ADO Den Haag Zondag, 4. December 2016
12:30 uur
FC Utrecht
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 29. / Schot met rechts  (Yassin Ayoub)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 83. / Schot met rechts  (Richairo Živković)

90'
Na rust speelde ADO een stuk beter dan in de eerste vijfenveertig minuten. De thuisploeg speelde met meer passie en ging op zoek naar de gelijkmaker. Daar kwam ADO nog dichtbij, maar tweemaal bood de paal Utrecht redding. Het karwei werd nog lastiger toen Tom Beugelsdijk met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd mocht vertrekken. Utrecht bleef op zoek naar de 0-2 en die kreeg het ook zeven minuten voor tijd. Živković kreeg de ruimte en tikte de bal simpel breed op Haller. De spits benutte het buitenkansje en bepaalde de einduitslag.
90'
90'
Er komen nog drie minuten bij.
89'
De wedstrijd is gespeeld in Den Haag. ADO had een kleine opleving na rust, maar dat was te weinig om aanspraak te maken op een goed resultaat.
86'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
86'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
84'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
84'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
83'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:2 door Sébastien Haller
De beslissing is daar. Richairo Živković legt de bal wel breed, waar Haller dat enkele minuten geleden na liet, en nu profiteert de spits: 0-2.
81'
WEDEROM DE PAAL!
Achraf el Mahdioui schiet de vrije trap buiten het bereik van Jensen, maar wederom de paal die Utrecht redt!
80'
Gele kaart voor Giovanni Troupée (FC Utrecht)
Troupée krijgt geel nadat hij hands maakte.
75'
Geel-rode kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Juist als het Haags kwartiertje van start gaat, krijgt Beugelsdijk zijn tweede gele kaart. De verdediger is te laat bij Barazite en moet vertrekken.
73'
Haller lijkt prachtig de 0-2 te maken, maar zijn volley wordt afgekeurd. De spits zou buitenspel staan.
70'
Nu is daar ADO alweer. Duplan haalt uit, maar Janssen kan de bal blokken. Een hoekschop voor de thuisploeg.
69'
Haller mist weer!
Barazite stuurt Haller weg. De spits wil hem zelf maken, terwijl Richairo Živković helemaal vrij staat. De Fransman mist de kans op 0-2 door de redding van Ernestas Šetkus en dat maakt de woede bij Živković groot.
65'
Het spel ligt even stil, omdat Haller zijn hoofdwond laat behandelen.
63'
Gele kaart voor Thomas Meißner (ADO Den Haag)
Meißner plant zijn elleboog op het hoofd van Haller en krijgt geel. Die kaart kon hij niet hebben, want nu is de speler van ADO geschorst voor de volgende wedstrijd. En dan komt hij nog goed weg met slechts geel.
62'
ADO speelt na de dubbele wissel 4-3-3. De thuisploeg zit in de tweede helft beter in de wedstrijd en de vraag is of de wissels het gewenste effect hebben.
58'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
58'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Hector Hevel
58'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
58'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
57'
Havenaar laat de bal slim lopen en biedt Hevel de kans om uit te halen, maar de middenvelder schiet hoog over.
54'
ADO Den Haag komt beter in de wedstrijd. Het publiek gaat er achterstaan en de thuisploeg zoekt veelvuldig de aanval.
50'
DE PAAL!
Uit het niets ontsnapt Kastaneer aan de aandacht van de Utrecht-verdedigers. De aanvaller gaat alleen op doelman Jensen af, maar de paal biedt redding voor de bezoekers. Wat een enorme kans op de 1-1, maar Kastaneer laat het liggen.
47'
Leeuwin en Troupée gaan aan de bal voorbij, waardoor de misser van Ernestas Šetkus zonder schade blijft.
46'
De tweede helft is begonnen. Geen wissels in de rust.
46'
45'
FC Utrecht was in de eerste helft veel sterker dan het slecht spelende ADO Den Haag. De thuisploeg heeft geluk dat het halverwege slechts 0-1 staat. Voor Utrecht was alleen Barazite trefzeker. Haller kreeg nog een grote kans op de 0-2, maar de spits schoot de bal naast.
45'
44'
ADO heeft geluk dat het slechts 0-1 staat.
43'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Beugelsdijk komt hard in bij Ayoub op de rand van de zestien. De scheidsrechter geeft een vrije trap erbuiten, maar de overtreding werd echter in de zestien gemaakt. FC Utrecht had recht op een penalty.
41'
Gele kaart voor Hector Hevel (ADO Den Haag)
Hevel houdt Amrabat vast en dat komt hem op geel te staan.
40'
Nog vijf minuten voor de rust. Kan het dolende ADO Den Haag nog voor rust wat terug doen?
37'
Haller geeft Beugelsdijk een licht duwtje en geeft zichzelf de kans om uit te halen. Binnen de zestien schiet de spits echter de bal naast het doel. Grote kans op de 0-2.
35'
Ernestas Šetkus haalt de bal met zijn voeten weg voordat Troupée gevaarlijk kan worden.
34'
Wat frustraties bij ADO. Nu is het Mike Havenaar met een onnodige overtreding.
31'
Zo is er ruim een half uur gespeeld in Den Haag. Er gebeurde niet veel, maar FC Utrecht was de bovenliggende partij. En dat veldoverwicht hebben ze omgezet in een 0-1 voorsprong via Barazite.
29'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Nacer Barazite
Daar is de voorsprong voor FC Utrecht. Ayoub met de goede actie, waar hij enkele ADO-spelers het bos in stuurt, vindt Barazite en de aanvaller schiet uit de draai raak. De terechte 0-1 staat op het scorebord.
25'
Beugelsdijk is te laat bij Richairo Živković en schopt de aanvaller onderuit. De bezoekers krijgen de vrije trap mee aan de linkerkant van het veld.
23'
FC Utrecht trekt het initiatief naar zich toe, maar telkens wordt de eindpass eruit gehaald door ADO. Dit keer is het Trybull die Utrechts gevaar voorkomt.
21'
Nacer Barazite stuurt Haller weg, maar de spits staat buitenspel. Wel probeert Utrecht steeds meer de aanval te zoeken.
19'
Haller vindt bijna Richairo Živković maar met wat geluk kan Ernestas Šetkus zijn doel schoon houden. Hier had meer ingezeten voor FC Utrecht.
14'
Gele kaart voor Gervane Kastaneer (ADO Den Haag)
Kastaneer raakt de bal kwijt aan Troupée en maakt vervolgens de overtreding op de FC Utrecht-speler. De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor ADO Den Haag.
11'
Amrabat houdt Duplan vast en ADO krijgt de vrije trap mee, maar die kan gemakkelijk verdedigd worden.
9'
Hoekschop voor FC Utrecht.
8'
Beide ploegen spelen de bal rustig rond op zoek naar het gaatje in de verdediging.
5'
Schietkans voor Duplan, maar Ernestas Šetkus kan makkelijk vangen.
4'
Een rustig begin van de wedstrijd waar de lage zon een moeilijkheidsfactor kan worden.
1'
De wedstrijd is begonnen in Den Haag.
1'
Opstellingen:
Ramon Leeuwin start in de basis bij FC Utrecht. De verdediger keert terug van een schorsing. Dat betekent dat Mark van der Maarel op de bank zit. Dat is niet de enige wijziging bij FC Utrecht. Na zijn ongelukkige val is eerste doelman Robbin Ruiter voorlopig uitgeschakeld. Zijn vervanger is, evenals tegen Feyenoord, David Jensen.

