19.06.2014 23:20

Update: Die's tranen niet vanwege vader

Tijdens dit WK zijn er met regelmaat emotionele momenten op het moment dat er een volkslied ten gehore wordt gebracht. Zo ook bij de Ivoriaan Serey Die die zijn tranen niet kon bedwingen.

De tranen van Dié hebben echter een trieste oorzaak. De speler hoorde twee uur voor de wedstrijd dat zijn vader was overleden. Desondanks besloot de dappere speler van FC Basel toch aan de aftrap te verschijnen. Saillant detail is dat de Ivoriaan in de fout ging bij het tweede doelpunt van Colombia.

Update: 19-6-2014, 23:20:

Het emotionele moment van Serey Die tijdens het volkslied van Ivoorkust had niet te maken met het feit dat zijn vader twee uur voor de wedstrijd tegen Colombia overleed. Dit meldde de speler zelf via Instagram.

"Ik wil even zeggen dat iedereen het mis heeft. Ik was niet geëmotioneerd vanwege het overlijden van mijn vader, hij overleed in 2004", meldt de voetballer van Ivoorkust. "Het was de vreugde van het meedoen aan het Wereldkampioenschap en het dienen van mijn land", legt Die zijn tranen uit.

Grote media zoals de NOS en De Telegraaf plaatsten al snel na het volkslied van Ivoorkust het bericht dat Die twee uur voor de wedstrijd tegen Colombia te horen kreeg dat zijn vader was overleden. Nu blijkt dus dat zijn vader al tien jaar geleden stierf. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner