14:30 uur
Roda JC Kerkrade
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ricky van Wolfswinkel 4. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ricky van Wolfswinkel 80. / Schot met rechts  (Alexander Büttner)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 90. / Schot met rechts  (Milot Rashica)

90'
Roda JC leek wakker te zijn geschut in de eerste helft, want de ploeg uit Kerkrade begon goed aan de tweede helft. Ze kregen wat meer kansen, maar toch was het Vitesse die scoorde. Van Wolfswinkel kreeg veel kansen in de tweede helft, waarna hij pas bij de zesde poging zijn tweede treffer van de middag maakte. Lewis Baker gaf het slotakkoord door de 3-0 te scoren.
90'
90'
Doelpunt voor Vitesse, 3:0 door Lewis Baker
Rashica krijgt de ruimte en gaat af op het doel van Van Leer. De Kosovaar is niet egoïstisch en legt de bal af op Baker, die met een mooi lobje Van Leer verschalkt
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
86'
Het is prijsschieten in Arnhem. Vitesse krijgt veel ruimte. Eerst is het Rashica die naast schiet, nu is het Büttner die zijn schot niet tussen de palen krijgt.
84'
Maikel van der Werff mag nog even meedoen. Hij vervangt Foor in de slotminuten.
84'
Wissel in bij Vitesse -> Maikel van der Werff
84'
Wissel uit bij Vitesse -> Navarone Foor
83'
Rode kaart voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
Roda JC moet verder met tien man. Paulissen krijgt direct rood na een aanslag met twee benen op Nakamba. Schandalige actie.
80'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Ricky van Wolfswinkel
Roda JC gaat in de fout, waardoor Büttner de bal kan oppikken. Samen met Van Wolfswinkel dribbelt hij naar het goal en geeft dan keurig af op de spits. Nu weet Van Wolfswinkel wel te scoren.
77'
Gele kaart voor Thanasis Papazoglou (Roda JC Kerkrade)
Terwijl Van Wolfswinkel op de lat schoot, kreeg invaller Thanasis Papazoglou een gele kaart van Nijhuis. Waarom is niet duidelijk.
77'
Van Wolfswinkel toch. Wéér krijgt hij de bal niet in het doel en deze had echt moeten zitten. Rashica legt de bal laag voor, waardoor Van Wolfswinkel van een meter of tien moet raakschieten. Via de vingertoppen van Van Leer gaat de bal op de lat.
74'
Weer Van Leer!
Roda JC geeft veel ruimte weg en Rashica is er vandoor. Hij legt de bal laag voor het doel, maar Van Wolfswinkel verzuimt wederom om te scoren.
73'
Uit een corner van Büttner probeert Kashia bij de tweede paal in te koppen, maar zijn inzet gaat via de grond ruim over.
72'
En weer verprutsen Rashica en Van Wolfswinkel twee grote kansen. Eerst mag Rashica alleen op Van Leer af, maar weet hem niet te passeren. Daarna krijgt Van Wolfswinkel de kans uit de rebound, maar ook hij weet het net niet te vinden.
71'
Luid gejuich in het uitvak waar de Roda JC-supporters zitten. Go Ahead Eagles heeft namelijk de gelijkmaker gemaakt tegen Sparta. Dat betekent dat Roda JC één doelpunt moet maken, want een gelijkspel zou ook lijfsbehoud betekenen.
70'
Nog een wissel aan de kant van Roda JC. De goed spelende Beni Badibanga wordt naar de kant gehaald en de Griek Thanasis Papazoglou mag nog twintig minuten meespelen.
69'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Thanasis Papazoglou
69'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Beni Badibanga
68'
Büttner komt in de zestien in balbezit en probeert het met zijn mindere rechterbeen. Van Leer redt in de korte hoek.
68'
Gele kaart voor Daryl Werker (Roda JC Kerkrade)
Daryl Werker is de tweede speler van Roda JC die op de bon gaat. Hij houdt shirtje vast.
67'
Anastasiou is niet tevreden met de warming-up van Thanasis Papazoglou. De Griek gebaart dat zijn aanvaller meer tempo moet maken.
65'
Mitchell Paulissen is er door. De aanvaller schiet zelf, terwijl hij de bal ook had kunnen afgeven aan de meegelopen Schahin. Paulissen schiet op Room, waardoor de bal over gaat.
65'
NEC is inmiddels ook op 0-2 gekomen in Heerenveen.
64'
Schahin met een prima actie. Hij legt de bal ter hoogte van de achterlijn hard voor, maar Rosheuvel komt net niet aan de bal.
63'
Vitesse laat weer kans op kans liggen. Rashica komt oog in oog met Van Leer, maar de rappe aanvaller schiet de bal ruim naast, tot zijn eigen ongeloof.
60'
Heerlijke steekpass van Nakamba richting Van Wolfswinkel, maar de spits staat buitenspel.
57'
De eerste wissel van Vitesse heeft plaatsgevonden. Büttner is binnen de lijnen gekomen, Tighadouini is naar de kant gegaan.
57'
Wissel in bij Vitesse -> Alexander Büttner
57'
Wissel uit bij Vitesse -> Adnane Tighadouini
56'
Opnieuw slecht nieuws voor Roda JC: Ook Sparta is op voorsprong gekomen. De Rotterdammers staan met 0-1 voor bij Go Ahead.
55'
Dit had de 2-0 moeten zijn!
Adnane Tighadouini speelt zijn tegenstander gemakkelijk zijn tegenstander uit, maar krijgt de bal niet bij Van Wolfswinkel omdat Van Leer redt. In de rebound moet Foor dan raakschieten, maar hij schiet opnieuw tegen Van Leer aan.
52'
Roda JC is wel duidelijk wakkergeschud in de rust. De ploeg van Anastasiou komt beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Paulissen krijgt nu een schietkans, maar via een been van een vitesse-speler gaat de bal naast.
51'
Kansen voor Vitesse. Eerst kan Van Wolfswinkel bijna op doelman Van Leer af, maar via een verdediger wordt de bal weggewerkt. De bal komt dan voor de voeten Rashica, maar hij plaatst de bal ver naast.
49'
Gele kaart voor Abdul Ajagun (Roda JC Kerkrade)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Ajagun. De controlerende middenvelder gaat te hard door op zijn tegenstander en daarvoor geeft Nijhuis een gele kaart.
47'
Daar is gelijk al een enorme kans voor Roda JC. Badibanga met een prima actie aan de linkerkant, hij geeft de bal voor en van dichtbij knalt Paulissen de bal over. Daar had hij veel meer mee moeten doen.
46'
Er heeft in de rust één wissel plaatsgevonden. Frederic Ananou is achter gebleven in de kleedkamer en hij is vervangen door aanvaller Dani Schahin.
46'
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Dani Schahin
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Frederic Ananou
45'
Roda JC moet, maar brengt niets in. Slechts één kansje kreeg het toen Ajagun de bal op de paal schoot. Vitesse daarentegen kreeg meer kansen. Met name Ricky van Wolfswinkel kon enkele keren op doel koppen, maar met het hoofd mistte hij de scherpte. Met zijn voeten deed hij wel spreken, toen hij in de vierde minuut goed raakschoot.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt één minuut.
45'
Een stevig duel tussen Van Wolfswinkel en Daryl Werker. Laatst genoemde moet worden verzorgd, omdat hij bloed in zijn mond heeft.
44'
Briljante poging van Baker
Baker komt net buiten de zestien in balbezit en besluit dan de bal te chippen over Benjamin van Leer. De doelman verwacht dat duidelijk niet, maar tot zijn opluchting eindigt de bal op het dak van het doel.
43'
De zoveelste kans nu al voor Van Wolfswinkel. Een goede voorzet van Foor komt precies op het hoofd van de spits terecht, maar ditmaal kopt hij hoog over.
40'
Over vijf minuten is het rust. Dan zal Yannis Anastasiou hoogstwaarschijnlijk wel wat veranderingen gaan doorvoeren. Aan spitsen geen gebrek op de bank: Simon Church, Thanasis Papazoglou, Dani Schahin, Simeon Raykov en Gyliano van Velzen zijn allen aanvaller van beroep.
38'
Daar eindelijk weer een goede kans. Van Wolfswinkel kopt een indraaiende voorzet vanaf links net naast. De spits wordt door twee verdedigers van Roda verdedigd, maar kan toch koppen. Het scheelt een paar centimeter.
36'
Nee, Roda JC krijgt het niet voor elkaar om kansen te creëren. Het is Vitesse dat de overmacht heeft.
31'
Een schot uit de tweede lijn van Lewis Baker gaat ruim naast het doel.
29'
Ai, slecht nieuws voor Roda JC. NEC is op voorsprong gekomen tegen sc Heerenveen. Daardoor staat Roda JC nu op plaats zestien en dat betekent aan het eind van de rit nacompetitie.
27'
Van Wolfswinkel staat na zijn doelpunt op 19 treffers dit seizoen. Daarmee komt hij op een gedeeld tweede plaats op de topscorerslijst, samen met Reza en Armenteros. Daarnaast is dit ook het meest productieve seizoen van Van Wolfswinkel in zijn carriére.
21'
Van Wolfswinkel moet aan de andere kant eigenlijk scoren. Een prachtige bal gaat over de defensie heen van Roda JC, zo in de loop van Van Wolfswinkel. De spits controleert de bal, draait en schiet de bal dan over het doel. Daar had hij zijn tweede kunnen maken.
20'
Ajagun op de paal!
Prima aanval van Roda JC. Het is eigenlijk pas de eerste kans van de ploeg uit Kerkrade en die moet eigenlijk gelijk zitten. De bal wordt teruggelegd op de inlopende Ajagun, maar hij schuift de bal op de paal.
