Willem II
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jari Schuurman 47. / Schot met rechts

90'
Willem II nam vlak na rust de leiding na een succesvolle uitbraak van Jari Schuurman. De verrassende basisklant scoorde vanuit zijn eigen rebound. De Tilburgers waren sterk en kregen kansen op meer via Ojo en Haye. Go Ahead ging echter op jacht naar de gelijkmaker met spitsen Hendriks en De Kogel. De beste kansen kwamen echter tot stand via standaardsituaties. Ritzmaier zag een vrije trap net over het doel zeilen. In de slotfase haalde Van Anholt nog de bal van de lijn na een kopbal van Fischer.
90'
89'
We zitten in de absolute slotfase van de wedstrijd. Kan Go Ahead nog een punt uit het vuur slepen? Of weet Willem II de belangrijke 0-1 voorsprong vast te houden?
86'
Bal van de lijn gehaald! Sander Fischer kopt een corner van Ritzmaier richting de benedenhoek. Daar staat Van Anholt echter goed opgesteld bij de paal om de bal weg te halen.
85'
Willem II gaat zich in de absolute slotfase wapenen tegen het zeer offensief ingestelde Go Ahead. Erwin van de Looi brengt zodoende Dries Wuytens erbij om naast aanvoerder Peters en Daryl Lachman te spelen.
83'
Wissel in bij Willem II -> Dries Wuytens
83'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
82'
Go Ahead heeft nog ongeveer tien minuten de tijd om wat te doen aan de achterstand. Willem II kent echter, op wat speldenprikjes na, weinig moeite met de Eagles.
81'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Kenny Teijsse
81'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
78'
Ook de van AZ overgekomen Haye speelt een verdienstelijke wedstrijd. Dit keer is de linksbuiten gevaarlijk met een draaiend schot richting de verre hoek. De poging gaat echter een metertje over het doel.
77'
De wat tegenvallende Fran Sol wordt bij Willem II naar de kant gehaald. Zijn vervanger is de pas negentienjarige Asumah Abubakar. De Ghanese spits speelt sinds vorig jaar voor Willem II.
75'
Wissel in bij Willem II -> Asumah Abubakar
75'
Wissel uit bij Willem II -> Fran Sol
73'
Ritzmaier is de gevaarlijkste man aan de kant van de Eagles. De van een schorsing teruggekeerde middenvelder krult een vrije trap maar net over het doel van Lamprou.
71'
Willem II gaat zich beperken tot verdedigen. De 0-1 is heilig voor de Tilburgers die het initiatief aan Go Ahead laten. De thuisploeg heeft echter nog moeite om de vers ingebrachte spitsen te bereiken.
67'
De kans voor Ritzmaier! Marcel Ritzmaier komt slim vrij tussen de linies, maar ziet de goed uitkomende Lamprou redding brengen.
66'
Wissel in bij Willem II -> Andreas Calcan
66'
Wissel uit bij Willem II -> Jordy Croux
65'
Hans de Koning grijpt rigoureus in en brengt zowel Leon de Kogel als Sam Hendriks. De twee centrumspitsen moeten zorgen voor de gelijkmaker met Maatsen en Wolters aan de zijkanten.
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sam Hendriks
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Leon de Kogel
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Joey Suk
62'
Go Ahead kan voorlopig weinig bewerkstelligen. Er is nieuw elan nodig om het betere Willem II te bestrijden. Het publiek in Deventer mort behoorlijk na rust.
59'
Er is nog ongeveer een half uur te spelen in Deventer. Inmiddels heeft Hans de Koning spitsen Sam Hendriks en Leon de Kogel uit de dug-out gestuurd voor de warming-up.
57'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles)
De linksback heeft veel moeite met de uitblinkende Croux en krijgt voor zijn overtreding een gele kaart.
56'
Wat een kans voor Ojo! Het gaat niet goed met Go Ahead. Onder leiding van Jari Schuurman is Willem II goed bezig na rust. Na een vlotlopende aanval ziet Funsu Ojo zijn bekeken schot uit de hoek gedoken worden door Zwarthoed.
52'
Gele kaart voor Fran Sol (Willem II)
De Spaanse spits trapt de bal weg om tijd te rekken en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
52'
Schot van Haye geblokkeerd! Willem II wil snel korte metten maken met de Eagles en krijgen een flinke kans op de tweede goal. Uit de draai schiet Haye op de borst van Sander Fischer.
51'
Zo begint de tweede helft net als de eerste op interessante wijze. Nu is het echter Willem II wat brutaal de leiding neemt. Schuurman, de verrassing in de basis, bewijst het gelijk van zijn coach Erwin van de Looi.
47'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Jari Schuurman
En daar is de snelle goal van de bezoekers. Schuurman wordt diep gestuurd door Thom Haye en gaat recht op doelman Zwarthoed af. In eerste instantie kan de Go Ahead-keeper nog redden, maar de return is voor de jonge Schuurman.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. Laten we hopen dat het eerste kwartier van de eerste helft wordt doorgetrokken richting het tweede bedrijf.
46'
45'
Het begin van de wedstrijd was spectaculair met voor beide teams een goede kans. Allereerst kon Randy Wolters de bal vlak voor het doel niet binnenwerken. Aan de andere kant trad Theo Zwarthoed reddend op bij een poging van dichtbij van Fran Sol. Jordy Croux zag nog een vrije trap rakelings naast gaan. Na het goede eerste kwartier ging het tempo omlaag en werd het slordiger. Voor het publiek was het minder genieten.
45'
43'
Met een puntje schiet zowel Go Ahead als Willem II niets op. Op basis van het doelsaldo passeren beide teams dan minimaal voor een dag NEC Nijmegen. Het vizier is echter gericht op een stevigere plaats ver verwijderd van de degradatiezone.
40'
De rust nadert in De Adelaarshorst. Na een openingsfase met twee prima mogelijkheden is de amusementswaarde van de wedstrijd flink gedaald. Het initiatief golft op en neer, maar de kansen blijven uit.
37'
Darren Maatsen probeert het eens vanaf ongeveer 25 meter afstand. Het schot van de diepste spits van Go Ahead zeilt echter ruim naast het doel van Kostas Lamprou.
34'
Go Ahead speelt slordig en is met name onzorgvuldig in de passing op de helft van Willem II. De ploeg heeft al lange tijd niet meer voor gevaar kunnen zorgen.
31'
Het wordt wat gezapiger in Deventer. Bij het bereiken van de dertigste minuut is de bal met name in het bezit van de bezoekers uit Tilburg. De Eagles leunen achterover en gokken op de snelle voorwaartsen.
27'
Na de goede kansen in de openingsfase is het nu wat rustiger op het veld. Willem II heeft de bal en speelt deze rustig rond. Het blijft zoeken naar de zijkanten voor de Tilburgers.
24'
Het gevaar bij Willem II komt met name van de tandem Pele van Anholt - Jordy Croux. Van Anholt zorgt ervoor dat Wolters niet in zijn spel komt en Croux maakt op zijn beurt het leven van Rochdi Achenteh behoorlijk zuur op dit moment.
21'
Beide clubs staan op elf punten na dertien wedstrijden. Net zoals het puntenaantal komen de teams tevens lastig tot scoren. Ietwat vandaag echt moet gebeuren om stappen te maken op de ranglijst.
18'
De sfeer in Deventer is zoals zo vaak uitstekend. De supporters zijn goed hoorbaar en steunen met gezang de spelers op het veld. Mede door de hulp is het een interessante wedstrijd.
14'
Prima trap van Croux! Bij de tegenstander is de rechtsbuiten tevens de gevaarlijkste man. Jordy Croux krult dit keer een vrije trap van flinke afstand net naast het doel.
13'
Go Ahead is op zoek naar het initiatief en heeft wat meer balbezit. Het meeste gevaar komt steeds van Antonia. De rechtsbuiten scoorde de laatste twee doelpunten voor de Eagles.
10'
De eerste tien minuten zitten erop in De Adelaarshorst. Het spel golft op en neer en beide teams kregen al een grote mogelijkheid. Beide clubs onderstreepte maar weer eens hun scorend vermogen waardoor het nog 0-0 staat.
7'
Bijna een goal van Sol! Wat een lekkere openingsfase in Deventer! Jordy Croux draait een bal van grote afstand richting de tweede paal. Daar schampt Fran Sol de bal die vervolgens gered wordt door Theo Zwarthoed.
3'
Wat een kans voor Wolters! Jordens Peters gaat flink in de fout door op knullige wijze de bal kwijt te raken aan Jarchinio Antonia. De snelle buitenspeler trekt vervolgens scherp voor, maar ziet het buitenkansje gemist worden door Randy Wolters.
2'
Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft het startsignaal gegeven aan de kelderkraker! In Deventer staan Go Ahead Eagles en Willem II tegenover elkaar.
1'
De opstellingen
Go Ahead begint vanavond met Marcel Ritzmaier in de basis. De Oostenrijkse middenvelder is terug na een schorsing en krijgt de voorkeur boven verdediger Norichio Nieveld.

Bij Willem II is Katuku Tshimanga niet fit genoeg om in de basis te starten. De Congolese linksback heeft lichte hamstringklachten en wordt vervangen door de jonge Jari Schuurman.

Welkom bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Willem II. Het openingsduel in de veertiende speelronde van de Eredivisie begint vrijdagavond om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Deventer. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Go Ahead Eagles
De Deventenaren verloren vorige week met 2-1 bij Heracles Almelo. Een 0-1 voorsprong bij rust door een doelpunt van Jarchinio Antonia werd in de tweede helft teniet gedaan door Heraclied Samuel Armenteros. Antonia viel na een uur spelen geblesseerd uit en werd vervangen door de van een blessure teruggekeerde Leon de Kogel. Antonia, matchwinner in de laatste thuiswedstrijd tegen Feyenoord (1-0), is echter fit genoeg om tot de selectie te behoren tegen Willem II.

Coach Hans de Koning kan tegen de Tricolores weer beschikken over Marcel Ritzmaier en Lars Lambooij. Ritzmaier keert terug van een schorsing en de in Tilburg geboren Lambooij is hersteld van een blessure. De Koning kan niet beschikken over Kevin Brands (hamstring), Sinan Bytyqi, Jerry van Ewijk, Sébastien Locigno (allen enkel), Tom Daemen (bovenbeen) en de zwaar geblesseerde Chris David (knieblessure).

Willem II
Net als tegenstander Go Ahead heeft Willem II elf punten uit dertien competitiewedstrijden behaald. De Tilburgers hebben echter een minder slecht doelsaldo waardoor momenteel de zestiende plaats wordt bekleedt. De winnaar vanavond in de Adelaarshorst stijgt voorlopig naar een twaalfde plaats op de ranglijst. Dit geeft maar weer eens aan hoe minimaal de verschillen zijn in de onderste regionen van de Eredivisie.

Coach Erwin van de Looi kan op bezoek bij de Eagles niet beschikken over de langdurig geblesseerden Dico Koppers, Branco van den Boomen en Guus Joppen. Linksback Katuku Tshimanga is een twijfelgeval door kleine hamstringklachten. Bij Willem II keren Freek Heerkens en Erik Falkenburg terug op bekend terrein. Heerkens speelde tussen 2010 en 2013 voor Go Ahead. Een seizoen later kwam Falkenburg uit voor de Deventenaren.