2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kurt Zouma 53. / Kopbal  (Cesc Fàbregas)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Calum Chambers 90. / Eigen goal

90'
Door de rode kaart van Gabriel Paulista, vlak voor rust, werd het nooit meer een echte wedstrijd op Stamford Bridge. Zouma scoorde kort in het tweede bedrijf, waarna Hazard vlak voor tijd ook nog de 2-0 maakte. Toen stond Arsenal al met negen man, nadat Santi Cazorla zijn tweede gele kaart kreeg.
90'
90'
Wissel in bij Chelsea FC -> John Mikel
90'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Cesc Fàbregas
90'
Er komen nog vijf minuten blessuretijd bij op Stamford Bridge, waarvan er inmiddels twee zijn verstreken.
90'
Doelpunt voor Chelsea FC, 2:0 door Eden Hazard
Daar is dan uiteindelijk nog de 2-0, vooral voor de statistieken. Hazard was al langer op zoek naar een goal en vindt deze met ietwat geluk. Hij krijgt de bal na een rommelige situatie en haalt vervolgens met een stuit de trekker over. Čech verkijkt zich op de inzet en wordt voor de tweede keer gepasseerd.
88'
Voor Chelsea komt de betrekkelijk eenvoudige driepunter als geroepen. De ploeg komt van de zeventiende plek af in de Premier League, maar de achterstand op koploper Manchester City bedraagt nog acht punten, terwijl die ploeg nog een wedstrijd moet spelen.
85'
Er is weinig meer te doen voor Arsenal. Met acht veldspelers druk zetten is nagenoeg onmogelijk, terwijl Chelsea ook weinig zin heeft om in de counter een doelpunt tegen te krijgen.
82'
Wissel in bij Chelsea FC -> Loïc Rémy
82'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Diego Costa
79'
Geel-rode kaart voor Santi Cazorla (Arsenal FC)
En daar gaat de hoop van Arsenal. Santi Cazorla met een hele domme overtreding. Hij is te laat met een sliding op de bal, raakt Cesc Fàbregas en krijgt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.
78'
Met tien man lukt het Arsenal de laatste minuten nog best aardig om Chelsea onder druk te houden. Scoringskansen zijn er nog niet, maar de uitploeg lijkt zich vast te klampen aan balbezit op de helft van de thuisploeg.
76'
Het is zelfs een dubbele wissel van Wenger. Giroud komt inderdaad in het veld voor Özil, maar ook Alex Oxlade-Chamberlain komt in het veld. Hij vervangt Alexis, die na een uur spelen de gelijkmaker op zijn voet had.
75'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
75'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alexis Sánchez
75'
Wissel in bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
75'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Mesut Özil
75'
Arsenal komt er niet meer uit, maar wil de bal ook niet naar voren pompen. Daar staan Walcott en Alexis, maar die winnen uiteraard geen kopduel. Misschien is het tijd voor Giroud.
72'
Gele kaart voor Calum Chambers (Arsenal FC)
Invaller Chambers krijgt geel nadat hij verkeerd timet met zijn sliding op Hazard. Het is inmiddels de zesde kaart in deze wedstrijd.
69'
Na zijn gele kaart wil José Mourinho geen risico nemen met middenvelder Oscar. Hij haalt de Braziliaan naar de kant en brengt landgenoot Ramires in.
69'
Wissel in bij Chelsea FC -> Ramires
69'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Oscar
68'
Chelsea omsingelt de zestien van Arsenal, maar de thuisploeg komt niet tot een schot. Het is wel een feit dat de Gunners moeten hopen op een klein wonder, want de 2-0 lijkt eerder te vallen dan de 1-1.
65'
Hazard ontsnapt op rechts!
De Belg heeft een geweldige versnelling in huis en niemand kan hem bijhouden. Hij dribbelt de zestien in, zoekt de lange hoek met een schuiver, maar schiet rakelings voorlangs.
64'
Gele kaart voor Oscar (Chelsea FC)
Oscar krijgt geel na een pittige tackle op Koscielny. De Braziliaan is net te laat met zijn sliding en raakt de mandekker, die net uitverdedigd, hard op de enkel.
60'
Dat had de gelijkmaker moeten zijn voor Arsenal!
Gary Cahill en Zouma komen in de problemen als ze een lange bal laten stuiteren. Alexis duikt op tussen het duo, Zouma probeert de bal terug te koppen op Begović, maar slaagt hier niet in. De Chileense aanvaller van Arsenal kan uithalen als hij schuin voor het doel van Chelsea staat, maar Alexis schiet hoog over uit een lastige hoek.
57'
Voor Zouma is het overigens zijn derde doelpunt in dienst van Chelsea. Hij scoorde al eens in de League Cup en in de FA Cup, maar tegen Arsenal scoort hij zijn eerste goal in de Premier League.
55'
Nu gaat het wel heel lastig worden voor Arsenal om hier een resultaat te behalen. De ploeg behoudt het balbezit voorlopig en kan rustig bouwen aan een nieuwe aanval.
53'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Kurt Zouma
Daar is dan de 1-0 van Chelsea. Zouma wordt volledig vrijgelaten bij een vrije trap en de Fransman profiteert uitstekend. De verdediger loopt recht richting de tweede paal, ziet dat Cesc Fàbregas de vrije trap perfect aflevert en kopt de bal in de korte hoek achter Čech.
51'
Geen problemen in de verdediging van Chelsea bij die corner van Arsenal. Men kan zelfs counteren via Diego Costa, maar van de aanval komt uiteindelijk niets terecht.
50'
Alexis gaat zelf achter de bal staan, maar de Chileen raakt de muur. De bal ging richting de rechterhoek, maar Arsenal rest nu alleen nog een corner.
49'
Gele kaart voor Branislav Ivanović (Chelsea FC)
Arsenal krijgt een vrije trap op een hele interessante plek. Ivanović legt Alexis neer met een bodycheck op een kleine twintig meter van het doel. Kan de uitploeg stunten met tien man en de score openen?
47'
Voor de tweede keer achter elkaar start Arsenal een tweede helft met tien man. Tegen Dinamo Zagreb kreeg Olivier Giroud rood, nu is Gabriel Paulista de schlemiel. Om verdedigend de zaken op orde te krijgen, is Calum Chambers in het veld gekomen voor Coquelin.
46'
Wissel in bij Arsenal FC -> Calum Chambers
46'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
46'
45'
Het venijn zat in de eerste helft in de staart. Kansen hebben we nauwelijks gezien in de eerste 45 minuten, alleen Pedro kwam in scoringspositie na een perfecte bal van Cesc Fàbregas. De aanname van de aanvaller was echter niet goed genoeg. Vlak voor rust kreeg Gabriel Paulista een rode kaart na ruzie met Diego Costa. De Braziliaanse verdediger kreeg eerst geel, maar stapte vervolgens achteruit met Costa in zijn rug, die theatraal naar de scheidsrechter ging. Mike Dean deelde vervolgens een directe rode kaart uit.
45'
45'
Uit de herhaling blijkt dat Gabriel Paulista naar achteren stapt en daarbij de voet van Diego Costa raakt. In vergelijking met de arm in het gezicht van Koscielny valt die overtreding reuze mee. Arsenal met tien man, we gaan bijna rusten.
45'
Rode kaart voor Gabriel Paulista (Arsenal FC)
Het wordt zelfs een rode kaart voor Gabriel Paulista! De centrale verdediger, die niets te maken had met het eerste moment, mag vlak voor rust vertrekken! Volgens scheidsrechter Mike Dean heeft Gabriel zich laten gaan met een schoppende beweging.
45'
Gele kaart voor Gabriel Paulista (Arsenal FC)
Diego Costa is weer bezig hoor.. De spits is erg handtastelijk in een fysiek duel met Laurent Koscielny, maar de Franse verdediger loopt weg nadat hij in zijn gezicht geraakt wordt. Gabriel Paulista heeft het echter gezien, zoekt de liggende spits van Chelsea op, die vervolgens fel opstaat en een beuk uitdeelt aan de Braziliaan.
45'
Gele kaart voor Diego Costa (Chelsea FC)
43'
Serieuze kans voor Pedro!
Chelsea countert na een aanval van Arsenal en de Spanjaard krijgt de bal op twintig meter van het doel. Hij heeft ruimte, zoekt de linkerhoek, maar Čech kan keren met zijn vuisten.