17'
Binnen een minuut tijd kan Rashica drie voorzetten geven. De tweede wordt onderschept en de derde wordt over eigen doel gekopt door Daryl Werker.
16'
Nu wel weer een kans voor Vitesse. Na een fraaie aanval komt Rashica in balbezit en hij geeft de bal strak voor. Lewis Baker zet zijn voet tegen de bal, maar de inzet gaat meters naast.
15'
Niet veel kansen in het eerste kwartier. Slechts één en die werkt keurig afgerond door Van Wolfswinkel.
12'
Mooie aanval van Vitesse, eerst zet Diks zijn tegenstander te kijken en passt de bal nauwkeurig in de loop van Van Wolfswinkel, die op zijn beurt de bal prachtig meeneemt. De bal springt daarna echter van de voet, waardoor hij geen schot kan lossen.
11'
Ai, dat ziet er heel vervelend uit. Kum komt hard inzetten en plant zijn voet op de enkel van Kevin Diks. Daar had Nijhuis best geel en misschien wel rood voor mogen geven. Met Diks loopt het goed af.
8'
Roda JC moet vandaag. Sparta speelt namelijk tegen het al gedegradeerde Go Ahead. Wanneer Roda JC verliest en Sparta wint, dan is de ploeg uit Kerkrade veroordeeld tot nacompetitie.
6'
Hoewel geel-zwart de clubkleuren van zowel Vitesse als Roda JC is, speelt geen van beide in het geel-zwarte tenue. Vitesse presenteert het nieuwe, witte, klassieke shirt. Dat shirt is wit, Roda JC speelt in het paarse uitshirt.
4'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Ricky van Wolfswinkel
Vitesse komt na vier minuten spelen al op voorsprong. Eerst is het Tighadouini die het kopduel van Ananou wint en de bal op de paal kopt. De bal komt terug in het veld en Van Wolfswinkel is attent en scoort van dichtbij.
1'
Ricky van Wolfswinkel heeft het duel in beweging gebracht. Vitesse - Roda JC is onderweg!
1'
De spelers betreden het veld van de Gelredome. Speciale wedstrijd dit. Vitesse bestaat namelijk 125 jaar. Er hangt daarom ook een gigantisch spandoek op de tribune achter het doel.
Vier wijzigingen bij Roda JC. Yannis Anastasiou heeft zijn team ten opzichte van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Willem II op vier plaatsen gewijzigd. Ard van Peppen en Mohamed el Makrini zijn niet van de partij. Zij worden vervangen door Daryl Werker en Frederic Ananou. Voorin krijgen Mitch Paulissen en Beni Badibanga de voorkeur boven Dani Schahin en Gyliano van Velzen.

Bij Vitesse slechts één wissel. Adnane Tighadouini krijgt de voorkeur boven Nathan. De Braziliaan zit daarom op de bank. Kevin Diks gaat zijn 75ste wedstrijd voor Vitesse spelen.
Statistieken
Roda JC wil graag een goed resultaat neerzetten om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Roda JC kent in NEC Nijmegen en Sparta Rotterdam haar concurrenten. De laatste keer dat Roda JC veroordeeld was tot nacompetitie was in het seizoen 2012-2013. De ploeg uit Kerkrade wist zich in de nacompetitie toch te verzekeren van de Eredivisie. Een seizoen later zou het doek wel vallen, toen Roda laatste werd en degradeerde.
Ricky van Wolfswinkel is dit seizoen goed op dreef. hij maakte al 21 treffers. Achttien in de Eredivisie en drie in het bekertoernooi. Nooit eerder maakte Van Wolfswinkel zoveel doelpunten in één seizoen. Mocht Van Wolfswinkel vandaag weer scoren, dan maakt hij zijn 120ste doelpunt in zijn carrière.
Roda JC-middenvelder Mohamed el Makrini kan zijn 300ste wedstrijd gaan spelen in het betaalde voetbal. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Odense BK, maar kreeg nog niet veel speeltijd dit seizoen in Kerkrade. De teller staat op negen basisplaatsen en twee invalbeurten.
Vitesse en Roda JC treffen elkaar vandaag voor de zestigste keer in de Eredivisie. In de voorgaande wedstrijden wist Vitesse 25 keer te winnen en ging Roda JC er negentien keer met de zege vandoor. Vijftien keer eindigde het duel in een gelijkspel.
Slechts één speler op het veld maakte elke wedstrijd van begin tot eind mee. Benjamin van Leer speelde voor Roda JC elke wedstrijd volledig. Bij Vitesse heeft Guram Kashia de meeste wedstrijden achter zijn naam staan. Hij mistte tot dusver 44 minuten speeltijd.
Als Kevin Diks speelminuten maakt, dan gaat hij zijn 75ste duel voor Vitesse spelen. Het zal in deze laatste speelronde van de Eredivisie hoogstwaarschijnlijk voorlopig de laatste wedstrijd zijn van Diks voor Vitesse, want de huurling keert na de zomer terug bij Fiorentina.