21:00 uur
Olympique Marseille
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Michy Batshuayi 30. / Kopbal  (Abdelaziz Barrada)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 41. / Penalty  (Zlatan Ibrahimović)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Zlatan Ibrahimović 44. / Penalty

90'
Vlak na rust kreeg Marseille een strafschop. Barrada was het slachtoffer van een sliding van Aurier en de Tunesiër ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn redding gekeerd worden door Trapp. De ploeg van Michel had het lastig in de tweede helft, maar leek vlak voor tijd nog langszij te komen. Cabella kreeg in blessuretijd een opgelegde kans, maar de Fransmaan faalde oog in oog met de uitblinkende Trapp.
90'
90'
Dit had de gelijkmaker moeten zijn!
Trapp pakt de bal uitstekend, maar dit had beter uitgespeeld moeten worden door Marseille. De aanval wordt goed opgezet en Marseille ontsnapt aan de buitenspel val. Uiteindelijk krijgt Ocampos de bal bij Cabella, maar zijn poging van dichtbij wordt knap gekeerd door de Duitse doelman.
89'
Veel wissels hebben de afgelopen minuten plaatsgevonden, waardoor het tempo flink is ontregeld door Blanc. Marseille moet ergens een laatste krachtinspanning vandaan zien te toveren, maar daar hebben ze niet veel tijd meer voor.
88'
Gele kaart voor Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
De Italiaan laat Cabella bij het voorbijgaan over zijn knie struikelen en krijgt hiervoor de terechte gele kaart.
87'
Aurier is naar de kant gehaald. De rechtsback speelde behoorlijk ongelukkig en veroorzaakte ook een penalty. Zijn vervanger is Marquinhos.
87'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Marquinhos
87'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Serge Aurier
86'
Di Maria is moe en mag gaan rusten. Bij vlagen was de Argentijn geweldig, maar voor zijn kunnen was hij eigenlijk teveel onzichtbaar in grote delen van deze wedstrijd. Lavezzi is voor hem in de plaats gekomen en moet zijn snelheid in de counters gaan gebruiken.
86'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Ezequiel Lavezzi
86'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Ángel Di María
85'
We hebben nog vijf minuten, exclusief blessuretijd, te spelen. Marseille moet nu toch echt gaan aandringen, anders gaat het deze wedstrijd verliezen. Wellicht dat die ene kans nog komt!
85'
Lucas Silva, de huurling van Real Madrid, is moegestreden en heeft zich laten vervangen door Sarr. Kan hij het verschil maken?
85'
Wissel in bij Olympique Marseille -> Bouna Sarr
85'
Wissel uit bij Olympique Marseille -> Lucas Silva
83'
Nog een kleine tien minuten te gaan en Marseille lijkt toch een beetje aan te dringen. Dit kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn, omdat het dan in de defensie te veel ruimte kan weggegeven.
79'
Kopbal Batshuayi zeilt over!
Dit had de gelijkmaker kunnen en eigenlijk moeten zijn, maar de kopbal van de Belgische international gaat net over het doel van doelman Trapp.
77'
Wat een misser van Pastore!
De aanval is fraai, maar de Argentijn had deze echt moeten maken. De invaller krijgt de bal voor zijn voeten na een mooie voorzet van Cavani, maar van dichtbij mist Pastore deze kans.
74'
Verratti krijgt de supporters op de banken. De kleine Italiaan is behendig en laat dat met enkele sleepbewegingen en hakjes zien!
72'
De Ceglie is naar de kant gehaald. De Italiaan speelde een niet hele gelukkige wedstrijd en had al geel op zak.
72'
Wissel in bij Olympique Marseille -> Brice Dja Djedjé
72'
Wissel uit bij Olympique Marseille -> Paolo De Ceglie
71'
Er hebben enkele wissels plaatsgevonden. Barrada heeft het veld verlaten. De middenvelder speelde een hoofdrol tot nu toe in deze wedstrijd, want met een assist en een gemiste penalty was hij dé man aan de kant van Marseille. Ook Ibrahimović is naar de kant gehaald. De aanvaller heeft twee strafschoppen benut, maar speelde voor de rest een beetje onzichtbaar. Zijn vervanger is Lavezzi, die met zijn snelheid voor gevaar moet zorgen in de counters.
