23.06.2014 11:03

Jara verwacht zware avond tegen Robben

Nederland neemt het maandagavond op tegen Chili en heeft een resultaat nodig om groepswinnaar te worden. Gonzalo Jara, linksback van Chili, weet dat hij een zware avond gaat krijgen tegen Arjen Robben.

"De grootste kwaliteiten van Robben zijn explosiviteit en onvoorspelbaarheid", vertelt Jara aan Sp!ts. "Hij is heel anders dan spelers als Fernando Torres en Diego Costa. Toen wij tegen Spanje speelden werd maar weer eens duidelijk dat zij op een meer klassieke manier tussen de centrale verdedigers bewegen."

"Bij Robben is daar geen peil op te trekken", vervolgt de speler van Nottingham Forest zijn verhaal. "Het is onmogelijk om te zeggen hoe we hem moeten bestrijden. Kijk eens naar Lionel Messi. Iedereen weet wat hij kan en doet, maar niemand kan hem tegenhouden. Dat is bij Robben ook het geval. Spelers van dat niveau en met dergelijke kwaliteiten zijn nauwelijks te verdedigen."

Jara weet dat hij een moeilijke avond kan verwachten. "Robben gaat ons hoe dan ook hoofdpijn bezorgen, dat kan niet anders. Het belangrijkste is dat we er continu klaar voor zijn om hem op te vangen, we mogen geen moment verslappen", aldus de voetballer, die vooral de nadruk legt op het teamaspect. "Wij zijn erg goed in het opvangen van spelers in de zone, dat zal tegen Nederland niet anders zijn.''

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner