13.06.2014 22:56

Van Persie stopt 'schone' reeks Casillas

Met dank aan Robin van Persie blijft Walter Zenga voorlopig de doelman met de langste reeks zonder tegentreffers op het WK. De aanvoerder van het Nederlands elftal maakte vrijdag in Salvador een einde aan een periode van 477 minuten waarin de Spaanse doelman Iker Casillas geen doelpunt hoefde te incasseren. Van Persie passeerde de keeper van Real Madrid kort voor rust met een schitterende kopbal.

De Italiaanse sluitpost Zenga heeft het record van 517 minuten zonder tegendoelpunt in handen. Zenga hoefde op het WK van 1990 pas in de halve finale tegen Argentinië voor het eerst te vissen. Voor Casillas dateerde zijn laatste tegentreffer van het WK 2010, in de laatste groepswedstrijd tegen Chili (2-1). In de knock-outfase won Spanje vervolgens vier keer met 1-0, waarvan de laatste keer in de finale tegen Oranje.