04.06.2014 16:16

Van Marwijk: "De pijn kwam bij mij pas veel later"

Het is inmiddels alweer bijna vier jaar geleden dat Nederland de finale van het WK in Zuid-Afrika verloor van Spanje. Bert van Marwijk wordt er rondom het aanstaande WK veel aan herinnerd, maar heeft het een plaatsje kunnen geven.

Veel herinneringen aan de verloren WK-finale heeft Van Marwijk dan ook niet. "Nee, dat niet. Maar ik word er in deze periode natuurlijk weer vaak aan herinnerd. Iedereen wil wat van je", aldus de oefenmeester, die dit seizoen werd ontslagen bij Hamburger SV. De voormalig bondscoach heeft er afstand van kunnen nemen. "Ik sta er heel anders in dan tijdens het eerste jaar na dat WK."

"In die fase had ik daar nog echt een sterke emotionele binding mee. Toen vond ik het moeilijk om wedstrijden te zien. Het doet heel wat met je, zo'n WK. Meer dan dat iedereen denkt. Na het laatste fluitsignaal van de finale was ik puur bezig met het resultaat, dat tegenviel. Mijn teleurstelling gold die verloren wedstrijd. Ik was daar boos over. Op alles en iedereen, inclusief mezelf. Maar die jongens hadden een andere beleving. Voor hen leek het alsof er een droom uiteen was gespat. Net geen wereldkampioen. Die pijn kwam bij mij pas veel later”, aldus Van Marwijk in Voetbal International.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner