West Ham United
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Eden Hazard 47. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker James Collins 77. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Diego Costa 89. / Schot met rechts  (Michy Batshuayi)

90'
Het was West Ham United bijna gelukt om een punt te stelen op Stamford Bridge. Chelsea was de gehele wedstrijd veruit de betere van de twee en ging in de laatste minuten vol op de aanval spelen. Met een doelpunt van Diego Costa leverde dat het gewenste effect op, terwijl de spits eigenlijk al van het veld gestuurd had moeten worden.
90'
90'
Gele kaart voor Pedro (Chelsea FC)
De invaller van Chelsea kan zijn tegenstander niet meer ontwijken en maakt zodoende een overtreding. De arbiter vindt het voldoende voor een notitie in het boekje.
89'
Doelpunt voor Chelsea FC, 2:1 door Diego Costa
Toch nog een overwinning voor Chelsea, zo lijkt het! De spits krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied en schuift de bal hard en laag voorbij de keeper.
87'
Het debuut voor Michy Batshuayi. Dat betekent dat Chelsea nu met twee spitsen gaat spelen. De Belg komt voorin naast Diego Costa te spelen. Eden Hazard maakt plaats voor Victor Moses, eveneens een fysiek sterke aanvaller.
85'
Wissel in bij Chelsea FC -> Victor Moses
85'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Eden Hazard
85'
Wissel in bij Chelsea FC -> Michy Batshuayi
85'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Oscar
82'
Een aanvallende wissel van Conte. Hij haalt een middenvelder naar de kant voor een aanvaller. West Ham United gaat nu nog dichter op elkaar spelen.
80'
Wissel in bij Chelsea FC -> Pedro
80'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
80'
Een deceptie dreigt dan toch voor Chelsea. Het was veel beter dan West Ham United, maar tot echt grote kansen kwam het niet.
77'
Doelpunt voor West Ham United, 1:1 door James Collins
Uit het niets scoort West Ham United. Vanuit een scrimmage krijgt Collins na een corner de bal voor zijn voeten. Met links schiet hij de bal hard tegen de touwen.
76'
Payet laat een aardige kans op een doelpunt liggen. Vanaf twintig meter legt hij aan voor een vrije trap op een heerlijke plek. Zijn poging komt niet verder dan de muur van Chelsea.
75'
Gele kaart voor Azpilicueta (Chelsea FC)
De verdediger protesteert te hevig bij de scheidsrechter. Hij liet eerder al zien daar niet van gediend te zijn en geeft de linksback een gele kaart.
74'
Slaven Bilić kan niet anders dan toekijken. Hij heeft nu al drie keer gewisseld en moet nu hopen op een opleving van een van zijn aanvallers.
68'
Diego Costa probeert Adrián van de bal te glijden. De doelman trapt daarvoor net de bal weg, waardoor de spits het onderbeen van de keeper raakt. Adrián weet natuurlijk ook dat Costa al geel heeft en gaat schreeuwend naar de grond. Het had eigenlijk een tweede prent voor de spits moeten zijn.
67'
Wissel in bij West Ham United -> Dimitri Payet
67'
Wissel uit bij West Ham United -> Håvard Nordtveit
66'
Payet maakt zich dan toch klaar voor een invalbeurt. De Fransman zal iets meer dan twintig minuten de tijd krijgen om zich te laten zien.
64'
John Terry komt bij een corner vanaf de rechterkant boven alles en iedereen uit. De aanvoerder kan zijn inzet alleen niet de goede richting meegeven.
62'
Nog altijd durft Slaven Bilić zijn ploeg niet aanvallender te laten spelen. Payet is al voor rust begonnen aan zijn warming-up, maar tot een invalbeurt kwam het nog niet.
59'
Chelsea levert steeds vaker de bal in bij West Ham United. Toch slagen de bezoekers er niet aan aanvallen toe te komen. Carroll komt al rondom de middenlijn in balbezit.
56'
Carroll begint gefrustreerd te raken. Tot twee keer toe wordt hij afgetroefd door Kanté, die een stuk kleiner is dan de spits van West Ham United.
53'
De man van de fout waaruit de penalty voortkwam, mag direct naar de kant bij West Ham United. Het zal Antonio niet lekker zitten dat hij zich niet kan revancheren.
52'
Wissel in bij West Ham United -> Sam Byram
52'
Wissel uit bij West Ham United -> Michail Antonio
51'
Chelsea lijkt direct door te willen druk. Het speltempo ligt aardig hoog en West Ham United heeft niets te vertellen op Stamford Bridge.
47'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Eden Hazard
Hazard schiet Chelsea vanaf elf meter op voorsprong tegen de stadsgenoot. Adrián kiest vanuit het oogpunt voor Hazard de linkerhoek, terwijl de international de bal hard door het midden jaagt.
47'
Gele kaart voor Michail Antonio (West Ham United)
Antonio gaat direct na rust in de fout. Hij legt de opkomende Azpilicueta neer in het strafschopgebied van West Ham United. Een penalty tegen en een gele kaart is het resultaat.
46'
46'
