31.03.2014 15:08

Webb blikt terug: "Die finale was intensief"

Howard Webb
Howard Webb

De WK-finale tussen Nederland en Spanje ligt inmiddels alweer bijna vier jaar achter ons. Toch herinneren wij hem als de dag van gisteren. Howard Webb was destijds de scheidsrechter en blikt terug op de finale.

"Die finale was intensief. Daar moet je mee om kunnen gaan en doen wat op dat moment het beste lijkt", zegt Webb op de website van wereldvoetbalbond FIFA. "Van dit soort ervaringen leer je, al had ik liever een minder grote rol gehad in die wedstrijd."

Webb kreeg na afloop van die finale flink wat kritiek te verduren. De Engelsman keek de wedstrijd pas één keer terug, maar is van mening dat hij een prima wedstrijd heeft gefloten. "Misschien bij één of twee momenten had ik anders kunnen beslissen", aldus Webb.

"Het was een eer om daar te zijn. Zelfs nu ik er weer aan denk gaan de haren die ik heb, en dat zijn er niet veel, overeind staan. Het was fantastisch", blikt Webb terug. "Het veld oplopen, de bal oppikken en langs de wereldbeker lopen. Ik heb die beelden in het verleden vaak gezien en nu liep ik zelf langs dat gouden beeld."

Komende zomer is Webb opnieuw van de partij tijdens het mondiale evenement in Brazilië. Of de Engelsman wederom de eindstrijd toegewezen krijgt ligt deels aan de prestaties van Engeland. "Voor mij is het hoe dan ook een win-win-situatie. Doet Engeland het goed geniet ik daarvan, zo niet dan liggen er voor mij kansen", besluit Webb.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner