13.06.2014 19:51

Spanje met David Silva en Diego Costa

Het Nederlands elftal krijgt vrijdag tijdens de eerste WK-wedstrijd tegen Spanje te maken met onder anderen David Silva en Diego Costa. De verwachting was dat bondscoach Vicente Del Bosque de voorkeur zou geven aan Pedro boven David Silva, maar hij stelt de creatieve middenvelder van Manchester City toch op.

David Silva vormt het vijfmansmiddenveld met Sergio Busquets, Xabi Alonso, Xavi en Andrés Iniesta achter de diepe spits Diego Costa. De geboren Braziliaan en topschutter van Atlético Madrid is hersteld van de hamstringblessure waarmee hij in de slotfase van het seizoen kampte.

Jordi Alba begint ook in de basis bij de wereldkampioen. De linksback van FC Barcelona had last van een ontsteking bij een verstandskies, maar kan gewoon starten. César Azpilicueta krijgt rechts achterin de voorkeur boven Juanfran. Van het Spaanse elftal dat op 11 juli 2010 de WK-finale tegen Oranje speelde, staan zeven spelers in Salvador weer in de basis: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Busquets, Alonso, Xavi en Iniesta. De groepswedstrijd in de Arena Fonte Nova begint om 16.00 uur Braziliaanse tijd (21.00 uur in Nederland).

Opstelling: Casillas; Azpilicueta, Ramos, Piqué en Alba; Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta en Silva; Costa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner