sc Heerenveen Zaterdag, 19. November 2016
18:30 uur
Vitesse
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 72. / Schot met rechts  (Kelvin Leerdam)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Henk Veerman 84. / Schot met links  (Sam Larsson)

90'
Het venijn zat duidelijk in de staart bij deze wedstrijd. In de slotfase zette Baker de bezoekers bijzonder fraai op 0-1. Hij kreeg de bal met een gelukje mee en wipte de bal fraai over doelman Mulder. Invaller Veerman bracht Heerenveen vervolgens weer langszij. In blessuretijd had Marzo de winnende nog op zijn schoen. Eerst raakte hij via Room de lat en in de rebound ramde hij hard op de paal.
90'
90'
Wat een kansen nog voor Heerenveen! Eerst redt Room op een poging van Marzo en in de rebound ramt diezelfde Marzo hard tegen de paal.
90'
Larsson probeert Room te verrassen met een schot in de verre hoek, maar de goalie is op zijn post en weet de bal gemakkelijk te vangen.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
89'
Daar is Veerman bijna nog een keer. De spits weer een voorzet vanaf de rechterkant net niet binnen te glijden.
87'
De derde wissel aan de kant van sc Heerenveen. Younes Namli moet de strijd geblesseerd staken en wordt vervangen door Simon Thern.
87'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Simon Thern
87'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Younes Namli
84'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Henk Veerman
Invaller Veerman doet het voor de thuisploeg. Hij gebruikt zijn lichaam goed en schuift de gelijkmaker achter doelman Room.
82'
De thuisploeg jaagt op de gelijkmaker. Vitesse wordt teruggedrongen en heeft het nu even lastig.
78'
Een dubbele wissel aan de kant van sc Heerenveen. Morten Thorsby en Reza Ghoochannejhad verlaten het veld. Henk Veerman en Pelle van Amersfoort zijn hun vervangers.
78'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
78'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Reza Ghoochannejhad
78'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
78'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
72'
Gele kaart voor Erwin Mulder (sc Heerenveen)
Mulder haalt verhaal bij de grensrechter en dat mag niet van scheidsrechter Janssen. De doelman van sc Heerenveen gaat op de bon.
72'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Lewis Baker
Wat een fantastische goal! Leerdam stuurt Baker weg en de Engelsman wipt de bal prachtig over de kansloze Mulder. 0-1 voor Vitesse!
70'
Voor Larsson wil het vanavond allemaal niet lukken. De Zweed kan vrij uithalen, maar zijn schot vliegt ruim naast.
67'
Een gevaarlijke hoekschop van Ota kan door Van Aken ternauwernood weg worden gekopt. Kashia stond klaar om binnen te knikken.
64'
Wat een kans voor Zeneli! De buitenspeler gaat alleen op het doel van Room af, maar de doelman weet het schot van de Heereveen-speler te keren.
61'
Gele kaart voor Morten Thorsby (sc Heerenveen)
Nu gaat Thorsby hard door op Kruiswijk en krijgt hij de gele kaart van Janssen.
57'
Gele kaart voor Marvelous Nakamba (Vitesse)
Nakamba voorkomt dat Reza een vrije trap snel kan nemen en gaat in het boekje van arbiter Ed Janssen.
56'
Via de hakken van Joost van Aken belandt de bal bij Foor. De middenvelder krijgt de bal iets achter zich en schiet uiteindelijk hoog over het doel van Mulder.
54'
Heerenveen komt er vooralsnog niet aan te pas in de tweede helft. Vitesse zet de Friezen vast op eigen helft en jaagt op de openingstreffer.
49'
En daar is Van Wolfswinkel! De spits denkt de bal binnen te kunnen glijden, maar tikt de bal in het zijnet. Vitesse begint sterk aan de tweede helft.
48'
Nakamba met een fraaie voorzet richting Tighadouini, maar de invaller krijgt bal met een volley niet achter Mulder.
46'
De thuisploeg heeft de tweede helft in gang gezet. We hopen op meer spektakel in de tweede helft!
46'
45'
Een gezapige eerste helft in Heerenveen. Vitesse begon brutaal en kreeg een goede kans via Nakamba. Zijn schot was een prooi voor Mulder en ook de rebound van Van Wolfswinkel ging niet tegen de touwen. Aan de overkant kon de thuisploeg daar weinig tegenover stellen. Heerenveen kwam niet verder dan wat afstandsschoten van Namli en Larsson.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
42'
Larsson schiet een vrije trap van zo'n dertig meter op doel. Doelman Room kan de bal rustig laten lopen.
37'
Wederom is het Namli die uit mag halen van afstand. Opnieuw kan zijn poging geen gevaar brengen voor de thuisploeg. Zijn schot gaat hoog over het doel van Room.
35'
Vitesse-trainer Henk Fraser is zeer ontevreden en voert al zijn eerste wissel door. Nathan gaat naar de kant en hij wordt vervangen door Adnane Tighadouini.
35'
Wissel in bij Vitesse -> Adnane Tighadouini
35'
Wissel uit bij Vitesse -> Nathan
33'
Heerenveen mag de bal nu even in bezig hebben van de bezoekers. Larsson frommelt zich langs twee verdedigers, maar laat zich door Leerdam van de bal lopen.
28'
Nakamba levert de bal zomaar in en helpt Heerenveen in het zadel. Zeneli lijkt weg te zijn, maar wordt gestuit door Kashia. Uiteindelijk mag Room een doeltrap nemen namens Vitesse.
25'
Prima aanval van de thuisploeg. Reza Ghoochannejhad ontsnapt aan buitenspel, maar krijgt de bal niet goed bij een ploeggenoot voor het vijandelijke doel.
20'
De wedstrijd zakt even in. Heerenveen komt wat meer van de eigen helft af terwijl Vitesse loert op de tegenaanval. Buiten het schot van Nakamba, blijven kansen voor beide ploegen uit.
16'
Het eerste echte wapenfeit van de thuisploeg komt van Namli. Zijn schot is een gemakkelijke prooi voor Vitesse-doelman Room.
15'
Reza Ghoochannejhad wil een strafschop na wat duw- en trekwerk met Guram Kashia. Scheidsrechter Ed Janssen wil echter van niets weten en wuift het voorval weg.
14'
Vitesse neemt brutaal het initiatief tegen nummer vier sc Heerenveen. De Gelderlanders weten echter nog niet echt dicht bij doelman Erwin Mulder in de buurt te komen.
10'
Grote kans voor de bezoekers! Nakamba gaat er met de bal vandoor als Kobayashi zich veel te gemakkelijk weg laat zetten. Zijn schot wordt gekeerd door Mulder en ook de rebound van Van Wolfswinkel treft geen doel.
6'
Van Wolfswinkel staat helemaal vrij op de rand van de zestien. De spits van Vitesse krijgt de bal, maar krijgt zijn voet er niet goed tegen en schuift de 'm naast.
5'
Nu probeert ook sc Heerenveen zich te melden. Kobayashi probeert te openen op Bijker, maar zijn pass is te scherp.
2'
Yeini probeert Foor met een fraaie steekbal de diepte in te sturen. Zijn pass is echter net iets te scherp en belandt uiteindelijk bij doelman Mulder.
1'
De bezoekers hebben afgetrapt in Friesland. De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Vitesse is begonnen!
1'
Een flinke tegenvaller voor sc Heerenveen is het ontbreken van aanvoerder Stijn Schaars. De middenvelder heeft nog teveel last van zijn kuitblessure en wordt vervangen door Morten Thorsby. Verder heeft trainer Jurgen Streppel voorin basisplaatsen voor de altijd gevaarlijke Larsson, Zeneli en Ghoochannejhad.

