Hongarije
8:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 16. / Kopbal  (Daryl Janmaat)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Strootman 25. / Kopbal  (Jeremain Lens)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jeremain Lens 38. / Schot met links  (Kevin Strootman)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 44. / Kopbal  (Arjen Robben)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Balázs Dzsudzsák 47. / Penalty
5 : 1 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 53. / Schot met links  (Arjen Robben)
6 : 1 Torinfos in de Ticker Szilárd Devecseri 65. / Eigen goal
7 : 1 Torinfos in de Ticker Rafael van der Vaart 86. / dir. vrije trap
8 : 1 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 90. / dir. vrije trap

90'
De scoringsdrift van de eerste helft heeft het Nederlands elftal in de tweede helft weten door te trekken. Via doelpunten van Van Persie, Van der Vaart, Robben en een eigen doelpunt van Devecseri, kon Nederland uitlopen naar een monsterscore. De tegentreffer van Dzsudszak, uit een strafschop, was er slechts een voor de statistieken.
90'
90'
Nederland speelt de laatste minuten met Hongarije. Arjen Robben kan de bal in alle rust omhoog wippen om zo op het doel van Hongarije te schieten. Zijn bal mist kracht om het doel te vinden.
90'
Doelpunt voor Nederland, 8:1 door Arjen Robben
Robben heeft zijn doelpunt te pakken. Terecht eiste hij de vrije trap op. Op schitterende wijze krult hij de bal in de verre hoek, volkomen buiten bereik van Bogdán. Met dit doelpunt is de grootste overwinning op Hongarije een feit.
89'
Robben aast al een tijdje op een doelpunt. Nadat hij gevloerd wordt op de rand van het strafschopgebied eist hij de vrije trap op in plaats van Van der Vaart.
86'
Doelpunt voor Nederland, 7:1 door Rafael van der Vaart
Ook Van der Vaart mag zijn graantje meepikken. Zijn vrije trap belandt via Vilmos Vanczák achter Ádám Bogdán. Met deze treffer evenaart Nederland de grootste uitslag tegen Hongarije. Ook in '74 werd het in een onderling duel 7-1 voor Nederland.
83'
Hongarije trekt zich met het hele team terug op de eigen speelhelft. Nederland komt er moeilijk meer doorheen en blijft op balbezit spelen.
82'
Gele kaart voor Richard Guzmics (Hongarije)
Guzmics komt veel te hard in op Van der Vaart. De Hongaar komt als een sneltrein inrennen op de Nederlandse middenvelder en legt hem over de knie. Een volkomen terechte gele kaart.
81'
Wissel in bij Nederland -> Leroy Fer
81'
Wissel uit bij Nederland -> Kevin Strootman
79'
Wissel in bij Hongarije -> Nemanja Nikolić
79'
Wissel uit bij Hongarije -> Krisztián Németh
77'
Ádám Bogdán redt schitterend op een schot van Van der Vaart. Jeremain Lens passeert op fantastische wijze zijn directe tegenstander in het strafschopgebied en schuift de bal richting Van der Vaart. De nummer tien schiet de bal in één keer hard op het Hongaarse doel, maar de Hongaarse doelman haalt de bal knap uit het doel.
74'
Met nog een kwartier te spelen begint het tempo dan toch wat in te zakken. Nederland blijft de bal grotendeels van de tijd overtikken, maar komt niet meer in de buurt van het doel van Bogdán.
71'
Op het middenveld laat Nigel de Jong nog maar eens zien waarom hij weer is opgeroepen voor het nationale team. De verdedigende middenvelder van AC Milan pakt voor de zoveelste keer een bal af en is tot nu toe nog op geen foutje te betrappen.
68'
Ook na de zesde treffer is de scoringsdrift van Oranje nog niet gestild. Het Nederlands team blijft vol druk zetten als de Hongaren de bal hebben en zijn erop gebrand meer doelpunten te maken.
65'
Doelpunt voor Nederland, 6:1 door Szilárd Devecseri (eigen doelpunt)
De doelpunten vliegen af en aan. Nadat Lens de bal vanaf de linkerkant met een voorzet niet bij een hoofd van een teamgenoot krijgt, is Devecseri zo aardig de bal alsnog in het doel te koppen. Zonder tegenstander in de buurt kopt de Hongaarse verdediger de bal strak achter zijn doelman.