Bij ADO Den Haag één verandering in de basis. Édouard Duplan heeft zijn basisplek terug na zijn schorsing. Dat gaat ten koste van Ruben Schaken. Voor de rest de bekende namen bij ADO Den Haag.

Het is zondagmiddag half één. ADO Den Haag ontvangt de nummer zeven van de Eredivisie FC Utrecht. Vorig seizoen redde Mike Havenaar vlak voor tijd een punt voor de Hagenezen nadat Sébastien Haller in de dertigste minuut vanaf elf meter voor de 0-1 had gezorgd. Zal er uit deze editie wel een winnaar komen? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal je op de hoogte houden van dit duel. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

Onrustige week in Den Haag
Het conflict dat de club uit Den Haag heeft met clubeigenaar Wang Hui loopt steeds verder uit de hand. Het is de taak van trainer Željko Petrović om ervoor te zorgen dat die onrust geen vat heeft op zijn spelers. In gesprek met ADO Den Haag tv vertelde de oefenmeester het volgende hierover: "Ik heb tot nu toe niet het idee dat de spelersgroep veel heeft meegekregen van de rumoerige week. Ik heb met de spelersgroep gesproken en ook de directeur heeft de spelers aangesproken. We hebben geen invloed op wat daar gebeurt en het enige wat wij moeten doen is ons focussen op het voetbal. Te beginnen met de wedstrijd tegen FC Utrecht."

Van de 29 wedstrijden thuis tegen FC Utrecht wisten de Hagenezen tien wedstrijden te winnen, twaalf keer volgde een gelijkspel en zevenmaal gingen de bezoekers met de punten er vandoor. Een statistiek die de club uit Den Haag hoop moeten geven, maar Petrović weet dat het moeilijk gaat worden. "FC Utrecht is een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Niet alleen voor ons, maar voor elke ploeg uit de Eredivisie. Een fysiek sterke ploeg met twee goede spitsen. We zullen vanaf de eerste minuut keihard moeten werken om een goed resultaat te halen."

Middenmoter FC Utrecht
Na de uitwedstrijd tegen FC Twente en de thuiswedstrijd tegen Feyenoord is trainer Erik ten Hag tevreden. Niet zozeer over het aantal behaalde punten (twee), maar wel over het vertoonde spel. Op de officiële clubwebsite vertelt de oefenmeester: "We kunnen ons meten met de topploegen, zoveel is nu duidelijk. Nu moeten we dat nog zien om te zetten in klinkende munt. Dat heeft er aan ontbroken. We moeten de stap zetten naar optimaal resultaat. Dat is drie punten."

En dan wacht nu ADO Den Haag. Een compleet andere wedstrijd, maar Ten Hag is op zijn hoede: "We zijn bezig met onszelf. Daar gaat het uiteindelijk om. Je moet als team elke keer de kwaliteit afroepen en ervoor zorgen dat de juiste spelers in de juiste posities komen." Een speler die er in ieder geval niet bij is, is doelman Robbin Ruiter. De goalie heeft zijn sleutelbeen gebroken. Zijn vervanger is David Jensen. "David is er klaar voor. Een koele kerel, die in de Deense competitie al heeft bewezen wat hij kan. Een kwaliteitskeeper, die ernaar uitkijkt het nu in Nederland te laten zien. We hebben hem deze zomer niet voor niets gehaald."

De aftrap is zondag om half één. Mis het niet!