42'
Zo blijven de grootste kansen voorlopig uit in de eerste helft, maar is het wel ongekend spannend in Londen. Beide ploegen kunnen elk moment de score openen, maar het balletje wil voorlopig niet goed vallen.
39'
Wat een geweldige ingreep van Zouma!
De centrale verdediger van Chelsea glijdt uit als Walcott een diepe bal krijgt, maar Zouma staat snel genoeg op en kan met een sliding de bal van de Engelsman ontfutselen. Een geweldige actie, aangezien Walcott anders door kan gaan op doel.
38'
Chelsea probeert het nu via afstandsschoten. Eerst haalt Kurt Zouma van ruim dertig meter uit, daarna is het Pedro die het van twintig meter probeert. Čech hoeft echter niet in actie te komen op beide pogingen.
34'
Stamford Bridge schreeuwt om een penalty. Hazard steekt een hele helft over op snelheid, maar komt dan in aanraking met Gabriel Paulista. De Braziliaan zet zijn lichaam tussen de bal en Hazard en samen vallen ze over de achterlijn. Scheidsrechter Mike Dean wil echter van niets weten en laat doorspelen.
32'
Dat is de grootste kans van de wedstrijd!
Pedro heeft een schitterende loopactie in huis en gaat binnendoor bij Nacho Monreal en Cesc Fàbregas schat die loopactie op waarde. De aanname van de Spaanse aanvaller is echter niet goed genoeg op vijf meter van het doel, waarna Čech zich op het projectiel stort.
31'
Gele kaart voor Santi Cazorla (Arsenal FC)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Pedro draait slim weg bij landgenoot Santi Cazorla, die zijn been uitsteekt en de aanvaller van Chelsea laat struikelen aan de zijlijn.
29'
Ook Arsenal staat nu in de statistieken op het gebied van schoten op doel. Cesc Fàbregas verliest de bal op het middenveld, Mesut Özil vindt Walcott op links, maar die wil de bal te mooi plaatsen met de binnenkant van zijn voet. Begović heeft geen problemen met de zachte inzet.
28'
Na enkele minuten druk van de thuisploeg, heeft Arsenal de rust in het spel weer gevonden. Even gaat de bal rustig van voet naar voet, op zoek naar een opening. De aanvallende linie heeft de afgelopen minuten niets gedaan, aangezien Chelsea alleen maar aan het drukken was.
24'
Daar is dan de eerste doelpoging in deze wedstrijd. Diego Costa krijgt ruimte op twintig meter van het doel en haalt uit met rechts, maar de schuiver eindigt in de handen van Čech, die geen moeite heeft met de inzet.
23'
Mikel Arteta is begonnen aan de warming-up, maar Coquelin komt na een korte blessurebehandeling weer terug het veld in. De Fransman is ontzettend belangrijk geworden voor Wenger en zijn elftal.
21'
Coquelin moet alles op alles zetten om balbezit te houden voor Arsenal, maar de Franse middenvelder lijkt daarbij geblesseerd te raken aan zijn knie. De medische staf op het veld, kan de controleur verder?
20'
Veel balverlies nu op het middenveld van Arsenal. Zo helpt de ploeg Chelsea in het zadel, maar tot een schot op doel is het nog niet gekomen op Stamford Bridge.
18'
Een sterkere fase van Chelsea nu, dat Arsenal vastzet op de eigen helft en met impulsen vanuit het middenveld de steekbal in de zestien zoekt. Er zit telkens net een voetje van een Arsenal-verdediger tussen, maar anders moet Petr Čech voor het eerst aan het werk.
15'
Daar leek Chelsea voor het eerst weg te zijn, maar Diego Costa wordt afgetroefd door Nacho Monreal, die op tijd naar binnen komt vanaf links en de bal voor de voeten van de Spaanse Braziliaan weg kan tikken.
14'
Counteren met voorin Pedro, Eden Hazard en Diego Costa is natuurlijk een heel verstandige tactiek. José Mourinho gokt op de snelheid van zijn flankspelers en de kracht van zijn spits. Met Oscar en Cesc Fàbregas heeft de ploeg op het middenveld natuurlijk ook spelers die een steekpass kunnen geven.
11'
Arsenal lijkt toch het best van het spel te hebben in de eerste tien minuten. Chelsea zakt ver terug, de Gunners mogen combineren op twintig meter van het doel van Begović.
8'
Alexis zelf probeert de bal slim richting de lange hoek te krullen, maar de bal wordt nog voordat het de penaltystip bereikt weg gekopt.
7'
Vrije trap op een interessante plek voor Arsenal. Alexis wordt aan de zijkant van de zestien neergelegd door Branislav Ivanović.
4'
Poeh, Asmir Begović en Chelsea ontsnappen. De goalie denkt een diepe bal op Theo Walcott te kunnen onderscheppen, maar hij vergeet daarbij even dat Walcott de snelste speler in de Premier League is. De Engelsman is dan ook eerder bij de bal, kan Begović ontwijken, maar loopt met bal en al over de achterlijn.
3'
Het begint meteen pittig, Francis Coquelin moet Diego Costa neerleggen als Chelsea countert. In Nederland zou de gele kaart getrokken zijn, maar de scheidsrechter houdt het wijselijk bij een waarschuwing. Als je in de derde minuut al kaarten gaat geven, wordt het een gekkenhuis in zo'n wedstrijd. Diego Costa vraagt overigens om een kaart voor Coquelin, daar is men ook niet gediend van in Engeland, maar de spits komt ermee weg.
1'
We zijn begonnen op Stamford Bridge! Het is niet de vraag of, maar wanneer Chelsea en Arsenal ons gaan vermaken. Veel plezier bij dit duel in de zesde speelronde van de Premier League!
1'
Het moment voor de wedstrijd.. José Mourinho wacht Arsène Wenger op voor de spelersingang en schudt de hand van de Fransman. De twee trainers kwamen herhaaldelijk in het nieuws na confrontaties, zowel op als naast het veld.
Een strijd tussen Arsenal en Chelsea betekent meestal een duel in de top van de Premier League, maar in de openingsfase van de competitie is dit verre van waar. Toch zal deze wedstrijd tussen de twee Londense ploegen weer spektakel opleveren. Mijn naam is Jos Boesveld en ik volg dit mooie affiche voor jullie.

De positie op de ranglijst
Hoe pijnlijk het ook is, Arsenal maakt de rol van eeuwige nummer vier weer eens waar. De ploeg lukt het maar niet om kampioen te worden in Engeland en moet altijd ploegen als Manchester City, Chelsea of Manchester United voor zich dulden. Ook na vijf wedstrijden in de Premier League staan de Gunners inmiddels op een achterstand. In vergelijking met Chelsea is er echter nog geen vuiltje aan de lucht.

De ploeg van José Mourinho kent een bizar slechte start. Het gaat zelfs zo slecht met Chelsea, dat de Portugese oefenmeester een negatief record aan zijn trainerscarrière kan toevoegen. Met vier punten uit vijf wedstrijden staat Chelsea zeventiende in de Premier League, maar twee puntjes boven de degradatiestreep en achter de drie promovendi van vorig seizoen, AFC Bournemouth, Watford FC en Norwich City.

Europese wedstrijd
Op het gebied van conditie zal het een gelijke strijd zijn in Londen. Zowel Arsenal als Chelsea speelde deze week in de Champions League. Beide ploegen kwamen woensdagavond in actie in de groepsfase van het kampioenenbal. Chelsea speelde op Stamford Bridge tegen Maccabi Tel Aviv en won erg simpel met 4-0, Arsenal had het een stuk moeilijker. De ploeg speelde driekwart wedstrijd met tien man nadat Olivier Giroud twee gele kaarten pakte in de eerste helft van de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. De Kroaten profiteerden optimaal van die situatie door te winnen in eigen huis: 2-1.

Chelsea en Arsenal stonden dit seizoen al tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. De ploegen openden het Engelse voetbalseizoen in de Community Shield, een strijd tussen de landskampioen (Chelsea) en de winnaar van de FA Cup (Arsenal). De bekerwinnaar trok uiteindelijk aan het langste eind, dankzij een doelpunt van Alex Oxlade-Chamberlain, die na ruim twintig minuten spelen de enige goal van de wedstrijd maakte.