Willem II Woensdag, 5. April 2017
ADO Den Haag
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nasser El Khayati 21. / Schot met rechts  (Édouard Duplan)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Obbi Oularé 25. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 42. / Schot met rechts  (Édouard Duplan)

90'
De tweede helft was voetballend gezien stukken minder dan de eerste helft. ADO Den Haag kwam er vlug achter dat een doelpunt er niet meer inzat en ging daarom alles doen om tijd te winnen. Vanaf de 65e minuut begon de doelman van ADO tijd te rekken. Willem II dat veel pogingen deed om tot doelkansen te komen, speelde met veel man op de helft van de tegenstander. Maar dat mocht niet baten.
90'
90'
Gele kaart voor Sheraldo Becker (ADO Den Haag)
Vanwege het wegschieten van de bal, in de hoop tijd te winnen, krijgt Sheraldo Becker een gele kaart.
90'
ADO Den Haag houdt de bal vast in de hoek van Willem II en doet geen poging om een extra doelpunt te maken.
90'
ADO Den Haag dat met al haar spelers in de eigen zestienmeter staat, houdt de 1-2 voorsprong stevig vast.
90'
Fran Sol kopt de voorzet van Erik Falkenburg naast het doel en houdt Willem II zo op een achterstand.
90'
Lange ballen is momenteel het recept voor het gelijke spel denkt Willem II. Maar met een verdediger als Tom Beugelsdijk in de achterhoede is dit moeilijker dan gedacht.
90'
Er komt maar liefst zes minuten blessuretijd bij. Willem II en haar publiek vindt dit gunstig en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer.
89'
ADO Den Haag eventjes met een man minder vanwege de verzorging voor Guyon Fernandez.
88'
Op de grond ligt nog steeds Guyon Fernandez. Na een botsing in een poging om de bal te koppen krijgt hij een duw van een Willem II speler in zijn rug.
87'
In het veld komt verdediger Tom Beugelsdijk. Uit het veld gaat doelpuntenmaker Nasser el Khayati. Met een extra verdediger hoopt ADO Den Haag de voorsprong vast te houden.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Nasser el Khayati
85'
Het publiek baalt ontzettend als invaller, Elmo Lieftink, een op een niet de bal langs de keeper weet te krijgen.
84'
Een moeilijke voorzet wordt door Robert Zwinkels tot corner verwerkt. De kans voor Willem II om op gelijke hoogte te komen.
80'
Doelpuntenmaker Mike Havenaar moet vanwege een blessure noodgedwongen het veld verlaten. Guyon Fernandez is zijn vervanger.
80'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
80'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
79'
Robert Zwinkels neemt zijn tijd in de tweede helft. De doelman van ADO legt de bal nu al een paar keer rustig neer voor het uittrappen. Ook wacht hij tot een aanvaller bij hem in de buurt komt voordat hij de bal met de handen oppakt.
74'
Elmo Lieftink komt bij Willem II in het veld voor Katuku Tshimanga.
74'
Wissel in bij Willem II -> Elmo Lieftink
74'
Wissel uit bij Willem II -> Katuku Tshimanga
73'
Assistgever van ADO Édouard Duplan verlaat het veld voor Randy Wolters.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Randy Wolters
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
72'
Na een aanval over de zijkant komt de bal terecht bij Erik Falkenburg. Deze weet nog steeds niet het doel te vinden en geeft de bal niet de goede richting mee. Het blijft 1-2 voor de uitploeg.
67'
De kramp bij Willem II speler Obbi Oularé is zelfs zo erg, dat hij vervangen moet worden door Fran Sol. Willem II verliest zo haar doelpuntenmaker.
66'
Wissel in bij Willem II -> Fran Sol
66'
Wissel uit bij Willem II -> Obbi Oularé
65'
Het harde werk van Obbi Oularé begint zijn tol te eisen. Na een uur te spelen ligt de speler in vijandig zestienmetergebied stil vanwege kramp.
64'
Met een fijne stuiter besluit Mike Havenaar niet te aarzelen en in een keer de bal op de pantoffel te nemen. De bal gaat ver over, maar voor hetzelfde geld maakt hij een wereldgoal.
58'
Gele kaart voor Thom Haye (Willem II)
Om een snelle counter te voorkomen moest Thom Haye ADO speler Danny Bakker aan zijn shirtje terugtrekken. Het kost hem alleen wel een gele kaart.
