07.06.2014 08:12

Japan in doelpuntrijk duel langs Zambia

Keisuke Honda

Het Japanse voetbalelftal heeft de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar het WK gewonnen. Dankzij een sterke tweede helft versloegen de Aziaten Zambia met 4-3.

Het team van bondsciach Alberto Zacheroni had veel moeite met de Afrikaanse tegenstander. Na een helft spelen keek Japan tegen een 0-2 achterstand aan. Die werd in de tweede helft dankzij doelpunten van sterspelers Keisuke Honda (twee keer) en Shinji Kagawa omgebogen naar een 3-2 voorsprong.

Vlak voor tijd werd schoot Zambia de 3-3 tegen de touwen, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel leek te eindigen. Yoshito Okubo stak daar in de slotminuut echter een stokje voor de de 4-3 binnen te schieten. Eerder oefende Japan al tegen Nieuw-Zeeland (4-2), Cyprus (1-0) en Costa Rica (3-1). De Aziaten zitten op het WK in een zware groep met Ivoorkust, Griekenland en Colombia.