20:00 uur
ADO Den Haag
1:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jurgen Mattheij 8. / Kopbal  (Ryan Koolwijk)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Gervane Kastaneer 25. / Schot met rechts  (José San Román)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Tom Beugelsdijk 68. / Kopbal  (Édouard Duplan)

90'
Ondanks dat Excelsior de betere ploeg was in de tweede helft, gaat ADO met de drie punten terug de bus in. Een kopbal van Tom Beugelsdijk bleek de enige treffer van de tweede helft, waardoor ADO als trotse koploper de nacht in gaat. Excelsior drong veel aan, maar wist de treffer die de ploeg eigenlijk verdiende niet te maken.
90'
90'
Met het ingaan van de blessuretijd is de tijd nu een grotere tegenstander voor Excelsior dan ADO zelf. De thuisploeg verdient een punt, maar gaat deze waarschijnlijk niet krijgen.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
85'
Dit was DE kans voor Excelsior. Ondaan krijgt een heerlijke voorzet om tegenaan te lopen, maar hij geeft teveel kracht aan de bal mee en kopt deze daardoor over.
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
83'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Arghus
83'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Henrico Drost
82'
Uit die corner komt geen gevaar, maar ontstaat wel een opstootje. Iedereen snelt erop af. Nadat alle spelers zijn afgekoeld krijgen de aanstichters geel.
82'
Gele kaart voor Thomas Meißner (ADO Den Haag)
82'
Gele kaart voor Henrico Drost (SBV Excelsior)
80'
Een schot van Koolwijk wordt door Beugelsdijk van richting veranderd en vliegt er bijna in. Gelukkig voor ADO gaat de bal net over het doel en is de schade slechts een corner.
79'
Wederom is het Bruins met een poging van afstand, alhoewel deze onbedoeld was. De indraaiende voorzet gaat aan iedereen voorbij en moet door de doelman worden weggebokst.
77'
Vanaf links probeert Ondaan het na een lange solo. Met buitenkant links schiet hij op doel, maar ook dit schot gaat over het doel van Šetkus heen.
76'
Het laatste kwartier van de wedstrijd is ingegaan. Kan Excelsior in het Haagse kwartiertje de achterstand nog ongedaan maken?
74'
Gele kaart voor Tom Trybull (ADO Den Haag)
Trybull loopt Hadouir omver, die in het midden van het veld aan een rush richting de zestien was begonnen. Ook deze kaart is wederom terecht.
73'
Na een afgeslagen hoekschop probeert Bruins het weer van afstand. Deze poging is amper beter dan die van tien minuten geleden. Het schot is dan wel niet recht op de doelman af, maar wel hard en hoog over het doel.
72'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Terell Ondaan
72'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
69'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Anouar Hadouir
69'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
68'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Tom Beugelsdijk
Daar is de voorsprong voor ADO! Beugelsijk is Drost te slim af bij een hoekschop en kopt naar de eerste paal. Daar staat Karami, maar die raakt alleen maar lucht en kan de tegentreffer niet voorkomen.
67'
ADO begint weer meer van zich te laten horen. Net als in de eerste helft lijkt het halverwege deze tweede helft te zijn dat ADO besluit zichzelf ook met de wedstrijd te gaan bemoeien.
64'
Bruins probeert het met een geplaatst schot vanaf de rand van de zestienmeter, maar zijn poging is recht op de doelman af en zonder gevaar.
63'
Net als in de eerste helft is bij Excelsior de eindfase van de aanval vaak weer onzorgvuldig. Hierdoor maakt de ploeg het zichzelf onnodig lastig, want Excelsior blijft de beter voetballende ploeg.
60'
Het eerste kwartier na de rust is duidelijk voor de thuisploeg. Excelsior is de ploeg die het meeste aanspraak mag maken op de tweede treffer.
57'
Elbers raakt de paal! Vanaf rechts probeert Elbers de bal voor te geven, maar ziet de bal via het bovenbeen van Meißner zomaar tegen de paal belanden.
55'
Excelsior kent een sterke fase. De thuisploeg is nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong.
51'
Een slippertje van Mattheij levert Kastaneer een kans op. De maker van de 1-0 gaat onder de bal door en schenkt daarmee de maker van de 1-1 een schotkans, maar de poging van Kastaneer wordt gekraakt en levert geen gevaar op.
47'
Fredy legt de bal vanaf links goed breed in de zestien, waar Elbers met een halve volley uit kan halen. Elbers wordt echter dusdanig gehinderd dat de kans alles behalve eenvoudig is. Hij schiet de bal uiteindelijk hoog over.
46'
Zonder wissels is de de tweede helft in gang gebracht.
46'
45'
De mannen die vorige week belangrijk waren voor hun ploeg, zijn dat vanavond weer. Net als een week geleden was de combinatie Koolwijk - Mattheij trefzeker uit een hoekschop van Excelsior. En aan de andere kant was Kastaneer de grote man bij ADO. Nadat hij vorige week al twee keer tot scoren wist te komen, schoot hij vandaag beheerst beide ploegen op gelijke hoogte.
45'
45'
Er komen nog twee minuten extra bij in de eerste helft.
42'
De rust nadert in Rotterdam. IS er nog iemand geneigd om voor de thee een risico te nemen, of spelen beide ploegen deze eerste helft verder rustig uit?
39'
Gele kaart voor Gervane Kastaneer (ADO Den Haag)
De schrik slaat toe op Woudestein. Kastaneer gaat heel makkelijk liggen in een duel met Bruins. Laatstgenoemde heeft al geel en toen Nijhuis resoluut die kaart weer tevoorschijn haalde, was ook bij Bruins de twijfel even zichtbaar. De kaart is echter voor Kastaneer wegens een schwalbe.
38'
Excelsior kiest al een tijdje in de aanval op het laatste moment voor de te moeilijke oplossingen. De thuisploeg regelmatig tot aan de zestien van ADO, maar daarna stokt het aanvalsspel.
36'
Gele kaart voor Kevin Vermeulen (SBV Excelsior)
Vermeulen is de tweede speler van de thuisploeg die in het boekje gaat. Met een tackle van achteren, op de helft van Ado, breekt Vermeuelen een snelle uitbraak van Duplan op. Ook deze kaart is terecht.
34'
Bij een indraaiende vrije trap van ADO gaan er ineens heel veel man tegelijk naar de grond in de zestien. Een paar wanhopige blikken richting Nijhuis leveren echter niets op. De scheidsrechter heeft alles gezien, maar vond dat er weinig aan de hand was.
31'
Met een half uur op de klok is de stand in evenwicht. Excelsior is lange tijd de bovenliggende partij geweest, zei het voorzichtig. Op het moment dat ADO sterker werd, viel de gelijkmaker ook al snel. En zo is dit de achtste wedstrijd op rij dat beide ploegen tegen elkaar scoren in een wedstrijd op Woudestein.
28'
Met zijn derde treffer van dit seizoen is Gervane Kastaneer nu samen met Eljero Elia topscorer van de Eredivisie.
25'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Gervane Kastaneer
ADO werd langzaamaan sterker en beloont zichzelf daar nu ook voor. Kastaneer is goed naar het midden gekomen en is het mees op zijn hoede wanneer San Román de bal breed legt. Met rechts schiet hij de bal onhoudbaar in de rechteronderhoek voor de gelijkmaker.
24'
Een goede voorzet vanaf de linkerkant van de voet van Ruben Schaken wordt knap door Mike Havenaar richting het doel gekopt. De Japanse spits mikt echter net te hoog en ziet zijn poging over het doel vliegen.
22'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
Aan de linkerkant van het veld komt Bruins te laat zijn verdediging helpen, wanneer Kastaneer ervandoor lijkt te gaan. De middenvelder van Excelsior komt te hard in de rug van de aanvaller van ADO en krijgt de eerste kaart van de avond.
20'
Na twintig minuten spelen is de voorsprong van de thuisploeg zeker niet onverdiend. ADO loopt een beetje verloren over het veld. Petrović probeert vanaf de zijkant zijn ploeg beter neer te zetten, maar lijkt nog niet echt door te dringen tot zijn spelers.
16'
Hasselbaink komt bij de eerste paal net te laat op een goede voorzet van Elbers. Šetkus heeft zijn doel goed verlaten en duikt op de bal voordat de spits hem in kan tikken.
15'
Bij ADO is mijn duidelijk niet tevreden met dit eerste kwartier. Schaken maakt nu ook een overtreding die enigszins voortkomt uit frustratie. De aanvaller loopt hoofdschuddend weg na de te late tackle op zijn eigen helft.
14'
Met zijn tweede assist dit seizoen staat Ryan Koolwijk nu naast Luigi Bruins op die ranglijst bij Excelsior.
11'
Excelsior lijkt na de snelle voorsprong niet enorm van zins te zijn om veel aan te gaan vallen. De thuisploeg heeft een team waarmee het prima op de counter kan spelen en met deze voorsprong is dat ook het ideale spelletje voor de ploeg van Mitchell van der Gaag.
9'
"Wij staan bovenaan, ja wij staan bovenaan". Dat zijn de teksten die momenteel op Woudenstein te horen zijn.
8'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Jurgen Mattheij
Net als vorige week is Jurgen Mattheij trefzeker. Uit een hoekschop kopt de verdediger van dichtbij kiezelhard binnen.
6'
Op het kleinste speelveld van de Eredivisie gunnen beide ploegen elkaar tot op heden ook nog geen enkele ruimte. Het goed verzorgde voetbal is daardoor voor allebei nog erg lastig.
3'
Na een afgeslagen vrije trap sleept ADO alsnog een corner uit het vuur in de eerste aanvalsdrang van de avond. Beugelsdijk komt uit die hoekschop niet aan een kopkans toe, doordat Havenaar wordt teruggefloten voor een duwfout.
1'
ADO heeft afgetrapt in Rotterdam en daarmee de topper van deze speelronde in gang gezet.
1'
Wie voor het seizoen had voorspeld dat de opening van speelronde drie een wedstrijd tussen twee medekoplopers zou zijn, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Maar Excelsior en ADO Den Haag zijn samen met Feyenoord en PSV toch echt de enige vier ploegen met de volle zes punten. Is één van beide ploegen na vanavond nog altijd zonder puntverlies? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

SBV Excelsior
Trainer Mitchell van der Gaag geniet van de start van zijn ploeg. De nieuwe trainer van Excelsior kende vorig seizoen met FC Eindhoven een goed seizoen in de Jupiler League en kent deze maand een vliegende start in de Eredivisie. Maar hij blijft realistisch en is zich ervan bewust dat het geluk aan zijn kant is geweest. Hij kent echter wel de kracht van zijn ploeg. “Misschien spelen we niet altijd goed, maar het is lastig om van ons te winnen”, was één van de quotes die Van der Gaag op liet tekenen in aanloop naar het duel. Toch zal de trainer gereserveerd vooruit kijken naar de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. ADO is namelijk een echte angstgegner voor Excelsior. De Kralingers wonnen in eigen huis slechts één keer van ADO. Vorig seizoen leek de ploeg een punt aan het treffen over te houden, totdat in de laatste minuten een 2-2 tussenstand werd verprutst en de ploeg met een 2-4 nederlaag werd geconfronteerd.

Trainer Željko Petrović kent een prettige start in Den Haag. De opvolger van de vertrokken Henk Fraser versloeg afgelopen weekend zijn voorganger en prees na afloop van die wedstrijd vooral zijn hechte collectief. “We hebben plezier en er is geen gezeik”, vatte hij het seizoen tot nu toe kort samen. Petrović wil de wedstrijd tegen Excelsior nu nog niet groter maken dan dat hij is. De oefenmeester benadrukt dat het pas de derde wedstrijd van het seizoen is, maar dat hij wel heel blij is met de zes punten die hij al in zijn zak heeft zitten. In tegenstelling tot Excelsior kan ADO wel terugkijken op een goede geschiedenis tegen Excelsior. Van de laatste vier wedstrijden wist de ploeg drie keer te winnen in Kralingen. In die drie wedstrijden kwam ADO maar liefst tot twaalf treffers. Sowieso is het treffen tussen beide ploegen vaak wel een garantie voor doelpunten. De laatste keer dat één van beide teams niet tot scoren kwam in dit treffen was in 2000, toen ADO met 2-0 onderuit ging in Rotterdam.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.