53'
Het schot van Erik Falkenburg kan gekeerd worden door keeper Robert Zwinkels. Nadat de hoge bal in de zestienmetergebied belandt, draait hij om zijn as en schiet de bal tegen de keeper aan.
50'
Willem II heeft als eerste team een goed schotkans. Na een voorzet van Jordy Croux belandt de bal voor de voeten van Jordens Peters die de bal helaas huizenhoog over schiet.
46'
45'
Er gebeurde veel in de eerste helft. Dankzij Nasser el Khayati kwam ADO Den Haag in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong. Hier kon ADO echter niet lang van genieten aangezien het drie minuten later Obbi Oularé was die dankzij een fout van de doelman de bal rustig het doel in kon tikken. Kort voor rust zorgde Mike Havenaar weer voor wat speling. Hij schoot met rechts de bal in het doel en zo gaan de teams met een 1-2 stand de kleedkamers in.
45'
45'
Als laatste moment voor rust haalt de ADO verdediging de bal voor het doel weg. De vrije trap van Willem II ging ver naar Erik Falkenburg die de bal in een keer voor het doel gooide, maar geen medespeler vond.
45'
De scheidsrechter geeft aan dat er twee minuten speeltijd bijkomen als blessuretijd.
42'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Mike Havenaar
Mike Havenaar draait weg en schiet de bal buiten bereik van de doelman. Hij zet ADO Den Haag weer op voorsprong.
36'
Kostas Lamprou komt goed uit bij een hoge voorzet van ADO Den Haag. Hij tikt de bal aan en de verdediging van Willem II neemt de bal over.
31'
Na een mooie dribbel van doelpuntenmaker Nasser el Khayati geeft hij een bal voor die door Willem II tot een corner verwerkt worden.
29'
Wissel in bij Willem II -> Katuku Tshimanga
29'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Joppen
28'
Willem II speler Guus Joppen wordt met een brancard van het veld gedragen. Tot nu toe lijkt de blessure zo erg dat hij niet verder kan spelen.
24'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Obbi Oularé
Snel na het eerste doelpunt schiet Obbi Oularé de gelijkmaker erin. Nadat de bal voorgekopt werd duikt Robert Zwinkels heel ongelukkig over de bal heen waarna Obbi Oularé de bal over de doellijn kan tikken. Het is weer gelijk!
21'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Nasser el Khayati
Een vlugge counter van ADO Den Haag leidt tot balbezit bij Nasser el Khayati. Hij sleept de bal voorbij zijn tegenstander waardoor hij met rechts de bal tegen de zijkant van het doel kan schieten.
20'
Een duidelijk ingestudeerde corner van Willem II eindigt voor de voeten van Erik Falkenburg. Net binnen de zestienmeter schiet hij echter de bal voorlangs.
15'
Twee voorzetten van ADO Den Haag achter elkaar in korte tijd. De eerste werd nog vooruit weggewerkt. Maar de tweede werd noodgedwongen weggewerkt tot corner.
13'
Guus Joppen krijgt flink wat ruimte van zijn tegenstanders en legt de bal een paar meter vooruit om dan uit te halen. De doelman, Robert Zwinkels, gaat gestrekt maar ziet de bal voorlangs gaan.
8'
Ook ADO Den Haag heeft inmiddels gezien waar het vijandig doel staat. Dion Malone probeert met een voorzet gevaar te stichten bij de Willem II verdediging. De bal kan alleen makkelijk weggeschopt worden.
4'
De eerste corner van Willem II wordt net langs doel gekopt. Obbi Oularé weet de bal net niet genoeg richting mee te geven met zijn hoofd.
2'
Erik Falkenburg wordt een op een gezet met ADO doelman Robert Zwinkels. Helaas is het een lastige hoek en schiet hij de bal over.
1'
Elke uitwedstrijd tot nu toe wist de thuisploeg tegen ADO Den Haag te scoren. De laatste uitwedstrijd zonder tegendoelpunten was geheel toevallig tegen Willem II op 17 april 2016.
Willem II heeft in de laatste twaalf eredivisie wedstrijden tegen ADO Den Haag maar een keer weten te winnen. Er werd vier keer gelijk gespeeld en zelfs zeven keer verloren.