71'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Javier Pastore
71'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Zlatan Ibrahimović
71'
Wissel in bij Olympique Marseille -> Lucas Ocampos
71'
Wissel uit bij Olympique Marseille -> Abdelaziz Barrada
69'
Marseille is ook weer voor de goal van PSG geweest, maar het kopballetje van Cabella is niet krachtig genoeg.
68'
Grote misser van Aurier!
De rechtsback is mee opgekomen voor een hoekschop. De Ivoriaan wordt volledig vrijgelaten door Rolando en kopt de bal via een stuiter op het doel. De stuiter is echter iets te hard, waardoor de bal over het doel van Mandanda gaat. Dit had de 3-1 moeten zijn!
64'
Di María krijgt de bal plots voor zijn voeten, maar het leer ligt net iets achter hem. De Argentijn krijgt daardoor niet helemaal lekker zijn voet tegen de bal, waardoor Mandanda de poging van tien meter naast zijn goal ziet rollen.
63'
Het is mooi om te zien hoe makkelijk Maxwell nog meedoet tussen alle grote sterren van PSG. De linksback is een zeer gewaardeerde kracht in Parijs en laat in deze wedstrijd ook zien waarom. De Braziliaan is nog altijd onvermoeibaar en stoomt regelmatig mee op naar voren.
61'
Het spel blijft op en neer golven, al krijgen de ploegen niet heel veel kansen. PSG heeft gemerkt dat Marseille een gevaarlijke ploeg is, dus spelen ze iets behoudender.
61'
Gele kaart voor Lassana Diarra (Olympique Marseille)
De middenvelder van Marseille trekt Ibrahimović aan het shirtje en voorkomt zo dat de Zweed een gevaarlijke aanval kan opzetten. Scheidsrechter Bastien geeft de voormalig speler van Real Madrid en Chelsea de gele kaart.
57'
Wat een wedstrijd is dit zeg! De wedstrijd zit boordevol kansen, maar de penalty's bepalen de statistieken op het scorebord.
55'
Penalty gemist door Abelaziz Barrada, Olympique Marseille
Oei, zo'n kans krijgt de ploeg waarschijnlijk niet meer. De Tunesiër, die zelf achter de bal gaat staan, schiet de bal niet eens slecht in, maar doelman Trapp stopt op knappe wijze de strafschop.
54'
Gele kaart voor Serge Aurier (Paris Saint-Germain)
De Ivoriaan glijdt zijn Barrada onderuit en krijgt de gele kaart en een penalty tegen.
54'
Marseille heeft moeite om de opening te vinden in de defensie bij PSG. In de openingsfase overrompelden ze de thuisploeg met enkele snelle counters, maar de ploeg van Blanc staat sterk gepositioneerd.
50'
Aurier schiet hard voorlangs!
Het is net gezegd en daar is zo'n flitsend moment van Di Maria, want met een prachtige pass zet hij zijn Ivoriaanse teamgenoot vrij voor de goal. De hoek is lastig, maar toch probeert Aurier het. Zijn poging is alleen net iets te wild, waardoor de bal voor de goal langs gaat.
49'
Bij vlagen is de klasse van Di Maria duidelijk zichtbaar. Het is dan ook ongelofelijk dat de Argentijn niet kon aarden in Manchester als je ziet over hoeveel kwaliteit hij beschikt. Met zijn overgang was dan veel geld gemoeid, de vleugelaanvaller is ontzettend belangrijk voor zijn huidige ploeg.
48'
PSG scoorde dan met twee strafschoppen, de ploeg had daarvoor ook al een aantal kansen gehad. Dat er een doelpunt is gevallen, is niet onterecht, maar Marseille had gezien het spelbeeld geen achterstand verdiend.
46'
45'
De hele eerst helft was boeiend, maar het venijn zat 'm duidelijk in de staart. Nadat beide ploegen grote kansen misten, zette Batshuayi zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Daarna gebeurde er in korte tijd een heleboel, maar door twee gescoorde penalty's van Ibrahimović, die overigens terecht werden gegeven, gaat niet Marseille maar PSG met een voorsprong rusten.
45'
45'
Zo gebeurt er een heleboel in korte tijd. Voor Marseille is het onvoorstelbaar dat ze na zo'n goede eerste helft toch met een 2-1 achterstand de rust in gaan zo.
44'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 2:1 door Zlatan Ibrahimović
En in korte tijd, krijgt PSG dus een tweede penalty. De Zweed scoort, maar wordt teruggefloten omdat Cavani te vroeg inloopt. De aanvaller mag opnieuw achter de bal staan en schiet ook deze keer de bal tegen de touwen.
41'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 1:1 door Zlatan Ibrahimović
De Zweed schiet de gegeven penalty onberispelijk binnen. Zuur voor Marseille dat het op deze manier op gelijke hoogte komt, maar het is wel terecht.
40'
Gele kaart voor Steve Mandanda (Olympique Marseille)
Een bizarre situatie. De bal wordt door Batshuayi teruggespeeld naar Mandanda, maar Ibrahimović zit ertussen. Om hem van een doelpunt af te houden, loopt de keeper van Marseille de Zweedse aanvaller omver. De doelman krijgt een gele kaart en een penalty tegen.
38'
Fraai! Marseille staat flink onder druk, maar de uitploeg voetbalt zich vanaf de achterlijn knap onder de pressie van PSG uit.
35'
Gele kaart voor Abelaziz Barrada (Olympique Marseille)
De middenvelder houdt zijn tegenstander vast, zorgt ervoor dat een veelbelovende aanval wordt gestopt en krijgt hiervoor terecht de gele kaart.
34'
Marseille startte de wedstrijd al goed, maar kende een lastige fase in de wedstrijd. Het doelpunt valt dan ook op het moment dat je het eigenlijk aan de andere kant zou verwachten.
30'
Doelpunt voor Olympique Marseille, 0:1 door Michy Batshuayi
Abelaziz Barrada geeft een geweldige voorzet. De bal komt strak voor het doel, valt precies over David Luiz heen en eindigt perfect op het hoofd bij Batshuayi. De Belg laat de bal van zijn hoofd glijden en laat Trapp kansloos. Mooi moment voor Marseille!
29'
Zo zijn er over en weer al flink wat kansen geweest. Met een beetje meer precisie had niemand gek op gekeken bij een 2-2 stand op dit moment. Het is een leuke partij om te volgen!
26'
En aan de andere kans is er een soortgelijke kans voor Batshuayi! De Belg trekt vanaf links naar binnen en schiet met rechts, zijn schot is hard maar gaat recht op PSG-doelman Trapp af.
26'
Oei, weer een enorme kans en weer een snelle counter! Di María krijgt de bal vanuit de ingooi in zijn loop gegooid en snelt naar het doel van Mandanda. De Argentijn trekt vanaf rechts naar binnen en schiet met zijn linker, maar zijn bal stuitert een half metertje naast de goal.
23'
Mandanda redt!
Ibrahimović duikt ineens op voor het doel van Marseille en via de kluts lijkt de aanvaller van PSG de bal van dichtbij in het doel te schieten, maar de doelman van Marseille gooit zijn lichaam voor de bal en voorkomt dus de 1-0. Dit was de grootste mogelijkheid voor de Fransen!
19'
Daar is zo'n PSG-counter!
Door slordig balverlies bij Marseille kan PSG er snel uit komen. Door een dubbele een-twee tussen Cavani en Ibrahimović komt de Zweed aan de bal in het strafschopgebied, maar de sterke spits kan de bal niet onder controle brengen waardoor zijn schot slap is en eenvoudig is op te rapen door Mandanda. Toch zie je in zo'n snelle flits de klasse van PSG!
16'
Thiago Motta maakt hands en de spelers van Marseille claimen een penalty. Echter legt Benoît Bastien de bal buiten het strafschopgebied, wat ook de juiste beslissing is. Goed gezien van de scheidsrechter!
15'
PSG lijkt, na de sterke openingsfase van Marseille, de wedstrijd iets meer onder controle te krijgen. Toch vindt de ploeg van Blanc het helemaal niet erg om de tegenstander het spel te laten maken en hopen op een snelle counter, daar zijn ze juist goed in.
12'
Ook PSG is voor het eerst voor het doel van Mandanda gekomen. Ibrahimović krijgt de bal in zijn loop gespeeld door Di María en schiet vanuit een moeilijke hoek op de goal. De Zweed ziet zijn rollertje eenvoudig worden opgepakt door de Franse-aanvoerder.
11'
De Spaanse coach Michel ziet zijn team dus enorm scherp starten en daar zal de oefenmeester blij mee zijn.
8'
Een weer een gevaarlijke counter van Marseille! De ploeg snijdt door de defensie van PSG, maar het lukt Barrada niet om zijn tegenstander uit te spelen. Via een voet van David Luiz verdwijnt de bal toch over de achterlijn en krijgt Marseille een corner.
