Willem II Zondag, 15. Januari 2017
16:45 uur
NEC Nijmegen
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jay-Roy Grot 76. / Schot met rechts  (Ferdi Kadıoğlu)

90'
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. NEC loerde op de counter. En die tactiek bleef succesvol. Tien minuten voor tijd schoot Grot raak. Willem II had wel wat te klagen over het doelpunt. Larsson maakte hands, maar scheidsrechter Mulder liet doorspelen waar Grot uiteindelijk van profiteerde. In de slotfase probeerde Willem II de gelijkmaker te forceren, maar de thuisploeg kon niet echt gevaarlijk worden.
90'
90'
Nog een hoekschop voor Willem II. Komt de gelijkmaker nog?
90'
Weet schreeuwt Willem II om hands, maar scheidsrechter Mulder laat wederom door spelen.
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Robin Buwalda
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
90'
Er komen vier minuten bij.
89'
De tijd tikt weg voor Willem II. Komt er nog een kans voor de Tilburgers?
85'
Willem II is op zoek naar gelijkmaker, maar doet dat onzorgvuldig. NEC is niet meer in de problemen gekomen sinds de 0-1. Nog vijf minuten te gaan.
83'
Het spel ligt even stil omdat Lachman op het gras blijft zitten.
81'
Erwin van de Looi brengt zijn laatste troef. Bartholomew Ogbeche komt in het veld voor Falkenburg.
81'
Wissel in bij Willem II -> Bartholomew Ogbeche
81'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
79'
Gele kaart voor André Fomitschow (NEC Nijmegen)
De verdediger doet aan pootje hakken en krijgt geel.
76'
Wissel in bij Willem II -> Andreas Calcan
76'
Wissel uit bij Willem II -> Jordy Croux
76'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Jay-Roy Grot
De voorsprong voor NEC is daar. Willem II schreeuwt om een handsbal van Larsson, maar de scheidsrechter laat verder spelen. Vervolgens komt de bal terecht bij Grot en uit de draai schiet hij binnen.
73'
Lamprou ontsnapt
De doelman van Willem II zoekt de voetballende oplossing maar verspeelt de bal aan Rayhi. De aanvaller kan net niet profiteren met een hakje, maar wat een fout was dat van Lamprou.
72'
Het publiek wordt ook na rust niet verwend. Er wordt hard gewerkt door beide ploegen maar de kansen blijven uit.
69'
Uit een hoekschop komt de bal terecht bij Falkenburg, maar het is geen makkelijke bal en Falkenburg krijgt de bal niet tussen de palen. Het blijft nog altijd 0-0 in Tilburg.
66'
Eerste wissel bij Willem II. Thom Haye, nog wat aangeslagen na het duel in de eerste helft met Bikel, gaat naar de kant. Zijn vervanger is Asumah Abubakar.
66'
Wissel in bij Willem II -> Asumah Abubakar
66'
Wissel uit bij Willem II -> Thom Haye
66'
In de kleine ruimte combineren Grot en Ferdi Kadıoğlu er rustig op los. De invaller komt tot een schietkans, maar de poging gaat naast.
62'
Het wordt er niet beter op in de tweede helft. Veel misverstanden over en weer waardoor er weinig voor de doelen gebeurt.
59'
Dubbele wissel bij NEC. Het debuut van Jordan Larsson, zoon van Henrik Larsson. Hij komt in de plaats van Mayi. En Bikel gaat ook naar de kant. Zijn vervanger is Ferdi Kadıoğlu.
59'
Gele kaart voor Julian von Haacke (NEC Nijmegen)
Von Haacke vliegt er hard in bij Fran Sol en krijgt daarvoor terecht de eerste gele kaart van de wedstrijd.
59'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
59'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
59'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jordan Larsson
59'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kévin Mayi
58'
Croux is de man die de vrije neemt, maar Delle kan makkelijk vangen.
57'
Lachman wordt licht aangeraakt en scheidsrechter Mulder geeft een vrije trap voor Willem II op een mooie positie zo'n twintig meter van het doel.
55'
Hoekschop voor Willem II. Croux geeft de bal voor, maar NEC kan de bal weg werken.
52'
Van Anholt geeft de bal voor en Falkenburg komt tot koppen. De middenvelder kan de bal geen kracht en richting mee geven. Zijn poging rolt naast.
49'
Een kalm begin van de tweede helft. Willem II met de bal en de bezoekers wachten rustig op het foutje.
46'
Willem II heeft afgetrapt. Wordt er in de tweede helft wel gescoord? Over 45 minuten weten we het antwoord.
46'
45'
Halverwege staat het nog altijd 0-0 in Tilburg. Geen onaardige wedstrijd tussen Willem II en NEC, maar door onzorgvuldigheid in de eindpass blijven grote kansen uit. Jay-Roy Grot kwam nog het dichtste bij een doelpunt, maar de aanvaller kon het net niet vinden. Willem II kwam niet verder dan twee schoten van afstand van Croux en Haye.
45'
44'
Croux met veel ruimte voor de voorzet. Hij zoekt zijn spits, maar de bal komt niet aan bij Fran Sol.
43'
Dario Dumić wordt geraakt door de arm van Falkenburg, maar de verdediger lijkt gewoon weer verder te kunnen.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Wordt de ban nog gebroken voor rust?
37'
Een ouderwetse scrimmage voor het doel van Delle, maar Willem II kan niet profiteren. Peters schiet de bal uiteindelijk naast.
34'
...waar weinig dreiging uit komt. Dario Dumić probeert binnen te koppen, maar zijn poging stuitert ruim naast.
34'
Grot, sterk aan de bal, creëert voor zich ruimte om uit te halen, maar Lamprou heeft de redding in huis. Wel een hoekschop...
32'
Een open wedstrijd in Tilburg. Beide ploegen zoeken veelvuldig de aanval, maar niet altijd even zorgvuldig waardoor er nog weinig kansen zijn geweest.
28'
Thom Haye met de poging van zo'n 25 meter. De middenvelder kan doelman Delle niet verrassen met zijn schot.
26'
Haye staat weer binnen de lijnen. De middenvelder lijkt nog altijd last te hebben van zijn knie, maar probeert het nog wel.
25'
Croux ontsnapt aan de aandacht van André Fomitschow, de buitenspeler kapt en haalt uit met links, maar Delle staat in de goede hoek. Daar zat meer in voor Willem II.
23'
Het spel ligt even stil, omdat Haye op de grasmat blijft liggen. De middenvelder krijgt een tik op zijn linkerknie in het duel met Bikel en lijkt veel pijn te hebben.
20'
Uit de tegenstoot is NEC er razendsnel uit. Rayhi kan veel meters maken en steekt de bal op Grot. De aanvaller haalt direct uit, maar zijn poging wordt geblokt. Wel een hoekschop.
17'
Hoekschop Willem II. De bal draait gevaarlijk in en doelman Delle zit er naast, maar gelukkig voor de Nijmegenaren kan Willem II niet profiteren.
13'
Grot kan vrij inkoppen, maar Peters staat precies op de goede plek en blokkeert zijn poging. Wel een hoekschop voor de bezoekers.
11'
Croux geeft de bal voor, Fran Sol gaat neer binnen de zestien na een lichte duw, maar scheidsrechter Mulder ziet niets in het incident.
10'
De eerste tien minuten zitten erop. Een lekker en fel begin van de wedstrijd van beide ploegen.
6'
André Fomitschow met een lekker schot uit de tweede lijn, maar Lamprou heeft goed zicht en kan de bal makkelijk vangen.
4'
Een verre ingooi van NEC zorgt voor wat onrust in het zestienmeter gebied, maar de bezoekers kunnen niet profiteren.
2'
Voorzet van Van Anholt komt uiteindelijk terecht bij Haye. Uit een moeilijke positie probeert de middenvelder het en zijn poging gaat nipt naast.
1'
Na een mooie minuut stilte, ter nagedachtenis van de overleden oud-speler van Willem II Piet van Bladel, heeft NEC afgetrapt.
1'
Jordens Peters keert terug in de basis bij Willem II. Dat is niet de enige wijziging in de basis bij Willem II. Pele van Anholt en Elmo Lieftink zijn er ook vanaf de aftrap bij. De geblesseerde Funso Ojo (schaambeen) en Freek Heerkens (buikspier) ontbreken bij Willem II. Dries Wuytens neemt plaats op de bank.

Bij NEC geen nieuwelingen in de basis. Jordan Larsson en Lorenzo Burnet zitten op de bank, terwijl Ali Messaoud niet bij de wedstrijdselectie zit door een knieblessure. Mikael Dyrestam is hersteld van een lichte liesblessure en staat in de basis. Ook een basisplek voor Kévin Mayi. Dat gaat ten koste van Ferdi Kadıoğlu en Robin Buwalda.

Een hele goedenmiddag! We sluiten dit eerste Eredivisieweekend van 2017 af in Tilburg, waar Willem II de club uit Nijmegen op bezoek krijgt. NEC staat op de twaalfde plek, één plek onder Willem II, maar de mannen van Peter Hyballa hebben evenveel punten als de tegenstander van vandaag. Zal NEC klimmen op de ranglijst of is het Willem II die goede zaken doet? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal je op de hoogte houden van dit duel in de Eredivisie. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

Oliva
In het Spaanse Oliva bereidde Willem II zich voor op de tweede seizoenshelft. Het trainingskamp stemde trainer Erwin van de Looi tevreden. "We hebben een goed trainingskamp achter de rug. Onder prima omstandigheden hebben we hard gewerkt en veel gedaan. Echter is een goed trainingskamp geen garantie voor een goede start van de tweede seizoenshelft. We moeten verder gaan, waar we tegen sc Heerenveen zijn gebleven."

Willem II eindigde het jaar 2016 namelijk uitstekend. De laatste vijf wedstrijden van het vorige jaar werden niet verloren. Dat leverde de Tilburgers een keurige elfde plek op. De mannen van Erwin van de Looi hopen deze goede lijn vast te houden. Toch zal dat tegen NEC geen één-tweetje zijn. De Nijmegenaren zijn een 'angstgegner' voor de club uit Brabant. De laatste thuiszege op de Gelderse club dateert uit 2007. Op de eigen clubwebsite waarschuwt Van de Looi: "NEC heeft een energieke ploeg, geleid door een energieke trainer. Aan ons de taak om ze in toom te houden, het maximale eruit te halen en de punten in Tilburg te houden."

Marbella
Net als de afgelopen twee seizoen zocht NEC in de winterstop de Spaanse zon op. Om ritme op te doen hebben de Nijmegenaren twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Nederlandse tegenstanders. Tegen Sparta Rotterdam werd er met 3-1 verloren. En ook tegen PEC Zwolle ging de club uit Gelderland kopje onder. Met 2-1 waren de Zwollenaren te sterk. Terug in Nederland wachtte er sneeuw op NEC. "Sneeuw is niet zo mijn ding", vertelde de Duitse trainer in gesprek met Omroep Gelderland. Toch vindt Hyballa dat de winterse omstandigheden geen invloed op de wedstrijd mogen hebben. "Dan moeten we op een wit veld spelen of op een nat veld. Wij hebben knokken, karakter en mentaliteit in ons DNA zitten. In die andere dingen zijn we niet goed, maar we geven altijd alles tot de laatste minuut."

Hyballa verwacht een gelijkwaardige strijd tegen Willem II: "Thuis was het 0-0 en toen vond ik ons een tikje beter. We kijken wel naar de tegenstander, maar vooral naar onszelf. Willem II heeft net als wij negentien punten. Dan hoef je geen mathematiek te hebben gestudeerd om te weten dat de winnaar boven de tegenstander gaat staan."

Om 16.45 begint de wedstrijd in Tilburg. Mis het niet!