16.06.2014 18:52

Capello ziet Rusland groeien

RIO DE JANEIRO (ANP) - Sinds het uiteenvallen van de voormalige Sovjetunie heeft Rusland op het WK voetbal de groepsfase niet meer overleefd. Het heeft er alle schijn van dat de kans daarop nu volop aanwezig is. Onder leiding van de Italiaanse coach Fabio Capello werkte het land een vrijwel foutloze kwalificatie af, waarin het favoriet Portugal achter zich liet.

De Russen beginnen dinsdag in Brazilië tegen Zuid-Korea, naar alle waarschijnlijkheid met een vrij behoudende tactiek. Capello houdt niet van grote risico's. Bovendien beschikt hij over een gedegen selectie, zonder echte sterren. Juist daar ligt de kracht, volgens routinier Alexander Kerzjakov.

Kerzjakov is de enige speler die is overgebleven van Ruslands laatste optreden op een WK, in 2002 in Zuid-Korea en Japan. Ondanks het ontbreken van 'grote' namen in de selectie, heeft hij hoge verwachtingen. ''Dat onze spelers relatief onbekend zijn bij het grote publiek wil niet zeggen dat ze niet kunnen voetballen. Capello weet precies wie wat kan en is als geen ander in staat een goed elftal neer te zetten. Wij gaan hier daarom gewoon voor het hoogst haalbare.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner