1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 37. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchel Paulissen 86. / dir. vrije trap

90'
Lange tijd leek het er niet naar uit dat Roda JC hier een punt zou pakken. Ook in het tweede bedrijf waren de bezoekers uit Den Haag namelijk de bovenliggende partij. Echter had Havenaar, net als in de eerste helft, zijn vizier niet helemaal op scherp. Nadat Šetkus nog een schot van Werker wist te keren, was hij wel kansloos op de prachtige vrije trap van Paulissen. Op fraaie wijze wist hij de bal over de muur te krullen en tegen de touwen te werken.
90'
90'
Gele kaart voor Édouard Duplan (ADO Den Haag)
De Fransman wil een strafschop, maar krijgt deze niet van Janssen. Wat hij wel krijgt is een gele kaart omdat hij daarom klaagt.
90'
Lukt het een van de ploegen om de overwinning uit het vuur te slepen in de extra tijd?
88'
Gele kaart voor Daryl Werker (Roda JC Kerkrade)
Werker moet aan de noodrem trekken, wanneer Duplan de centrale verdediger omspeelt.
86'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Mitchel Paulissen
De spits van Roda JC gaat achter de bal staan en krult de bal met een flinke vaart over de muur heen. De Limburger zet de Limburgse ploeg op gelijke hoogte met ADO!
85'
Meißner legt invaller Mitidis over de knie, waardoor hij bestraft wordt met een gele kaart door Janssen. Dit alles gebeurt op een gevaarlijke plaats voor Roda!
85'
Gele kaart voor Thomas Meißner (ADO Den Haag)
82'
Roda JC heeft nog een klein kwartier om de achterstand weg te werken. Gezien de kansen die het tot nu toe heeft gecreëerd, heel weinig eerlijk gezegd, ligt het niet in de lijn der verwachting dat het de ploeg uit Kerkrade nog gaat lukken.
79'
Becker is moegestreden, Marengo moet het karwei afmaken namens ADO Den Haag. Wellicht kan de vlugge vleugelaanvaller nog van betekenis zijn in de counter en ADO zodoende helpen aan een grotere voorsprong.
79'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
79'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
77'
Roda dringt wel iets aan, maar de ploeg kan niet tot grote kansen komen. Ook corners worden niet gebruikt om tot een doelpoging te komen. Alle standaardsituaties vliegen aan de aanvallers van Roda voorbij.
74'
Gele kaart voor Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
De speler van ADO krijgt een duw in de rug waardoor hij tegen Van Peppen knalt. Die gaat naar de grond, waardoor Janssen geel geeft aan Ebuehi.
73'
Mitidis moet zijn ploeg helpen aan een doelpunt. Hij is in het veld gekomen voor Boysen, die vorige week nog de enige treffer van de wedstrijd scoorde tegen SBV Excelsior.
73'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nestoras Mitidis
73'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> David Boysen
73'
Havenaar, die een aantal grote kansen kreeg, is naar de kant gehaald. De Japanner steekt nog niet in zijn beste vorm. Publiekslieveling Van der Heijden is in het veld gekomen.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
72'
Kansen Roda!
Werker schiet van randje zestien op het doel van ADO, maar Šetkus is scherp. De doelman weet de bal te keren.
70'
ADO laat het initiatief aan de thuisploeg, maar Roda JC heeft niet de creativiteit om het spel open te breken.
68'
Jansen, die al vroeg in de wedstrijd geel kreeg, is naar de kant gehaald. Voor hem in de ploeg is oud-Ajacied El Mahdioui gekomen.
68'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Achraf el Mahdioui
68'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
67'
Een extra vleugelspeler is in het veld gekomen voor Roda! Rosheuvel moet zorgen voor de voorzetten.
67'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
67'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
64'
Ook uit standaardsituaties lukt het Roda JC niet om een kans te creeren. Auassar zet de bal voor het doel middels een vrije trap, maar de bal wordt al op de rand van het strafschopgebied weggewerkt door de verdediging van ADO.
59'
Met twee doelpunten is Auassar nog altijd de topscorer van Roda JC. Wellicht dat hij zijn ploeg aan een doelpunt kan helpen. Noor heeft het veld voor hem verlaten.
59'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Adil Auassar
59'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
58'
Opnieuw een flinke mogelijkheid voor ADO! Beugelsdijk controleert de bal uitstekend na een corner en schiet ineens op doel. Echter mist de bal de juiste richting, waardoor het leer net aan de verkeerde kant van de paal verdwijnt.
58'
Havenaar mist!
Becker heeft een uitstekende actie in huis aan de rechterkant. De vleugelaanvaller snelt langs zijn tegenstander en legt de bal panklaar op het hoofd van Havenaar. De spits kopt goed in, maar ziet Van Leer de bal uit de hoek halen.
53'
Kum stoomt op aan de rechterkant, maar de vleugelverdediger weet zich geen raad met de bal. Niemand is aanspeelbaar en dus is de voorzet erg matig. Šetkus kan de bal eenvoudig pakken.
50'
Roda JC heeft ook weinig mannen voorin lopen die dichtbij het doel staan. Eigenlijk staat Paulissen op een onbewoond eiland. Het kind van de club kan het uiteraard niet alleen. Er zullen meer aanvallende troepen moeten komen om tot een doelpunt te geraken voor Roda!
47'
Gele kaart voor Danny Bakker (ADO Den Haag)
Bakker haalt Paulissen onderuit in een veelbelovende aanval. De middenvelder van ADO wordt daarom op de bon geslingerd!
46'
45'
Vroeg in de wedstrijd raakte De Silva tweemaal de vuisten van Šetkus. Het betekende een sterke start van Roda JC, maar de ploeg zakte daarna weg. Na een half uur kroop ADO Den Haag uit de schulp. Het duurde niet lang voordat de treffer kwam. Havenaar verprutste eerst twee kansen, iets wat Duplan niet deed. De aanvoerder van de Hagenaren promoveerde een rebound tot treffer: 0-1.
45'
41'
Zo komt ADO op voorsprong in de fase waar het beter in de wedstrijd komt. De ploeg was een half uur onzichtbaar, maar op het moment dat het uit de startblokken schiet, is het ook direct effectief!
39'
Šetkus moet weer twee keer achter elkaar in actie komen. Eerst weet hij de poging van Ajagun maar ternauwernood tot corner te verwerken. Daarna is het Noor die op doel schiet, nadat de hoekschop is afgeslagen. Opnieuw is de keeper uit Litouwen goed bij de les en haalt hij de bal uit de hoek!
37'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Édouard Duplan
35'
Havenaar raakt de lat!
De Japanner wordt de diepte ingestuurd en heeft een fantastisch stiftje in gedachten. De poging is alleraardigst, gaat over Van Leer heen, maar glijdt net via de lat over het doel van de keeper van Roda.
33'
Al een aantal keer weet iemand van ADO een aanvallende corner te koppen, maar geen van deze pogingen verdwijnt op het doel. Alle kansen eindigen tegen een Roda verdediger.
30'
Dit had 'm moeten zijn!
Na flink wat gefrommel door Duplan eindigt de bal voor de voeten van Havenaar. De lange spits raakt de bal echter verkeerd terwijl hij alle tijd heeft, waardoor de bal naast het doel van Van Leer eindigt. Slordig van Havenaar!
25'
Roda begon sterk aan de wedstrijd, maar pogingen van De Silva werden gekeerd door Šetkus. Daarna nam ADO het initiatief over, zonder echt gevaarlijk te worden. Zodoende zijn de kansen en schoten op doel spaarzaam in dit duel.
20'
Bakker stoomt op aan de linkerflank en zet de bal voor het doel. Daar lijkt Havenaar degene te zijn die bal gaat beroeren, maar de Japanner kan net niet bij de bal waardoor deze mogelijkheid is verkeken.
17'
Becker lijkt te ontsnappen aan de verdediging van Roda JC, maar doelman Van Leer is op tijd uit zijn doel. De keeper plukt de bal voor de voeten van de vleugelaanvaller weg.
14'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
Als Van Leer een voorzet vangt wil hij het spel snel hervatten. Jansen steekt daar een stokje voor door hem vast te houden. Daarvoor krijgt hij de gele kaart van scheidsrechter Janssen.
12'
Roda probeert ADO Den Haag al vroeg onder druk te zetten. De Hagenaren weten daar niet zo goed mee om te gaan en trappen de ballen blind naar voren. Havenaar wint dan wel het kopduel, Becker en Duplan worden nog niet echt in stelling gebracht.
7'
Van Leer moet ook voor de eerste keer duiken! Kanon trapt de bal naar voren en Duplan reageert daar goed op. De aanvoerder van ADO stoomt op richting het doel van Roda en haalt uit, maar Van Leer kan de bal al vallend vangen.
4'
Tijdens de daaropvolgende corner moet Šetkus wel in actie komen. De doelman uit Litouwen ziet Roda de corner kort nemen. De Silva krijgt de bal voor zijn voeten en haalt hard uit, maar Šetkus tikt de bal uit de kruising.
3'
Roda mag vanaf ongeveer dertig meter een vrije trap nemen. De Deen Boysen gaat achter de bal staan en schiet ineens op doel. Doordat de bal afwijkt van de muur, staat Šetkus op het verkeerde been, maar de keeper ziet de bal naast stuiteren.
2'
Roda JC en ADO De Haag, twee clubs die bezig zijn aan een zeer matige reeks, zijn begonnen. Welke ploeg lukt het om de wedstrijd met een goed gevoel af te sluiten?
1'
Yannis Anastasiou ziet geen reden om zijn opstelling te wijzigigen tegen ADO Den Haag. De Griekse trainer zag Roda JC vorige week de eerste wedstrijd van het seizoen winnen en houdt daarom vast aan dezelfde namen. David Boysen, die vorige week tegen SBV Excelsior de eerste treffer sinds zeven wedstrijden wist te scoren, staat daarom weer in de basis. Publiekslieveling Nathan Rutjes zal vanaf de bank toekijken.

Željko Petrović kan tegen Roda JC niet rekenen op de inzet van Gervane Kastaneer. De aanvaller liep de kwetsuur aan zijn lies op in de wedstrijd bij Jong ADO Den Haag. Die wedstrijd was juist bedoeld om wedstrijdritme op te doen voor Kastaneer, omdat hij in de weken daarvoor ook niet helemaal fit was. Middenvelder Tom Trybull is wel weer teruggekeerd in de basis van een schorsing. Dit gaat ten koste van Ruben Schaken, daar Fransman Édouard Duplan door Petrović aan de rechterflank is geposteerd.
Welkom bij dit duel uit de Eredivisie tussen Roda JC en ADO Den Haag. Deze wedstrijd, welke onder leiding staat van Ed Janssen, start om 19.45u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen onder het kopje ’wedstrijddetails’ te zien. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens deze wedstrijd hier te treffen.

Roda JC
De ploeg van Yannis Anastasiou startte dit seizoen nog aardig, met twee gelijke spelen tegen Heracles Almelo en Ajax. Daarna leek alles mis te gaan voor de Zuid-Limburgers. Zo werd er achtereenvolgens verloren Vitesse, Willem II, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen, Feyenoord en NEC Nijmegen. Tot overmaat van ramp wist Roda JC in geen van deze wedstrijden te scoren. Gelukkig kwam vorige week de ommekeer. In de uitwedstrijd tegen SBV Excelsior scoorde de Deen David Boysen de 0-1, wat ook de einduitslag zou blijken. Dit goede gevoel zal de ploeg meenemen naar het thuisduel met ADO. "De zege van afgelopen week heeft vertrouwen gegeven. Het is belangrijk om dat gevoel vast te houden”, gaf Anastasiou aan een paar dagen voor het duel met ADO.

Voor de Hagenaren geldt precies hetzelfde, daar de ploeg van Željko Petrović maar liefst tien punten verzamelde uit de eerste vier wedstrijden. Toch konden de geel-groenen deze goede reeks niet voortzetten, want de vijf duels in de Eredivisie daarna gingen verloren. Al moet gezegd worden dat ADO in deze periode onder meer Ajax, Feyenoord en het goed presterende sc Heerenveen trof. Ondanks dat Roda JC een laagvlieger is, verwacht Petrović een zeer lastige wedstrijd waarbij het vooral geconcentreerd moet blijven. "Iedere wedstrijd is voor ons niet makkelijk. Maar dat hebben we ook zelf in de hand. Je moet geen blunders maken.”