15.05.2014 10:03

Toni over selectiebeleid Prandelli: "Vreemd"

Luca Toni is inmiddels alweer 36 jaar oud, maar draaide ondanks zijn leeftijd een goed seizoen in de Serie A. De voormalig speler van onder meer Bayern München was twintig keer trefzeker.

Toch blijft de spits komende zomer thuis. Toni had niet gerekend op het WK, maar zet zijn vraagtekens bij het selectiebeleid van bondscoach Cesare Prandelli. "Vreemd. Hij heeft gekozen voor spelers die niet zoveel gespeeld hebben", zegt Toni in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Prandelli heeft enkele keuzes gemaakt die ik niet had verwacht. En dan heb ik het niet over mezelf, want ik was er vrij zeker van dat ik niet opgeroepen zou worden. Maar ik ben verrast door de uitsluiting van Alberto Gilardino, de bondscoach heeft gekozen voor spelers die dit seizoen niet zoveel gespeeld hebben in de Serie A."

De lange spits won in 2006 het WK met Italië en Toni is van mening dat alleen een evenaring van dat resultaat goed genoeg is voor Prandelli. "Italië moet een hoofdrolspeler zijn in Brazilië, het is niet genoeg om gewoon goed te spelen. Ze moeten het WK winnen. Daarbij hebben ze natuurlijk wel wat geluk nodig", aldus de spits van Hellas Verona, die Italië niet als favoriet ziet. "Brazilië en Uruguay zijn de favorieten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner