FC Twente
0:0
geen

90'

Er is ook na rust niet gescoord in Tilburg. FC Twente kreeg via Bersant Celina een goede kans, Willem II via Anouar Kali. Het was geen typische 0-0-wedstrijd, maar het duel is ondanks de vele mogelijkheden wel zonder doelpunten geëindigd.
90'
90'
Ook Enes Ünal krijgt nog een mogelijkheid, maar hij schiet in het strafschopgebied tegen een Willem II-speler op. Krijgen we nog een winnaar in Tilburg?
90'
Ook Dylan Seys weet niet te scoren. Net als bij zijn vorige poging trekt hij vanaf de rechterkant naar binnen en schiet hij naast het doel.
87'
Beide ploegen nemen niet genoegen met een gelijkspel en gaan voor de overwinning, waardoor het een levendige slotfase is in Tilburg.
85'
Wissel in bij FC Twente -> Jelle van der Heyden
85'
Wissel uit bij FC Twente -> Bersant Celina
83'
Anouar Kali, net naast! Slordig balverlies van FC Twente leidt een grote kans van Willem II in. Kali is het eindstation en hij prikt de bal nét naast het doel van Nick Marsman. De doelman was aan de grond genageld.
81'
Bijna Dylan Seys! De basisdebutant aan Twente-zijde, die een vrij onzichtbare wedstrijd speelt, opent bijna de score. De buitenspeler trekt vanaf rechts naar binnen en schiet de bal vervolgens een meter over de verre kruising.
80'
Er zijn nog tien minuten te spelen in Tilburg en er is nog altijd niet gescoord. Het is absoluut geen 0-0-wedstrijd, dus wie weet wordt er in de slotfase nog wel gescoord.
78'
Een leuke cornervariant levert FC Twente niet het gewenste resultaat op. Mateusz Klich, die op twintig meter van het doel staat, wordt door de lucht aangespeeld en haalt in een keer uit. Via Stefan Thesker gaat de bal uiteindelijk over het doel.
77'
Jordy Croux doet alsof hij hard onderuit wordt getrapt door Jeroen van der Lely, maar Ed Janssen vindt dat de buitenspeler een schwalbe maakt. Het lijkt een juiste beslissing van de scheidsrechter.
75'
Het recept van Willem II is duidelijk: Jordy Croux proberen te bereiken en met zijn voorzetten gevaar stichten. De verdediging van FC Twente staat echter goed opgesteld.
72'
Wissel in bij Willem II -> Jari Schuurman
72'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
70'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
De middenvelder van Willem II komt heel gevaarlijk in en raakt het been van Kamohelo Mokotjo. Ojo lijkt goed weg te komen met slechts een gele kaart.
69'
Enes Ünal gaat op de rand van het strafschopgebied onderuit, maar scheidsrechter Ed Janssen vindt dat de spits veel te makkelijk naar de grond gaat en besluit de Tukkers geen vrije trap te geven.
67'
Even denkt Fran Sol door te kunnen lopen richting Nick Marsman, maar de Spaanse spits wordt afgevlagd wegens buitenspel.
65'
Wissel in bij FC Twente -> Chinedu Ede
65'
Wissel uit bij FC Twente -> Yaw Yeboah
64'
Knap gedaan door Enes Ünal! De Turkse spits draait uitstekend opent, kapt naar zijn rechterbeen en produceert vervolgens een hard schot, dat een meter naast het doel van Kostas Lamprou gaat.
62'
De meeste voorzetten van Jordy Croux zijn goed vandaag, maar deze niet. De Belg mikt de bal over alles en iedereen heen, waardoor de counter van Willem II eindigt.
60'
FC Twente speelt na rust beter dan in de eerste helft. Het is een gelijkwaardig eerste kwartier van het tweede bedrijf.
57'
Bijna is daar Yaw Yeboah, die in het strafschopgebied valt, maar heel snel weer opstaat. De verdedigers van Willem II staan echter goed opgesteld en zorgen ervoor dat Yeboah geen medespeler kan bereiken. FC Twente houdt wel een hoekschop over aan de aanval.
55'
Nick Marsman glijdt volgens scheidsrechter Ed Janssen met de bal over de lijn van het strafschopgebied, waardoor Willem II vlak bij de achterlijn een vrije trap krijgt. De doelman krijgt geen geel en de vrije trap levert de thuisploeg weinig op.
53'
Kans voor FC Twente! Uit een snelle tegenaanval krijgen de bezoekers de eerste kans van de tweede helft. Het is Bersant Celina die ver kan komen en op een meter of twintig van het doel naar zijn linkerbeen kapt. Het schot dat volgt is echter matig en gaat ruim over.
51'
FC Twente krijgt een vrije trap op een meter of dertig na een overtreding van Anouar Kali op Dylan Seys. Het is Yaw Yeboah die achter de bal gaat staan en het ineens probeert, maar de inzet is ongevaarlijk en wordt simpel gepakt door Kostas Lamprou.
49'
Een slippertje van Dries Wuytens levert FC Twente geen kans op. De verdediger van Willem II stapt over de bal heen, maar daar hield Enes Ünal geen rekening mee. Het loopt voor de invaller dus met een sisser af.
48'
Met een voorzet probeert Jordy Croux weer om Fran Sol te bereiken, maar het is Nick Marsman die als eerste bij de bal is.
46'
We gaan weer verder in Tilburg. Zowel Erwin van de Looi als René Hake heeft besloten om in de rust niet te wisselen.
46'
45'

