19:45 uur
PSV
0:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolas Isimat-Mirin 22. / Kopbal  (Luuk de Jong)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jorrit Hendrix 35. / Schot met links  (Davy Pröpper)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 86. / Kopbal  (Andrés Guardado)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Steven Bergwijn 89. / Schot met rechts

90'
Ook in de tweede helft was een maar een ploeg die aanspraak maakte op de zege. PSV liet echter na het duel al vroeg in het slot te gooien. In de slotfase gebeurde dat alsnog. Een kopbal van De Jong en een schitterende uithaal van invaller Bergwijn bepaalden de eindstand op 0-4, waardoor de Eindhovenaren in ieder geval vandaag aan kop van de Eredivisie staan.
90'
90'
Gele kaart voor Hachim Mastour (PEC Zwolle)
Van Boekel pakt nog even zijn moment en geeft invaller Mastour een gele kaart voor pootje haken.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
89'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:4 door Steven Bergwijn
BOEM! Nog even een slotakkoord van Steven Bergwijn. Van der Hart keert de poging van Hendrix nog, maar is volstrekt kansloos op de pegel van de invaller. Straks in de kruising!
88'
Prima kans nog voor PEC Zwolle. Achahbar geeft af aan Mokhtar, maar Isimat-Mirin voorkomt een Zwolse treffer.
86'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Luuk de Jong
Daar is de eerste van Luuk de Jong! De spits knikt een vrije trap van Guardado tegen de touwen. 0-3 voor PSV!
85'
Nog geen debuut voor Bart Ramselaar. De derde wissel aan de kant van PSV is Steven Bergwijn voor Luciano Narsingh.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
82'
Cocu wil de punten veiligstellen en haalt een aanvaller naar de kant. Locadia verlaat het veld voor verdediger Daniel Schwaab.
82'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Daniel Schwaab
82'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
81'
Guardado mag het doen en krult de bal net naast het doel van PEC-doelman Van der Hart.
80'
Arias wordt aangepakt op de rand van de zestien. Vrije trap voor PSV op een kansrijke positie. Meerdere PSV'ers achter de bal.
79'
PSV is bijzonder slordig op de tegenaanval. Nu is het Narsingh met een pass op De Jong, die de zijlijn over vliegt.
75'
Kopballetje van Achahbar. Hij knikt een voorzet van Verdonk hoog over het PSV-doel. Nog ruim een kwartier in Zwolle!
72'
Calvin Verdonk met een afstandsschot! De huurling van Feyenoord probeert het eens op aangeven van Achahbar, maar zijn poging vliegt over het doel van Zoet.
72'
PSV wisselt voor de eerste keer. Willems gaat naar de kant en moet zijn plaats afstaan een Joshua Brenet.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
71'
Even paniek achterin bij PSV. Van Polen met een scherpe voorzet die door Zoet naast wordt getikt. Er wordt echter geen corner gegeven.
68'
Daar is ook meteen de laatste wissel aan de kant van de thuisploeg. Stef Nijland moet geblesseerd de strijd staken. In zijn plaats komt de jonge huurling Hachim Mastour.
68'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Hachim Mastour
68'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
66'
PEC Zwolle meldt zich weer eens op de helft van PSV. Invaller Achahbar met de voorzet richting Nijland, maar doelman Zoet plukt de bal eenvoudig uit de lucht.
64'
De tweede wissel aan de kant van PEC Zwolle. Queensy Menig verlaat het veld en wordt vervangen door Anass Achahbar.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Anass Achahbar
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
63'
Weer is Arias gevaarlijk. De rechtsback gaat de combinatie aan en haalt hard uit in het zijnet. Wel een hoekschop voor PSV, die door Moreno in kansrijke positie naast wordt geschoten.
61'
Arias stoomt op en pegelt maar eens richting het doel. Doelman Van der Hart heeft de nodige moeite met het schot van de rechtsback, maar stompt de bal uit zijn doel.
60'
PSV lijkt na een slordig begin wakker te zijn in de tweede helft. De Eindhovenaren jagen op de definitieve beslissing in de vorm van de 0-3.
59'
De Jong bijna met zijn eerste van het seizoen. Locadia met een goede actie en idem voorzet. De spits schiet met links hoog over het doel van PEC Zwolle.
