19.06.2014 12:37

Evra: "Het gaat bijna te goed"

Alles verloopt voor Frankrijk naar wens op het WK voetbal in Brazilië en dat is bijna opzienbarend. Bij de mislukte wereldtitelstrijd van 2010 viel het land door interne ruzies en nederlagen uit elkaar. "Het gaat heel goed'', zei routinier Patrice Evra. "Zo goed zelfs dat ik er bijna bang van word.''

Onder leiding van bondscoach Didier Deschamps begon Frankrijk met een overwinning op Honduras (3-0). Als Zwitserland vrijdag in het tweede groepsduel ook wordt verslagen is kwalificatie voor de volgende ronde al bijna een feit. "We hebben reden om optimistisch te zijn'', aldus Evra, die het verder amper aandurft om vooruit te kijken.

Evra (33) gold in Zuid-Afrika als één van de oproerkraaiers binnen de selectie en zou hebben aangezet tot een staking op de training. Naderhand werd de verdediger van Manchester United door de nationale bond voor vijf duels geschorst. Dat is verleden tijd, zegt de speler nu. In Zuid-Afrika haalde Frankrijk slechts een punt, dankzij de 0-0 tegen Uruguay. Die prestatie is nu al overtroffen.

Zwitserland

Evenals Frankrijk won ook Zwitserland zijn eerste duel in Brazilië. Dat ging ten koste van Ecuador (2-1).

Frankrijk speelt voor de 37e keer tegen Zwitserland. Het land won 15 van de voorgaande ontmoetingen, Zwitserland won er 12.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner