24.06.2014 12:09

Zwitsers azen op wraak tegen Honduras

Zwitserland kan woensdag in het laatste groepsduel van het WK tegen Honduras afrekenen met een klein WK-trauma. Beide teams stonden ook vier jaar geleden tegen elkaar in de laatste groepswedstrijd. Door de 0-0 werden beide landen destijds uitgeschakeld.

De kans is aanwezig dat een dergelijk uitslag nu wel voldoende voor de Zwitsers is om door te gaan. De ploeg van bondscoach Ottmar Hitzfeld staat derde in groep E, maar weet dat concurrent Ecuador nog tegen het sterke Frankrijk moet. Als Ecuador verliest, is een punt voor Zwitserland genoeg.

Hitzfeld wilde niets weten van vergelijkingen met de wedstrijd van vier jaar geleden. "We gaan nu namelijk wel winnen. Zo simpel is het. Ons team heeft nu veel meer potentie.'' De ervaren coach moet het wel stellen zonder Steve von Bergen. De centrale verdediger brak een jukbeen tegen Frankrijk.

Honduras hoopt in het bloedhete Manaus juist te profiteren van de zware omstandigheden. Met nul punten uit de eerste twee wedstrijden, heeft de formatie echter alleen op papier nog kans op kwalificatie. "Het wordt moeilijk, maar we hebben hoop'', zei middenvelder Wilson Palacios.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner