19.06.2014 13:15

Lookalike van de Maand: Ronaldinho

De lookalike van Ronaldinho dook ineens op tijdens een training van Argentinië. Voetbal.com Lookalike van de Maand. (11-6-2014)
De lookalike van Ronaldinho dook ineens op tijdens een training van Argentinië. Voetbal.com Lookalike van de Maand. (11-6-2014)

Ronaldinho. Wie kent hem eigenlijk niet? Ronaldo de Assis Moreira is zijn volledige naam. In eigen land beter bekend als Ronaldinho Gaúcho. Deze Braziliaanse grootheid heeft een lookalike, die afgelopen week een bezoekje bracht aan Lionel Messi.

De Argentijnse superster kan zijn ogen niet geloven. Je ziet hem denken. Is dat nou mijn voormalig ploeggenoot? Ronaldinho speelde tussen 2003 en 2008 voor FC Barcelona en nam Messi in zijn beginjaren op sleeptouw. Messi had geen betere mentor kunnen wensen, want op dat moment was Ronaldinho de beste speler van de wereld. In 2008 vertrok Ronaldinho uiteindelijk naar AC Milan, daarna speelde hij ook nog voor Flamengo. Momenteel komt hij uit voor Atlético Mineiro. De Braziliaan werd door bondscoach Luiz Felipe Scolari niet opgeroepen voor Brazilië om deel te nemen aan het WK.

Het scheelde trouwens weinig of Ronaldinho had helemaal niet voor Barcelona gespeeld. De Braziliaan werd in 2001 door Paris Saint-Germain overgenomen van Grêmio. Na twee uitstekende seizoenen in de Ligue 1 leek Ronaldinho naar Manchester United te verkassen, maar op het allerlaatste moment kaapte Barcelona de Braziliaan voor de neus van de Engelsen weg. Aan de hand van de onnavolgbare acties van Ronaldinho won Barcelona uiteindelijk twee keer de landstitel en één keer de Champions League. Daarnaast werd ook twee keer de Spaanse Super Cup en het WK voor clubteams gewonnen.

Toen Ronaldinho Barcelona uiteindelijk had verlaten, stond daar ineens een ander groot talent. Messi was zijn naam. De twee zijn nog altijd goede vrienden, maar de Argentijn was even gefopt door de lookalike van Ronaldinho. Tijdens een training van het Argentijnse nationale team in Brazilië stormde de lookalike het veld op. De lookalike toonde met een diepe buiging zijn respect voor Messi en wilde de vedette vervolgens een hand geven. De beveiliging was de lookalike echter te snel af en haalde hem weg bij de vedette van Barcelona. Messi kijkt vertwijfelt toe en vraagt zich zichtbaar af, hoe kunnen jullie Ronaldinho nou afvoeren? Eventjes later dringt het tot hem door. Het is Ronaldinho helemaal niet! Messi kan er om lachen en geeft de lookalike een hand. Het levert mooie beelden op. Wij zijn nu wel ontzettend benieuwd wat er zou gebeuren als de échte Ronaldinho het veld op zou stormen.

 

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner