21.06.2014 11:53

Zuid-Korea en Algerije jagen op zege

Algerije en Zuid-Korea hopen zondag allebei een negatieve reeks te doorbreken. Beide landen treffen elkaar dan in het tweede groepsduel van het WK in Porto Alegre. De Koreanen zijn na het gelijkspel tegen Rusland (1-1) al vier WK-duels zonder zege, Algerije na de nederlaag tegen België (2-1) zelfs al zeven duels.

Voor Algerije is de nood het hoogst. Een nieuwe nederlaag zou betekenen dat het Noord-Afrikaanse land al na twee duels is uitgeschakeld. Een overwinning zou pas de tweede in totaal zijn. Alleen in 1982 won Algerije een keer op het WK, toen Chili werd verslagen.

Bondscoach Valil Halilhodzic ging tegen België al uit van die tweede zege. "Bij rust wist ik zeker dat we zouden winnen'', zei de Bosniër. "Helaas is misten we grote kansen, maar dat neem ik niemand kwalijk. Hoogstens mijzelf.''

De Koreaanse bondscoach Hong Myung-bo, als speler actief op het succesvolle WK van 2002, kiest er mogelijk voor om met een extra spits te spelen. Lee Keun-ho geldt als een optie. Hij is waarschijnlijk de speler met het laagste salaris op het WK. De aanvaller verdient als militair omgerekend zo'n 100 euro per maand.

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner