0 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 5. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 44. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 76. / Schot met rechts

90'
De tweede helft was van beide kanten niet sterk. Nadat Wiedemeijer de spelers een kwartier voor tijd even mee naar binnen had genomen wegens onweer, was het Vitesse dat het sterkste terugkeerde op het veld. De Arnhemmers scoorden in de 76ste minuut immers de 2-1 via Leerdam die na een geweldige vrije trap van Baker binnenliep.
90'
90'
In de laatste seconden is het de jonge Van Bergen die het nog eens probeert, maar ruim een meter over schiet.
90'
Nog een aanval van Groningen, maar het schot van Idrissi gaat een meter naast.
90'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
90'
Wissel uit bij Vitesse -> Adnane Tighadouini
90'
Er komen vier minuten extra tijd bij.
90'
Vitesse wil Tighaoudini wisselen, maar op dat moment gaat Leerdam er bij zitten. De maker van de 2-1 lijkt niet verder te kunnen.
88'
Nog twee minuten officiële speeltijd. Vitesse lijkt de wedstrijd over de streep te gaan trekken. Of heeft FC Groningen nog iets in petto?
86'
Wissel in bij Vitesse -> Matt Miazga
86'
Wissel uit bij Vitesse -> Navarone Foor
85'
Hoesen komt goed door in de zestien, maar de voorzet van de spits wordt uitstekend verdedigd door Leerdam, die ervoor zorgt dat de voorsprong die hijzelf op het scorebord bracht, behouden blijft.
84'
Van der Laan probeert de bal met een uiterste krachtsinspanning binnen te houden bij de achterlijn, maar glijdt uiteindelijk de reclameborden omver.
81'
Nog een kleine tien minuten officiële speeltijd voor FC Groningen om de geleden schade ongedaan te maken. De Noorderlingen beginnen dan ook meer druk naar voren te zetten.
78'
Bij Vitesse aast alles en iedereen op een strafschop als Baker wordt gehaakt, maar Wiedemeijer besluit de bezoekers een doeltrap te geven.
77'
Wissel in bij FC Groningen -> Tom van Weert
77'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
76'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Kelvin Leerdam
Direct na de hervatting is het Baker die een vrije trap heerlijk op het hoofd van Van der Werff legt. De centrumverdediger kopt op het lichaam van Padt, maar vervolgens is het Leerdam die met zijn rechterbeen de 2-1 voor Vitesse kan binnen tikken.
74'
Daar gaan we weer!
De onweer is overgetrokken en we kunnen daarom beginnen met het laatste kwartier van deze wedstrijd.
74'
De scheidsrechter geeft aan dat het nog vijf à tien minuutjes gaat duren voordat we weer terugkeren op het veld.
74'
Wiedemeijer: "Ik sta hier voor de veiligheid van mijzelf, maar uiteraard ook van de spelers. Regen is prima, maar onweer is gevaarlijk."
74'
Wedstrijd gestaakt!
Scheidsrechter Wiedemeijer heeft bliksem geconstateerd en besluit de spelers mee te nemen naar de kleedkamers. In eerste instantie wordt het duel voor tien minuten stilgelegd.
72'
Het weer in Arnhem is aardig aan het omslaan. Intussen komen de regendruppels in grote hoeveelheden naar beneden gedenderd.
70'
Nog twintig minuten te gaan in de GelreDome, waar de wedstrijd gaandeweg een beetje doodbloed. Wie o wie zorgt voor spektakel?
67'
Er gebeurt nog weinig wat betreft kansen op het veld. De strijd is er daarentegen wel, maar hoewel Vitesse nog altijd het meeste balbezit heeft, slaagt geen van beide ploegen erin de overhand te nemen.
64'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
64'
Wissel uit bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
60'
Een uur op de klok in Arnhem. De ploegen zullen op dit moment beiden kunnen leven met een 1-1 tussenstand, maar hebben tegelijkertijd nog een half uur om de wedstrijd in hun voordeel te doen kantelen.
59'
Nu zijn de rollen omgedraaid en bereikt Van Wolfswinkel de diepgaande Baker. De middenvelder schiet vanaf de hoek van de vijfmeter het leer in het zijnet.
57'
Kansje voor Vitesse als Baker de bal vanuit een vrije trap voor het doel slingert. Van Wolfswinkel ziet zijn kopbal geblokt worden.
54'
De vrije trap levert een hoekschop op, maar hieruit wordt niks gecreëerd.
53'
Mahi versiert naast de zestien een vrije trap na een tik van Guram Kashia. De aanvoerder van Vitesse heeft daarna ruzie met enkele tegenstanders, maar feit is dat er voor Groningen een mogelijkheid in het verschiet ligt.
50'
Nog geen spektakel in de eerste minuten na de rust. De ploegen beginnen ietwat aftastend.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Mitchell van Bergen
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
46'
Bij aanvang van de tweede helft is daar toch de verwachte wissel: Davidson is in de rust gewisseld voor Van der Laan.
46'
Wissel in bij FC Groningen -> Martijn van der Laan
46'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jason Davidson
46'
45'
Na 45 minuten hebben we twee doelpunten gezien en beiden kwamen voort uit een dode spelsituatie. In de openingsfase was het Hoesen die via een strafschop voor de 0-1 tekende na een overtreding van Rashica. Kort voor de theepauze trok Baker de stand gelijk met een prachtige vrije trap. Een 1-1 tussenstand tekent de verhouding in Arnhem alleraardigst.
45'
45'
Van Wolfswinkel scoort met een geweldig schot, maar heeft voorafgaand aan zijn pegel al een overtreding gemaakt.
45'
Ondertussen wordt Baker toegezongen vanaf de tribunes. De jonge middenvelder begint zijn ploeg steeds meer bij de hand te nemen in het tweede seizoen dat hij wordt gehuurd van Chelsea.
45'
Er komen twee minuten blessuretijd bij in de eerste helft.
44'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Lewis Baker
En het is uit het niets gelijk in Arnhem! Baker gaat achter de bal staan en slingert de bal prachtig over de muur en tegen de doeltouwen in de linkerbovenhoek. Padt is kansloos op de knal van de Engelsman, die drie wedstrijden op rij scoort.
43'
Gele kaart voor Jason Davidson (FC Groningen)
En nu is daar een overtreding van de linksback. Op 22 meter van zijn eigen doel, legt Davidson een tegenstander neer.
42'
Davidson heeft nog altijd behoorlijk last van de enkel. Martijn van der Laan stond zojuist al klaar om voor hem in de ploeg te komen, maar de Australiër geeft aan dat het tot de rust nog wel gaat.
41'
Na prima werk van Linssen is het Hoesen die vanaf twintig meter kan uithalen. De enige doelpuntenmaker tot dusver, plaatst de bal een meter naast de verre hoek.
38'
Maikel van der Werff probeert het beter te doen dan Tighadouini zojuist deed, maar schiet vanaf ongeveer dezelfde afstand eveneens meters naast het vijandige doel. De wedstrijd sukkelt een beetje in de slaapstand.
34'
Afstandsknal van Tighaoduini, maar de bal gaat meters naast het doel van Padt.
32'
Davidson heeft een blessurebehandeling nodig. De Australiër kreeg landde zojuist niet prettig op zijn enkel en heeft hier nu behoorlijk veel pijn aan.
28'
De wedstrijd kabbelt vrolijk voort en het is nog altijd vermakelijk. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar Vitesse heeft wel wat meer balbezit.
25'
Gele kaart voor Adnane Tighadouini (Vitesse)
Tighadouini krijgt net als de andere buitenspeler van Vitesse, Rashica, een gele kaart. Na een goede dribbel speelt de aanvaller de bal iets te ver voor zich uit, waarna hij te laat is bij het volgende duel.
22'
Prima pass van Tom Hiariej op Bryan Linssen, maar het schot van de aanvaller mist kracht.
20'
We zijn twintig minuten onderweg in Arnhem, waar de supporters vooralsnog een vermakelijk duel voorgeschoteld kregen. Hopelijk blijven de ploegen met dezelfde instelling spelen. Dan zullen er snel meer doelpunten volgen.
18'
De corner wordt in eerste instantie weggewerkt door Groningen, maar niet veel later komt Vitesse alweer voor het vijandige doel. Wederom houdt een poging, ditmaal van Lewis Baker, het midden tussen een schot en een voorzet, maar ditmaal levert het de thuisploeg geen corner op.
17'
Een instapfout van Hans Hateboer leidt een aardige mogelijkheid voor Tighadouini in. Het vervolg van de linksbuiten houdt echter het midden tussen een schot en een voorzet, maar levert Vitesse wel een hoekschop op.
14'
Aiii Oussama Idrissi... Als je naar links had gekeken, had je zo Mimoun Mahi vrij voor Eloy Room kunnen zetten. De dribbelaar komt zelf uiteindelijk nog wel tot een schot, maar vindt de handschoenen van diezelfde Vitesse-doelman.
12'
Adnane Tighadouini speelt de mee opgekomen Arnold Kruijswijk vrij, waarna de bal via de kluts voor de voeten van Navarone Foor komt. Van dichtbij krijgt de middenvelder de bal niet voorbij Padt.
10'
Vanuit het noorden des lands zijn er 250 Groningen-supporters meegereisd met hun club. Ondertussen staan zij te springen in hun vak.
8'
Na de vroege tegengoal is het Vitesse dat het heft in handen probeert te nemen. Nu is het Van Wolfswinkel die na een passje van Kelvin Leerdam kan uithalen, maar zijn slappe schot eindigt in de handen van Padt.
6'
En zo kan FC Groningen niet klagen over de start van het duel. De Noorderlingen zijn onderhand al vijf duels op rij ongeslagen.
5'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Danny Hoesen
Het is aanvalsleider Hoesen die zijn verantwoordelijk neemt en achter de bal gaat staan. De spits kijkt lang om de bal vervolgens keurig met zijn rechterbeen in de linkerhoek te schieten. Het staat 0-1 voor de bezoekers.
4'
Gele kaart voor Milot Rashica (Vitesse)
Strafschop voor FC Groningen nadat Rashica zijn directe tegenstander Jason Davidson vasthoudt! De Albaniër krijgt tevens een gele kaart.
2'
Direct gevaar voor het doel van Sergio Padt, maar Vitesse-aanvaller Ricky van Wolfswinkel kan niet profiteren nadat hij is ontsnapt aan buitenspel.
1'
In de eerste minuut is het balbezit voor de bezoekers. Hoewel het stadion bij lange na niet vol zit, klinkt er gezang vanaf de tribunes.
1'
De spelers betreden het veld in de GelreDome. We gaan zo dadelijk van start!
Opstellingsbericht:
Vitesse-trainer Henk Fraser acht het niet nodig om zijn ploeg te wijzigingen na de nederlaag tegen FC Twente (2-1) van vorige week. Dat betekent dat Ricky van Wolfswinkel wederom in de spits start en vanaf de flanken wordt ondersteund door Adnane Tighadouini en Milot Rashica. Laatstgenoemde viel tegen Twente nog geblesseerd uit, maar is in staat om te starten.

FC Groningen-trainer Ernest Faber herhaalt het kunstje van Fraser en wijzigt eveneens niets aan zijn opstelling. De oefenmeester kiest voor dezelfde elf namen als tegen Heracles Almelo (0-0). Danny Hoesen vormt de voorhoede samen met dribbelaars Bryan Linssen en Mimoun Mahi. Verder worden er van Oussama Idrissi creatieve ingevingen verwacht.
Voorbeschouwing:
Goedendag beste voetbalfans,
Ik heet u van harte welkom bij de wedstrijd tussen Vitesse en FC Groningen, oftewel de nummers zeven en twaalf van de Eredivisieranglijst. Herpakt de thuisploeg zich na de nederlaag bij FC Twente (2-1) van vorige week? Of zet FC Groningen haar reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag voort? Vanaf 18.30 uur gaan we het zien.

Vitesse kent tot dusver een wisselvallig seizoen. De ploeg heeft na zeven wedstrijden een symmetrische balans van drie winstpartijen en drie nederlagen met daartussenin een gelijkspel. Groningen lijkt voor de Arnhemmers de ideale opponent om deze balans op positieve wijze te doorbreken. De Noorderlingen wonnen op bezoek in Gelderland immers slechts vijf van de 26 duels, terwijl Vitesse vijftienmaal met de driepunter aan de haal ging. Tevens zal het onderonsje van vorig seizoen de Arnhemse burger moed geven, gezien de 5-0 overwinning voor de thuisploeg destijds.

FC Groningen lijkt juist de lijn omhoog gevonden te hebben. Na een zwakke start onder Ernest Faber werd er in de laatste vijf duels immers niet verloren. Na een knap 0-0 gelijkspel (terwijl er liefst zestig minuten met tien man werd gespeeld) bij PSV volgde onder meer een 1-5 overwinning in en tegen FC Utrecht. Daarnaast werden Sparta Rotterdam en Heracles Almelo op gelijke hoogte gehouden, terwijl Capelle (0-4) in het bekertoernooi werd verslagen.

Opvallend detail: tijdens de serie zonder nederlagen stond het trio Kasper Larsen, Bryan Linssen en Danny Hoesen constant in de basis, terwijl zij tijdens de zwakke competitiestart, met drie nederlagen uit drie duels, telkens op de bank begonnen.

Vitesse moet het zaterdag doen zonder de diensten van Sheran Yeini (rug) en Yuning Zhang (interlandverplichtingen). Bij FC Groningen kan Faber niet beschikken over Etienne Reijnen (enkel), Jesper Drost (enkel) en Desevio Payne (hak).

De wedstrijd in het GelreDome start zaterdagavond om 18.30 uur en staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer. Zodra de opstellingen bekend zijn, vindt u deze onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.