West Ham United moet in de tweede helft uit een ander vaatje tappen om gevaarlijk te worden op de helft van Chelsea.
45'
Chelsea is verreweg de betere van de twee vanavond op Stamford Bridge. West Ham United beperkt zich tot verdedigen en weet in de omschakeling niets te bewerkstelligen. Ivanovic en Eden Hazard waren dicht bij een doelpunt, maar hadden iets meer fortuin nodig in de afwerking.
45'
43'
Conte staat na te denken langs de zijlijn. Hij zal toch iets moeten verzinnen om de verdediging van West Ham United aan het wankelen te brengen.
41'
Dimitri Payet is begonnen aan een warming-up. De sterspeler van West Ham en Frankrijk lijkt na rust zijn opwachting te gaan maken.
40'
Het spel van Chelsea is over de middenlijn niet zorgvuldig genoeg. Het had enkele mogelijkheden om vanuit de omschakeling toe te slaan, maar de passing laat op die momenten te wensen over.
38'
Diego Costa krijgt de bal van Hazard en zoekt de ruimte voor een schot. Hij zet twee tegenstanders op het verkeerde been en haalt dan uit. Hij mikt de bal enkele meters te hoog over het doel.
36'
Töre is de vervanger van Ayew. Ook hij is nieuw bij West Ham United. De Turk wordt dit seizoen gehuurd van Besiktas.
35'
Wissel in bij West Ham United -> Gökhan Töre
35'
Wissel uit bij West Ham United -> André Ayew
33'
Ayew is geblesseerd op de grond gaan zitten. De recordaankoop van West Ham United voelt aan zijn rechter bovenbaan. Hij zal waarschijnlijk gewisseld moeten worden.
32'
Hazard! De Belgische dribbelaar laat een glimp zien van zijn klasse. Hazard komt vanaf de linkerkant gevaarlijk naar binnen en zoekt de verre hoek. Zijn bal vliegt rakelings langs de paal.
31'
Ondanks de controle van Chelsea slaagt de thuisploeg er niet in gevaar te stichten. Daarvoor is de organisatie van West Ham United te goed in orde. De bezoekers hebben moeite afspeelmogelijkheden voorin te vinden.
28'
West Ham United krijgt geen moment adem in de omschakeling. Conte lijkt de vijf seconden regel te hebben ingebracht bij zijn ploeg. Na balverlies moeten ze snel mogelijk de bal zien terug te krijgen.
25'
Het is de vraag hoe West Ham United deze strijdwijze gaat volhouden. Het is alleen maar aan het verdedigen en komt niet van de eigen speelhelft af. Chelsea houdt de druk hoog.
21'
Gele kaart voor James Collins (West Ham United)
Collins krijgt een zware wedstrijd. Hij is vanavond de tegenstander van Costa. Hij legt in de ogen van de scheidsrechter Costa iets te hardhandig naar de grond op het middenveld.
19'
Gele kaart voor Diego Costa (Chelsea FC)
De spits van Chelsea heeft zijn eerste kaart van het seizoen al te pakken. Costa protesteert te hevig als Oscar neergaat in het strafschopgebied en een penalty claimt.
19'
West Ham United komt steeds meer in de verdrukking. Het moet zich alleen nog maar beperken tot tegenhouden. Chelsea heeft de controle volledig in handen onder leiding van Conte.
16'
Een dolletje aan de zijlijn tussen de trainers Conte en Bilić. Eerstgenoemde controleert handig een bal en kaatst deze door naar zijn collega. Ze kunnen er allebei wel om lachen.
14'
Eden Hazard vangt de bal op rand zestien met zijn borst op. Hij kiest vervolgens direct voor een schot, maar zijn poging gaat ruim over het doel van West Ham.
12'
Ivanovic! De rechtsback scoort bijna het eerste doelpunt van de wedstrijd. De verdediger krijgt van Willian de bal mee de zestien in. Hij zoekt verrassend met links de korte hoek. Het lukt doelman Adrián nog net om de bal uit het doel te houden.
11'
Chelsea is nog niet in het strafschopgebied van West Ham United geweest. De bezoekers houden verdedigend de linies kort op elkaar. De spelers van Chelsea bewegen te weinig om een opening te creëren.
8'
Andy Carroll maakt het de verdedigers aardig last. Tim Cahill is zijn directe opponent, maar die komt niet voorbij het grote lichaam van de aanvaller.
6'
Enner Valencia mag aan de linkerkant van de zestien een vrije trap nemen op ruim twintig meter van het doel. Zijn poging levert een kleine scrimmage op, waarna de arbiter Courtois in bescherming neemt en fluit voor een overtreding.
3'
Gele kaart voor N'Golo Kanté (Chelsea FC)
Een razendsnelle gele kaart voor debutant Kanté. De middenvelder probeert Carroll de bal afhandig te maken, maar tikt het scheenbeen van de spits aan. De scheidsrechter geeft een duidelijk signaal af.
2'
West Ham United probeert in de openingsfase met een hechte organisatie te spelen. Op die manier willen ze Chelsea zo lang mogelijk op afstand houden.
1'
Chelsea heeft de bal in beweging gebracht voor de eerste helft.
1'
N'Golo Kanté heeft bij zijn eerste competitiewedstrijd voor Chelsea direct een basisplaats te pakken. De defensieve middenvelder krijgt het vertrouwen van hoofdtrainer Antonio Conte. De Fransman kwam deze zomer over van landskampioen Leicester City.

