1 : 0 Torinfos in de Ticker Paco van Moorsel 8. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Calero 17. / Schot met rechts  (Martin Pušić)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ruben Jenssen 21. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Mimoun Mahi 44. / Schot met rechts

90'
90'
Volley Van Moorsel In de 97ste minuut krijgt Van Moorsel dé kans om de voorsprong alsnog over de streep te trekken. Een volley van de Spartaan gaat echter ver over het doel van Padt, waarna scheidsrechter Lindhout direct affluit.
90'
De laatste minuut is ingegaan. FC Groningen lijkt het punt over de streep te trekken.
90'
De bal wordt aan de lopende band in het strafschopgebied van FC Groningen geslingerd. Pogba gaat elke keer de lucht in, maar wist de bal nog niet tussen de palen te krijgen.
90'
In de 92ste minuut kopt Pogba een voorzet ver naast het doel van Padt. Sparta moet effectiever met de kansen voor Van Moorsel en Pogba omgaan, wil het hier winnen.
90'
Zoals verwacht komen er zes minuten bij in Rotterdam. Weet Sparta nog de winnende treffer te scoren?
89'
Van Moorsel!!! Pogba kopt uitstekend door op Van Moorsel, die de 3-2 moet scoren. De vleugelaanvaller mikt oog-in-oog met Padt op de doelman, die op een minder fijne plaats de bal tegen zijn lichaam krijgt.
87'
Aan de andere kant scoort Pušić de 3-2, maar dat feestje gaat niet door. Pušić duwt opzichtig Etiënne Reijnen omver, waardoor de scheidsrechter het doelpunt terecht afkeurt.
87'
Een hoekschop van FC Groningen lijkt in één keer in het doel te belanden. Kortsmit weet de bal maar net over de lat te tikken, maar is blijkbaar gehinderd.
85'
Sparta staat met de rug tegen de muur in het eigen stadion en met een mannetje meer. FC Groningen zet goed druk en lijkt de winnende treffer nog te kunnen scoren. Vooral Mahi lijkt aanspraak te maken op een doelpunt, maar zijn pogingen treffen vooralsnog geen doel.
82'
Verdediger Memišević heeft de plek voorin van Sørloth overgenomen. Een voorzet van de gelegenheidsspits wordt naastgekopt.
81'
Pogba! Daar is dan bijna de 3-2. Pogba kopt bij de tweede paal bijna de voorzet van Dijkstra binnen. Padt weet de bal tot hoekschop te verwerken. De corner levert vervolgens niets op.
80'
Het is toch onverantwoord voor Sørloth om door te spelen. Zijn vervanger is de verdediger Samir Memišević.
80'
Wissel in bij FC Groningen -> Samir Memišević
80'
Wissel uit bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
79'
Een lekkere fase in de wedstrijd. FC Groningen probeert aan te vallen, maar vindt meerdere keren op haar weg Breuer. In de tegenstoot is Pogba weg, maar dat levert geen gevaar op.
76'
De wond van Sørloth is weer gaan bloeden, maar Lindhout legt vooralsnog het spel niet stil.
75'
Sparta is overgeschakeld op een 4-2-4-systeem. Pogba speelt samen met Pušić voorin. Op de vleugels spelen invaller Verhaar en Van Moorsel.
73'
Pastoor luister met de laatste wissel naar het publiek. "Alle ballen op Pogba", scanderen de fans. Pogba komt erin voor Cabral.
73'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Mathias Pogba
73'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Jerson Cabral
72'
Sørloth krijgt een hoge voorzet, maar durft toch niet te koppen. Hij duikt onder de bal door, waardoor Kortsmit de bal weet te vangen.
71'
Een aanvaller voor een aanvaller dus. Verhaar neemt de plek linksvoorin over van Calero.
71'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
71'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Calero
70'
Verhaar staat klaar om in te vallen bij Sparta Rotterdam. Brengt Pastoor een extra spits?
69'
Een schot van Cabral wordt van richting veranderd, maar Padt weet makkelijk te pakken.
66'
Een gehavende en bebloede Sørloth lijkt door te kunnen, maar vraag niet hoe. Hij gaat het toch proberen.
65'
De Sparta-aanhang laat haar ongenoegen blijken. Sørloth wordt nu al zo'n kleine drie minuten op het veld verzorgd, waardoor we even nog geen voetbal hebben gezien.
62'
Bizar snelle blessure voor Sørloth! De wissel van FC Groningen gaat direct weer naar de kant. Al is het voor een blessurebehandeling. Sørloth botst na een kopduel met Vriends tegen de vlakte en moet gehecht worden.
61'
Een Scandinavische wissel met het oog op volgende week. Tibbling, die bij de volgende gele kaart geschorst zou zijn, wordt vervangen door Alexander Sørloth.
61'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
61'
Wissel uit bij FC Groningen -> Simon Tibbling
60'
Kortsmit wordt gehinderd in het vijfmetergebied door Larsen en krijgt daarvoor een vrije trap.
57'
Beide ploegen zijn opnieuw aan het organiseren na de onverwachte, maar o zo domme rode kaart van Bacuna. Gaat Pastoor op korte termijn Mathias Pogba brengen?
54'
En een tactische wissel aan de kant van FC Groningen. Middenvelder Tom Hiariej wordt gebracht voor Bryan Linssen. Hiariej moet op het middenveld de van het veld gestuurde Bacuna vervangen.
54'
Wissel in bij FC Groningen -> Tom Hiariej
54'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
54'
De onzichtbare David Mendes da Silva lijkt een hamstringblessure te hebben opgelopen. Voor hem komt Ryan Sanusi.
54'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Ryan Sanusi
54'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> David Mendes da Silva
52'
Rode kaart voor Juninho Bacuna (FC Groningen)
Een oliedomme actie van Juninho Bacuna. De middenvelder, die vorige week al met rood van het veld ging tegen Feyenoord, vliegt met twee benen in op de enkels van Van Moorsel en Mart Dijkstra.
51'
Daar is Mahi! FC Groningen is scherp uit de kleedkamer gekomen. Mahi dribbelt als Lional Messi langs de verdedigers van Sparta en weet voor te zetten. Zijn voorzet wordt gekraakt door de verdedigers van Sparta.
50'
Linssen wacht te lang! Van Nieff geeft een steekpass op Linssen, waarna hij een vrije doortocht heeft naar het doel van Kortsmit. Linssen wacht echter veel te lang, waardoor zijn positie steeds benauwder wordt. Uiteindelijk is de vleugelaanvaller te ver naar de buitenkant gedreven en mikt hij naast.
48'
Mahi in het zijnet! Een aanval met klasse van FC Groningen in Rotterdam. Tibbling krijgt de bal via Linssen tot bij Mahi. De spits van FC Groningen schiet oog-in-oog met Sparta-doelman Kortsmit in het zijnet.
47'
De grensrechter maakt geen scherpe indruk vandaag. Ditmaal vlagt hij ten onrechte voor buitenspel van Cabral, terwijl dit niet het geval is.
46'
Geen wissels in Rotterdam. Alle 22 spelers zijn van start gegaan op het Kasteel.
46'
45'

Een knotsgekke eerste helft in Rotterdam. Sparta kwam rap op voorsprong dankzij Van Moorsel na een scrimmage. Calero schoot net na het eerste kwartier van de wedstrijd de 2-0 binnen. Na goed voorbereiden van Pušić, was het een koud kunstje voor de Spanjaard om binnen te tikken.
FC Groningen deed wat terug via Jenssen. Tibbling mocht in buitenspelpositie op het doel van Kortsmit stormen, maar stuitte op de doelman. In tweede instantie schoot de meegelopen Jenssen de bal in het net. In de slotminuten van de eerste helft kwamen de Groningers ook nog op gelijke hoogte. Mahi onderschepte de bal van zijn directe man en verraste vervolgens Kortsmit in de korte hoek: 2-2.
45'
45'
Er komt nog een minuut bij hier in Rotterdam na een knotsgekke eerste helft.
45'
Pušić! Op de rand van het zestienmetergebied ontvangt Pušić de bal. De spits van Sparta draait rap om zijn tegenstander en schiet hard op doel. Padt weet redding te brengen.
44'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:2 door Mimoun Mahi
Vlak voor rust kan Sparta weer helemaal opnieuw beginnen. Aan de linkerkant bouwt FC Groningen een gevaarlijke aanval op via Van Nieff. De linksachter krijgt de bal in de voeten bij Jenssen. De middenvelder van FC Groningen verspeelt in eerste instantie de bal, waarna Mahi de bal weet af te pakken van de Sparta-verdediger. Mahi besluit direct uit te halen en verrast Kortsmit in de korte hoek.
42'
Opnieuw is er miscommunicatie tussen scheidsrechter Lindhout en zijn assistent op de helft van Sparta. Juninho Bacuna wordt fel aan de kant gezet door Breuer, waarna de grensrechter vlagt voor een vrije trap. Scheidsrechter Lindhout negeert het volledig en laat doorspelen.
40'
De rust lijkt even wedergekeerd in Rotterdam. Beide ploegen spelen de bal rustig rond in de verdediging op zoek naar een gaatje in de verdediging bij de tegenstander.
37'
Bijna de gelijkmaker! Daar was dan bijna de gelijkmaker voor FC Groningen. Payne geeft een steekpass op Linssen, die op zijn beurt FC Groningen-spits Mahi probeert te bereiken. Nog voordat Mahi aan de bal kan komen, mikt Mendes da Silva de bal over zijn eigen doel. Daar komt Sparta goed weg.
36'
De hoekschop wordt bij de eerste paal weggestompt door Kortsmit. Weg kans.
35'
Onduidelijk is het vlagsignaal van de grensrechter. Eerst vlagt hij voor een vrije trap voor FC Groningen, vervolgens een inworp voor zowel Sparta als FC Groningen. Uiteindelijk keert hij terug op zijn eerste beslissing en geeft de uitploeg een vrije trap. De vrije trap levert een hoekschop op.
33'
Mimoun Mahi probeert vanmiddag voor het eerst het doel van Sparta-doelman Kortsmit onder vuur te nemen. De doelman kan de bal makkelijk oppakken.
32'
Bij Sparta denkt men aan een vrije trap op een gevaarlijke positie. Scheidsrechter Lindhout ziet geen overtreding op Floranus en wuift de protesten weg. In de daaropvolgende counter van FC Groningen verspeelt Jenssen de bal.
31'
Opnieuw dreigt FC Groningen gevaarlijk te worden, maar opnieuw zijn de groenhemden slordig in de afwerking. Na een knappe voetbeweging passeert Tibbling twee verdedigers van Sparta. De Zweedse middenvelder legt af, maar Linssen krijgt de bal niet onder controle.
30'
Aan de recherkant van het veld verdient FC Groningen een vrije trap. De trap van Yoëll van Nieff bereikt echter geen medespeler.
27'
