en voorlopig lijkt geen van beide teams kans te maken op een doelpunt.
11'
Sébastien Locigno moet de bal uitverdedigen wat resulteert in een hoekschop. De hoekschop belandt voor het doel maar eindigt uiteindelijk bij Jerson Carbal die met een schot de verre kruising probeert te bereiken. Doelman Theo Zwarthoed kan deze makkelijk vangen.
9'
Het tempo van de wedstrijd ligt voorlopig nog erg laag. Geen van beide teams zet hoog druk en grote kansen laten voorlopig nog op zich wachten.
6'
Jerson Cabral kan met de bal via de linkerkant opkomen en een voorzet afleveren. Deze bal kan echter weggewerkt worden door Sander Fischer.
4'
De corner van Go Ahead Eagles kan weggekopt worden door de Spartaanse verdediging. De afvallende bal en het schot van Darren Maatsen gaat echter keihard het stadion uit.
3'
De vrije trap van Martin Pušić is te slap en belandt in de handen van doelman Theo Zwarthoed.
2'
Na een overtreding van Schenk mag Sparta Rotterdam aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of twintig.
1'
De wedstrijd is onderweg. Sparta Rotterdam moet winnen om kans te maken op directe lijfsbehoud.
1'
Statistieken
Het zal vandaag de laatste professionele voetbalwedstrijd zijn van Sander Duits. De middenvelder van Go Ahead Eagles zal na 15 jaar en meer dan 400 professionele wedstrijden afscheid nemen van het betaalde voetbal.
Eerder dit seizoen was het Sparta Rotterdam dat nipt wist te winnen van Go Ahead Eagles. In de 85e minuut was het toen clubtopscorer Loris Brogno die de bal vanaf de penaltystip in het doel kon schieten.
Van de 71 eerdere ontmoetingen is Sparta het vaakst als winnaar uit de strijd gekomen. De Rotterdammers wisten namelijk 36 keer van de Eagles te winnen. Go Ahead won 16 keer en 19 keer had de wedstrijd geen winnaar en eindigde het gelijk.
In totaal hebben deze teams 71 keer tegen over elkaar gestaan in het betaalde voetbal. 57 keer gebeurde dit in de Eredivisie en 14 keer stonden de teams in de Eerste Divisie tegenover elkaar.
Een erg belangrijke wedstrijd voor Sparta Rotterdam. Go Ahead Eagles is al gedegradeerd maar Sparta kan vandaag nog in de Eredivisie blijven. Daarvoor moet Roda JC, dat met twee punten boven de Rotterdammers staat, punten laten liggen bij Vitesse en moet Sparta winnen.
Goedemiddag en welkom bij het verslag van de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam. Om 14:30 trappen de teams af in De Adelaarshorst van Go Ahead Eagles.