31.05.2014 09:36

Spanje na rust langs Bolivia

Spanje heeft vrijdagavond in Sevilla een strafschop nodig gehad om de oefenwedstrijd tegen Bolivia tot een goed einde te kunnen brengen. De eerste WK-tegenstander van Oranje won in Estadio Ramón Sánchez Pizjuá uiteindelijk met 2-0. Fernando Torres schoot in de 51e minuut vanaf elf meter raak en brak daarmee de ban. In de slotfase had ook Andrés Iniesta nog succes.

Bondscoach Vicente del Bosque koos in het duel met de Zuid-Amerikanen voor Pepe Reina als doelman. César Azpilicueta, Gerard Piqué, Javi Martinez en Alberto Moreno vormden in eerste instantie de achterhoede. Ander Iturraspe en Xavi waren de controlerende middenvelders, Juan Mata, Santi Cazorla en Pedro de aanvallend ingestelde. Torres was de diepe spits.

In de tweede helft vielen Raul Albiol, Iniesta, Cesc Fàbregas, Sergio Busquets, David Silva en Gerard Deulofeu in. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de Spaanse selectie. Deulofeu kwam dit seizoen op huurbasis uit voor het Engelse Everton, maar mag het in het seizoen 2014/2015 proberen in Spanje bij FC Barcelona, de club waar hij is opgeleid.