14:30 uur
FC Twente
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dylan Seys 8. / Schot met links  (Joachim Andersen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Queensy Menig 31. / Schot met rechts  (Kingsley Ehizibue)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Oussama Assaidi 55. / Schot met rechts

90'

Nog geen honderd tellen na de start van de tweede helft stond FC Twente met tien man. Celina ging met rood naar de kant, waardoor FC Twente het moeilijk leek te krijgen. Toch wisten de Tukkers de wedstrijd naar zich toe te trekken door een zondagsschot van Assaidi. Van zo’n veertig meter lobde hij de bal over Van der Hart heen: 1-2.
90'
90'
In de slotseconde schiet Jensen nog naast.
90'
Nog twee minuten te gaan. Valt de gelijkmaker nog?
90'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Een gefrustreerde Van Polen duwt zijn tegenstander omver als deze probeert tijd te rekken. Van Polen is geschorst voor de volgende wedstrijd.
90'
Als aasgieren boven hun prooi speelt PEC Zwolle de bal rond ver op de helft van FC Twente. De gelijkmaker hangt in de lucht.
90'
De extra speeltijd bedraagt vijf (!) minuten.
89'
Van Polen mist volledig! Hier had Van Polen PEC Zwolle op een gelijke stand moeten zetten. De aanvoerder van PEC staat vrij bij de tweede paal, maar raakt de bal volledig verkeerd. Hier had veel meer in gezeten.
88'
Thomas raakt geblesseerd en strompelt direct naar de zijkant. Koste wat het kost wil de Nieuw Zeelander het spel door laten gaan.
86'
Ehizibue moest scoren! De zoveelste voorzet van Van Polen komt terecht op het hoofd van Ehizibue. De Nigeriaanse middenvelder kopt de bal rakelings naast.
84'
Invaller Jensen probeert wat tijd te winnen bij de cornervlag aan de zijde van PEC Zwolle. Het thuispubliek is niet bepaald gelukkig met de actie van de Finse aanvaller.
82'
Of toch niet? Daar is bijna de gelijkmaker via Brock-Madsen. De Deen probeert het bij de eerste paal met een geplaatst schot in de korte hoek, maar daar had Marsman al op gerekend.
82'
Het is gelijk de laatste actie van de onzichtbare Turkse spits. Voor hem in de plaats komt centrumverdediger Peet Bijen. FC Twente gaat de drie punten over de streep trekken.
82'
Wissel in bij FC Twente -> Peet Bijen
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Enes Ünal
81'
Een snelle counter van Ünal, waarbij FC Twente twee-tegen-twee komt. Ünal besluit af te leggen naar Trajkovski, maar de invaller kan onmogelijk bij de bal. De pass van Ünal komt namelijk in de voeten van Van Polen.
80'
Mokhtar plaatst een bal in het zestienmetergebied van FC Twente, maar de kopbal van Brock-Madsen is te zwak.
78'
PEC Zwolle jaagt op de gelijkmaker, maar is zeer slordig in de afronding. De laatste pass naar één van de aanvallers ontbreekt, waardoor het nog altijd tegen een 1-2 achterstand aankijkt.
76'
Warmerdam vergeet te passen! Warmerdam is aan de linkerkant weg, passeert zijn directe tegenstander, maar schiet vervolgens hoog over. Nijland praat zijn ploeggenoot bij dat hij ook de bal had kunnen afleggen op de vrijstaande PEC-spelers.
75'
Met een forse overtreding geeft Ünal een vrije trap weg aan PEC Zwolle vanaf zo'n 27 meter. Holla brengt de bal in het zestienmetergebied, maar Marsman kan makkelijk vangen.
73'
Een hoge voorzet van Van Polen komt op het hoofd van Holla. De middenvelder geeft de bal de goede richting mee, maar zijn poging belandt op de dak van de goal.
71'
Een minuutje later is het dan zo ver. Supersub Stef Nijland komt er in voor smaakmaker Menig. Scoort PEC Zwolle in een slotoffensief de gelijkmaker?