Cabral is niet aan zijn meest gelukkige wedstrijd bezig in de Eredivisie. De rechtervleugel van Sparta heeft zich al enkele keren vastgelopen en strooit met verkeerde passes.
24'
Aan de andere kant is er ruimte voor Van Moorsel. De middenvelder krijgt veel vrijheid van de verdedigers van FC Groningen. Zijn schot belandt naast het doel.
23'
FC Groningen zet aan. Payne verdient voor het oog van de uitsupporters een hoekschop voor de uitploeg. Uiteindelijk mikt Linssen de bal in de handen van Kortsmit.
21'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Ruben Jenssen
En zo staat het ineens 2-1 in Rotterdam. Scheidsrechter Allard Lindhout negeert volledig het vlagsignaal van zijn assistent, waardoor FC Groningen in buitenspelpositie door mag. Simon Tibbling stuit in eerste instantie op Kortsmit. In de rebound scoort Ruben Jenssen de aansluitingstreffer.
19'
Nee, niet alles gaat erin bij Sparta vanmiddag. Een poging van Jerson Cabral belandt naast het doel van Padt.
17'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:0 door Calero
FC Groningen laat zich opnieuw verrassen door Sparta. Aan de rechterkant is Sherel Floranus mee opgekomen. De rechtsachter behoudt overzicht en ziet in de punt van de aanval Martin Pušić vrijstaan. Met een hakje achter zijn standbeen verschalkt hij de uitgekomen Padt. Voor Calero is het vervolgens een koud kunstje om de bal op de doellijn het laatste noodzakelijke zetje mee te geven.
16'
Zo is Sparta na een kwartier de bovenliggende partij op Het Kasteel. De ploeg van Pastoor oogt fel en heeft al enkele aanvallen opgezet. De Spartanen staan verdiend op voorsprong na een rommelgoal van Van Moorsel.
15'
Bryan Linssen duikt op bij de eerste paal, maar kopt de bal over. De voorzet was van linksachter Payne.
14'
Redding Padt! Een keurige aanval van Sparta start achterin bij Breuer. Via Rick van Drongelen belandt de bal aan de linkerkant van het veld bij Calero. De Spanjaard kapt naar binnen en mikt de bal in de verre hoek. Padt weet knap redding te brengen.
13'
Het is allemaal nog niet zorgvuldig aan de zijde van FC Groningen. Een lange bal vanuit de achterhoede van FC Groningen is te scherp voor Idrissi, waardoor Kortsmit makkelijk kan vangen.
10'
FC Groningen laat zich voor het eerst op de helft van Sparta zien deze middag. Een schot van Oussama Idrissi wordt gestopt door Sparta-goalie Roy Kortsmit.
8'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:0 door Paco van Moorsel
Een droomstart voor Sparta. Uit een hoekschop lijkt Michel Breuer voorlangs te koppen. Bij de tweede paal vangt Martin Pušić de bal op, maar zijn schot strandt in de verdediging van FC Groningen. Bart Vriends schiet vervolgens tegen de vuisten van Sergio Padt, waarna Van Moorsel de rebound weet binnen te tikken.
6'
Een forse overtreding van Desevio Payne blijft onbestraft door Allard Lindhout. Het duel is fel van beide kanten. Het is echter nog wel wachten op de eerste kans van de wedstrijd.
3'
De thuisploeg is fel aan de wedstrijd begonnen. Martin Pušić en Calero jagen de verdedigers van FC Groningen voortdurend op.
1'
FC Groningen speelt met rouwbanden ter nagedachtenis aan de deze week overleden Henk Nienhuis. Nienhuis was in de vorige eeuw assistent-trainer bij de Groningers alvorens hij vertrok naar BV Veendam.
1'
Sparta heeft de bal voor het eerst laten rollen. Na dertien seconden heeft de club al een hoekschop afgedwongen. De bal wordt bij de eerste paal weggekopt.
1'

De opstellingen zijn binnen. Bij Sparta Rotterdam heeft trainer Alex Pastoor drie wijzigingen aangebracht in zijn basiself. Rechtsachter Denzel Dumfries speelde een ongelukkige wedstrijd tegen Ajax, waardoor hij op de bank moet plaatsnemen. Zijn plaats wordt ingevuld door Bart Vriends.

Daarmee vinden er enkele verschuivingen plaats. De vrijgekomen plek rechtsachterin wordt ingevuld door Sherel Floranus. Centraal achterin nemen Bart Vriends en Michel Breuer de honneurs waar. De linksachter heet zondagmiddag Rick van Drongelen.

Verder heeft Pastoor Ryan Sanusi en Zakaria El Azzouzi geslachtofferd uit de basisopstelling van de Spartanen. Voor hen in de plaats spelen respectievelijk Paco van Moorsel en Martin Pušić.

De gasten uit Groningen doen het eveneens met tien van de elf spelers die vorige speelweekend startten. Enkel verdediger Samir Memišević is wegens tactische redenen buiten de basisopstelling gelaten. Voor hem in de plaats speelt Oussama Idrissi. Daarmee stapt Faber van de 5-3-2 formatie af en speelt hij weer als vanouds 4-4-2.
Sparta Rotterdam hoopt na zondag weer wat winnen is. De Rotterdammers wisten al sinds begin november niet meer te winnen. Op het eigen Kasteel ontvangt het FC Groningen. Mijn naam is Maarten Elst en vanmiddag doe ik verslag van Sparta Rotterdam – FC Groningen.

Halve finalist jaagt op eerherstel
Het gaat niet goed met de Kasteelheren uit Rotterdam. Van de laatste tien Eredivisieduels gingen er acht verloren. De overige twee duels eindigden in een gelijkspel. Desondanks staan de Spartanen wel in de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi.
Pastoor sprak in aanloop naar het duel openlijk over de doelstellingen van zijn club dit seizoen. “Het mag duidelijk zijn dat Sparta dit seizoen voor handhaving speelt. Er zijn twee doelen: handhaving en de beker winnen”, aldus Pastoor in gesprek met FOX Sports.
De oefenmeester van Sparta laat zich niet van de wijs brengen van alle berichtgevingen omtrent zijn mogelijk ontslag. “Dat speelt volgens mij totaal niet. Dat zijn altijd dingen die aan de kantlijn meespelen, dat gaan anderen altijd voor je roeptoeteren. We houden ons vooral bezig met ons werk.

FC Groningen beschikt over Juninho Bacuna
Waar het met de thuisploeg allesbehalve goed gaat, hebben de Groningers de laatste weken de wind in de rug. Van de laatste elf wedstrijden werd er alleen verloren op bezoek bij koploper Feyenoord en Ajax.
Voor het speelweekend bevonden de Groningers zich op een keurige negende plaats in het linkerrijtje. Toch is de club nog niet zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg van trainer FC Groningen staat slechts zeven punten voor op de zestiende plaats, wat de ongewenste play-offs voor promotie/degradatie oplevert.
Tegen Sparta Rotterdam beschikt FC Groningen gewoon over Juninho Bacuna. De jongere broer van Leandro ontving in het duel tegen Feyenoord een tweede gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten. De tuchtcommissie seponeerde de rode kaart, waardoor Bacuna gewoon speelgerechtigd is in het Kasteel.

Nagenoeg in balans
De Deen Thomas Enevoldsen zal nog altijd met een goed gevoel terugkijken op de laatste editie van Sparta – FC Groningen. In december 2009 maakte de speler van FC Groningen een hattrick, waarmee hij een zeer belangrijk aandeel had in de 2-4 zege van de Groningers.
Eerder dit seizoen eindigde het duel in Groningen in een 1-1-gelijkspel. Mimoun Mahi had de thuisploeg al na elf minuten op een 1-0 voorsprong gezet. Zakaria el Azzouzi scoorde namens de Spartanen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Hij fluit om 14:30 uur voor het begin van deze wedstrijd. Ongeveer één uur daarvoor maken Alex Pastoor en Ernest Faber hun opstellingen bekend. Deze zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.