16.06.2014 20:53

Müller: 'Drie goals, dat is geweldig'

Duitsland zorgde met de 4-0 overwinning op Portugal maandag voor de tweede vernedering van een Iberisch land in Salvador. Thomas Müller werd met drie goals direct topscorer van het toernooi. ''Drie goals in één wedstrijd, de openingswedstrijd en ook nog tegen zo'n tegenstander, dat is geweldig,'' zei de spits van Bayern München na afloop.

''We begonnen goed, hadden wat halve kansen en stonden opeens 2-0 voor. Zeker in deze hitte is dat een enorm voordeel.''

Volgens verdediger Philipp Lahm sloeg Duitsland op de juiste momenten toe. Verdediger Jérôme Boateng benadrukte vooral de teamprestatie. ''Iedereen heeft zich voor het elftal weggecijferd.''

De Portugese bondscoach Paulo Bento moest constateren dat zijn ploeg, die de grootste nederlaag leed in een titeltoernooi, werd afgetroefd. ''We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren. Na rust was er niets meer te redden. We hebben het geprobeerd, maar het is niet gelukt. Duitsland heeft heel goed gespeeld. Buiten de eerste vijf minuten kwamen wij er niet aan te pas.''