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
70'
De vierde official heeft al het bord met de wissel van Stef Nijland in de lucht, maar daar denkt PEC Zwolle anders over. Het neemt snel een vrije trap, waardoor Nijland moet wachten.
68'
Saymak hinkt het veld af nog voordat er een wissel klaarstaat voor PEC Zwolle. Mokhtar, die aanvankelijk geblesseerd was, heeft snel zijn trainingspak uit en komt het veld in.
68'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Youness Mokhtar
68'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
67'
De onzichtbare Ünal laat voor het eerst deze wedstrijd eens van zich horen. Zijn poging is zeer pover.
66'
PEC Zwolle probeert de gelijkmaker te scoren. Thomas kapt naar binnen, maar krijgt de bal niet lekker voor zijn voet. Zijn poging is dus niets meer dan een rollertje over de achterlijn.
65'
Holla mikt over! Een voorzet van Schenkveld scheert net over het hoofd van Brock-Madsen. Bij de tweede paal staat Holla, maar hij knalt de bal over het doel van Marsman.
64'
Een voorzet van Warmerdam gaat langs alles en iedereen voorbij over de achterlijn.
62'
FC Twente is weer met tien als Fredrik Jensen het veld inloopt. Hij is de vervanger van de geblesseerde Seys.
62'
Wissel in bij FC Twente -> Fredrik Jensen
62'
Wissel uit bij FC Twente -> Dylan Seys
62'
Kans Schenkeveld! Daar is PEC Zwolle heel dicht bij de gelijkmaker. Met de twee-man-meer-situatie zijn de spelers van PEC Zwolle gevaarlijk dichtbij. Een voorzet van Warmerdam komt op het hoofd van Schenkeveld, maar hij knikt de bal net naast het doel.
60'
Seys is geblesseerd geraakt in duel met Warmerdam en blijft liggen. Hij moet naar de kant voor een blessurebehandeling, waardoor PEC Zwolle tijdelijk met elf tegen negen speelt.
57'
Het is gelijk het laatste wapenfeit van Assaidi, die zijn terugkeer in de Eredivisie dus bekroond met een doelpunt. Voor hem in de plaats komt linksback Dejan Trajkovski. FC Twente gaat tactisch wisselen dus.
57'
Wissel in bij FC Twente -> Dejan Trajkovski
57'
Wissel uit bij FC Twente -> Oussama Assaidi
55'
Doelpunt voor FC Twente, 1:2 door Oussama Assaidi
Het doelpunt begint bij de miscommunicatie tussen Marcellis en zijn doelman Van der Hart. De goalie van PEC Zwolle kan de bal alleen nog maar wegtrappen, maar ziet zijn uittrap in de voeten van Assaidi komen. Assaidi probeert, met succes, de terugsprintende doelman te verschalken met een lob van zo'n veertig meter. Een doelpunt om in te lijsten voor de Marokkaanse vleugelaanvaller.
53'
De aanwinst van PEC Zwolle, Hervin Ongenda, gaat warmlopen en kan rekenen op applaus van applaus van het thuispubliek.
51'
Hake reageert nog niet op de ontstane situatie voor FC Twente. Hij laat zijn tiental voorlopig nog staan. Dat betekent een tweemans middenveld bij de Tukkers.
49'
Rode kaart voor Bersant Celina (FC Twente)
Oliedom van Bersant Celina. De huurling van Manchester City gaat in duel met Holla, die de bal over de achterlijn laat lopen. Holla staat hierbij op de voet van Celina, die daarop besluit na te trappen. Een zeer domme rode kaart, waardoor FC Twente met tien man verder moet.
47'
Uit de daaropvolgende vrije trap is Danny Holla zeer gevaarlijk. Zijn schot gaat over.
47'
46'
Gele kaart voor Hidde ter Avest (FC Twente)
Ter Avest laat er geen gras over groeien. Hij legt voor de zoveelste keer in deze wedstrijd zijn directe tegenstander Menig tegen de synthetische ondergrond. Hiervoor krijgt hij de eerste gele kaart van de wedstrijd.
46'
Een wissel aan de kant van PEC Zwolle. De schlemiel bij de 0-1, Van de Pavert, is in de kleedkamer achtergebleven. Voor hem start Bart Schenkeveld aan de tweede helft.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart Schenkeveld
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ted van de Pavert
46'
45'

De eerste echte kans van FC Twente leverde direct een doelpunt op. Seys kapte Warmerdam uit, waarna hij het doel van Van der Hart onder vuur nam. Via het uitgestoken been van Van der Pavert belandde de bal in de goal.
Na een half uur spelen kwam PEC Zwolle weer op gelijke hoogte. Na een snelle counter via Saymak en Ehizibue kwam de bal voor de voeten van Menig. De vleugelaanvaller twijfelde niet en scoorde de gelijkmaker door de bal in de kruising te schieten.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt één minuut.
45'
Ehizibue! Daar is bijna de voorsprong voor PEC Zwolle. De meegekomen Van Polen passt spits Brock-Madsen in, die direct doorspeelt naar Ehizibue. De aanvallende middenvelder kan uithalen, maar zijn schot wordt uitstekend gered door Marsman. Zo blijft het 1-1 in Zwolle.
42'
Daar gaat opnieuw Menig weer langs de zijlijn namens de thuisploeg. Hij moet het door zijn snelheid echter alleen opnemen tegen twee verdedigers van FC Twente. Hij wint weliswaar het duel met Ter Avest, maar langs Thesker komt Menig niet.
38'
Bram van Polen geeft Assaidi geen centimeter cadeau vandaag. De aanvoerder van PEC Zwolle zit er bovenop als de vleugelaanvaller aan de bal komt.
37'
Opnieuw bouwt PEC Zwolle een aanval op, maar opnieuw heeft het weinig resultaat. De voorzet van Van Polen belandt eenvoudig in de handen van Marsman die het duel met PEC-spits Brock-Madsen wint.
34'
Een steekpass van Klich komt in de voeten bij Assaidi, maar de nieuwkomer glijdt uit voordat hij tot een serieus schot komt.
31'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Queensy Menig
Een razendsnelle counter van PEC Zwolle levert de gelijkmaker op. Mustafa Saymak stuurt Ehizibue aan de rechterkant van het veld weg. Ehizibue vindt op zijn beurt de vrijstaande Menig, die vanaf de rand van het zestienmetergebied de gelijkmaker in de kruising knalt.
30'
De conclusie na een half uur spelen is dat PEC Zwolle het initiatief van de wedstrijd aan het overnemen is. Het heeft geleid tot enkele kansjes voor de thuisploeg, al hangt de 1-1 nog niet in de lucht.
28'
Van den Kerkhof en zijn assistenten kunnen even niets meer goed doen in de ogen van de supporters van PEC Zwolle. Kingsley Ehizibue lijkt gevaarlijk te kunnen worden, maar wordt gestopt door een opgestoken vlag van de assistent-scheidsrechter. Buitenspel.
27'
Scheidsrechter Van den Kerkhof is zeker niet kinderachtig. Thomas breekt na verkeerd wegwerken van Mateusz Klich door de verdediging en komt ten val. Van den Kerkhof wuift de kritiek van de spelers van PEC Zwolle weg.
26'
PEC Zwolle krijgt een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. De luchtmacht van de thuisploeg is mee naar voren, maar Ünal is de eerste die de bal weg weet te koppen.
24'
FC Twente graaft zich wat in op de eigen helft, waardoor PEC Zwolle mogelijkheden krijgt om gevaarlijk te worden. Het resulteert voorlopig nog niet in uitgespeelde kansen voor de thuisploeg.
21'
Terwijl iedereen in het MAC3PACK stadion denkt aan een stafschop na hands van Thesker, haalt Menig gevaarlijk uit. Zijn schot wordt geblokt door de verdediging, waarna Brock-Madsen hetzelfde probeert. Het schot van Menig wordt in eerste instantie gekeerd door Marsman en vervolgens weggewerkt door Ter Avest.
18'
Nick Marsman kan een voorzet van Warmerdam eenvoudig vangen en werpt de bal direct naar Assaidi. De debutant geeft een net te scherpe steekpass op Bersant Celina, waardoor de bal over de achterlijn gaat.
16'
Zo is het na een kwartier spelen een evenwichtige wedstrijd waarbij beide ploegen kansen krijgen om te scoren. FC Twente gaat vooralsnog het effectiefst om met de kansen, wat geresulteerd heeft tot het eerste doelpunt van de wedstrijd van Seys.
14'
PEC Zwolle countert direct na de gevaarlijke aanval van FC Twente via Menig. De rappe linksbuiten legt heel wat meters af, maar zijn voorzet wordt geblokt door de meegelopen Stefan Thesker die de bal tot hoekschop verwerkt. De corner levert vervolgens niets op.
13'
Met een schijnbeweging passeert Seys opnieuw zijn directe tegenstander Warmerdam. De behendige Belg wil terugleggen op spits Ünal, maar zijn bal wordt onderschept.
11'
Enes Ünal verspeelt de bal in het zestienmetergebied van PEC Zwolle en trekt vervolgens aan de mouw van Marcellis. De vrije trap gaat naar de thuisploeg.
8'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Dylan Seys
Het eerste serieuze, gevaarlijke moment levert direct een doelpunt op voor FC Twente. Dylan Seys ontvangt de bal aan de rechterkant van het veld, kapt eenvoudig Warmerdam uit en besluit maar eens uit te halen. Via het been van Ted van de Pavert is het schot onhoudbaar voor PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart.
7'
Paniek achterin bij FC Twente. Hidde ter Avest neemt de bal volledig verkeerd aan met de borst, waarna Brock-Madsen gevaarlijk lijkt te worden. Voordat de Deen bij de bal is, heeft Ter Avest de bal al over de zijlijn gejaagd.
5'
PEC Zwole dichtbij! Daar was bijna de openingstreffer van PEC Zwolle. Nicolai Brock-Madsen onderschept de bal op de middellijn en speelt direct naar Queensy Menig. De linkervleugelaanvaller dribbelt het stafschopgebied binnen en legt terug op de vrijstaande Thomas. De Nieuw Zeelander wordt echter van de bal gezet, waarna Brock-Madsen kan uithalen. Het schot van de Deen gaat hoog over.
4'
Assaidi laat direct van zich horen. De Nederlands Marokkaanse vleugelspeler kapt kinderlijk eenvoudig Dirk Marcellis uit, waarna hij het van zo'n 28 meter probeert. Zijn schot gaat over.
3'
Zoals verwacht positioneert Oussama Assaidi zich aan de linkerkant van het veld bij FC Twente. Bij zijn eerste actie ontmoet hij het been van directe tegenstander Bram van Polen.
2'
De ontmoetingen tussen PEC Zwolle en FC Twente eindigen in Zwolle opvallend vaak in een gelijkspel. Van de vorige ontmoetingen won PEC Zwolle er drie, terwijl FC Twente vijf keer wist te winnen. De overige zeven (!) keer hielden beide ploegen één punt over aan het duel.
1'
De wedstrijd is begonnen. Ryan Thomas van PEC Zwolle heeft de bal voor het eerst deze middag doen rollen.
1'
FC Twente wint de toss, waardoor beide ploegen de ander kant van het speelveld opzoeken.
Opstellingen:
De opstellingen zijn binnen! FC Twente-trainer René Hake verrast zijn concullega Ron Jans met het opstellen van zijn vleugelaanvaller Oussama Assaidi. De Nederlandse Marokkaan werd begin deze week tijdelijk vrijgegeven door de KNVB, waardoor hij speelgerechtigd is voor het duel met PEC Zwolle.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans ziet geen reden om zijn basiself te wisselen na de overwinning tegen ADO Den Haag. Er is dus nog geen plaats voor Hervin Ongenda, de speler die eerder deze week overkwam van Paris Saint-Germain. Ongenda zit wel op de reservebank en kan eventueel zijn debuut maken.

Een rentree is er dus vanmiddag wel aan de kant van FC Twente. Het passeren van Yaw Yeboah door vleugelaanvaller Oussama Assaidi is de enige wijziging die Hake doorvoert vanmiddag. Yeboah zit nog wel op de reservebank en zal mogelijk de nog niet topfitte Assaidi in de loop van de wedstrijd vervangen.
PEC Zwolle hoopt een serie op te zetten na de belangrijke overwinning afgelopen weekend op bezoek bij ADO Den Haag. Tegenstander FC Twente lijken ze daarmee op het juiste moment te treffen. De Tukkers wisten al sinds 22 oktober geen uitwedstrijd meer te winnen in de Eredivisie. Mijn naam is Maarten Elst en ik doe vanmiddag verslag van PEC Zwolle – FC Twente.

PEC Zwolle dramatisch in eigen huis
Het gaat dit seizoen nog niet zoals gewenst met de formatie van Ron Jans. Na negentien speelronden bezet PEC Zwolle plaats zestien in de Eredivisie, wat betekent dat de club vooralsnog aan het eind van de rit nacompetitie moet spelen.
Vooral in het eigen MAC3PARK stadion weten de spelers van Ron Jans het publiek niet echt te vermaken. In tien wedstrijden wisten de Zwollenaren slechts twee keer de drie punten in eigen huis te houden. Drie keer speelde PEC Zwolle gelijk en maar liefst vijf wedstrijden eindigden in een nederlaag.
Verdediger Dirk Marcellis blijft desondanks positief. “De komende wedstrijden zijn zeer belangrijk voor ons”, vertelt de verdediger in gesprek met PEC Zwolle TV. “Er komen nog een aantal duels aan waarin we de punten moeten pakken.”

Oussama Assaidi speelgerechtigd voor FC Twente
Sinds eind december is Oussama Assaidi weer terug op de Nederlandse velden te vinden, maar tot speelminuten kwam het tot op heden nog niet. De rappe vleugelaanvaller liet weliswaar zijn contract ontbinden bij Al Ahli (Verenigde Arabische Emiraten), maar de club gaf hem nog geen vrij, waardoor hij niet mocht worden ingezet.
Begin deze week kreeg Assaidi vanuit de KNVB te horen dat hij een voorlopige vrijgave krijgt vanuit de voetbalbond, waardoor hij speelgerechtigd is voor FC Twente. Of Assaidi direct in de basis start voor de Tukkers is nog de vraag. Zijn laatste officiële speelminuten zijn alweer van augustus 2015.
Assaidi tekende een contract tot de zomer van 2019 bij FC Twente. De twaalfvoudig international van Marokko speelt de rest van het seizoen met rugnummer 8.

Nagenoeg in balans
Eerder dit seizoen eindigde de confrontatie in Enschede in een 2-2 gelijkspel. FC Twente gaf in de eigen Grolsch Veste tot twee keer toe een voorsprong uit handen en morste zo twee belangrijke punten. Doelpunten van FC Twente kwamen op naam van Mateusz Klich (penalty) en Enes Ünal. Voor PEC Zwolle scoorden ex-FC Twentespeler Youness Mokhtar en Django Warmerdam.
PEC Zwolle won sinds haar terugkeer in de Eredivisie in 2012 slechts één keer tegen FC Twente. Vorig seizoen werd het in Zwolle 2-1 voor de thuisploeg dankzij treffers van Lars Veldwijk en Ben Rienstra. Beide spelers staan inmiddels bij een andere club onder contract.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Hij fluit om 14:30 uur voor het begin van deze wedstrijd. Ongeveer één uur daarvoor maken Ron Jans en René Hake de opstellingen der beide ploegen bekend. Deze zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails .