16:45 uur
FC Emmen
1:0
(Heenwedstrijd 3:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kévin Mayi 26. / Schot met rechts  (Gregor Breinburg)

90'
De wedstrijd was gespeeld door het doelpunt van Mayi waardoor er weinig viel te beleven in de tweede helft. FC Emmen was niet bij machte om de spanning terug te brengen in de wedstrijd en NEC had vrede met de stand. Zo gingen de Nijmegenaren met speels gemak naar de finaleronde van de play-offs waar NAC Breda wacht.
90'
90'
De poging van Mayi gaat over.
89'
Nog een paar minuten in Nijmegen.
85'
NEC krijgt op een mooie plek de vrije trap mee. Met Breinburg achter de bal, maar zijn poging gaat ruim naast.
82'
Het seizoen voor FC Emmen lijkt erop te zitten. Het wonder in Nijmegen bleef uit.
78'
Er valt weinig te genieten na rust in De Goffert. NEC vindt het prima en FC Emmen is niet bij machte om meer weerstand te bieden.
75'
Ook Grot wordt wat rust gegund. Voor hem in de plaats komt Larsson.
75'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jordan Larsson
75'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
74'
Türk, donderdag nog basisspeler, komt erin voor clubtopscorer Cas Peters.
74'
Wissel in bij FC Emmen -> Oğuzhan Türk
74'
Wissel uit bij FC Emmen -> Cas Peters
71'
De Groot wisselt Von Haacke eruit om hem te spelen. Mauk komt voor hem in de ploeg.
71'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Stefan Mauk
71'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Julian von Haacke
68'
Groeneveld komt makkelijk langs zijn directe tegenstander, maar op het laatste moment wordt zijn schot geblokkeerd door Siekman.
64'
De voorzet van Heinloth wordt via het been van Tim Siekman een hoekschop.
61'
Wissel bij NEC. Ali Meassaoud gaat naar de kant en Ferdi Kadıoğlu komt erin.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ali Messaoud
58'
Daar is Bannink met ruimte om uit te halen, maar zijn puntertje is geen probleem voor Delle.
57'
Het lijkt wachten totdat NEC de genadeklap uitdeelt in de vorm van de 2-0. De thuisploeg is heer en meeste en FC Emmen lijkt niet bij machte om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.
54'
Afstandsschot van Von Haacke levert via Lima een hoekschop op.
53'
Grot met de verre ingooi kan uiteindelijk weggekopt worden door Lima.
50'
Het spel ligt even stil als Grot is geraakt. De aanvaller lijkt last te hebben van een tik tegen zijn been.
48'
Lekkere strakke voorzet van Grot wordt, ondanks een snoekduik, gemist door Meassaoud.
47'
Hoekschop voor NEC als de voorzet van Heinloth eruit wordt gehaald door Peters.
46'
De tweede helft is begonnen in Nijmegen. Kan FC Emmen de spanning terugbrengen in de wedstrijd?
46'
45'
Geen wolkje aan de lucht voor NEC halverwege het duel. De Nijmegenaren staan 1-0 voor tegen FC Emman. Het was Kévin Mayi die zorgde voor de voorsprong. NEC won op bezoek bij Emmen al met 1-3 dus wil FC Emmen de Eredivisie-droom in leven houden dan zijn er minstens drie doelpunten nodig.
45'
45'
Mooie aanval die eindigt bij Klok maar doelman Delle kan makkelijk redding bieden.
42'
Goede redding van Telgenkamp op de harde kopbal van Dario Dumić.
41'
Nog enkele minuten tot aan de rust. Er is niets aan de hand voor NEC. De Nijmegenaren controleren de wedstrijd en staan met 1-0 (4-1) voor.
38'
Gele kaart voor Julian von Haacke (NEC Nijmegen)
Von Haacke krijgt geel, omdat hij een schwalbe maakte volgens scheidsrechter Bas Nijhuis.
36'
Kallon kan niet meer verder spelen en wordt vervangen Henk Bos.
36'
Wissel in bij FC Emmen -> Henk Bos
36'
Wissel uit bij FC Emmen -> Issa Kallon
34'
Het spel ligt even stil, omdat Kallon op het veld blijft zitten. Het lijkt er in te schieten bij de aanvaller.
30'
Telgenkamp redt als de voorzet van Breinburg gevaarlijk voor komt. FC Emmen heeft drie doelpunten nodig om een verlenging eruit te slepen, maar de 2-0 hangt eerder in de lucht.
28'
Gele kaart voor Arnaut Groeneveld (NEC Nijmegen)
Groeneveld is te laat en krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
26'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Kévin Mayi
Dat lijkt mij de genadeslag voor FC Emmen. Dankzij de goede ingreep van Breinburg en een heerlijke pass kan Mayi de 1-0 maken.
24'
FC Emmen durft steeds meer uit de schulp te kruipen. De ploeg durft steeds meer de aanval te kiezen.
21'
Delle grijpt goed in als Klok laag voorgeeft. De doelman pakt de bal voordat Huisman zijn voet er tegen aan krijgt.
18'
NEC heeft tot nu toe weinig te vrezen van Emmen. De thuisploeg controleert de wedstrijd en komt er af en toe gevaarlijk uit.
14'
Zoals verwacht is NEC de bovenliggende partij. Af en toe durft FC Emmen er voorzichtig uit te komen. Zoals nu als Youri Loen met een afstandsschot.
11'
Een speldenprikje van FC Emmen. Het kopballetje van clubtopscorer Peters kan makkelijk gepakt worden door Delle. Wel is het de eerste doelpoging van de bezoekers.
10'
Von Haacke met een lekker schot vanaf de rand van de zestien. Telgenkamp redt goed en stompt de bal naar de zijkant.
6'
Een rustig begin van de wedstrijd waar NEC het meeste balbezit heeft. Nu kan Heinloth heel veel ruimte. Hij mag uiteindelijk tot aan de zestien komen totdat hij wordt gestopt. Vervolgens gaat een schot van Grot naast.
3'
Daar is voor het eerst NEC eruit. De voorzet van Burnet komt op het hoofd van Mayi terecht, maar de aanvaller kan geen richting mee geven aan zijn poging.
1'
De bal rolt in Nijmegen. Kan FC Emmen stunten in Nijmegen?
1'
Trainer Ron de Groot stuurt dezelfde elf spelers het veld op die afgelopen donderdag op bezoek bij FC Emmen wonnen. Dankzij de 1-3 zege staan de Nijmegenaren met één been in de finaleronde van de play-offs. Subersub Taiwo Awoniyi met ondanks zijn drie treffers op een rij plaatsnemen op de bank.

Dick Lukkien heeft één wijziging doorgevoerd in zijn basiselftal. Oğuzhan Türk is gepasseerd en Kai Huisman krijgt de voorkeur.

Statistieken
NEC behaalde een uitstekend resultaat in de heenwedstrijd tegen FC Emmen. Ondanks een snelle achterstand wisten de Nijmegenaren na rust langszij te komen. Dankzij doelpunten van Gregor Breinburg, Jay-Roy Grot en Taiwo Awoniyi wonnen de mannen van Ron de Groot met 1-3.
NEC is nog altijd ongeslagen onder trainer Ron de Groot. Na zeven nederlagen op een rij werd Peter Hyballa de laan uitgestuurd door de clubleiding. Clubman De Groot kreeg de moeilijke taak om NEC in de Eredivisie te houden. Ondanks dat de club uit Nijmegen de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie van AZ en sc Heerenveen wist te winnen onder leiding van De Groot, wachtte de nacompetitie alsnog omdat Sparta Rotterdam een beter doelsaldo had. De winst op FC Emmen was de derde overwinning op een rij voor De Groot.
Cas Peters was dit seizoen de topscorer van FC Emmen. Met veertien treffers had hij een groot aandeel in de uiteindelijke negende plek van FC Emmen. NEC zal hem dus goed in de gaten moeten houden.
FC Emmen zal in Nijmegen vol gaan voor een stunt om de Eredivisie-droom in leven te houden. Dat wordt een lastige klus, want de ploeg uit Emmen wist slechts vier van de éénentwintig ontmoetingen te winnen. Vijftien keer kwam NEC als winnaar uit de strijd. In de play-offs wist FC Emmen in het verleden nog nooit NEC te verslaan. De laatste ontmoetingen tussen beide clubs was in het Jupiler Leagueseizoen 2014/2015. Toen versloeg de club uit Gelderland FC Emmen met 2-3 en 4-0.
Toch gloort er ook hoop voor FC Emmen. Van de laatste dertien uitwedstrijden werd er slechts één verloren. Dat was destijds op bezoek bij SC Cambuur. Om de volgende ronde van de play-offs te halen zal er minimaal met 0-2 gewonnen moeten worden.