7'
Maxwell gooit zijn lichaam voor de bal en voorkomt dat het schot van Cabella op doel gaat. De openingsfase is duidelijk voor de bezoekers!
5'
Marseille bijt in ieder geval in de eerste minuten van zich af, waar het schot van Cabella het eerste wapenfeit was. Ook nu komt de ploeg uit het zuiden van Frankrijk er snel uit met een snelle counter, maar tot een doelpoging komt de ploeg niet.
4'
Marseille is dus niet goed begonnen aan de competitie, maar wil de ploeg hier een resultaat halen, zal de ploeg op de toppen van haar kunnen moeten spelen. Ondanks het verschil tussen beide ploegen is een topaffiche als deze wedstrijd, altijd een duel op zich.
2'
Het eerste schot is van Cabella! De Franse middenvelder trekt vanaf de rechterflank naar binnen en schiet van twintig meter, maar de poging wordt gevangen door PSG-doelman Trapp.
1'
We zijn, onder toeziend oog van legende Ronaldo (R9), begonnen in Parijs! Gregory van der Wiel zit op de tribune en Karim Rekik start op de bank, maar toch heeft deze wedstrijd een klein Nederlands tintje, aangezien oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimović en Maxwell wel in de basis staan. Laten we hopen op een aantrekkelijk duel!
1'

Welkom! Vanavond om 21:00 uur staat het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille uit de Franse Ligue 1 op het programma, een wedstrijd tussen twee ontzettend grote teams. Een uur voor het eerste fluitsignaal, omstreeks 20:00 uur, zullen de opstellingen van de teams hier te vinden zijn. De wedstrijd staat onder leiding van Benoît Bastien en wordt gespeeld in het Parc des Princes in Parijs. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik ga de wedstrijd voor je verslaan.

Paris Saint-Germain
De ploeg Laurent Blanc is goed aan het seizoen begonnen. De Parijzenaars hebben in acht competitie wedstrijden twintig punten bij elkaar gesprokkeld, wat betekent dat ze zes keer hebben gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Hiermee is de ploeg uit de hoofdstad terug te vinden op een eerste plek in de competitie, vlak voor het verrassende Angers SCO. Vorige week ontbrak Gregory van der Wiel bij de uitwedstrijd tegen Nantes. De verdediger maakt dit seizoen nog niet zo heel veel minuten, terwijl het afgelopen jaren behoorlijk vaak een basisplek had in Parijs. Ondanks de afwezigheid van de Nederlander won PSG de wedstrijd met 1-4.
Afgelopen week ging de ploeg voor de Champions League op bezoek bij Shakhtar Donetsk. Een aantal seizoenen lang was het Oekraïnse team een behoorlijk lastig te nemen horde, maar inmiddels zijn er een aantal Brazilianen vertrokken en heeft die ploeg een flinke jas uit gedaan. Onder leiding van een uitblinkende Ángel di Maria, die weer helemaal is opgeleefd na zijn vertrek uit Manchester, wonnen de Fransen eenvoudig met 0-3.

Bij de ploeg uit de Côte d'Azur staat sinds afgelopen zomer Karim Rekik onder contract. De verdediger was een aantal jaar door Chelsea verhuurd aan PSV, waarmee Rekik afgelopen seizoen het kampioenschap vierde. Bij de Franse ploeg doet de Nederlander het in persoonlijk opzicht goed. In acht competitie wedstrijden heeft de verdediger al zeven basisplaatsen gehad. Echter zijn de prestaties van de ploeg niet heel denderend. Zo ging Marseille in de openingswedstrijd van het seizoen in eigen huis onderuit tegen laagvlieger SM Caen en werd er ook verloren van Angers SCO, Stade Reims en EA Guingamp. In de overige vier competitie wedstrijden werd er twee keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Hierdoor Marseille staat op een teleurstellende zestiende plek met slechts acht punten.
In het kader van de Europa League kwam afgelopen week Slovan Liberec op bezoek in het zuiden van Frankrijk. Na de gewonnen 0-3 wedstrijd bij FC Groningen verloor Marseille de tweede wedstrijd van de poule van de Tsjechen. In een spannend duel trok de uitploeg uiteindelijk aan het langste eind door het enige doelpunt van Vladimír Coufal.

Op papier lijkt het verschil tussen de ploegen momenteel erg groot, maar voor Marseille staat er veel op het spel. Laten we dus hopen op een spannende wedstrijd!