18.06.2014 18:52

Oranje bij rust op 1-1 tegen Australië

Het Nederlands elftal staat woensdag halverwege de WK-wedstrijd tegen Australië op 1-1. Arjen Robben bracht Oranje in de twintigste  minuut op voorsprong na een prachtige solo vanaf de middenlijn. Een minuut later was het echter alweer gelijk in Porto Alegre. Tim Cahill volleerde met links een hoge voorzet op schitterende wijze achter doelman Jasper Cillessen.

Oranje had in de eerste 45 minuten moeite om het spel naar zich toe te trekken. De beste kansen waren zelfs voor de Socceroos. Mark Bresciano schoot de bal rakelings over het doel van Cillessen, Mile Jedinak stuitte op de Nederlandse doelman.

Het Nederlands elftal stond vrijdag tegen Spanje bij rust ook op 1-1, maar liep toen in de tweede helft uit naar een sensationele overwinning (5-1).