FC Twente begon weliswaar aardig aan de wedstrijd, maar zakte daarna ver terug. Willem II kreeg een paar goede mogelijkheden om de score te openen, maar slaagde er niet in om het overwicht in de score uit te drukken. Als onder meer Fran Sol in de tweede helft iets beter met de kansen omgaat, lijkt de 1-0 een kwestie van tijd te zijn.
45'
44'
We naderen het einde van de eerste helft. FC Twente zal blij zijn dat het niet op achterstand staat, want Willem II kreeg meerdere goede kansen op de 1-0. De Tukkers moeten na rust beter voor de dag komen, willen zij hier vanmiddag niet verliezen.
40'
FC Twente blijft overeind! Voor de vierde keer is Willem II dicht bij een doelpunt. Nadat verscheidene schoten zijn geblokt, krijgt Anouar Kali wel de mogelijkheid om doelman Nick Marsman te testen. Het schot dat richting de kruising vliegt, wordt stijlvol gered door de Twente-goalie.
37'
Zowel Erwin van de Looi als René Hake staat buiten de dug-out om de spelers aanwijzingen te geven. Het lijkt nog niet helemaal te gaan zoals de trainers het willen.
35'
Opmerkelijk. Hidde ter Avest smokkelt bij een ingooi een paar meters, wat Ed Janssen niet bevalt. De scheidsrechter besluit na een waarschuwing te hebben gegeven om de ingooi aan Willem II te geven.
32'
Weer geen doelpunt! Fran Sol krijgt zijn tweede goede kans van de wedstrijd! De spits komt voor Stefan Thesker en loopt tegen de voorzet van Jordy Croux aan. Even lijkt de inzet in het doel te eindigen, maar tot opluchting van de spelers van FC Twente gaat de bal voorlangs.
30'
Het team van René Hake lijkt zich wat te herstellen van een zwakke fase, waarin Willem II een paar aardige kansen kreeg om de score te openen.
27'
FC Twente meldt zich weer even op de helft van Willem II, maar een corner en het daaropvolgende balbezit levert de Tukkers geen mogelijkheden op.
25'
FC Twente had in de openingsfase van de wedstrijd het initiatief, maar het is nu Willem II dat de wedstrijd domineert.
23'
Weer Willem II! De thuisploeg komt steeds dichter bij het openingsdoelpunt. Jordy Croux, die ook bij de eerste kans van Willem II betrokken was, gaat ditmaal voor eigen kansen. De buitenspeler trekt naar binnen en zoekt met een geplaatst schot de lange hoek, maar de bal zeilt een metertje naast.
22'
De vrije trap levert Willem II geen echte kans op. Dries Wuytens kan niet goed bij de voorzet en verlengt de bal, die over de achterlijn stuitert.
21'
Willem II krijgt aan de rechterkant van het veld een vrije trap op twee meter van de hoek van het strafschopgebied. De luchtmacht van de Tilburgers meldt zich voorin.
20'
Bijna de 1-0! Jordy Croux geeft vanaf de rechterkant een scherpe voorzet richting Fran Sol, die het kopduel wint en rakelings naast kopt. Zo hebben beide ploegen nu een grote kans op de openingstreffer gekregen.
19'
Daar is de verwachte wissel. Jordens Peters kan vanwege een hamstringblessure de wedstrijd niet vervolgen en wordt vervangen door Dries Wuytens.
18'
Wissel in bij Willem II -> Dries Wuytens
18'
Wissel uit bij Willem II -> Jordens Peters
17'
Jordens Peters ligt op de grond en lijkt een hamstringblessure te hebben opgelopen.
16'
Prachtig van Fran Sol! De spits van Willem II controleert in het strafschopgebied de bal, draait bij twee spelers weg probeert daarna met een puntertje te scoren. De inzet gaat echter ver over het doel van Nick Marsman.
15'
Willem II vraagt om een strafschop, maar scheidsrechter Ed Janssen vindt dat Hidde ter Avest geen overtreding maakt op Thom Haye. De verdediger van FC Twente had een hand op de schouder van Haye, maar Willem II-speler ging te gemakkelijk naar de grond.
13'
Opnieuw moet Kostas Lamprou ingrijpen! Bersant Celina pikt in het strafschopgebied de bal op en zoekt zijn rechterbeen. Het schot dat volgt is niet goed genoeg om Lamprou te verrassen. De keeper gaat naar de grond en heeft de bal klemvast.
11'
Heerlijk schot! Kamohelo Mokotjo krijgt op een meter of 25 van het doel van Willem II alle ruimte om uit te halen. De inzet van de middenvelder is hard en gaat richting de kruising, maar doelman Kostas Lamprou rekent er al op en weet de bal over het doel te tikken.
10'
Dat doet Darryl Lachman uitstekend. De verdediger van Willem II gebruikt zijn lichaam en voorkomt dat een dieptepass bij Enes Ünal terechtkomt. De bal rolt uiteindelijk over de achterlijn, waardoor de thuisploeg een doeltrap krijgt.
8'
Enes Ünal lijkt de eerste kans van de wedstrijd te krijgen, maar de van Manchester City gehuurde spits krijgt in het strafschopgebied van Willem II de bal niet onder controle.
6'
De Tukkers wonnen eind oktober hun laatste wedstrijd in de Eredivisie. Go Ahead Eagles werd toen in Deventer met 0-2 verslagen. Daarna volgden drie gelijke spelen en één nederlaag.
4'
Het is een rustig begin van de wedstrijd, waarbij de bezoekers uit Enschede het meeste balbezit hebben.
1'
FC Twente trapt af en ramt niet meteen de bal naar voren, maar probeert de voetballende oplossing te vinden.
1'
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt in het Koning Willem II Stadion een minuut stilte gehouden vanwege de vliegtuigramp in Colombia, die aan bijna het gehele team van het Braziliaanse Chapecoense het leven kostte.