64'
Gele kaart voor Nigel de Jong (Nederland)
De Jong komt verhaal halen bij Németh nadat de aanvaller hem na zijn overtreding nog natrapt. Door zijn gele kaart mist De Jong het treffen met Turkije volgende week.
64'
Gele kaart voor Krisztián Németh (Hongarije)
De spits haakt Nigel de Jong van achteren. Németh mag overigens blij wezen dat hij niet van het veld wordt gestuurd. Scheidsrechter Atkinson mist dat de aanvaller na zijn actie nog natrapt richting De Jong.
62'
Overigens zal Dirk Kuyt, de vervanger van Van Persie, jaloers zijn op zijn doelpunt. De Katwijker scoorde vandaag exact twee jaar geleden voor het laatst in het shirt van het Nederlands elftal. Inmiddels wacht de aanvaller al ruim negen uur op een doelpunt.
61'
Robin van Persie zijn taak zit erop. Hij krijgt een staande ovatie als hij het veld verlaat. Al een minuut lang wordt zijn naam door de Arena gescandeerd.
61'
Wissel in bij Nederland -> Dirk Kuyt
61'
Wissel uit bij Nederland -> Robin van Persie
57'
Ook Bruma laat zien van waarde te zijn. Nadat Vorm een bal van Dzsudzsák nog maar net kan keren, schopt Bruma de bal net over de achterlijn voordat Németh bij de bal kan komen.
55'
Gele kaart voor Szilárd Devecseri (Hongarije)
Nadat Arjen Robben vanaf eigen helft langs vier Hongaren soleert, vindt Devecseri het genoeg. Hij haalt de buitenaanvaller van Bayern München neer, waarna slechts een vrije trap volgt.
54'
Met zijn derde doelpunt is Robin van Persie nu definitief Patrick Kluivert voorbij. Van Persie is nu, met 41 doelpunten, de nieuwe topscorer van Oranje allertijden.
53'
Doelpunt voor Nederland, 5:1 door Robin van Persie
De derde voor Van Persie! Strootman geeft de bal vanaf de linker zijlijn voor op Robben. Robben kopt de bal vervolgens terug op Van Persie die de bal oog in oog met Bogdán eenvoudig in het doel kan schieten.
51'
De Oranje-spelers zijn bovendien weer vol zelfvertrouwen uit de kleedkamer gekomen. Een dubbele één-twee tussen Van der Vaart en Van Persie loopt helaas op niets uit.
48'
Nederland laat zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en gaat gewoon weer door waar het voor rust gebleven was. Lens ontvangt aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal van Van der Vaart. Hij kapt naar binnen en schiet de bal door de benen van Ákos Elek naast het Hongaarse doel.
47'
Doelpunt voor Hongarije, 4:1 door Balázs Dzsudzsák
Toch een tegendoelpunt. Dzudzsák mag vanaf elf meter aanleggen nadat Jeffrey Bruma hands heeft gemaakt. De oud PSV'er faalt niet en schiet de bal kansloos voor Michel Vorm in de rechter onderhoek.
46'
Wissel in bij Hongarije -> Ákos Elek
46'
Wissel uit bij Hongarije -> Tamás Hajnal
46'
Wissel in bij Hongarije -> Szilárd Devecseri
46'
Hongarije past twee verdedigende wissels toe. De Hongaren gaan alles op alles zetten om een nog grotere nederlaag te voorkomen. Doelpunten van Hongarije hoeven we zo te zien niet te verwachten.
46'
Wissel uit bij Hongarije -> Tamás Kádár
46'
45'
Nederland walst in de eerste 45 minuten over Hongarije heen. Strootman, Lens en tweemaal Van Persie zorgden ervoor dat Oranje met maar liefst 4-0 de rust in kan. Met name het tweede doelpunt van Van Persie was een speciale. Met een kopbal scoorde hij zijn 40e doelpunt voor het nationale team en evenaart hij Patrick Kluivert, topscorer aller tijden van Oranje.
45'
45'
Het tweede doelpunt van Robin van Persie is een speciale. Van Persie scoorde zojuist zijn veertigste doelpunt van Oranje en is daarmee Oranjetopscorer aller tijden, Patrick Kluivert, geëvenaard. Na zijn doelpunt staat Kluivert, assistent van Louis van Gaal, de spits dan ook met open armen te ontvangen. Nog één doelpunt voor Van Persie en hij heeft de meeste doelpunten ooit gemaakt voor het Nederlands elftal.