58'
Aan de overkant kan Locadia het duel op slot gooien. Een pass van Guardado wordt door de aanvaller ingeschoten, maar de bal hobbelt net naast het doel van Van der Hart.
57'
Menig vindt de bal plots voor zijn voeten en denkt te kunnen schieten. Willems weet een poging van Menig ternauwernood te voorkomen.
55'
Het gaat nu op en neer in Zwolle. Weer verliest Arias de bal knullig aan Ehizibue. De aanvaller van PEC kan er weinig mee en loopt de bal uiteindelijk zelf over de achterlijn.
54'
Willems gaat sterk door aan de linkerkant en zet prima voor. Van der Hart plukt de bal weg voordat De Jong er iets mee kan.
52'
PEC jaagt op de aansluitingstreffer! Nijland haalt goed uit, maar schiet rakelings over het doel van Zoet.
50'
Slordig balverlies van PSV levert een mogelijkheid op voor PEC Zwolle. Thomas en Menig proberen het van afstand, maar Zoet houdt vooralsnog de nul.
46'
De tweede helft is begonnen met een wissel aan de kant van PEC Zwolle. Sandler is achtergebleven in de kleedkamer en wordt vervangen door Youness Mokhtar.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Youness Mokhtar
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Philippe Sandler
46'
45'
PSV is heer en meester in Zwolle. De ploeg van trainer Cocu pakte vanaf het begin het initiatief en dat leverde vrij snel een goede kans op voor De Jong. De spits van PSV kopte voorlangs. Even later was het wel raak voor PSV. De Jong zette voor op Isimat-Mirin, die vogelvrij de 0-1 binnen mocht koppen. PEC Zwolle kwam niet verder dan een wanhoopspoging van Thomas. In de 35e minuut was het opnieuw raak. Hendrix bepaalde met een schuiver van afstand de ruststand op 0-2.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
41'
Doelpuntenmaker Hendrix deelt opnieuw aan tik uit en krijgt zijn laatste waarschuwing van scheidsrechter Van Boekel.
39'
De thuisploeg probeert nog wat in de eerste helft, maar de defensie van de bezoekers geeft geen krimp. PSV op rozen in Zwolle: 0-2.
35'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Jorrit Hendrix
Hendrix! De middenvelder besluit maar eens uit te halen en doet dat bijzonder goed. Met links pegelt hij PSV naar een 0-2 voorsprong.
34'
Van Polen houdt vast bij Locadia en moet even komen praten met Van Boekel. De kaarten blijven vooralsnog op zak.
30'
De oud-PSV'er probeert het ineens, maar doelman Zoet hoeft niet in actie te komen. De bal vliegt ruim over.
30'
Nu deelt Hendrix een tik uit aan Sandler en komt er wel een vrije trap voor PEC Zwolle. Nijland achter de bal namens de gastheren.
27'
Brama krijgt een beuk van Locadia en stort ter aarde. Arbiter Van Boekel heeft het voorval echter niet waargenomen. Inmiddels staat Brama weer en is het spel hervat.
25'
PEC Zwolle is weer eens gevaarlijk. Ehizibue is Willems kwijt, maar zijn voorzet levert geen gevaar op.
24'
PSV gaat direct op jacht naar de 0-2. Arias met de voorzet richting De Jong, die richting doel kopt. Doelman Van der Hart weet de poging van de spits te keren.
22'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Nicolas Isimat-Mirin
Daar is de voorsprong voor PSV! De Jong brengt een vrije trap van Pröpper voor het doel. Daar staat verdediger Isimat-Mirin en hij knikt de bezoekers van dichtbij op een 0-1 voorsprong.
20'
Nu een poging van Thomas. De middenvelder van PEC haalt uit van ver, maar PSV-doelman Zoet heeft daar geen problemen mee.
19'
Prima actie van Menig! De buitenspeler snijdt naar binnen en probeert uit te halen. Guardado blokt de poging van de PEC-speler en het gevaar is geweken.
16'
Weer gevaar van PSV! Geklungel achterin bij PEC, maar De Jong krijgt de bal er niet in. Ook Narsingh faalt, hij schiet in het zijnet.
13'
Na een blessurebehandeling is Guardado weer terug binnen de lijnen. De middenvelder lijkt gewoon verder te kunnen in Zwolle.
12'
Veel pijn bij Guardado na een duel met Verdonk. De PSV'er komt slecht neer op zijn rug, van opzet is geen sprake. Wel behandeling voor de Mexicaan.
10'
Nu wel een goede kans voor PSV! Locadia met een prima voorzet op De Jong, maar de spits knikt de bal voorlangs.
9'
De bezoekers uit Eindhoven pakken het initiatief in de beginfase. Tot grote kansen heeft dit nog niet geleid.
6'
De Jong legt breed op Hendrix, die maar eens probeert uit te halen. De middenvelder van PSV produceert een afzwaaier.
5'
PSV schreeuwt om een penalty. Pröpper wordt in de rug gelopen door Marcellis, scheidsrechter Van Boekel wuift het echter weg.
4'
Het eerste gevaar van PEC Zwolle. Een vrije trap van Nijland wordt door Van Polen richting het doel gekopt, maar Zoet is op zijn post.
2'
Narsingh is Verdonk gemakkelijk kwijt en brengt de bal voor. Hoekschop voor de bezoekers levert via Locadia niets op.
1'
PSV heeft afgetrapt! PEC Zwolle - PSV is begonnen!
1'
Bij de bezoekers begint aanwinst Bart Ramselaar op de bank. Jorrit Hendrix krijgt op het middenveld de voorkeur van trainer Phillip Cocu. Ook is er een basisplaats voor rechtsbuiten Luciano Narsingh.

De thuisploeg kampt met veel blessures en daarom staat oud-PSV'er Stef Nijland aan de aftrap. Op het middenveld debuteert Philippe Sandler. Anass Achahbar en Youness Mokhtar beginnen met lichte blessures op de bank van trainer Ron Jans.
PEC Zwolle en PSV beginnen vanavond aan hun derde wedstrijd van het seizoen. In het MAC³PARK stadion in Zwolle gaat de thuisploeg op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De bezoekers uit Eindhoven hopen hun derde zege te gaan boeken en aan te haken bij koploper ADO Den Haag. Arbiters van dienst is vanavond Pol van Boekel, Joost van Zuilen en Richard Brondijk zullen hem ondersteuning bieden. De aftrap is om 19:45 uur en de opstellingen van beide ploegen zullen ongeveer een uur voor aanvang verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Slechte start
De thuisploeg heeft in eigen huis wat goed te maken na een matige start in de Eredivisie. De eerste wedstrijd, twee weken geleden op bezoek bij NEC Nijmegen, eindigde in 1-1. De supporters van PEC Zwolle zullen echter vooral ontevreden zijn over de thuiswedstrijd van vorige week zaterdag. Promovendus Sparta Rotterdam veegde met 0-3 de vloer aan met de ploeg van trainer Ron Jans. Hij zal tegen de regerend landskampioen ook nog eens moeten puzzelen. Onder meer Anass Achahbar, Youness Mokhtar, Mustafa Saymak en Wouter Marinus zijn zaterdagavond niet beschikbaar.

Marcel Brands
De PSV'er die de komend twee weken het meest in de gaten zal worden gehouden, is technisch directeur Marcel Brands. Hij is druk bezig om PSV nog te versterken en spelers van de hand te doen. Bart Ramselaar werd deze week overgenomen van FC Utrecht en debuteert in de wedstrijdselectie. Door de komst van de middenvelder is er geen plek meer voor Marcel Ritzmaier, hij wordt verhuurd aan Go Ahead Eagles. Binnen afzienbare tijd zal PSV ook de komst van Siem de Jong afhandelen, de broer van PSV'er Luuk de Jong wordt gehuurd van het Engelse Newcastle United. Ook de contracten van Jetro Willems en Luciano Narsingh moeten nog verlengd worden in Eindhoven.

Mooie herinneringen
PSV heeft mooie herinneringen aan het uitduel met PEC Zwolle. Vorig seizoen werd op de slotdag het kampioenschap binnengesleept in Overijssel. AFC Ajax had de beste papieren om kampioen te worden, maar speelde met 1-1 gelijk bij De Graafschap. PSV won door twee goals van Luuk de Jong en een treffer van Jürgen Locadia met 1-3 en mocht feest vieren. Een jaar eerder was PEC echter sterker in eigen huis. Toen won de thuisploeg met 3-1 door treffers van Jesper Drost, Joost Broerse en Ben Rienstra.