Willem II begint tegen FC Twente in nagenoeg dezelfde opstelling als tegen Go Ahead Eagles (0-1 winst). Trainer Erwin van de Looi heeft één wijziging doorgevoerd: Jari Schuurman, die in Deventer het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, begint op de bank. Katuku Tshimanga keert terug in de basis en neemt plaats op de linksbackpositie, waardoor Freek Heerkens middenvelder is.

Bij FC Twente ontbreekt Chinedu Ede in de basis. De Duitse buitenspeler valt de laatste tijd tegen, wat hem nu zijn basisplaats kost. René Hake geeft Dylan Seys in Tilburg een kans in de basis. De van Club Brugge gehuurde aanvaller staat vanmiddag voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

Eén van de laatste wedstrijden van de vijftiende speelronde wordt in Tilburg afgewerkt. Het in een flow verkerende Willem II neemt het op tegen FC Twente, dat dit seizoen boven verwachting goed presteert. De aftrap van het duel staat om 14:30 gepland. Welke spelers er in actie komen, is een uur voor aanvang hier te vinden.

Twee duels, vier punten

Willem II verkeert in goede vorm. De Tilburgers hielden twee weken geleden knap stand tegen PSV en pakten een verrassend punt door met 0-0 gelijk te spelen. Een week later incasseerde het team van Erwin van de Looi wederom geen tegendoelpunt op bezoek bij Go Ahead Eagles. Willem II scoorde in De Adelaarshorst wel een keer, waardoor de Tilburgers met een 0-1 zege op een directe concurrent weer huiswaarts keerde.

Mindere resultaten

FC Twente staat op een knappe zesde plaats, maar dat heeft het niet te danken aan de resultaten van de afgelopen weken. De Tukkers wonnen geen van de laatste vier wedstrijden. In de vorige speelronde ging het team van trainer René Hake met 3-2 onderuit tegen NEC. Van paniek is echter geen sprake in Enschede.