44'
Doelpunt voor Nederland, 4:0 door Robin van Persie
Nadat Arjen Robben schitterend twee verdedigers passeert legt hij de bal precies op het hoofd van Van Persie neer. De Nederlandse spits bedenkt zich niets en kopt de bal hard achter doelman Bogdán.
41'
Vorm voorkomt met een prachtige redding een tegendoelpunt. In één van zijn eerste balcontacten haalt hij een vrije trap van Balázs Dzsudzsák keurig uit de rechter onderhoek.
39'
Nog een keer het aluminium! Janmaat stoomt weer eens op aan de rechterkant van het veld en ontvangt de bal van Van Persie. Hij bedenkt zich niets en schiet de bal in één keer op het doel van Bogdán. Net als eerder deze minuut vindt ook Janmaat de paal.
39'
Paal! Daar was al bijna weer de volgende treffer. Strootman krult de bal van buiten het strafschopgebied perfect naar het doel van Hongarije. Zijn bal spat uiteen op de kruising.
38'
Doelpunt voor Nederland, 3:0 door Jeremain Lens
Lens pikt dan toch zijn doelpuntje mee. Nadat Strootman de bal over de Hongaarse verdediging probeert heen te liften, verdedigt Hongarije wederom slecht uit. De bal belandt voor de voeten van Lens en hij schiet de bal hard tegen de touwen.
35'
Een balletje achter het standbeen langs van Van Persie is veelzeggend. Terwijl Nederland de bal rustig over en weer tikt, laat de spits zijn balgevoel maar eens zien. Het gaat Oranje tot dusverre makkelijk af.
33'
De Oranjesupporters in de volle Arena vermaken zich ondertussen kostelijk. Het gezang volgt af en aan en er volgt applaus na applaus na goede acties van de Nederlandse voetballers.
30'
De Hongaren weet inmiddels niet meer wat te doen. Als er een bal voor de verdedigers van Hongarije komt is het enige wat ze kunnen doen de bal hard naar voren trappen, waarna Nederland weer kan opbouwen aan een nieuwe aanval.
27'
Nederland voert de druk nog maar eens op. Wederom uit een hoekschop van Van der Vaart wordt Oranje gevaarlijk. De middenvelder vindt Lens met zijn trap. Lens probeert uit te halen op het Hongaarse doel maar stuit op Tamás Kádár.
25'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Kevin Strootman
Daar is het tweede doelpunt dan toch! Na paniekerig uitverdedigen van Hongarije komt de bal voor de voeten van Lens. De buitenaanvaller van Nederland maakt zijn misser van twee minuten geleden gelijk goed. Hij legt de bal panklaar op het hoofd van Strootman die de bal tegen de netten knikt.
23'
Lens mist oog in oog met de Hongaarse doelman. Na een één-tweetje met Van der Vaart omspeelt Lens twee Hongaarse verdedigers. Oog in oog met Bogdán schiet hij de bal echter verwoestend over de lat. Dit had een doelpunt moeten zijn.
22'
Hongarije komt na de openingsfase niet meer van de eigen speelhelft af. Als de Hongaren balbezit hebben zit Nederland er kort op en verovert het de bal binnen enkele seconden. Nederland is op zoek naar een tweede doelpunt.
19'
De hoekschoppen van Nederland blijven gevaarlijk. Ditmaal belandt een afvallende bal voor de voeten van Daryl Janmaat die zich niets bedenkt. De rechtsback schiet de bal onmiddellijk op het doel, maar zijn bal gaat enkele meters naast.
17'
Met het openingsdoelpunt gaat Van Persie vrolijk door waar hij de hele kwalificatiereeks al mee bezig is, scoren. Dit is alweer zijn negende doelpunt in deze WK-kwalificatie, hiermee is hij gelijk de topscorer. Edin Dzeko, spits van Bosnië, volgt Van Persie met acht doelpunten.
16'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Robin van Persie
Uit een voorzet op maat van Janmaat kopt Robin van Persie de bal achter Bogdán. Zijn kopbal in de lange hoek lijkt houdbaar voor de Hongaarse doelman, maar de bal belandt toch in het doel.
13'
Nadat Rafael van der Vaart de bal voorin heeft verspeeld is Hongarije vliegensvlug bij het strafschopgebied van Nederland. Daar aangekomen probeert Krisztián Németh. De bal van de spits van Roda JC kan nog net onderschept worden door Nigel de Jong.
10'
De eerste tien minuten zijn we doorgekomen zonder doelpunten. Op zich opmerkelijk. In de voorgaande vijf onderlinge duels scoorde Nederland maar liefst 26 doelpunten.
7'
De hoekschoppen van Nederland zijn gevaarlijk. Uit de tweede corner van de wedstrijd volgt een grote kans voor Robin van Persie. Ádám Bogdán, de Hongaarse doelman, tast mist waarna Jeremain Lens de bal terug kan leggen op de Nederlandse Spits. Van Persie raakt echter een van de Hongaarse verdedigers in het doel.
5'
De wedstrijd golft in de eerste minuten over en weer. In balbezit zijn zowel Nederland als Hongarije vliegensvlug op de helft van de tegenstander. Op de kopbal van Bruma na blijven kansen verder nog uit.
3'
Bijna! Het eerste doelpunt zat er al bijna in. Uit een hoekschop van Van der Vaart kopt Bruma snoeihard op doel. De Hongaarse doelman kan de bal nog net keren.
2'
Dat Atkinson deze de wedstrijd de leiding heeft belooft overigens weinig goeds. De Brit floot eerder twee wedstrijden van Oranje. In 2008 ging Nederland ten onder tegen Australië en vorig jaar verloor het Nederlands team van België in de eerste wedstrijd van Louis van Gaal.
1'
We zijn begonnen. Martin Atkinson heeft afgefloten en Nederland mag aftrappen.
1'
Goedenavond en welkom bij de interland tussen Nederland en Hongarije. Ik ben Merten Simons en vanavond doe ik verslag van de een-na-laatste wedstrijd in het kwalificatietoernooi voor het WK in Brazilië. Om 20.30 zal er gefloten worden ten teken dat er afgetrapt kan worden. Tot die tijd kunt onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide landen bekijken.

Voor beide teams staat er vandaag nog wat op het spel. Voor Hongarije zal deze wedstrijd erop of eronder worden om de tickets naar Brazilië te kunnen boeken. De Hongaren staan momenteel één punt boven Turkije en Roemenië en zullen het bij een verlies nog erg lastig krijgen om zich te plaatsen voor Brazilië.

Ondanks dat Nederland al geplaatst is voor Brazilië staat er vandaag nog veel op het spel, net als de komende wedstrijd tegen Turkije. Nederland zal beide wedstrijden moeten winnen om kans te maken op een hoge plaats op de FIFA-ranking die recht geeft op een positie als groepshoofd. Daarnaast vestigt Oranje bij winst een record. Bij winst op de Roemenen zet het Nederlands elftal een reeks van negen wedstrijden op rij neer die gewonnen zijn in een WK-kwalificatie. Ongeslagen in WK-kwalificatiewedstrijden is Nederland zelfs al dertig wedstrijden. De laatste nederlaag was op 1 september 2001 tegen Ierland. Net als nu stond Van Gaal destijds aan het roer.

Beide landen troffen elkaar veertien keer eerder. Acht keer was er winst voor Nederland en vier maal waren de Hongaren te sterk. De laatste keren dat Nederland en Hongarije elkaar troffen was het echter elke keer dat Nederland aan het langste eind trok. Altijd met grote cijfers. Zo eindigde de heenwedstrijd in deze kwalificatiereeks in 1-4 en werd er in de kwalificatiereeks voor het EK in 2012 met 5-3 en 0-4 gewonnen.

Bij Nederland verschijnt Robin van Persie toch als spits aan de aftrap. Het was deze week lang de vraag of de spits van Manchester United kon spelen met een teenblessure. Van Persie is echter fit bevonden en staat in het veld onder andere samen met Nigel de Jong. De verdedigende middenvelder keerde deze week, na een absentie van een jaar, terug bij het Nederlandse elftal en staat meteen in de basis. Twee andere opvallende namen zijn Jeffrey Bruma en Ron Vlaar. Het centrale duo krijgt de voorkeur boven het oude vertrouwde centrale duo De Vrij/Martins Indi.

Aan de kant van Hongarije spelen drie bekende namen. Voormalig Roda JC-verdediger Tamás Kádár mag in de verdediging proberen de aanvallers van Oranje te stoppen. Daarnaast speelt Roda JC-spits Krisztián Németh in de aanval naast de oud PSV’er Balázs Dzsudzsák.