De bezoekers uit Arnhem treden aan met Arnold Kruiswijk in de defensie. Ricky van Wolfswinkel staat als vanzelfsprekend in de spits. Tighadouini, Rashica en Miazga moeten plaatsnemen op de bank.
De interlands zijn weer achter de rug en dat betekent dat we ons weer kunnen verheugen op een weekend vol voetbal uit de Eredivisie. Na een voetballoze vrijdagavond trappen sc Heerenveen en Vitesse het weekeinde af. Om 18:30 uur zullen zij aftrappen in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Beide ploegen staan in het linkerrijtje en willen daar graag blijven. Welke spelers vanavond onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen het veld betreden, verschijnt een uur voor de wedstrijd onder het kopje wedstrijddetails.

Tijd voor revanche
Zowel sc Heerenveen als Vitesse zal zichzelf zaterdagavond willen herstellen van een matige speelronde. De bezoekers wisten zelfs al vier wedstrijden op rij niet te winnen. De laatste twee duels gingen verloren tegen PSV (0-2) en Heracles Almelo (1-2). Daarvoor werd een punt behaald tegen AZ Alkmaar (2-2) en rivaal NEC Nijmegen (1-1). De Gelderlanders staan nu op de negende plaats in de Eredivisie. De thuisploeg doet het aanzienlijk beter met een vierde plek na twaalf wedstrijden. Het team van trainer Jurgen Streppel heeft in eigen huis echter ook iets goed te maken. De laatste wedstrijd op bezoek bij Sparta Rotterdam ging met 3-1 verloren.