Cesc Fàbregas moet genoegen nemen met een plaats op de bank tegen West Ham United. Ook aanwinst Michy Batshuayi zal vanaf de zijkant moeten toekijken. Dat betekent een basisplaats voor Diego Costa, die veelvuldig met een terugkeer naar Atlético Madrid in verband wordt gebracht. John Terry is de aanvoerder bij de thuisploeg.

Ook bij West Ham verschijnt een nieuw gezicht aan de aftrap. André Ayew was deze zomer met 24 miljoen euro een recordaankoop voor de Londenaren. De spits kwam over van Swansea City en krijgt meteen een basisplaats. Sterspeler Dimitri Payet zit op de bank, hij krijgt vermoedelijk nog rust na zijn deelname aan het EK.
Chelsea en West Ham United sluiten de eerste speelronde van de Premier League af. Een Londense derby op Stamford Bridge. West Ham presteerde afgelopen seizoen boven verwachting goed, terwijl Chelsea aast op revanche voor een verloren voetbaljaargang. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang onder de knop wedstrijddetails te vinden.

Conte
Deze zomer stelde Chelsea de Italiaanse Antonio Conte aan als nieuwe trainer. Hij vierde meerdere successen met Juventus en was al laatste actief als bondscoach van Italië. Hij moet de Londense formatie weer naar prijzen loodsen. De grootste aankoop die Conte tot nu toe deed was die van N’Golo Kanté. De defensieve middenvelder werd overgenomen van landskampioen Leicester City.

Sterspeler
Vooralsnog is het West Ham United gelukt om zijn sterspeler te behouden voor het nieuwe seizoen. Dimitri Payet groeide afgelopen seizoen en tijdens het EK in Frankrijk uit tot een ware smaakmaker. Diverse clubs zaten achter de aanvallend ingestelde speler aan, die met beide benen even goed kan schieten. Maar vooralsnog lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar een langer verblijf bij West Ham, dat in een nieuw stadion gaat spelen.